HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2581 Felhasználó inaktív   rednose 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 09. 12:39

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nekem hoznak USA-ból egy notebookot, akkor a garanciával mi a helyzet? Ha ott lehet rá worldwide garit kötni, akkor az gondolom jó itthon is. De ha nem, akkor van-e rá mód, hogy itthon utólag vegyek rá garit, vagy ez csak álom? :)
És akkor már megkérdezném a véleményeteket is a kinézett gépről, íme:
http://www.compusa.c...671737&CatId=17

Meg ugyanennek a 14"-es verziója is szóban van még.

Köszi előre is!

#2582 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 09. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: rednose - Dátum: 2011. 02. 09. 12:39

Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nekem hoznak USA-ból egy notebookot, akkor a garanciával mi a helyzet? Ha ott lehet rá worldwide garit kötni, akkor az gondolom jó itthon is.

Attól függ milyen kivitelben, van amit ugyanúgy szervizelnek, röviden és gyorsan, vagy szopósan. Ellenben van "collect and return" vagy minek hívott, mikor tán 90 nap is lehet a szervizeléses időszak, mert körfuvarral összeszedik, elviszik, aztán majd visszajön. Utána kell járni rendesen.
Make love not Wor.

#2583 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 02. 09. 14:47

... Utána kell járni rendesen.

vagy esetleg felhívhatná az Acer Magyarországot.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2584 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 02:34

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni. Bizonyos mértékig értek hozzá, tehát meg tudom modani egy gépről az adatai alapján hogy ez valószínűleg jó lesz-e arra amit szeretnék. De nincs tapasztalatom és elég információm a márkákról, a rendszeres használat során felmerülő problémákról, stb. Igyekeztem sok ismerősömet kikérdezni, de mindegyik csak mondott pár márkát amit kerüljek el, és párat ami szerintük jó. Sokszor átfedés volt a vélemények közt, de azt a segítséget senki nem adta meg ami igazán segítene. Ez az lenne, ha valaki meghallgatná az igényeimet és felsorolna mondjuk 3 konkrét laptopot, elmondaná melyik miért jó vagy jobb, és rámbízná a döntést. Mivel ez az illetőnek időbe is kerülne, így eddig csak ismerősöket, barátokat kértem meg erre, így találtam is egy gépet ami szimpatikus. Persze ma megmutattam több embernek és rögtön jött egy-két fikázás, miszerint a Lenovo nem jó... Lényeg a lényeg, leírom mi az elképzelésem, és ha valaki válaszol, annak csak megköszönni tudom.

Nem vagyok nagy gamer, de van egy amit nyűvök, kérem ne ítéljetek el rögtön :D Wowozok. Ezen kívül szoktam még ezt-azt, de nagyon ritkán. Egyik vágyam, hogy ezt a hülye játékot egyszer maximum grafikán is megnézzem, mert nagyon szép kis helyek vannak benne, és elveszti az egész a varázsát amiért csak ilyen ködös vacak grafikán tudom futtatni. Aki esetleg ismeri a játékot, annak mondom: szeretnék egy olyan gépet ami 25ös instában, BL közben, bossfight alatt max grafikán gyönyörűen fut, sok fps-el. Nem, nem 12 éves vagyok, de na, vannak ilyen kívánságaim :D

Szóval egy gyorsan bootoló, gyorsan ... GYORS gépet szeretnék na :D Tudom ehhez az én karbantartásom is szükséges.
Win7-et tennék fel rá. Ajánlották hogy 8 giga ramot kérjek bele, ami szerintem sok, de a franc se tudja (illetve talán majd Ti :). Nem tudom a laptopok szoktak-e meghalni, vagy csak egyre rosszabban működnek majd mint pl. a PC-m, de jó lenne ha kihúzna 5 évet kb.

Mire használnám?
- pár játék, de ami fontos az amit fentebb írtam. (pl. Assassin's Creed-et is játszottam, mert megfogott a világ meg a táj meg ilyesmi, de félős vagyok ilyen játékokhoz, szóval Crysis meg ilyesmi nem kell h nagyon fusson rajta. Ja és azt hallottam hogy amelyik videókártya 7-10 fpsen, ultra beállításon viszi a Crysist, az nagyon jó. igaz ez vajon?)
- sokszor egész nap menne a gép (laptophűtőt vennék alá, ajánlották)
- netezés, töltögetés (tehát én egy gyorsabb winchesterre gondoltam, bár tényleg fogalmam sincs hogy 5400 rpm v 7200 számít-e annyira)
- nyilvánvalóan hurcolnám is, de ez hogyismondjam... alapfelszereltség egy laptopnál :D

Mennyit szánok rá?

