HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2101 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:36

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:14

es az jobb? en csak a hwreszet latom, hogy mi van benne, epp olyan tapasztalat kellene, hogy mennyire megbizhato, stb...

Acer és Fujitsu-Siemens felejtős, HP ebben az árkategóriában szintén. Leginkább a Toshiba a legmegbizhatóbb ebben a kategóriában ...

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#2102 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:35

lenovo, asus?

#2103 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:44

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 12:35

lenovo, asus?

Ha van rá keret akkor a következő sorrendet ajánlanám (szigorúan szvsz):

Lenovo
Toshiba
Asus
Dell
...

Ha van nagy keret akkor Apple vagy Sony.

Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#2104 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 17:15

tobbet nem nagyon szannak ra... de lehet inkabb atterelem oket desktopra. kevesebb a nyug, cipelni meg ugysem fogjak.

#2105 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 19:44

Pici OFF:

ha tápegység kábele közvetlenül a laptopba illeszkedő dugasz előtt eltörik, mit csinálnátok vele? Lehet ezekhez vezetéket kapni? Vigyem műszerészhez?

Szerkesztette: Satriani 2009. 12. 18. 19:44 -kor

#2106 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 19:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. Dec. 18., Friday - 19:44

Pici OFF:

ha tápegység kábele közvetlenül a laptopba illeszkedő dugasz előtt eltörik, mit csinálnátok vele? Lehet ezekhez vezetéket kapni? Vigyem műszerészhez?

Biztos meg tudna csinalni, de nemhinnem h olyan draga lenne egy gyari/uj.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2107 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 19:54

Idézet: padawan - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 19:50

Biztos meg tudna csinalni, de nemhinnem h olyan draga lenne egy gyari/uj.

6-8 rongy (példa) versus egy szakadt ér egy kábelben. Fene tudja.

Szerkesztette: Satriani 2009. 12. 18. 19:55 -kor

#2108 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 19. 11:20

urak, tudtok mondani olyan 13-14" körüli lapost 2 kg alatt 3-4 óra vagy feletti üzemidővel, ami méla kussban van átlagos felhasználás mellett (böngészés, word)? vagy passzív, vagy egyáltalán nem hallható a venti zaja... lehetőleg kétmagvas legyen (rmclock-al frankón skálázható a fesz/szorzó, ida, dffs). és ha lehet, ne intel vga... nem a játék miatt, soha nem jáccottam még laptopon, nem is akarok, csak kb. nulla teljesítmény (hd hardveres gyorsítás egy vicc) mellett nagy fogyasztás jellemzi őket.
a legújabb bios felrakása után herótom lett a timeline értelmetlenül pörgő ventijétől az elszúrt hőmérsékleti határok miatt. a core solo proci is kb. a langyos víz, az extra üzemidőt meg úgy tűnik egyáltalán nem fogom már kihasználni. szóval váltani akarok jövőre.
fémváz, köpésállóság, hype nem szempont, csak a hosszú garidő meg az aránylag jól összerakottság. egyrészt a rút anyagiak, másrészt mert gépjárművel cepekedek. harmadrészt, mert az extra masszivitásból eddig még soha nem származott előnyöm. tudok vigyázni a dolgaimra, nem használom extrém körülmények között.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 19. 11:27 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2109 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 18:50

Szerbusztok!

Grafika és video szerkesztés tanulására szükségem van egy erös laptopra. Meglepödtem a nekem ismeretlen T és M jelü processzorok láttán, végül azt a tanácsot kaptam, hogy ne törödjek vele, csak arra figyeljek, hogy Nvidia geforce videokártya legyen a gépben. Valóban ez az egy jó megoldás van, más videokártya nem jó?

Előre is köszönök miden választ!

