HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1441 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 08. 08:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. Jun. 7., Sunday - 21:18

Ezek szerint nem hallottál még PowerPC procit működés közben... az igazat megvallva én se sokat  :Đ

De, van belole 8 a PS3-ban :D

Viccet felreteve, tenyleg nem :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1442 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 08. 08:03

Idézet: padawan - Dátum: 2009. Jun. 7., Sunday - 21:03

Az enyembe T7100 van es egyszeru ablakkezelot hasznalva (linuxrol van szo) a kezdeti bekapcsolastol eltekintve a teljes boot alatt egy firefox+thunderbird inditasig (es hasznalat alatt) is teljesen kussban van ;)

Edit: persze egy komolyabb desktop enviroment alatt azert be-bekapcsol. Amugy en a maradok a "Laptopba csak Intel" filozofianal.

Ja utoirat: A teljes kussban szo szerint ertheto, ugyanis SSD van benne :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#1443 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 08. 10:04

Idézet: AViD - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 21:36

Én rendszeresen használok mind egy Centrinót, mind egy Pumát, előbbi egy Toshiba (típusszámot sajnos nem tudok: T2xxx~1800Mhz, 1.5G, X3100), utóbbi egy ASUS F5Z (QL-60, 3GB, H3200).

-Üresjárat/irodai munka: Mindkettő nagyjából hangtalan, Toshiba esetében ez konkrétan álló, ASUS esetében pedig nagyon alacsony fordulatszámot jelent. Mindkét gépben elnyomja a merevlemez zaja a hűtését.

-Filmnézés/netezés közben a Toshiba néha-néha hangosodik csak fel, az ASUS ventilátora folyamatosan pörög, de alacsony hangerőn. Hallható, de egyáltalán nem zavaró.

-Teljes terhelésen viszont már érezhetően hangosabb a Pumával szerelt gép.

Nagyjából ugyanígy viszonyul az akkumulátoros üzemidő is, vagyis alacsony terhelésen minimális a különbség a két rendszer között ( ez nagyjából három órát jelent mindkét rendszernél ), és minél intenzívebb programokat használsz, annál inkább kerül lemaradásba a Puma. Ezalól a HD-filmlejátszás a kivétel, ott ugyanis a HD3200 hardveres támogatása miatt, előnybe kerül az AMD. A modernebb GMA4500HD már szintén tudja ezt a funkciót, de az említett gépben még a régebbi, X3100-es található.

Játékok esetében ellenben szöges ellentétben áll a két rendszer, a Puma HD3200-za ugyanis teljesen más ligában indul mint az Intel integrált vezérlői, amikkel újabb ( nem új! ) játékokat nem, vagy csak igen erős kompromisszumok árán tudsz futtatni.  Anandtech cikkjében próbált játékok esetében a különbség 2-8-szoros (!) az AMD javára.

-HP-nek csak az üzleti szériájával találkoztam, azokkal nagyon jó tapasztalataim vannak, de állítólag az "s" széria annak nyomába sem ér, értve ezalatt az 550-es típust is.
Ha érdekel, az ASUS F5Z-ről tudok szolgálni bővebb tapasztalatokkal.

ps.: Még annyi kiegészítést, hogy személy szerint én egy év garanciával én nem vennék notebookot.

Üdv.!

Köszi az infokat!

Én sem egy évvel veszem (mármint nem itt és így nem egy év).
Akkor még gondolkozom, de nem hiszem h ennyi pénzért akármelyik gyártó arulna jobbat. Bár, majd még nézelődöm.

#1444 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:22

Idézet: KSzasza - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:56

Szia igaz ez nem válasz a kérdésedre inkább még egy kérdés feléd: Mégis hol lehet ezt kapni és mennyiért? mert beírtam a keresőbe de mindenhol azt a választ kaptam, hogy 0 foritn , nincs és nem rendelhető már.. valahol akciózzák kifutó termékként?

Igen, 120.000 árulják akciósan, persze azt nem mondom meg, hogy hol, mert nekem már nem jut!! :D :D :D
Amúgy a www.laptop.hu-n megtalálod. ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#1445 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:28

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jún. 7., vasárnap - 1:15

Barátomnak pont olyan van, AMD Turion X2 procival, most hirtelen talán 1,9 GHz-es, de lehet, hogy 2,0 (majdnem mindegy).
Szóval, sokszor használtam már, amit elmondhatok, hogy azért nem ér fel egy Pavilionnal, meg egy Business HP-val. Ez persze igényfüggő.
A grafikus chip ATI Radeon, sajnos a pontos típusát nemtom, de HD jelzésű.