Maximum 200 ezerre gondoltam. De jó lenne valamivel alá menni. Van aki azt mondja, hogy annyiból már hiperszuper gépet tudnék venni, de én azt látom inkább hogy ami az én szememben nagyon jó az olyan 250ezer környékén van.

Egyéb preferenciáim:

- 15,6"-ra gondoltam, vagy mennyi... Valami olyasmire na.
- Acer kizárva. Olvasgattam kicsit és tényleg elég sok rosszat hallottam róla. Kinézetre az tetszik a legjobban, de hiába vagyok nőszemély ez a legutolsó szempont ami érdekel, már annak is örülök ha jól megy és megbízható.
- minimum 2 év garancia.
- wifi, webkam, stb már minden gépben van szóval tök fölöslegesen gépelek most.
- ja igen, súly! kb mindegy. 2-3 kiló között szoktak lenni amúgy is ebben a méretben.
- hűtés a több órás használat miatt nyilván jó kéne hogy legyen, hallottam olyat is hogy vannak márkák akiknél hülyén van megoldva és nagyon melegszik.
- winchester mérete tudtommal bővíthető, minél nagyobb annál jobb.

Remélem mindent úgy írtam le, hogy aki esetleg foglalkozik a dologgal, nem sokat szenved vele :)

Van egy linkem ami szimpatikus, de ma lehurrogták kicsit hogy Lenovo fuj fuj: LENOVO Y560 GAMER EDITION

Asus-t ajánlották, nem tűnik rossznak, de nem tudom eldönteni magamtól.

Tényleg nagyon köszönöm aki foglalkozik egy kicsit ezzel.

+: most jutott eszembe, PC-m volt eddig, nagyon nem szeretem. Rá akarnak beszélni PC-re, de számomra semmi előnye nincsen. Nem fogom bővíteni soha úgysem. Ráadásul lehet hogy sznob dolog, de lehet inkább elmennék valahova a városba netezgetni egy kávézóba, mint itthon ülni ha már szabadidőm van. Költözéskor is rémálom volt, beteg lettem, nem volt net még bekötve, nem tudtam kimozdulni sehova.

Rei

#2585 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 24. 05:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Rei - Dátum: 2011. 02. 24. 02:34

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni. Bizonyos mértékig értek hozzá, tehát

Ááááker, sugárzó kolléga visszatért. Szép bevezetőt írt, de igen, itt van köztünk, működik, nem vitte el a válság, bóóóóódotttá! Mi együtt a végtelenig és tovább! Erre csak amerikai kolléga is annyit mondana, hogy báááááázmeeeeeeeg.
Make love not Wor.

#2586 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 02. 24. 05:12

Ááááker, sugárzó kolléga visszatért. Szép bevezetőt írt, de igen, itt van köztünk, működik, nem vitte el a válság, bóóóóódotttá! Mi együtt a végtelenig és tovább! Erre csak amerikai kolléga is annyit mondana, hogy báááááázmeeeeeeeg.

...Tessék?

#2587 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Rei - Dátum: 2011. 02. 24. 02:34

Sziasztok!

Laptopot szeretnék vásárolni.
...
Van egy linkem ami szimpatikus, de ma lehurrogták kicsit hogy Lenovo fuj fuj: LENOVO Y560 GAMER EDITION

Asus-t ajánlották, nem tűnik rossznak, de nem tudom eldönteni magamtól.

Nem tudom kinek nem tetszik a Lenovo, s miért, de sztem ne hallgass rá.

Itt van egy teszt az Y560-ról (eltérnek annyiban, hogy ahol megakarod venni, ott egy picivel erősebb CPU-val és 4 helyett 3 GB RAM-al van szerelve), olvasd el:

http://ipon.hu/elemz...sok_vagya/856/1
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2588 Felhasználó inaktív   zohan90 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 16:13

Sziasztok
Most szeretnék egy új laptopot venni,kinéztem ezt:

Linkjeim

Mit gondoltok róla?
Valakinek valami tapasztalata van?
Köszi előre is!

