HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1381 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 20. 13:42

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 20., szerda - 13:08

desiderius: Ha meg a minőség/megbízhatóság/tartósság a fontos, nem a kamera, akkor az nem érv, hogy nincs beépített kamera. A beépített cumó általában valami dzsunka szokott lenni. Nem olyan nagy munka a külsőt rácsatlakoztatni, ami legalább normálisabb is.

Nyilván egy kameráért nem fogok inspiront venni latitude helyett (újabbakban viszont van), ha mondjuk egész nap nyúzni akarom a gépet meg hurcolászni állandóan. A táskámban van egy rahedli külső cucc a géphez, volt pl. mikrofon is. Mégis, havonta egyszer voltam hajlandó elővenni, ha olyan valaki hívott épp skypeon... De macera. Fogalmazzunk úgy, hogy hordozott gépnél az olyan eszköz, amelyiknek az a fő funkciója, hogy készenlétben legyen (ld. mikrofon voip miatt), jobb, ha beépített. De tény, hogy a videotelefon nem létszükséglet, sőt, sokan idegenkednek is tőle, tehát webkamera kihagyható.

Kártyaolvasó ritkán kell, az is van külső, viszont többször is elnapolom a kártyaolvasóval kapcsolatos feladatot, míg rászánom magam, egészen egyszerűen azért, mert elő kell venni, be kell dugni, stb. Ha beépített lenne, biztosan előbb megcsinálnám, amit kell.

Nem nagy munka rácsatlakoztatni, de ha gyakran kell pár percre, az igen kényelmetlen. Anno külső billentyűvel kezdtem, azon jobban ment a gépelés, de pontosan emiatt szoktam le róla - naponta min. 2* kellett más billentyűzetre áttérnem, és akkor még nem számoltam azt, ha épp olyan helyen kellett, ahol nem volt külső.

#1382 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 17:15

Jó. Külső webkamerát macerás lehet külön hurcibálni. Bár lehet van belőle olyan pici kiszerelés, hogy tényleg elfér külön a gép mellé a táskába. De sztem annak a minősége se lehet top. Nem mintha a beépítetté olyan ász lenne a nem prémium kategóriánál.

Mikrofonban viszont tuti létezik olyan pici, mint egy fülhallgató, semmi helyet nem foglal összegombolyítva (hú milyen szó...) és még a minősége se olyan rossz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1383 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 19:28

Találtam olcsón egy Acer Emachines E520-ast. Akinek van nem panaszkodik, lehet hogy megpróbálom ha odaadják olcsón.

#1384 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 21:52

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 9:38

Én még mindig rádobnám azt a bő 10-est egy R-es Lenovora...

Közben az R-es helyett találtam egy Lenovo 3000 N500-at. Elvileg 3 év garis, talán a proci lehet a szúk keresztmetszet, de elégnek kell lennie :>> Ez az <<
Ez nekem is tetszik, és elvileg 3 évig nem kell félni miatta.

#1385 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 06:45

hidd mar el, hogy a "specifikacionak" barmilyen processzor megfelel, amit egy mai uj gepben megtalalsz!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1386 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 16:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 7:45

hidd mar el, hogy a "specifikacionak" barmilyen processzor megfelel, amit egy mai uj gepben megtalalsz!

Asztaliban otthon vagyok, tucatszámra rakom össze őket, de mindig tartózkodtam a laptopoktó, kb 5 éve volt utoljára vmi eccerű :) Mindig azt vettem észre, hogy az ugyanolyan órajelűnek kikiáltott asztaliak mindig gyorsabbnak tűntek. :)
Modt már úgy néz ki marad a lenovo az 1600-as dual procival, bár csábító hogy +12000 ft-ért a nagyobb lenovóban a vinyó 250-es a 160-as helyett, a memó 3gb az 1gb helyett, és a proci 2160-on megy 1600 helyett. Ezt még hétfőig meggondolom, aztán megrendelem. (mondjuk a külseje elég spártai a gépnek, de jókat mondanak róla megbízhatóság és szerviz fronton)

#1387 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 16:32

Idézet: mexel - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 17:21

Mindig azt vettem észre, hogy az ugyanolyan órajelűnek kikiáltott asztaliak mindig gyorsabbnak tűntek. :)

Notikban általában alacsonyabb órajelen fut a memória (533/667 MHz 800+ MHz-hez képest), ez lehetett az oka.

A spártai külső azért jó, mert nem látszik meg rajta olyan hamar a használat.