Taga
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2110 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 19:12

Ennél nagyobb marhaságot még akarva sem mondhatott volna a kedves segítő. Ha erős grafikára van szükséged, akkor keress egy olyan gépet, amiben legalább 512, de inkább 1 GB videomemória található. Ennyi VRAM mellé általában jobbfajta (közép-felső kategóriás) videokártya is jár, típustól függetlenül. Fontos, hogy a videokártyának saját memóriája legyen, ha a rendszermemóriából csíp le, akkor biztosan nem lesz elég a teljesítménye.

A processzorral is érdemes törődni, az AMD-s vonalat annyira nem ismerem, de ha elsősorban számítási teljesítmény kell, az Intel vonalból a kétmagos T sorozatú Core2Duo vagy a négymagos Qxxx/i7 processzorok között érdemes nézelődni. Ha nincs hozzáértő a környéken (ha a fenti tanács volt a legszakmaibb vélemény, akkor felteszem, nincs), akkor az Intel annyi segítséget nyújt, hogy minden processzorát 1-5 csillaggal osztályozza, amit általában a gyártó is feltüntet a gép adatlapján. Neked legalább egy négy csillagos processzorra lesz szükséged. Ha a processzor típusa bármilyen formában tartalmazza az M betűt, vagy a betű után egy 5000-nél kisebb négyjegyű szám következik, akkor nagy ívben kerüld el.

Rendszermemóriából a minél több a jobb elvet kövesd, bár ritka már az a gép, amihez nem adnak alapból 4 GB-ot, vagy nem kínálják fel némi pluszpénzért a bővítést.

Ha grafikáról van szó, az annyira nem kényes a merevlemez méretére, de ha videót is akarsz vágni, akkor bizony elkel a tárhely. Jobb gépekben már az 500 GB kapacitású merevlemez mindennapos, de van már pár gép, amibe két merevlemezt lehet tenni, így akr 1 TB-ig tornázhatod fel a tárkapacitást, ám szerintem olcsóbban kijössz egy egy merevlemezes géppel és egy külő meghajtóval.

Képernyőméret: ha nem tervezel külső monitort használni, akkor minimum 15, de inkább 17" lesz a barátod. Ha külső monitorral használnád inkább a gépet, akkor ez másodlagos, ha otthon monitorra kötnéd a jószágot, de gyakran magaddal is vinnéd a gépet, akkor a kisebb (12-13") képátló meghálálja magát.

Pénzkérdés: na igen. A határ a csillagos ég, de tapasztalataim alapján 250-300 ezer alatt egy olyan gépet sem találsz, ami maradéktalanul kiszolgálná az igényeidet. Ha nincs ekkora keret, akkor inkább egy combosabb asztali konfig összeállítását javaslom.

Szerkesztette: debaj 2009. 12. 20. 19:13 -kor

#2111 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 22:36

Sziasztok!

Elsősorban dolgozni keresek laptopot a 200 000 körüli kategóriában, ez akár kicsit több is lehet. Főként dolgozni kellene, főleg Office, de azért előfordulnak komolyabb szoftverek is, nagyobb számításigénnyel. Azt hiszem, ez váltaná az egyébként 7-8 éves asztali gépet is, annak a teljesítményét biztosan überelni fogja. Apró képernyőt nem szeretnék, nagy Excel tábláknál nem szerencsés.
Mire figyeljek? Márka esetleg konkrét típus?

köszi, üdv
danikoka

#2112 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 01:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:12

Ennél nagyobb marhaságot még akarva sem mondhatott volna a kedves segítő. Ha erős grafikára van szükséged, akkor keress egy olyan gépet, amiben legalább 512, de inkább 1 GB videomemória található. Ennyi VRAM mellé általában jobbfajta (közép-felső kategóriás) videokártya is jár, típustól függetlenül. Fontos, hogy a videokártyának saját memóriája legyen, ha a rendszermemóriából csíp le, akkor biztosan nem lesz elég a teljesítménye.