#2589 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 24. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 02. 24. 14:43

Nem tudom kinek nem tetszik a Lenovo, s miért, de sztem ne hallgass rá.

Itt van egy teszt az Y560-ról (eltérnek annyiban, hogy ahol megakarod venni, ott egy picivel erősebb CPU-val és 4 helyett 3 GB RAM-al van szerelve), olvasd el:

http://ipon.hu/elemz...sok_vagya/856/1

Igen ezt is olvastam :) Nem ott akarom megvenni, csak ott volt a legegyszerűbb megnézni.
500 GB-ig bővíthető a winchester és 8 gigáig a RAM. Arra vagyok még kíváncsi, hogy megéri-e 8gigát kérni bele?

#2590 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 14:12

Egyaltalan nem, foleg a te esetetben. Barmilyen jatek futtatasara eleg a 4 giga. A nagyobb vinyo viszont sosem art.

#2591 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 27. 14:12

Egyaltalan nem, foleg a te esetetben. Barmilyen jatek futtatasara eleg a 4 giga. A nagyobb vinyo viszont sosem art.

Értem, köszönöm a választ. Esetleg van egyéb jótanácsod? Kicsit bővültek a lehetőségeim, úgyhogy még mindig keresgélek. Az is szempont, hogy a márkának amit választok majd, milyen szervízelése van. Hallottam már sztorikat, hogy 1 hónapra behúzzák a gépet és ülnek rajta. Sony Vaio-t ajánlják páran, de ott meg kell fizetni a márkát, a csicsát, meg a jó szervízt is. 250-ért már szimpatikus gépet lehet kapni például. Majdnem képenröhögtem az eladót, kérdeztem hogy 4 helyett 8giga ramot mennyiért tesznek bele. 100 ezer. Aszondja munkaköltség, meg ilyesmi. Azannya :D Pár oldalon meg ki lehet választani hogy mennyi garanciát kérsz meg mennyi ramot, ott kb +33000 a 8giga. Szóval nekem ez fura, de mindegy.
Processzorral nem vagyok képben, ott ugye GHz-ek vannak, nem tudom mi számít jónak meg rossznak. Meg van még videókártya memória is, abból se tudom. Bár ezeket meg fogom kérdezni ismerősöktől is, mindenkinek van valami elképzelése ezekről.

#2592 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 28. 19:41

Sziasztok!

Szerettem volna venni egy új laptopot! Ha már új, gondoltam legyen Core i7 és akkor csak jó lesz 2-3 évig. Megrendeltem egy Asus N53SV-SX161V-t majd jött a feketeleves. Vmi hiba miatt csúszik a szállítás, sőt már azzal is riogattak, hogy lehet a gyártó más néven indít sorozatot. Máshol meg azt írják, hogy már csak pár hét és jön a javított verzió.

Most elkezdtem alternatívákat is nézni. A HP Envy sorozatról tudtok vmit, tesztet stb.? Egyelőre csak a notebookstore-on láttam eladó Envy-ket, sehol máshol. Örülnék vmi tesztnek.
Max 300.000-et szánnék a dologra és az i7-hez ragaszkodom.

Mi a véleményetek?

#2593 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 21:43

Core i7 komoly cucc,ha ragaszkodsz hozza oke,de mire kell 4 mag? Nekem i5om van es elegendo,de ezt csak ugy mondom.
Az Envy szeria jol osszerakott gepeket kinal,stilusos megjelenesuek es modern technikaval rendelkeznek. A HP jo marka,szoval rosszul nem jarsz vele. Mindenkeppen jobb mint az Asus szerintem.

Rei: processzorbol en Intel parti vagyok ezert i3-5-7et ajanlanek,szerintem ezek kozul barmelyik megfelelo valasztas,de az i5 a legoptimalisabb. Ar/ertek aranyban mindenkeppen,az i7es modellek jelentosen tobbe kerulnek,viszont az i3 nem sokkal olcsobb.
Videokartya temaban nehezebb donteni mert eleg keszekusza a gyartok megnevezese. Egy 130M nem gyengebb egy 310M-nel csak mert a 3 tobb mint 1. Az en gepemben 310M van es a Windows meroskalajan o a leggyengebb lancszem,5 ponttal jutalmazta a rendszer. Ajanlom a notebookcheck.net oldalt ahol szinte az osszes notivideokartya ertekelve van.

