HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VII. (≠ digitális fényképezőgépek topic) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 09:59

Szép kép, jók a részletek, színek tükrőződés. Gratula.

#302 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 10:59

Szép kép, jók a részletek, színek tükrőződés. Gratula.

Köszönöm! :)

#303 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:31

gazdi: Na végre egy olyan fotópályázat amin érdemes lesz indulni. :)

Szerkesztette: RiCS 2008. 03. 26. 10:31 -kor

#304 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:42

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:21

Gondolom az árnyék miatt ilyen tompák a színek, de nevezzük pasztellnek és ez rögtön pozitívum. A részletek sem jelennek meg úgy, ahogy egy virágképtől azt az ember várná. A kép bal oldala tetszik, míg a jobbal több bajom is van. Egyik a mélységélesség hiánya (ettől nem egész a kép, csak a bal felére figyel a néző), a másik a képből kilógó levél, harmadik a keret vonalát érintő szirom.
Maga az elrendezés tetszik a teljesen kinyílt és kissé zárt virágokkal, és a keret is jó a felirattal és a jobb felső sarok kivágásával együtt.

Köszi a részletes és útmutató kritikát.
Az otthoni jobban belőtt monitoromon nézve nem mondhatnám, hogy pasztell színek  :think:  persze zöld virág zöld háttérben nem túl látványos. (Ettől függetlenül lehet, hogy kalibrálni kellene.)
Amúgy csak egyetérthetek mindennel.
A részletességgel persze nem sokat tudok kezdeni, a képek túrákon készülnek, a kitobi (18-70) erre képes, állványozni nincs idő, jobb esetben zsákra tudom letenni a gépet :)
Azt hiszem, a megfelelő mélységélesség eltalálása nem is olyan egyszerű, a háttér mosott legyen, a fény erdőben nem sok, ráadásul a hosszabb szárú virágok a legkisebb szellőtől is bemozdulnak.
Majd igyekszem még többféle beállítással gyakorolni.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#305 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:51

Kép

Lehet, hogy nálam van a hiba? A képet nem azért szúrtam be, mert büszke lennék rá. Agrakos fotója még ezen a vacak laptopon is telített színekkel játszik, míg a fenti elég lapos. Az otthoni monitoron pedig majdnem túlszaturáltnak érzem.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#306 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 26. 11:06

Idézet: Tinca - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 10:51

[IMG]34038919.jpg

Lehet, hogy nálam van a hiba? A képet nem azért szúrtam be, mert büszke lennék rá. Agrakos fotója még ezen a vacak laptopon is telített színekkel játszik, míg a fenti elég lapos. Az otthoni monitoron pedig majdnem túlszaturáltnak érzem.

Úgy érzem az otthoni monitorod túl kontrasztos (ahogy az enyém is). Növeld meg a fenti képed kontrasztját és vesd össze Agrakos képének színeivel.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#307 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:29

Idézet: Tinca - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 10:51

Ő a Flickr-ről linkelt és az az oldal tesz rá valami automatikát a képre, neki sem így nézett ki az eredeti.

#308 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:35

Ez mondjuk elég szomorú...

#309 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 13:53

Idézet: saen - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 14:29

Ő a Flickr-ről linkelt és az az oldal tesz rá valami automatikát a képre, neki sem így nézett ki az eredeti.

Milyen automatikára gondolsz? A képet polárszűrővel csináltam, aztán Paint Shop Pro-val utólag módosítottam még rajta. Kapott egy kis kontrasztot és clarify effektet.

#310 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:38

Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 13:53

Milyen automatikára gondolsz? A képet polárszűrővel csináltam, aztán Paint Shop Pro-val utólag módosítottam még rajta. Kapott egy kis kontrasztot és clarify effektet.

Arra hogy a Flickr.com is futtat rá egy automatikát, nem tudom pontosan mit csinál, de nézd meg a különbséget, a két képnek teljesen ugyanúgy kellene kinéznie:
1
2

#311 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 14:42

Idézet: saen - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 15:38

Arra hogy a Flickr.com is futtat rá egy automatikát, nem tudom pontosan mit csinál, de nézd meg a különbséget, a két képnek teljesen ugyanúgy kellene kinéznie:
1
2

Ööö, hát, lehet, hogy a céges régi crt monitorommal van a baj, de hosszas vizsgálgatás során sem vettem észre különbséget. :think:

Majd megnézem az otthoni tft-vel is este.

