HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1481 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 30. 22:42

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 21:14

Konkrétabban meg tudod mondani, hogy mondjuk 1 órányi HD anyaghoz mennyi tárhely kell?  :lama:   :respect:  No meg egy Core2 Duo el tudja látni ezt a feladatot?  :think:

Ööö,ezt holnap meglesem. 1 DVDnyi anyaghoz tmp-vel együtt lazán 100+ gigák kellenek, eleve a natív DV az 14 giga körül mozog, 1 órányi anyag DVDre vésésével 20 giga.

HD-t meg tömöryítve kapod, legfeljebb véss fel MSNre, hogy ne feledjem, oszt du közepén meglesegetem, hogy itt hogy van. Ennél nem számoltam, kapott 750 gigásat, meg 2x1 terásat a vas, azon el vagyunkk :-D

Core2 ellátja, csak idő kérdése. Quad az négyzetesen gyorsabban kódol, ahogy a DVD reszelést gyártja. 3.2-es Prescottomon volt 2 óra egy DVD, kisebb core2-esen kb. 30-40 perc, nagy Quadon meg már az effekt is számított, de alig 20 perc, ha jól emlékszem. Az meg már nem mindegy, asszony most dolgozott fel 190 és 200 órányi anyagot, a 190 órás majdnem 1 évig tartott grabbeléssel/utómunkával, mikor izom vas lett befogva, akkor jó 1 hónap alatt letolta, oszt mellette használhatta is a vasat, míg Prescottot nagyon nem.
Make love not Wor.

#1482 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 30. 23:32

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 21:14

Hát, a lényeg az lenne, hogy a meló elvégezhető legyen. Én speciel nyugton hagyom a gépet, ha a video anyaggal dolgozik. Olyankor se net, se MP3, se semmi más. Konkrétabban meg tudod mondani, hogy mondjuk 1 órányi HD anyaghoz mennyi tárhely kell?  :lama:   :respect:  No meg egy Core2 Duo el tudja látni ezt a feladatot?  :think:

Ha komolyan gondolod a későbbi HD munkálatokat, akkor semmiképpen sem javaslok notebookot erre a célra. Tárhely tekintetében a fullos anyagoknál lazán 400GB/óra is lehet a nyers méret, 4TB+ eSATA-s külső tömbökkel, 3GHz+ Quad CPU és hardveres rásegítés (Canopus/Matrox/Avid) nélkül nem érdemes belefogni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 23:48

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 0:32

CPU és hardveres rásegítés (Canopus/Matrox/Avid) nélkül nem érdemes belefogni...

Júzereim HW segítés nélkül is tolják, oszt kamera úgyis valami tömörgetett vacakba melózik, így nem 400 guga/óra körül van. Többi alakul, igazából maga a videózás is felemészti a világ fasza hardverét, a HD meg leírva laza 2 betű, de amint komolyan gondolják, már nem vicces kategória.

Júzer a Q9550re azt mondta, hogy egész kellemes, de nem sokára upgradelünk, konfig mostani ára bruttó 250k, 3 darab terás HDDvel, izébigyóval. Bár a kamerája szerintem elég gáz  :Đ nem annyira jó, mint hiszi  :Đ

1 igényesebb DV-t egyelőre többre becsülök, mint az ilyen fél milliós gagyizós játékszer otthoni HDket. Aztán inkább nem hülyeség a külső miki, meg XLR csati sem, mint a gagyikamera, de HDben. Csak ez más téma.
Make love not Wor.

#1484 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 13:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 0:48

Júzereim HW segítés nélkül is tolják, oszt kamera úgyis valami tömörgetett vacakba melózik, így nem 400 guga/óra körül van. Többi alakul, igazából maga a videózás is felemészti a világ fasza hardverét, a HD meg leírva laza 2 betű, de amint komolyan gondolják, már nem vicces kategória.