A processzorral is érdemes törődni, az AMD-s vonalat annyira nem ismerem, de ha elsősorban számítási teljesítmény kell, az Intel vonalból a kétmagos T sorozatú Core2Duo vagy a négymagos Qxxx/i7 processzorok között érdemes nézelődni. Ha nincs hozzáértő a környéken (ha a fenti tanács volt a legszakmaibb vélemény, akkor felteszem, nincs), akkor az Intel annyi segítséget nyújt, hogy minden processzorát 1-5 csillaggal osztályozza, amit általában a gyártó is feltüntet a gép adatlapján. Neked legalább egy négy csillagos processzorra lesz szükséged. Ha a processzor típusa bármilyen formában tartalmazza az M betűt, vagy a betű után egy 5000-nél kisebb négyjegyű szám következik, akkor nagy ívben kerüld el.

Rendszermemóriából a minél több a jobb elvet kövesd, bár ritka már az a gép, amihez nem adnak alapból 4 GB-ot, vagy nem kínálják fel némi pluszpénzért a bővítést.

Ha grafikáról van szó, az annyira nem kényes a merevlemez méretére, de ha videót is akarsz vágni, akkor bizony elkel a tárhely. Jobb gépekben már az 500 GB kapacitású merevlemez mindennapos, de van már pár gép, amibe két merevlemezt lehet tenni, így akr 1 TB-ig tornázhatod fel a tárkapacitást, ám szerintem olcsóbban kijössz egy egy merevlemezes géppel és egy külő meghajtóval.

Képernyőméret: ha nem tervezel külső monitort használni, akkor minimum 15, de inkább 17" lesz a barátod. Ha külső monitorral használnád inkább a gépet, akkor ez másodlagos, ha otthon monitorra kötnéd a jószágot, de gyakran magaddal is vinnéd a gépet, akkor a kisebb (12-13") képátló meghálálja magát.

Pénzkérdés: na igen. A határ a csillagos ég, de tapasztalataim alapján 250-300 ezer alatt egy olyan gépet sem találsz, ami maradéktalanul kiszolgálná az igényeidet. Ha nincs ekkora keret, akkor inkább egy combosabb asztali konfig összeállítását javaslom.

Köszönöm a választ.
Van most egy nagy hirdetés, ez alapján ajánlották, 130-ért T5xxx core dual proc, stb.
Erre mondták, hogy ez a minimum, én pedig néztem, T-s prociról még nem hallottam.
Most már azt mondják, T7xxx a minimum, úgy látszik, ez egy új procicsalád, meg kell néznem. ;)
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2113 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 02:10

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 20:12

az Intel vonalból a kétmagos T sorozatú Core2Duo vagy a négymagos Qxxx/i7 processzorok között érdemes nézelődni.

Az M sorozatos procik amik fentebb voltak veletlenul nem Turionok? mert a Turion II Ultra sorozat minden tagja, Turion II Ultra M600-M660 igencsak versenykepes. Sot meg a legnagyobb sima Turion II, a Turion II M540 is elmegy, ez ala nem praktikus menni.

No most ez nem ugy van azert hogy T sorozat, bikaeros proci, azokbol is vannak viszonylag lassabbak. Ami mar jo: T8300 es felette es P8600 es felette (sorozaton belul a nagyobb szam gyorsabb procit jelol azert).

Kizart hogy 300 brutto alatt 17"-es eros procis, jo videos, ket vinyos, 4GB RAM-os cuccost kapsz. Egy vinyoval es egy kis kompromisszummal a CPU teren talan le tudod nyomni 200 kore de az mar nagyon nyogve nyelos lesz...

Szerkesztette: bean 2009. 12. 22. 02:10 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 08:47

Idézet: bean - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 2:10

Az M sorozatos procik amik fentebb voltak veletlenul nem Turionok? mert a Turion II Ultra sorozat minden tagja, Turion II Ultra M600-M660 igencsak versenykepes. Sot meg a legnagyobb sima Turion II, a Turion II M540 is elmegy, ez ala nem praktikus menni.

