HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2541 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 15. 17:23

Kinéztem még egy gépet, de nem tudok választani, van valakinek valami javaslata esetleg?

Ez az

Köszi

#2542 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 15. 17:44

Idézet: gene - Dátum: 2010. 11. 10. 16:45

ha jól tudom: amikor csak egy magot használ az egyik program, akkor pl. a 2,8GHz-es 2magos cpu-ból a rendszer "deaktiválja" az egyik magot, de megemeli a másik mag órajelét pl. 3,2GHz-re. (ha rosszul tudom javítsatok ki)

És ha nem jól tudod, miért is nem nézel utána? :excl:

Intel® Turbo Boost Technology

Learn more about Intel Turbo Boost Technology

* View the Intel Turbo Boost Technology demo
*
Download the whitepaper

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2543 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 01. 21:14

Sziasztok!

Főleg otthoni használatra, netezés / flash játékok, kis office használatra, szerintetek ACER Aspire 5552 (http://ipon.hu/websh...60c.005/163382) jó vétel?

Köszi előre is.

#2544 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 02. 13:20

Ha már össze ollóztam, bemásolom ide is: (továbbra is asztaliakat pártolom ah nem nagyon cipelik a gépet, Nettop Ion a hordozhatatlan verzió, de jöjjenek a notik)

180ért egy üzleti i3as/gef-os 14es Asus, 130ért egy 'szálcsiszolt' HP Probook 13,3 collal és displayporttal.
Szintén 130ért Win7-el egy 11,6os AMD Neo-s szubnoti (én leginkább ezt favorizálom),
illetve 85ért táskával és dokkolóval Giga booktop.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: MC Pite 2010. 12. 02. 13:22 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2545 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 00:28

Idézet: Péntek - Dátum: 2010. 12. 01. 21:14

Sziasztok!

Főleg otthoni használatra, netezés / flash játékok, kis office használatra, szerintetek ACER Aspire 5552 (http://ipon.hu/websh...60c.005/163382) jó vétel?

Köszi előre is.

A fenti Accerhez jött még kettő, a Lenovo IdeaPad G565G (http://laptop.hu/ter...k-59-053282-fd) és a Lenovo IdeaPad G550L (http://laptop.hu/ter...-59-049098-fd). (itt igazából az AMD-sre - G565G - hajlok, bár annak pont a procija gyengébb, ami valószínűleg jobban fog kelleni, mint az erősebb videókártya...)

Ötleteket, véleményt kérek szépen. A témában nyitott vagyok, ha van hasonló árfekvésben valami javaslat, akkor azt is írjátok meg légyszi. :)

#2546 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 08:46

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem laptop választásában. Erősítsetek meg kérlek abban, hogy jól döntök-e vagy sem.
Egy Asus K52F-SX244D típusú lapit szeretnék vásárolni. Jó döntés vagy esetleg van más olyan lapi ami ár/érték arányban jobb?

Köszönöm

Üdv

#2547 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 10:09

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 08:46

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem laptop választásában. Erősítsetek meg kérlek abban, hogy jól döntök-e vagy sem.
Egy Asus K52F-SX244D típusú lapit szeretnék vásárolni. Jó döntés vagy esetleg van más olyan lapi ami ár/érték arányban jobb?

Köszönöm

Üdv

Szia,

én ilyen árban nem vennék olyan notit, amiben integrált a vedeokártya. Fentebb írtam egy dell-t, az kb ugyan ez, vagy esetleg Asusból a K52JC-182D is jó, árban nincs komoly különbség, ahogy látom.

#2548 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 10:16

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 03. 10:09

Szia,

én ilyen árban nem vennék olyan notit, amiben integrált a vedeokártya. Fentebb írtam egy dell-t, az kb ugyan ez, vagy esetleg Asusból a K52JC-182D is jó, árban nincs komoly különbség, ahogy látom.

Hello,

köszönöm a gyors választ. Acer gépem volt, azt szeretném lecserélni. A szervíz és garancia részével teljesen meg voltam elégedve. Mi a különbség a 2 gyártó között? Dell/Asus
Aki Dellt választ az miért teszi, illetve aki Asust.

#2549 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 10:51

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 10:16

Hello,

köszönöm a gyors választ. Acer gépem volt, azt szeretném lecserélni. A szervíz és garancia részével teljesen meg voltam elégedve. Mi a különbség a 2 gyártó között? Dell/Asus
Aki Dellt választ az miért teszi, illetve aki Asust.

Szia,

a Dell-t én azért választom, mert 3 év a garancia rá, az Asus-ra kettő, más komoly különbséget nem igazán tudok mondani. Notinál sokat számít az egy év sztem.