Júzer a Q9550re azt mondta, hogy egész kellemes, de nem sokára upgradelünk, konfig mostani ára bruttó 250k, 3 darab terás HDDvel, izébigyóval. Bár a kamerája szerintem elég gáz  :Đ nem annyira jó, mint hiszi  :Đ

1 igényesebb DV-t egyelőre többre becsülök, mint az ilyen fél milliós gagyizós játékszer otthoni HDket. Aztán inkább nem hülyeség a külső miki, meg XLR csati sem, mint a gagyikamera, de HDben. Csak ez más téma.

Az okés, hogy amíg nem kezd el dolgozni a kamerából kiesett AVCHD cuccon addig olyan kis kezelhetőnek tűnik a mérete, de akkor az nem is igazi feldolgozás hanem csak valami hobbi... :)
A DV(DCT) ellenében itt már h.264-gyel gyurigáznak több mint négyszer annyi képponton, ehhez a jóisten vasa nem elég, aki élni akar az nyers formában is kénytelen mozogni nem keveset. Az igényesség meg tényleg más téma...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1485 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 01. 15:43

A témához még annyit h mekkora kijelzőn akarjátok nézni ezeket az EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-videókat. Mert sztem amikor DVD-re írod nem fogsz tudni úgyse TB-okat ráírni. Szal nem tom minek "precízkedtek" ennyire. (((Mondjuk én inkább képet szerkesztek, csak úgy hobbiból és a fotós ledöbbent a fájlméreteimen :eek:  ;) )))

#1486 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 16:12

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 16:43

A témához még annyit h mekkora kijelzőn akarjátok nézni ezeket az EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-EXTRA-videókat. Mert sztem amikor DVD-re írod nem fogsz tudni úgyse TB-okat ráírni. Szal nem tom minek "precízkedtek" ennyire. (((Mondjuk én inkább képet szerkesztek, csak úgy hobbiból és a fotós ledöbbent a fájlméreteimen :eek:  ;) )))

Lassan minden magyar család nappalijában ott figyel egy full HD LCD TV, most sanyargassa magát 720p tartalommal? DVD-re meg már csak a fejlődő országokban archiválnak bármit is... :)

#1487 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 18:00

Nos, akkor annyi leesett a dologból, hogy a Core2 ellátja a feladatot, csak majd a PII-es + DVD Authoringos időkre kell számítanom - azaz 1 óra anyag MPEG2-es kódolása 13 óra.  :D  Ezzel még kibékülnék, mert évi 2-3 órányi kamerás anyag keletkezik jelenleg.

A "több mint négyszer annyi képponton"-t azt inkább a közel ötször annyi képpontra javítanám, mert ugyi a 720x576 az bő 0,4Mpixel, az 1920x1080 meg 2Mpixel.  ;)

És arra a kérdésre a válasz, hogy minek a precízkedés, a válasz anniy, hogy van egy 37 és egy 50 colos plazmám...  :D
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#1488 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 21:49

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 18:00

És arra a kérdésre a válasz, hogy minek a precízkedés, a válasz anniy, hogy van egy 37 és egy 50 colos plazmám...  :D

Jó, jó. Így könnyű. Nekem a tv-m nem ilyen nagy, de azt is meg tudtam bolondítani. Magától kapcsolgat od-vissza, össze-vissza. :reklamacio:

#1489 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 21:52

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 16:12

Lassan minden magyar család nappalijában ott figyel egy full HD LCD TV, most sanyargassa magát 720p tartalommal? DVD-re meg már csak a fejlődő országokban archiválnak bármit is... :)

Ó! Nem is tudtam h fejlődő országban élek. Sőőőt. Lehet, hogy felénk nem terjed semmi. A környéken található hivatásos fotósok mindegyike, nameg én is :D (hobbi szinten).

Nekem egy fotó amúgy is sokkal többet jelent. (nem a "na fényképezzé má' le!" típusúakra gondolok).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#1490 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 01. 22:43

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 22:52

Ó! Nem is tudtam h fejlődő országban élek. Sőőőt. Lehet, hogy felénk nem terjed semmi. A környéken található hivatásos fotósok mindegyike, nameg én is :D (hobbi szinten).

