HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 10. 23:02

bogdan, koszi szepen!

a, azt tudom, hogy ujabb GF es Ati csalad hardwaresen tamogat bizonyos formatumu videok lejatszasat, azt hittem, hogy anelkul a 720p is eselytelen. De ha nem, akkor az tok jo. ;)

b, igen, sajnos a masik topicban megkerdeztem es valoban ez a helyzet. OS nelkuli gep lesz veve es kulon lesz hozza XP.

c, oksa. Akkor szerintem ez kizarva. Meg amugyis, ahogy neztem nem sokkal dragabb ha 2magos T2030 vagy hasonlo procival vesszuk meg a gepet. Akkor mar inkabb legyen a gyorsabb.

Van 5letetek, hogy Kaposvaron (vagy somogyban valahol) hol lehetne HP 530as gepet megnezni eloben? Kepek alapjan kedvesemnek is meg nekem is nagyon tetszik, edigital arai szinten bejonnek szoval a jovo heten valoszinuleg meglesz veve a cucc, csak gondoltuk eloben nem artana lecsekkolni a cuccot.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#102 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:47

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 17:07

Van ra mod, hogy XP prof-ra lehessen legalisan downgradelni?

Lehet kapni vista nélkül is, olcsóbban.

Pl. itt
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#103 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:05

Idézet: Boba - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:02

a, azt tudom, hogy ujabb GF es Ati csalad hardwaresen tamogat bizonyos formatumu videok lejatszasat, azt hittem, hogy anelkul a 720p is eselytelen.

az ati 9650-es nem a leguljabb csalad, es a 1080-as full HD is megy a 32 bites AthlonXP-n (1750MHz), bar en is csodalkozom rajta. (bizonyara segit, hogy linux aloli mplayerrol van szo..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#104 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:48

Ertem, koszi! Gondolkodtam rajta, hogy egy Ubuntut rakok fel a gepre, de szerintem abba asszonypajtas belehalna. Valoszinuleg az lesz, hogy kicsit az en gepem ele ultetem, aztan ha tetszik neki akkor esetleg megprobaljuk azt. Igy egy OS arat megtudnank sporolni.

#105 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:52

hm.. vegulis amit leirtal, arra jo a linux. en a magam reszerol a dual rendszer hive vagyok: van amihez sajnos nem jo a linux, de egy dual rendszer is megteheti a hatasat, abbol jol latszik, hogy a linux is jo sokmindenre am!
a forum ma:

#106 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:46

Elhiszem en azt... nalam van fent Fedora8 es XP SP2. De ismerem asszonypajtas kepessegeit, es hogy mire lesz hasznalva a gep. Hidd el, felraknek egy ubuntut szerintem lehalna a kis draga. :Đ (Nem szidom, de neki kell az msn messenger, kell, hogy ha word ele ul, akkor csak es pont ugyan az a word kinezet legyen, amit megszokott... nem hulyejany, kozgazdasz lesz a dragambol de a gepekhez olyan szinten ert, hogy az en laptopomon is kereste a bekapcsolo gombot, az asztali szamitogepem meg a reset gombbal akarta inditani. Ezek utan en felnek Ubuntut adni ala. :) )

Node ez itten off topic.

Nemtud valaki somogyban olyan helyet, ahol eloben meglehetne nezni egy HP 530at? Vagy soksok kutyut egyszerre egy helyen? Pecsi Arkadig tokre nincs kedvem utazni. :omg:  :Đ

#107 Felhasználó inaktív   fetishsaman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 11. 17:58

sziasztok

a változatosság kedvéért én is laptopot szeretnék venni

van egy konkrét ötletem: Acer Travelmate 5520G-402G16Mi

de tetszenek a toshibák, HP-k, dell-k, és még az asusok is
legszívesebben toshibát vennék, de az acerhez hasonló konfiguráció túl drága,
illetve, hogy +garanciát mennyire szükséges vásárolni (szervízigény, szériahibák, stb...)

használnám internetre, filmnézésre, SPSS+DATA, és mivel most hagyott el a barátnőm :reklamacio:
smilie(, ezért lehet, hogy játszani is fogok

az összeg maximum 200ezer Huf bruttó

köszönöm

#108 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:20

laptop javitasa nagyon draga, igy 1 ev garanciaval venni ertelmetlenseg. 2, de inkabb 3 ev legyen rajta fuggetlenul markatol, statisztikatol!
a forum ma:

#109 Felhasználó inaktív   solar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:56

sziasztok!

lenne nekem is egy kis dilemmám. le szeretném cserélni a mostani laptopomat egy kisebbre. jelenlegi egy hp pavilion zd7000. amiket kinéztem egyszer egy dell a másik pedig egy toshiba lenne. az ár úgy 300k körül és a kijelző max 14.1es legyen illetve lehetőleg xp legyen rajta. kiváncsi lennék ezekről a gépekről mik a vélemények illetve hogy a fenti kritériumoknak megfelelően milyen jöhet még szóba.

előre is köszi!