#1388 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 21. 17:26

Nem a külcsín a fontos hanem a belbecs.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#1389 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 04:47

Hogy b@***a meg az a...  :reklamacio: Este meg akartam rendelni a Lenovo n500-at, mert ugye a 3 év miatt az mellett döntöttem. A nagyobbikat levették a listáról, a kisebbnek meg 1 évre változtatták a gariját. Mielőtt rendeltem volna, előtte 1 órával még ott voltak.  :mad:

#1390 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 05:03

Vigasztaljon, hogy lehet meg ha ugy is rendelted volna meg azt mondjak a boltban, hogy csak az oldal nem frissult de amugy mar megvaltoztak a dolgok es te kapjad be luzer.

#1391 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 05:59

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 6:03

Vigasztaljon, hogy lehet meg ha ugy is rendelted volna meg azt mondjak a boltban, hogy csak az oldal nem frissult de amugy mar megvaltoztak a dolgok es te kapjad be luzer.

Akkor egyszerűen nem vettem volna át. Csak bosszantó, hogy amint nyomnám a gombot, eltűnik a választott gép, a másik alternatívának meg harmadolják a gariját.  :(

#1392 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 07:11

az biztos, hogy bosszantobb lett volna, ha egy het mulva derult volna ki atvetelkor!
a forum ma:

#1393 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 08:43

Azt nem merték volna megcsinálni.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#1394 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 08:51

akkor nem atvetelkor, hanem szallitas elott kuldenek egy bocsanatkero levelet, hogy hibasan volt feltuntetve a honlapon, es keri-e igy. nem mindegy?
a forum ma:

#1395 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 14:57

Én még decemberben pont az ellenkezőjét tapasztaltam :)
Asszonynak megrendeltük az R60-ast (1 év garit írtak), mikor megjött, megnézem a garanciapapírt, és 3 év van rajta (Lenovo oldalán is él a 3 év :) ).
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1396 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 01:46

Írtam levelet. válasz jött: A termékre 1 év garancia érvényesthető a márkaszervizben.  Ezzel idáig semmi gond, csak a kérdést úgy tettem fel, hogy az eddig írt 3 év az tévedés volt, vagy mostantól lett csak 1 év? Leegyszerűsítették :)
Nem baj most hallgatok egy kis Orlando-t, az nekem jót tesz :)  Pedig rajtam kívül nem ismerek senkit aki ezt a zenét szeretné  :(

Szerkesztette: mexel 2009. 05. 23. 02:44 -kor

#1397 Felhasználó inaktív   navarat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 17:04

Sziasztok, laptopokat néztem kb 130k körül, utam során rátaláltam a renew gépekre(énis :) ), mikor megtudtam miaz, le is mondtam rólluk. Szaküzletben ajánlottak 1 Toshiba-t, miszerint nemrossz gép. Utánna néztem a videókártyának, nemigazán tetszik. Nézelődtem, és ma rátaláltam erre az MSI-re, 128k ért ugygondolom, hogy nemrossz vétel lenne, a GeForce kártya is biztatónak tűnik. Bár nemsok laptoppal találkoztam életemben, és az MSI-t sem ismerem igazán  :)
Mit gondoltok? Visszafelé is olvasgattam a fórumban, és még lene időm a vásárlássa, és talán valaki érzi a zsigereiben , hogy lesz itt még jobb ajánlat is 2-3 hónapon belül :)

#1398 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 18:04

Az MSI GeForce 9100 MG kártyája teljesítményben nagyjából ugyanott van, mint az Intel 4500MHD.

#1399 Felhasználó inaktív   navarat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 19:06

Böngészgettem, olvasgattam, és teláltam még 1 drágaságot, olcsóbbat, mint az előző, de minusz 1év garancia van rajta :confused:
A Fujistu laptopok megbízhatóak?Fujitsu, már kicsit mégjobb vga val :) + ajándék táska :)  :)
Megéri az Amilot megvenni?(kb mennyi lehet +1 év garancia rá legalább?)

Szerk.: a fujistu honlapján nemleltem garanciakiterjesztést erre a típusra:S

Szerkesztette: navarat 2009. 05. 23. 19:11 -kor

#1400 Felhasználó inaktív   navarat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 19:36

Bocsi, hogy spamelek, de lejárt a szerk. idő, és pont most leltem meg az eddigi legszebbet :), ASUS. Szerintetek így átlagfelhasználónak megfelel, aki játszik is, de mégsem alegújabakkal, és még mondjuk másmindent is csinál, amihez nemkell akkora názagép:),a videókártyáról is szépeket írnak :) szerintem a 141 nemnagy ár érte :)

Szerkesztette: navarat 2009. 05. 23. 19:37 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.