Szerkesztette: Agrakos 2008. 03. 26. 14:44 -kor

#312 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:19

Udv!

Egy tavaly majusi "szappantartos" kepem, utomunka nelkul. Lehet valamit kezdeni a tavoli konturok eletlensegevel? Vagy ez igy elethubb?

Kép

Szerkesztette: bazse 2008. 03. 26. 15:25 -kor

#313 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 26. 16:12

Idézet: bazse - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 15:19

Udv!

Egy tavaly majusi "szappantartos" kepem, utomunka nelkul. Lehet valamit kezdeni a tavoli konturok eletlensegevel? Vagy ez igy elethubb?

[IMG]100_2901_small.jpg

Üdv, itt olvasgathatsz élesítési megoldásokról, vagy bármelyik digifotós-szoftveres könyvben.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#314 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 18:59

Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 15:42

Ööö, hát, lehet, hogy a céges régi crt monitorommal van a baj, de hosszas vizsgálgatás során sem vettem észre különbséget. :think:

Majd megnézem az otthoni tft-vel is este.

Tft-vel történő ellenőrzés után azt tudom mondani, hogy talán a flickr-ös verzió egy lehelletnyivel világosabb. De az is lehet, hogy ezt a hatást csak a két oldal háttérszínkülönbsége okozza.

#315 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 21:22

Idézet: saen - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 14:29

flickr automatika: legenerál a fotódból több különböző méretet (számszerint talán ötöt), és ezeket a downsample képeket sharpeneli, hogy kicsiben is jól mutasson. ez az össz, semmi több.

ami gondot okozhat, hogy ha eltérő színtérben vannak mentve a képek, olyankor okozhat szinváltozást a flickr előnézeti képe, de az eredetiket soha sem bántja. a lentebb linkelt két fotó a jégkorongos srácról az élesítést és a háttérszineket leszámítva az én szememnek semmiben sem különbözik, pedig jópárszor váltogattam a kettő között. ha pontos akarnék lenni, megnézném photoshop eyedrop toollal, de ahhoz túl fáradt vagyok már.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#316 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 21:35

Idézet: kAy - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 21:22

flickr automatika: legenerál a fotódból több különböző méretet (számszerint talán ötöt), és ezeket a downsample képeket sharpeneli, hogy kicsiben is jól mutasson. ez az össz, semmi több.

Élesítéssel lehet kontrasztot növelni, szóval már ez is elég. Elhiszem, hogy ennyit csinál, de ennek is van hatása a képre, nem mondtam, hogy mit csinál, csak azt hogy valamit :)

#317 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 23:56

no de ennyit barmi csinal, amivel megnezed, ha nem 1:1 aranyban nezed a kepet, nemdebar? az, hogy o gyart egy konkret elonezetit, es nem repteben csinalja (vagy akar a browser) az egy dolog. az, hogy ekozben valamit elesit is, az lehet egy konkret off-line program mukodese is. en ebben nem latok hibat. ha ez a bajod, akkor keszitsd el Te a kisebb kepet, akkor gondolom nem fogja atmeretezni.

ja, es szerintem nem kene keverni a kontrasztot a mikrokontrasztal. az elesites az utobbit bantja, nem?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#318 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 06:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:56

ja, es szerintem nem kene keverni a kontrasztot a mikrokontrasztal. az elesites az utobbit bantja, nem?

És a kettő között nincs összefüggés?  :)

#319 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 06:28

Hogyan fogjak neki a képernyőm bekalibrálásának? Van egy crt és egy tft is. Nem tudom hol fogjak hozzá.
Délután jövök pár képpel.

#320 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 08:45

saen: szerintem a ketto teljesen mas. en legalabbis ugy tudom.
Primary: mondjuk az adobe gammaval.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18