HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1261 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:13

a Siemens akkor kiesett a maradék 3 pedig kb egy árban van. Mit gondoltok melyik a legjobb ezek közül ár/érték arányban? A Toshibához mondjuk nincs oprendszer....

http://www.notebook.hu/notebook/toshiba/sa...ellite-l300-1b8

http://www.notebook.hu/notebook/lenovo/len...0_ns732hv_vista

http://www.notebook....bm_r61e_7649w42
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#1262 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:35

Specifikációkat és tartozékokat átszaladva még mindig a Thinkpadre voksolnék. Az a plusz 200 megaherz a prociban nem ad annyi pluszt, mint az N500-hoz képest dupla RAM és az "ajándék" Vista. Esetleg még annyit érdemes megjegyezni, ha vannak olyan vágyaid, hogy HD videót nézz a gépen, akkor az X4500MHD videókártya segítőkészebb, mint az X3100.

Az viszont megemlítendő, hogy a Thinkpadnek matt kijelzője van, a másik kettőnek pedig fényes. Személy szerint a mattot jobban szeretem, de ez ízlés kérdése. A matt kijelzőnek valamivel tompábbak a színei, cserébe nem tükröződik, a fényes kijelzőnek szebbek a színei, viszont megfelelő világítás esetén borotválkozótükörnek is lehet használni.

Még egy jó tulajdonság a Thinkpad mellé: a káva felső részében van egy billentyűzetről kapcsolgatható LED, amit bekapcsolva sötétben is tökjól lehet gépelni. A másik kettőben nincs ilyen lehetőség. (Az én gépemen maguk a billentyűk világítanak, de volt már Thinkpadem is, ismerem a ledes megoldást is. Sötétben NAGYON hasznos.)

#1263 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:47

Igen, az ajándék Vista és + ram is a TP mellett szól, csak a HDD kisebb, ami zavar. Ezt mivel tudnám orvosolni? Garanciavesztés nélkül bővíthetem, vagy USB rack a megoldás? Nem valószínű hogy HD videókat nézegetnék rajta, szóval ez nem érdekel.

#1264 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 14:07

Már megint saját véleménnyel jövök, ne haragudj :) Én úgy vagyok vele, hogy inkább békénhagyom a belső vinyót, ott csak a rendszer, a programok és a legfontosabb cuccaim vannak, minden mást külső vinyón tárolok. Van egy 500 GB-os MyBookom, ugyan külső táp kell hozzá, de lehet kapni mobilvinyókat, amik elmuzsikálnak USB-ről is. Ezekből 320 GB-os a legnagyobb, amit eddig láttam, de nem kizárt, hogy 500 GB-os is kapható.

Általában a vinyó és a RAM elég könnyen hozzáférhető és szerelhető, de a garanciára inkább kérdezz rá a boltban. Valószínűleg olyan lehetőség is van, hogy megveszed náluk a nagyobb vinyót, és egy kis felárért beszerelik neked, úgy a legtisztább. Mindenesetre én nagyon jól elvagyok a 80 GB méretű belső vinyóval és a külső meghajtóval.

#1265 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 14:23

ThinkPad-nál, meg általában a többi notinál is (legalábbis gondolom) a memória, hdd csere otthon végezhető garanciavesztés nélkül is.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1266 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 14:25

az Acer notikról mit tudsz? Igazából azok is jó árban vannak, de nincs oprendszer az olcsóbbakon. Mondjuk csak elvi kérdés, mert ha notebook akkor inkább IBM (mondjuk jó régen volt egy Travelmate-em, de annak már vagy 6-7 éve :-))...azzal nem volt gond)

#1267 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 14:50

Én nem szeretem az Acert. Nem tudom megindokolni, hogy miért.
Régóra IBM párti vagyok (jó a mostaniak már Lenovo :) ), nálam beváltak. R50-el kezdtem, R61, T400 van otthon, és nincs gond velük. R50-nek van annyi hibája, hogyha felemelem működés közben, akkor kikapcsol :) De a burkolat eltörött, gondolom a panelre illeszkedő egyik BGA meg nem érintkezik rendesen.
R61, T400 már merevítéssel rendelkezik, tehát durván jól bírja a külső behatásokat (pl ráállhatsz a gépre :) )
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1268 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 09:41

még lenne egy jelölt. Igaz drágább mint a többi de ahogy elnéztem mintha jobb is lenne, ráadásul tetszik is ezzel a kijelzővel. Mi a véleményetek róla?

http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id...on=NDcwNTI4NjA=

#1269 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 11:16

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 21:06

Lipton, ezt is nézted? Ebben használható szilicium pihen...
Plusz jobbnak tűnő burkolat, gombok, távirányító, lightscribeos író.

Melyiket?
Lenovot néztem, 2000MHz dual core, 1 mega L2, 4500MHD, 2 giga ram, 160-as vincsi, stb. 120-130 körül van.
Nekem csak arra kell, hogy ne kelljen a rendes géphez odamenni ha akarok valamit, kicsit netezni, olvasgatni, stb. Arra ez szerintem bőven elég, még sok is.

#1270 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 11:28

Acer-rel mi a baj? Az egyik legynagyobb hw gyártó? Mondjuk én a Dell/ IBM párti vagyok, viszont most lehet az asztali gépemet lecserélem egy notira.
Viszont amilyen nekem kell 17" árban elég drágák a Dell/IBM. Acer viszont jó árban van. Igaz csak 1 év garó, de +21.000-ért adnak még két évet.