#2594 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 02. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 02. 21:43

Rei: processzorbol en Intel parti vagyok ezert i3-5-7et ajanlanek,szerintem ezek kozul barmelyik megfelelo valasztas,de az i5 a legoptimalisabb. Ar/ertek aranyban mindenkeppen,az i7es modellek jelentosen tobbe kerulnek,viszont az i3 nem sokkal olcsobb.
Videokartya temaban nehezebb donteni mert eleg keszekusza a gyartok megnevezese. Egy 130M nem gyengebb egy 310M-nel csak mert a 3 tobb mint 1. Az en gepemben 310M van es a Windows meroskalajan o a leggyengebb lancszem,5 ponttal jutalmazta a rendszer. Ajanlom a notebookcheck.net oldalt ahol szinte az osszes notivideokartya ertekelve van.

Köszi a választ.
Holnap megyek a gépért, végülis egy Lenovo lett a nyertes. i7-es proci, 8giga ram, 500gb vinyó, jó videókártya, bruttó 260. Szerintem megéri, legalábbis ilyen olcsón ilyen bika gépet nem láttam sehol. Viszont egy érdekes és komoly probléma van vele. Valószínűleg be volt tépve aki kitalálta, de a Ctrl gomb helyén van az Fn gomb, és attól jobbra a Ctrl. Ezt tegnap hozta tudomásomra egy ismerősöm. Engem annyira nem izgat hogy emiatt megint keresgélni kezdjek, így 3 megoldást találtam rá. Külső bill. Unofficial patch van rá, BIOS-ban engedélyezi hogy a Fn gombot babráld. Vagy gányolok vele kicsit, valahogy össze"kötöm" a két gombot, hogyha lenyomom az Fn-t, akkor a Ctrl is nyomódjon vele. Meglátjuk :D

#2595 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 05:55

Ez igy van az en notimon is, zavaro de egy ido utan hozzaszoksz, akarcsak mikor anno a windows billentyu megjelenesekor.
A gep kiraly, milyen a videokartya benne?

#2596 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 03. 05:55

Ez igy van az en notimon is, zavaro de egy ido utan hozzaszoksz, akarcsak mikor anno a windows billentyu megjelenesekor.
A gep kiraly, milyen a videokartya benne?

Gondolkodtam hogy hozzászokom-e, de nemhiszem, mert a kisujjammal szoktam nyomni és azt nem tudom eggyel arrébb :) De majd meglátom.

ATI Mobility Radeon HD 5730 1GB DDR3;

notebookcheck-en szoktam nézni a kártyákat, ez jónak tűnt. Persze annyi info van, hogy fogalmam nincs. Elég gagyi módszerem van: megnézem hogy a durvább játékok hogy futnak rajta magasabb beállításokon. Ha jól, akkor feltételezem, hogy nekem a hülyeségeimre elég lesz :D

#2597 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 19:02

Valoban nem tunik rossznak, az en 310M-emnel joval erosebb :)

Amugy ezen http://www.systemreq...tslab.com/cyri/ az oldalon megnezheted elfutnak e a jatekok majd a gepeden.

#2598 Felhasználó inaktív   Rei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 03. 19:02

Valoban nem tunik rossznak, az en 310M-emnel joval erosebb :)

Amugy ezen http://www.systemreq...tslab.com/cyri/ az oldalon megnezheted elfutnak e a jatekok majd a gepeden.

310M-el sok gépet láttam, de nekem nagyon gyengének tűnt.

Köszönöm, bár nem tudom milyen játék az, ami nem futna el azon a gépen :D

#2599 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 20:19

Persze, mert az is :D
1080p videokat azert elbirja, ugyhogy nekem eleg :)

#2600 Felhasználó inaktív   dean23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 03. 03. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 02. 22:43

Core i7 komoly cucc,ha ragaszkodsz hozza oke,de mire kell 4 mag? Nekem i5om van es elegendo,de ezt csak ugy mondom.
Az Envy szeria jol osszerakott gepeket kinal,stilusos megjelenesuek es modern technikaval rendelkeznek. A HP jo marka,szoval rosszul nem jarsz vele. Mindenkeppen jobb mint az Asus szerintem.

A hazai forgalmazó ismét felvette a rendelhető termékek listájába az új ASUS-t. 2-3 hetet már lazán kibírok. Mindenesetre köszönöm a válaszod. :)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.