Nekem egy fotó amúgy is sokkal többet jelent. (nem a "na fényképezzé má' le!" típusúakra gondolok).

Iróniamérőt tessék kalibrálni, nem riaszt időben. :) Képekkel meg uzsgyi a fotómutogató topicba......

#1491 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 05:41

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 22:49

Jó, jó. Így könnyű. Nekem a tv-m nem ilyen nagy, de azt is meg tudtam bolondítani. Magától kapcsolgat od-vissza, össze-vissza. :reklamacio:

:think:  Relét töltöttél bele?  :think:  Mitől bolondul meg? A képektől?  :think:

#1492 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 05:42

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 1., szerda - 22:52

...
...

Egy jó fotó valóban sokat jelenthet. Ez mondjuk tényleg egy jó darab.  :up: :cool:

#1493 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 07. 02. 09:00

http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/2...asarlashoz.html

#1494 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 02. 10:03

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 5:41

:think:  Relét töltöttél bele?  :think:  Mitől bolondul meg? A képektől?  :think:

Semmit se csináltam vele még csak képeket se nézegettem rajta. Sztem csak a negatív kisugárzásom. Az a legdurvább, hogy az éjszaka közepén is bekapcsol(t, már kihíztam).

Ui.: ironiamérpm megfelelően kalibrált, aki nem érti, vagy túlreagálja annak kell(ene) kalibráltatni :]  :mirror:
A képpel való "offolás-t" pedig bocsi. Csak próbáltam alátámasztani.

#1495 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 05:46

Idézet: lax20 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 11:03

Semmit se csináltam vele még csak képeket se nézegettem rajta. Sztem csak a negatív kisugárzásom. Az a legdurvább, hogy az éjszaka közepén is bekapcsol(t, már kihíztam).

Ui.: ironiamérpm megfelelően kalibrált, aki nem érti, vagy túlreagálja annak kell(ene) kalibráltatni :]  :mirror:
A képpel való "offolás-t" pedig bocsi. Csak próbáltam alátámasztani.

Ehhez hasonlót az új TV is alkotott (az 50 colos), de ennek az oka a pillanatnyi áramszünet volt. Kattant kettőt és látszólag bekapcsolt...

#1496 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 18:16

Visszatérve a témához... Melyek a leg megbízhatóbb darabok?  :think:

#1497 Felhasználó inaktív   BobMaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:04

Idézet: carcass - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 10:22

Üdv Urak!
Mobilizálom a vállalkozásomat és most újfent notebook vásárlás előtt állok.Eddig mindig halasztottam, de most már nem lehet húzni a dologot.
A cades topicban már feltettem a kérdést, hátha ott több a konkrét tapasztalat - mivel archicad 8,1-12 aminek futnia kellene rajta de stabilan - de egyelőre nincs nagy tolongás. :D
XP SP 3 alatt menne a dolog.
Na lényeg, a rendszerigények itten vannak:
8.1
12
Ha bárkinek van 5lete, örömmel veszem.
Ezer köszönet. :respect:
Üdv  :)

Javaslom, hogy nézz rá a Toshiba Tecra S10 notebookokra

#1498 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:12

Hali!

Ezek az asztali notebook hűtők mennyire hatékonyak? Illetve melyiket érdemes megvenni? 15"-os notim van és elég sokat játszom.

thx
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1499 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:21

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 19:16

Visszatérve a témához... Melyek a leg megbízhatóbb darabok?  :think:

Dell/Toshiba/Lenovo vagy mi.
Make love not Wor.

#1500 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 06. 10:35

Idézet: Harlequin - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 11:12

Ezek az asztali notebook hűtők mennyire hatékonyak?

Először próbáld meg azt, hogy valamivel megemeled a noti hátulját. Én két szódásüvegkupakot raktam a gép segge alá. 4-5 fok mínuszt jelent ez a megoldás, és ingyen van. Ha bevált, akkor barkácsolsz valami tartósabb megoldást, és kész is vagy.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.