Asus-ok milyenek?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1271 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 08:38

és itt a szerintem legjobb választás

http://www.users.hu/...AS5535-624G25MN

most akciósan 139e HUF az Electroworldben, Vista Premiummal...asszem ez a nyerő :-)

#1272 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 14:33

Idézet: joseszacsmo - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 10:03

URL=http:

Az ilyen beirásokat gyorsan törölni kéne.

#1273 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:05

Ma kérdezték tőlem, hogy Budapesten melyik cégnek (cégeknek) érdemes nézni a notebook választékát, de nem tudtam válaszolni, mert egyáltalán nem vagyok képben. Tudnátok adni néhány tippet, hogy most épp kik a legjobbak?

#1274 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:25

laptop.hu
notebook.hu
usanotebook.hu
macropolis.hu

Ezeket érdemes megnézni, online árlistájuk és üzleteik is vannak, sok márkának szerződött partnerei, tehát nem ilyen szürkén behozom Németországból, ezért ötezer forinttal olcsóbb vagyok, a garit meg oldd meg magad típusúak.

#1275 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 16:54

Annyit még hozzá, hogy ha van kinézett típus, akkor irány a google, és keress egy webshop-ot, ahol meghozzák a gépet (szigorúan magyarországi garlevéllel, lokalizációval), és átvétel előtt nézd meg. Ha nem lehet átvétel előtt megnézni, akkor állj tovább! Ha nincs hozzá magyar garlevél, akkor szintén!
A legtöbb webshop nem szürkén hozza be, hanem azért 'olcsó', mert nem raktároz.
És ugyan onnét vásárol, mint a fent említett 'nagyok', vagy esetleg pont tőlük.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1276 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 19:56

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 16:54

A legtöbb webshop nem szürkén hozza be, hanem azért 'olcsó', mert nem raktároz.

Ezt nem is állítottam, csak azt mondtam, hogy az általam megadott üzletek mind megbízható nagykerektől vásárolnak.

#1277 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 23:52

Köszi, akkor majd mondom neki. Mindenképpen olyan kell, hogy legyen üzletük, ne webshop. Nem hozzá értőnek kell. Meg akarja nézni, ki akarja próbálni, stb., meg legyen valahova menni, ha esetleg baj van.  :D

Amilyen paramétereket kaptam ez a három eddig szimpi:
Lenovo SL 300 (13", Core2Duo 2000Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 12 hónap gari)
ASUS F6A (13", Core2Duo 2200Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 24 hónap gari) ebben nincs benne az op rendszer ára
Toshiba U400 (13", Core2Duo 2400Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 24 hónap gari)

Majd keresek neten teszteken, de pl. az ASUS-ról nem találtam kapásból tesztet erre a típusra.

Szerkesztette: BoGyesz 2009. 03. 28. 00:34 -kor

#1278 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 08:53

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 20:56

Ezt nem is állítottam, csak azt mondtam, hogy az általam megadott üzletek mind megbízható nagykerektől vásárolnak.

Ez így van. :respect:
És még a nagy előnyük, hogy helyben több kiállított típust is meg lehet tapogatni, össze lehet hasonlítani.

#1279 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 10:17

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 0:52

Köszi, akkor majd mondom neki. Mindenképpen olyan kell, hogy legyen üzletük, ne webshop. Nem hozzá értőnek kell. Meg akarja nézni, ki akarja próbálni, stb., meg legyen valahova menni, ha esetleg baj van.  :D

Öööö. Igen.
Sajnos azt kell, hogy mondjam, Magyarországon még nem nagyon működik a teljesen netes vásárlás. Az emberek is idegenkednek tőle, de az 'eladók' egy része is visszaél az arctalansággal. :(
Egyébként én fogalmaztam rosszul, de természetesen olyan 'webshopra' gondoltam, aminek van fizikai üzlete is, és át tudod ott venni a gépet, illetve előtte át tudod nézni, be lehet kapcsolni, és bármilyen probléma esetén el lehet állni a vásárlástól!!

Idézet

Amilyen paramétereket kaptam ez a három eddig szimpi:
Lenovo SL 300 (13", Core2Duo 2000Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 12 hónap gari)
ASUS F6A (13", Core2Duo 2200Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 24 hónap gari) ebben nincs benne az op rendszer ára
Toshiba U400 (13", Core2Duo 2400Mhz, 2GB RAM, 250GB HDD, 2kg, 24 hónap gari)

Majd keresek neten teszteken, de pl. az ASUS-ról nem találtam kapásból tesztet erre a típusra.

Toshiba U300-asom van (saját), az nem sokban különbözik az U400-astól, de gyengébb paraméterekkel rendelkezik (T2370, 200GB, a többi nagyjából stimmel). Meg vagyok vele elégedve. Egy X300-ast szívesebben használnék, de ár/érték arányban szerintem jó. ;)

#1280 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 19:10

Helló,

főleg személyes tapasztalatra kérdeznék: csendes notit szeretnék venni.

Semmi különleges igény, általános irodai felhasználat, net, szövszerk, zenhallg stb.
Méretben 15 vagy a fölött, súly nem szempont, hordozva kábé egyik szobából a másikba, nagy néha a város másik végébe.
150 ezer körül szánnék rá... a legfontosabb tényleg az, hogy 3-4 megnyitott böngészőablak, meg egyéb, nem túl processzorigényes alkalmazás mellett ne nagyon nyikkanjon meg a venti, mert 10-12 órát bekapcsolva lenne egy elég csendes szobában. Előre is kösz.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.