#110 Felhasználó inaktív   fetishsaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:10

miután megvettem, később lehet hosszabítani, tapasztalatok?
gondolkodik.gif

#111 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:12

valami olyan laptop kellene majd tavasszal, ami kb. április-május korul kerul os nélkul 150e-be, és 100%-ig linux kompatibilis.

mik johetnek szobe?
esetleg mik azok amikhez gyárilag linux van? Gondolom akkor abba a hw-be minden támogatott
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 00:47

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 20:12

esetleg mik azok amikhez gyárilag linux van? Gondolom akkor abba a hw-be minden támogatott

Azon rosszabb esetben annyit tud a Linux, hogy login:, oszt a többit oldd meg magadnak. Ha a lan alapban elindul, akkor az már jó opció :-(
Make love not Wor.

#113 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 07:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 0:47

Azon rosszabb esetben annyit tud a Linux, hogy login:, oszt a többit oldd meg magadnak. Ha a lan alapban elindul, akkor az már jó opció :-(

nono, nemhinnem, a dell is pl. árul linuxal laptopot, szupportal meg mindennel.

elkezdtek nagyon tamogatni, mert love van benne

#114 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 07:20

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 7:14

nono, nemhinnem, a dell is pl. árul linuxal laptopot, szupportal meg mindennel.

elkezdtek nagyon tamogatni, mert love van benne

Azt hiszem, pont itt a hwsw-n volt egy cikk arról, hogy bár van linuxos dell noti, és talán még olcsóbb is, cserébe mindenből a gyengébb alkatrészt teszik bele, így meg még drágább, mint a windowsos...  :think:

#115 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 08:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 0:47

mond, ezt a velemenyedet mikori tapasztalatokra alapozod?

mert regebben szo se rola igy volt (persze az X az szerintem mindig is ment a legtobb linuxon, nem kene ezt a login prompt dolgot misztifikalni!), de ma mar meglepoen windows szeruek am a linuxok, es seperc alatt felismernek egy csomo hardware-t! nem lepodnek meg, ha egy osszehasonlitasban az derulne ki, hogy a vistanal jobb a driver tamogatottsaga! (az XP-s mizeriarol, amikor a vistaval arult laptophoz lehetetlen xp-s drivert keresni nem is beszelve..) amikor vettem a laptopomat es felraktam ra a debiant (pediglen az eleg konzervativ disztro am), az mindent felismert elsore. windows-hoz meg tolthettem a drivereket, igaz ahhoz is megvolt ninden a ceges honlapon. szoval meg a winmodem is elsore ment!

OFF: a multkor egy regebbi gepbe egy Rage ATI kartyat kellett installalnom windows ala. ami az ATI(AMD) honlapjarol letoltheto volt driver, az kozolte, hogy nincs megfelelo kartya a gepemben. hat nem az lspci alapjan kellett kineznem a kartya id-jait, es atirnom a driver inf-jet, hogy marpedig ez a kartya is tamogatott, telepulj fel szepen?? meg hogy a windows az egyszerubb, mint a linux. ph! (de nehogy valaszolj erre, mert az mar flame! :p)
a forum ma:

#116 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:22

Netezésre, szövegszerkesztésre, táblázatozásra szeretnék laptopot. Nem játékra!  Ebben a kettőben találtok kötözködnivalót? :cool:
1, DELL Inspiron 1501N: http://www.notebook.hu/notebook/dell/inspi...spiron-1501n-11
2, HP 530 KD088AA: http://www.notebook..../hp_530_kd088aa
Köszi

#117 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:39

az a dell jo, van rá három év gari, viszont memoriat gyorsan tegyel bele meg egy gigat, amig ilyen olcson megkapod.

#118 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:46

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 17:39

az a dell jo, van rá három év gari, viszont memoriat gyorsan tegyel bele meg egy gigat, amig ilyen olcson megkapod.

Mármint a memória olcsó, vagy a gép?
Ha a memória, akkor ez azt jelenti, prognosztizálod, hogy emelkdni fog az áruk? vagy a gépeké? :think:

#119 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 17:20

a gep is jo arba van, meg most még a ddr2 ramok is.
valoszinu, hogy emelkedni fog, ez a mostani arcsokkenes egy kis tultermelesnek koszonheto, ezáltal elég sok gyarto szarul jott ki. igy valoszinu, hogy emelkedni fog, mihelyts elfogy az olcso ram.

szoval most kell bevasarolni ami olcso.

és dellnel nem jra garivesztessel elvileg ha berakod a ramot, van kis kulon fedelecske hozza (legalábbis amikkel találkoztam)

#120 Felhasználó inaktív   brumi1024 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 20:29

Én is egy laptop vásárlásában gondolkozom.netezésre kéne,filmeket nézni, zenére,tanulásra,esetleg még az 1-2 éves játékok futtatására olyan 150ezres kategóriában.Ezt néztem ki magamnak:
Asus F3TC AP0074
mi a véleményetek róla?vagy esetleg más javaslat?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.