Szerkesztette: mccready 2010. 12. 03. 10:51 -kor

#2550 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 11:02

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 03. 10:51

Szia,

a Dell-t én azért választom, mert 3 év a garancia rá, az Asus-ra kettő, más komoly különbséget nem igazán tudok mondani. Notinál sokat számít az egy év sztem.

Hello,

a garancia miatt lehet, hogy a Dell mellett fogok dönteni. Bár még nagyon gondolkodom, hogy mi legyen, mert tanácstalan vagyok még. Bár a "laptop háborúban" nem lehet 100%-san jól dönteni. :)

#2551 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 11:27

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 11:02

Hello,

a garancia miatt lehet, hogy a Dell mellett fogok dönteni. Bár még nagyon gondolkodom, hogy mi legyen, mert tanácstalan vagyok még. Bár a "laptop háborúban" nem lehet 100%-san jól dönteni. :)

Ja, olyan nagy kölönbségek már nincsenek, de amilyen szar ma a minőség általánosan, engem megnyugtat a 3 éva gari, és állítólag a Dell support elég jó itt is.

#2552 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 12:11

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 03. 11:27

Ja, olyan nagy kölönbségek már nincsenek, de amilyen szar ma a minőség általánosan, engem megnyugtat a 3 éva gari, és állítólag a Dell support elég jó itt is.

Erről mi a véleményed? Mit lehet tudni?

Apple

#2553 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 13:38

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 03. 12:11

Erről mi a véleményed? Mit lehet tudni?

Apple

Volt ilyenem, eladtam. Szeretem a Mac notikat, de nekem nagyon felárazottak, és egy Dell szintű gépért nem fizetnék kétszer annyit egy oprendszer és egy design miatt.
Szerintem ebben is integrált a videókártya, de ha nem akarsz játszani, akkor jó választás lehet, bár javíttatni ilyet a gari lejárta után elég drága.

Viszont a Starbucksba jól lehet villogni vele :)

Ha tudsz (van rá keret), akkor inkább vegyél új garanciálisat.

#2554 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 08:37

Elérkezett, hogy a Dell Inspiron laptopot lecserélem egy még kisebb herkentyűre, egy netbookra. A cél még kisebb, könnyebb, praktikusabb eszköz, amit könnyen lehet hordozni (kicsi, könnyű), sokat bírj az akksi (hogy még a töltőt se kelljen vigyem). Felhasználása általános: netezés, szövegszerkesztés, néha fotók buherálása (igen tudom erre kicsi a kijelző, de csak végszükség esetén) néha egy-egy film.
Igazából azt hittem könnyen tudok választani, de nagyon megakadtam két modell között: Asus eeePC 1015P vc Lenovo IdeaPad S10-3.

Asus:
+ 10-11h működési idő (Lenovo 6-7h)

Lenovo
+ szebb
+ teljesítményben valamivel az Asus fölött van
+ 1.1 kg (Asus 1.27kg)
+ 4in1 Card reader (Asus 3in1)

Bár a Lenovo pozitív listája hosszabb,de az Asus nagyon jó működési ideje komolyan elbizonytalanít. Mert ha napi pl. 4 órát használom, akkor 3 napig nem kell töltővel járjak, ez elég kecsegtető.

Győzzetek meg, hogy nem éri meg az a kis teljesítménykülönbség ebben a kategóriában azért a majdnem dupla működési időért feláldozni. Vagy ma amikor teljesítményt hajszolunk nem szabad hagyni semmit sem? Nem akarok mellényúlni s majd bosszankodni, hogy állandóan belassul...
Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat...

#2555 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:48

Idézet: KBoti - Dátum: 2010. 12. 07. 08:37

Elérkezett, hogy a Dell Inspiron laptopot lecserélem egy még kisebb herkentyűre, egy netbookra. A cél még kisebb, könnyebb, praktikusabb eszköz, amit könnyen lehet hordozni (kicsi, könnyű), sokat bírj az akksi (hogy még a töltőt se kelljen vigyem). Felhasználása általános: netezés, szövegszerkesztés, néha fotók buherálása (igen tudom erre kicsi a kijelző, de csak végszükség esetén) néha egy-egy film.
Igazából azt hittem könnyen tudok választani, de nagyon megakadtam két modell között: Asus eeePC 1015P vc Lenovo IdeaPad S10-3.

Asus:
+ 10-11h működési idő (Lenovo 6-7h)

Lenovo
+ szebb
+ teljesítményben valamivel az Asus fölött van
+ 1.1 kg (Asus 1.27kg)
+ 4in1 Card reader (Asus 3in1)

Bár a Lenovo pozitív listája hosszabb,de az Asus nagyon jó működési ideje komolyan elbizonytalanít. Mert ha napi pl. 4 órát használom, akkor 3 napig nem kell töltővel járjak, ez elég kecsegtető.

