Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni. Bizonyos mértékig értek hozzá, tehát meg tudom modani egy gépről az adatai alapján hogy ez valószínűleg jó lesz-e arra amit szeretnék. De nincs tapasztalatom és elég információm a márkákról, a rendszeres használat során felmerülő problémákról, stb. Igyekeztem sok ismerősömet kikérdezni, de mindegyik csak mondott pár márkát amit kerüljek el, és párat ami szerintük jó. Sokszor átfedés volt a vélemények közt, de azt a segítséget senki nem adta meg ami igazán segítene. Ez az lenne, ha valaki meghallgatná az igényeimet és felsorolna mondjuk 3 konkrét laptopot, elmondaná melyik miért jó vagy jobb, és rámbízná a döntést. Mivel ez az illetőnek időbe is kerülne, így eddig csak ismerősöket, barátokat kértem meg erre, így találtam is egy gépet ami szimpatikus. Persze ma megmutattam több embernek és rögtön jött egy-két fikázás, miszerint a Lenovo nem jó... Lényeg a lényeg, leírom mi az elképzelésem, és ha valaki válaszol, annak csak megköszönni tudom.
Nem vagyok nagy gamer, de van egy amit nyűvök, kérem ne ítéljetek el rögtön

Wowozok. Ezen kívül szoktam még ezt-azt, de nagyon ritkán. Egyik vágyam, hogy ezt a hülye játékot egyszer maximum grafikán is megnézzem, mert nagyon szép kis helyek vannak benne, és elveszti az egész a varázsát amiért csak ilyen ködös vacak grafikán tudom futtatni. Aki esetleg ismeri a játékot, annak mondom: szeretnék egy olyan gépet ami 25ös instában, BL közben, bossfight alatt max grafikán gyönyörűen fut, sok fps-el. Nem, nem 12 éves vagyok, de na, vannak ilyen kívánságaim
Szóval egy gyorsan bootoló, gyorsan ... GYORS gépet szeretnék na

Tudom ehhez az én karbantartásom is szükséges.
Win7-et tennék fel rá. Ajánlották hogy 8 giga ramot kérjek bele, ami szerintem sok, de a franc se tudja (illetve talán majd Ti

. Nem tudom a laptopok szoktak-e meghalni, vagy csak egyre rosszabban működnek majd mint pl. a PC-m, de jó lenne ha kihúzna 5 évet kb.
Mire használnám?
- pár játék, de ami fontos az amit fentebb írtam. (pl. Assassin's Creed-et is játszottam, mert megfogott a világ meg a táj meg ilyesmi, de félős vagyok ilyen játékokhoz, szóval Crysis meg ilyesmi nem kell h nagyon fusson rajta. Ja és azt hallottam hogy amelyik videókártya 7-10 fpsen, ultra beállításon viszi a Crysist, az nagyon jó. igaz ez vajon?)
- sokszor egész nap menne a gép (laptophűtőt vennék alá, ajánlották)
- netezés, töltögetés (tehát én egy gyorsabb winchesterre gondoltam, bár tényleg fogalmam sincs hogy 5400 rpm v 7200 számít-e annyira)
- nyilvánvalóan hurcolnám is, de ez hogyismondjam... alapfelszereltség egy laptopnál
Mennyit szánok rá?
Maximum 200 ezerre gondoltam. De jó lenne valamivel alá menni. Van aki azt mondja, hogy annyiból már hiperszuper gépet tudnék venni, de én azt látom inkább hogy ami az én szememben nagyon jó az olyan 250ezer környékén van.
Egyéb preferenciáim:
- 15,6"-ra gondoltam, vagy mennyi... Valami olyasmire na.
- Acer kizárva. Olvasgattam kicsit és tényleg elég sok rosszat hallottam róla. Kinézetre az tetszik a legjobban, de hiába vagyok nőszemély ez a legutolsó szempont ami érdekel, már annak is örülök ha jól megy és megbízható.
- minimum 2 év garancia.
- wifi, webkam, stb már minden gépben van szóval tök fölöslegesen gépelek most.
- ja igen, súly! kb mindegy. 2-3 kiló között szoktak lenni amúgy is ebben a méretben.
- hűtés a több órás használat miatt nyilván jó kéne hogy legyen, hallottam olyat is hogy vannak márkák akiknél hülyén van megoldva és nagyon melegszik.
- winchester mérete tudtommal bővíthető, minél nagyobb annál jobb.
Remélem mindent úgy írtam le, hogy aki esetleg foglalkozik a dologgal, nem sokat szenved vele
Van egy linkem ami szimpatikus, de ma lehurrogták kicsit hogy Lenovo fuj fuj:
LENOVO Y560 GAMER EDITION
Asus-t ajánlották, nem tűnik rossznak, de nem tudom eldönteni magamtól.
Tényleg nagyon köszönöm aki foglalkozik egy kicsit ezzel.
+: most jutott eszembe, PC-m volt eddig, nagyon nem szeretem. Rá akarnak beszélni PC-re, de számomra semmi előnye nincsen. Nem fogom bővíteni soha úgysem. Ráadásul lehet hogy sznob dolog, de lehet inkább elmennék valahova a városba netezgetni egy kávézóba, mint itthon ülni ha már szabadidőm van. Költözéskor is rémálom volt, beteg lettem, nem volt net még bekötve, nem tudtam kimozdulni sehova.
Rei