Mondom, én inkább az Intel procikban vagyok otthon, a tanácsokat is így adtam. AMD-ről nagyjából annyit tudok, hogy van Athlon meg Turion, de ha két procit elém raknának, hogy melyik a jobb, bizony guglihoz kellene nyúlnom  :Đ

Idézet

No most ez nem ugy van azert hogy T sorozat, bikaeros proci, azokbol is vannak viszonylag lassabbak. Ami mar jo: T8300 es felette es P8600 es felette (sorozaton belul a nagyobb szam gyorsabb procit jelol azert).
Persze, de egy jobb általános felépítésű gép már erősebb procit is fog tartalmazni. A hasonló jellemzőkkel rendelkező T sorozatú proci pedig általában erősebb a P sorozatúnál, de igaz, ezt is írnom kellett volna.

Idézet: Tanulgat

Van most egy nagy hirdetés, ez alapján ajánlották, 130-ért T5xxx core dual proc, stb.
Erre mondták, hogy ez a minimum, én pedig néztem, T-s prociról még nem hallottam.

Azt a gépet nyugodtan hagyd az eladó nyakán, látatlanban megmondom, hogy ennyi pénzért még nem kapsz használható teljesítményt, ha grafikáról, videovágásról van szó.

#2115 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 09:50

Részben ide tartozik a téma.. :)

Szóval van amikor a lustaság tetőzik rajtam és ágyból netezek vagy dolgozok. Viszont elég kényelmetlen arra ügyelni, hogy a laptop alját ne takarjam el, mivel alulról szívja a hűtéshez szükséges levegőt.
Szóval kellene nekem valami "alátét" amivel ezt kiküszöbölhetem. Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Thx! :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2116 Felhasználó inaktív   Danikoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 10:34

Idézet: Danikoka - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 23:36

Sziasztok!

Elsősorban dolgozni keresek laptopot a 200 000 körüli kategóriában, ez akár kicsit több is lehet. Főként dolgozni kellene, főleg Office, de azért előfordulnak komolyabb szoftverek is, nagyobb számításigénnyel. Azt hiszem, ez váltaná az egyébként 7-8 éves asztali gépet is, annak a teljesítményét biztosan überelni fogja. Apró képernyőt nem szeretnék, nagy Excel tábláknál nem szerencsés.
Mire figyeljek? Márka esetleg konkrét típus?

köszi, üdv
danikoka

pl. ezt találtam? erről valakinek véleménye?

http://www.mysoft.hu...n=VJ722EA%23AKC

kösz:
danikoka

#2117 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:17

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 9:50

Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Én egy nagyobb könyvre szoktam tenni, aztán az olyan, mintha az asztalon lenne.

#2118 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:48

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 10:50

Szóval van amikor a lustaság tetőzik rajtam és ágyból netezek vagy dolgozok. Viszont elég kényelmetlen arra ügyelni, hogy a laptop alját ne takarjam el, mivel alulról szívja a hűtéshez szükséges levegőt.
Szóval kellene nekem valami "alátét" amivel ezt kiküszöbölhetem. Mit javasoltok? Láttam pár helyen notebook hűtő lapot amire ráhelyezve használható a laptop. Valaki használ ilyet? Vagy ki mit javasol?

Biztos hogy alulrol szivja a levegot? Eleg fura leosztas, hallod-e. Egyebkent ikeas vagodeszkan szoktuk tartani a Thinkpadeket olben :D

#2119 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 11:53

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. Dec. 22., Tuesday - 9:50

Ugyan ilyet biztos nem kapsz, de a paromnak van egy ilyen rajztablaja, ami ugy nez ki mint egy fa fenykepkeret uveggel egyutt. Erre rarakva pont tokeletes.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2120 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:46

Idézet: bean - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 11:48

Biztos hogy alulrol szivja a levegot? Eleg fura leosztas, hallod-e. Egyebkent ikeas vagodeszkan szoktuk tartani a Thinkpadeket olben :D

Biztos. Dell studio 1735-ről van szó. Bal hátsó részen van a kifújás és alulról szívja a levegőt...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.