Ami engem zavart:
- Elég sűrűn kapcsol fel a ventillátor, és elég forró levegőt fúj, tehát melegszik rendesen a proci, ami kellemetlen, mert eszi az akkut, másrészt meg jóformán nem is volt akkor terhelés alatt. Egy munkán dolgoztunk és csak a Word volt megnyitva, és mi meg az abban leírtak alapján írosgáltunk a papíron, tehát nem volt szó gépelésről. Akkumulátora barátom elmondása szerint picivel több, mint 2 órát bír.
- Másik dolog a laptop lezárása. Egyszerű, nincs semmi, ami fogná, csak úgy le kell zárni, persze, nem nyílik szét magától, mert van valami, ami azért fogja lecsukott állapotban, de úgy elöl nincs semmi kioldó.
- Touchpad picit hasonló az ezelőtti szériás Pavilionokhoz, de fekete színű és hosszabb távon, mintha fakulna, vagy nem is tudom, de sok más notinál is így van.
- A Wi-Fi bekapcsoló gombja nekem picit nehézkesen kapcsolható (a gyorsgomboknál).

Ezeket leszámítva gyorsaságra nem lehet panasz, játékokat is szépen viszi. Illesztéseknél sincs hiba, jól össze lett szerelve.

Nem tudom, hogy az Intel procisak hogyan működnek, de melegedésre, akkuhasználat terén biztos jobbak.
Egy másik HP-hoz képest viszont egyértelműek a különbségek.

A leírásban az van, hogy Athlon X2 RM-70-es proci 2 Ghz.
A graf kari ATI 3200.

Eddig egy Fuji-Siemens Pa1538-asom volt. (1.6 Ghz, Go7400)
A ventillátora végig pörgött, és forrót fújt. Az akkuja max 2 órát bírt (alacsony terheléssel). A touchpad nekem nem bejövős, rádiós egeret használok, illetve a wifi-t is ritkán.

Tehát, ha csak ezekre a dolgokra lehet neheztelni, akkor nekem 120.000-et megér. Többet nemigen adnék ki laptopért.

Köszönöm
:respect:

#1446 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 12:48

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 13:28

A graf kari ATI 3200.

Eddig egy Fuji-Siemens Pa1538-asom volt. (1.6 Ghz, Go7400)
A ventillátora végig pörgött, és forrót fújt. Az akkuja max 2 órát bírt (alacsony terheléssel). A touchpad nekem nem bejövős, rádiós egeret használok, illetve a wifi-t is ritkán.

Tehát, ha csak ezekre a dolgokra lehet neheztelni, akkor nekem 120.000-et megér. Többet nemigen adnék ki laptopért.

Köszönöm
:respect:

Puma azért már energiatakarékosabb berendezés, 4400-as akkuval 3 órát azért elzörögnek.

#1447 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 09. 13:30

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 12:28

A graf kari ATI 3200.

...

Annyit mindenképp megér.

#1448 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 07:59

MSI VR630X 221HU gépről van valakinek információja? Pláne erről "Mobile AMD Athlon 64 X2 QL62" nem tudok az égvilágon semmit.

#1449 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 08:05

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jún. 9., kedd - 14:30

Annyit mindenképp megér.

Szerinted nem? Én AMD "hívő" vagyok... ;)

#1450 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 08:17

Egy a lényeg ACER-t ne vegyetek!!!

Rengeteg hiba, rengeteg elégedetlen ügyfél és ritka rossz szervíz. Szlovákiába hordják javíttatni, ha nem találnak hibát, akkor ki kell fizetni. Beviszed egy félre eső szervízbe, ott egyből látják mi a baj.

Gusztustaln hozzáállás.

Az én gépem 4 szer volt szervízben és egyre rosszabb lett. Most elvittem egy maszekhoz aki meg is csinálja.

:omg:
üdv
tus

#1451 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 08:24

Idézet: tus - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 8:17

Egy a lényeg ACER-t ne vegyetek!!!

Rengeteg hiba, rengeteg elégedetlen ügyfél és ritka rossz szervíz. Szlovákiába hordják javíttatni, ha nem találnak hibát, akkor ki kell fizetni. Beviszed egy félre eső szervízbe, ott egyből látják mi a baj.

Gusztustaln hozzáállás.

Az én gépem 4 szer volt szervízben és egyre rosszabb lett. Most elvittem egy maszekhoz aki meg is csinálja.

:omg:

Ez érdekes kérdés mert nekem is az van, de én meg vagyok vele elégedve (kop-kop-kop). Soha semmi baj nem volt vele, pedig utazott jópár ezer kilómétert. A tied milyen?

#1452 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 09:02

Idézet: qwas - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 8:24

Ez érdekes kérdés mert nekem is az van, de én meg vagyok vele elégedve (kop-kop-kop). Soha semmi baj nem volt vele, pedig utazott jópár ezer kilómétert. A tied milyen?

5672 WLMI

A gép nagyon pöpec, mert nekem is a mai napig megfelelne, de a háttere az qrva szar.