Győzzetek meg, hogy nem éri meg az a kis teljesítménykülönbség ebben a kategóriában azért a majdnem dupla működési időért feláldozni. Vagy ma amikor teljesítményt hajszolunk nem szabad hagyni semmit sem? Nem akarok mellényúlni s majd bosszankodni, hogy állandóan belassul...
Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat...

Pont tegnap mondták nekem, hogy az Asus-t csak Szlovákiában szervizelik, így hetekbe kerülhet a javítás. Nem tudom, hogy a Lenovoval mi a helyzet, de ha van itthon szerviz, akkor mindenképpen jobban megéri. Ebben a működési időben sem vagyok annyira biztos, hogy van ekkora különbség...

#2556 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 14:41

Idézet

Üdvözöljük az ASUS magyar szervizhonlapján!

> Technikai támogatás
> Szervizszolgáltatás

Amennyiben a fenti lépéseken keresztül nem oldódott meg a probléma, kérjük keresse fel magyarországi szerviz-ügyfélszolgálatunkat a +36-1-505-4561 telefonszámon. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt segítséget mind a hibaazonosításban és a hiba megoldásában, mind az esetlegesen szükséges szervizfolyamat indításában és egyéb, nem kereskedelmi/értékesítési jellegű kérdések megválaszolásában.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2557 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:19

Én itt nem látom, hogy helyben javítanák a gépeket...

#2558 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:32

Kedves Mindenki!

Ha feljebb olvastok akkor volna 1 kis laptop vásárlási problémám.
És most már jobban beleástam magam a dologba és akadt némi dilemmám.

Sikerült kiválasztanom 2 db lapit. Leírom 1-2 olyan jellemzőit amiért bajban vagyok (jót, rosszat egyben):

ASUS K52F SX244D
  • HDMI kimenet mellett van S-Video is.
  • 2 éves garancia van rá csak
  • Intel GMA vga kártya van benne, ami a másikkal szemben (tesztek alapján) gyengébb teljesítményű

Dell Inspiron N5010

• Csak HDMI kimenete van
  • 3 éves garancia
  • Ati vga kari van benne, ami szintén a tesztek alapján űberli az Intel GMA-t
Tehát a dilemmám a következő. Nagyon az Asus mellett vagyok, deee az a vga kártya nagyon zavar. Láttam teszteket, utána olvastam és nem kicsi a két vga kari között a különbség, hanem eléggé nagy. Legalább is engem meggyőztek a számok. Emellett szükségem is lenne mondjuk az s-video kimenetre is...nagyon bajban vagyok. Más gyártótól esetleg ha tudtok olyan gépet ami ötvözi ezt a két lapit az jó lenne, bár kicsi rá az esély :)

Szóval, help me pls!

Köszönöm

#2559 Felhasználó inaktív   mccready 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 15:56

Idézet: Mathrick - Dátum: 2010. 12. 07. 15:32

Kedves Mindenki!

Ha feljebb olvastok akkor volna 1 kis laptop vásárlási problémám.
És most már jobban beleástam magam a dologba és akadt némi dilemmám.

Sikerült kiválasztanom 2 db lapit. Leírom 1-2 olyan jellemzőit amiért bajban vagyok (jót, rosszat egyben):

ASUS K52F SX244D
  • HDMI kimenet mellett van S-Video is.
  • 2 éves garancia van rá csak
  • Intel GMA vga kártya van benne, ami a másikkal szemben (tesztek alapján) gyengébb teljesítményű

Dell Inspiron N5010

• Csak HDMI kimenete van
  • 3 éves garancia
  • Ati vga kari van benne, ami szintén a tesztek alapján űberli az Intel GMA-t
Tehát a dilemmám a következő. Nagyon az Asus mellett vagyok, deee az a vga kártya nagyon zavar. Láttam teszteket, utána olvastam és nem kicsi a két vga kari között a különbség, hanem eléggé nagy. Legalább is engem meggyőztek a számok. Emellett szükségem is lenne mondjuk az s-video kimenetre is...nagyon bajban vagyok. Más gyártótól esetleg ha tudtok olyan gépet ami ötvözi ezt a két lapit az jó lenne, bár kicsi rá az esély :)

Szóval, help me pls!

Köszönöm

Az Asus k52-es szériának van olyan darabja, amiben van dedikált videókártya, pl k52JE, vagy JB

#2560 Felhasználó inaktív   Mathrick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 07. 16:09

Idézet: mccready - Dátum: 2010. 12. 07. 15:56

Az Asus k52-es szériának van olyan darabja, amiben van dedikált videókártya, pl k52JE, vagy JB

Igen csak nincs benne S-Video kimenet :(

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.