Idézet: KSzasza - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 12:16
Sziasztok,
Egy Dell Studio 1537 gépben gondolkodom, van több verzió is cak nem tudom eldönteni megér e közel 80,000 forint különbséget a
T6400 vs T9400 proci
1280x800 vs 1440x900
b/g vs. b/g/n wifi
250GB vs. 320GB
- vs. ujlenyomat olvasó
kb ennyi a különség a gépek között
a radeon 3450 es videokari mit tud teljesitményileg? gamek hogy futnak rajta? illetve a procik közötti különséget nem nagyon vágom (sebességtől és cache mérettől eltekintve) ... melyik mit tud?
egyáltalán jó konstrukció ez a dell studio
Köszi a válaszokat
Szerintem a drágábbik jobb vétel.
15"-on jobban néz ki 1440es felbontás, mint 1280x768.
Az n-es wifi később jól jöhet, bár ezt nem érdemes annyira figyelembevenni, ha nem tervezel n-es routert/access pointot beszerezni.
A 320GB-os hddkben szokott lenni rázkódás elleni védelem, ami sok esetben életmentő lehet, mert leemeli az olvasófejet a lemezekről, ha felkapod/mozgatod a gépet, néha viszont idegesítő lehet, hogy lassabban kapcsol le vagy megy készenlétbe, ha lekapcsoláskor felkapod a laptopot.
Lehet hogy itt erről nincs szó, ezt érdemes lenne megkérdezni.
Az ujjlenyomatolvasó jó dolog, de nyilván nem létszükséglet, csak ha lusta vagy jelszavakat gépelni.
Processzorok tekintetében nincs mit hozzáfűzni, a száraz tények az alábbi linkeken le vannak írva. Szerintem a mai processzorok mind nagyon gyorsak, ha átlagos felhasználásról van szó, mégis érdemes a tökösebbet választani. Háromszor akkora cache-t sok program meghálál.
http://processorfind...spx?sSpec=SLGJ4
http://processorfind...spx?sSpec=SL3BX
A vgara nem tudok mit mondani, szerintem ne várj tőle csodákat. Valószínűleg a játékok többségét élvezhetően lehet rajta futtatni, de csak szerényebb grafikai minőségben.
Ezek a Dell gépek egészen kiválóak, bár szerintem távol vannak a thinkpadek megbízhatóságától. Esetleg érdemes pillantást vetned a Thinkpad T500-ra vagy ha azt drágállod, akkor a T400-ra.
Érdemes tudni róluk, hogy slot loados dvdírójuk van, ami rendkívűl ormótlan és zajos hangokat tud kiadni, amikor betolsz vagy kiadatsz egy lemezt. És beragadt lemezekről is szólnak ritkán történetek, ezt is jó tudni. Persze ez is csak egy apró tökéletlenség.
Ha mégis a Dell-t választod, ügyelj rá, hogy jó sok garancia legyen rajta, az mindig jó, ha nem csak egy évig jár a támogatás, hanem mondjuk három évig.