Az eslő vinyóm bedöglött SMART hiba.
Csere, beraktak egy rosszat, amit vissza vittem 2 nap múlva, megint 1,5 hét várakozás egy vinyóra. Beleraktak megint egy rosszat, de nem vittem vissza, csak pár hónapppal késöbb, mert újabb 2 hétre nem akartam nélkülözni. Majd nyáron, amikor nyaralok, elvitetem- gondoltam
Elvitték, ekkor már Szlovákiába. A gép hazajött, de onnantó kezdve állandóan leállt, nem indult el, volt amikor 30 szor kellett elindítanom. A szervíz nem ismerte be a hibát.
Elvitettem megint, bevizsgálták, de nem találtak hibát, 7e ft kellett fizetnem, pedig még garanciás volt.

Most elvittem egy boltba, ahol megcsinálják. Persze pénzért, de garanciát adnak rá.Na ennyit az acer garanciáról.

A UPS gyorsfutárok áradoztak arról, hogy mennyi X-box 360 és Acer gép megy vissza gariba. Kapacitásuk 50% ezek voltak. Szóval ACER-t  NE !!!

Szerkesztette: tus 2009. 06. 10. 09:04 -kor

üdv
tus

#1453 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 09:26

nekem a macska ráugrott a kijelzőre nyitott állapotba,  elküldtem gariba, pár nap után visszaküldték, kijelzőcsere megvolt, szóval nincs rossz tapasztalatom. A macskát is küldeném ha lehetne.  :Đ 
JóSebesség

#1454 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 09:32

A te géped sem olcsó kategória, így nem lehet a gagyi alkatrészre fogni. Fene se érti ezt.
Azt nem tudom mennyi gép szorul garanciális javításra, de ha így rendezik akkor az tényleg nem fair. Annyit azért még hozzá fűznék, hogy én azért vettem acert (TravelMate 5720G) mert a cimborámnak is ilyenje van és ő is meg van vele elégedve. Örülök, hogy az enyémnek nincs baja mert a mi családunkon átok ül ilyen szempontból.
OFF: Légkondi (beszereléskor azonnal vezérlő panel hiba), kazán (beszereléskor azonnal vezérlőpanel hiba), XBox360 (13 hónaposan elhullott) stb.

#1455 Felhasználó inaktív   deatom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 18:10

innye pedig épp egy Acert terveznék venni....Amit eddig fórumokban olvasgattam, az meggyőzött
szerintem minden márkánál sajnos van rá példa.Eddig a legtöbb márkával kapcsolatban olvastam olyat, hogy ő ilyet soha többet.....
Véleményem szerint  nem is csak az Acer tehet teljesen a dologról, mert amit beleraknak alkatrészt, azt az acer úgy rendeli és rakja bele a gépbe...legfeljebb vlmi minőségibb alkatrészeket kellene belerakni... és vlmi jobb garanciális hálózatot kiépíteni, legalábbis a mi kis hazánkban...Az alkatrészek nagy része made in China-i tömeggyártmány, amibe néha-néha bele bele csúszik egy két selejt minőségű áru is...s csak imádkozni tudsz, hogy ne a te gépedbe szereljék bele....
amúgy én ezt szemeltem ki. ha van vlmi jó, rossz vélemény akkor... :respect:
Acer Aspire 6930g

#1456 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 20:55

Helo!

Újabb kérdés!
Dell Inspiron 1545 CLS-ről mit gondoltok?

Meg úgy általában a Dell-ről? :D

#1457 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 21:29

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 8:05

Szerinted nem? Én AMD "hívő" vagyok... ;)

Most írtam, hogy igen, tehát annyi pénzért az általa kínált funkciókért és a te általad támasztott kritériumoknak történő megfelelése miatt éri meg. :)

#1458 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 10:59

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 20:55

Helo!

Újabb kérdés!

Nekem csak úgy általában van véleményem a Dell-ről mert az előző cégemnél csak ilyenek voltak. 6-7 asztali meg 3-4 laptop. Az általános véleményem, hogy megbízhatóak. 3.5 év alatt csak egyel volt probléma, de az is egy asztali gép volt. Dell-t én fenntartás nélkül vennék.

Az általam fennt említett MSI-ről valami vélemény? Vagy az MSI-ről általában?

#1459 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 11:36

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 21:55

Helo!

Újabb kérdés!

Dellekről általában jó véleménnyel van mindenki, megbízható gépeknek számítanak, de konkrétan ez a modell nem egy nagy was ist das.

Eleve egy órajelszabályzást nem ismerő, egymagos Celeronra épül, az amellé berakott 1GB RAM is nagyon kevésnek számít már, nem is beszélve a négycellás akkuról, ami épp a Celeron magas üresjárati fogyasztása miatt fájó. 130 ezret szerintem még három év garanciával sem ér meg, ennyiért sokkal komolyabb gépet is kaphatsz.

#1460 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 18:22

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 22:29

Most írtam, hogy igen, tehát annyi pénzért az általa kínált funkciókért és a te általad támasztott kritériumoknak történő megfelelése miatt éri meg. :)

Igen, közben találtam egy Asus-t is hasonló (majdnem ugyanolyan) paraméterekkel, szintén 120.e-ért! :D
Örülök, neki, hogy ennyiért kapni (sszámomra) normális notebook-ot. ;)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.