HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VII. (≠ digitális fényképezőgépek topic) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 17:12

Idézet: Dolfer - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 16:42

Nekem az a kép jobban tetszik, ahol leérkezik (az első). Ott sokkal szebben tartja  magát a jószág, ellenben a másikkal ahol nekem egy kicsit girbe-gurbának tűnik. Persze, így ugrik meg minden, de ha egy képet nézek, szépet és jót akarok látni, s nem természeteset ;)
Lehetett volna tényleg szebb idő is, de szerintem a képek igy is jók :)
Nem azt mondtad, h eladtad az 50-500-ast?  :rolleyes:

Csak ez a 2 kép lett? :D

Szerintem képnek nem jók, első- és másodsorban azért, amiket RiCS is írt; ennyit tudtam kihozni a laza ködből, összeállt felhőrétegből és szitáló esőből. 1/500s ill. 1/640s, a társaság frissen nekem vásárolt 75-300 -a 300mm-en tág rekesszel, ISO1600, kézből...
Mindez persze nem kifogás, a fényképek ha képnek kritikán aluliak, de arra használhatóak amire kérték őket - meg lehet becsülni az agancs tömegét.
Van további nyolc bak darabonként 2-6 kockán, de ezek a leglátványosabb képek. Illetve a leglátványosabbak nem valók gyenge gyomrú publicitás szeme elé.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#402 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 09. 19:01

Idézet: Dolfer - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 17:53

Téli ruha a fogason

:up:

Hú, ez a kép nagyon látványos. És ijesztő! Bennem legalábbis félelmet kelt, olyan, mint a Bolygó Neve Halál filmben a támadó lény.

Jól értelmezem, hogy ez egy levedlett páncél?

A kép a félelemtől függetlenül nagyon bejön nekem. De mondjuk a monitorra háttérképnek nem raknám be a fenti okokból.

Üdv!

:respect:
.
.
.

#403 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 14:21

Kép

tisztelettel kérném fotóstársaim őszinte véleményét.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#404 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 14:37

Idézet: kAy - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 13:21

Tetszik a kép, de nekem picit zavaró a belógó haj...nekem jobban tetszene, ha nem lenne ott.

#405 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 16:21

Jó ez a kép, harmonizál a flikeres címmel, így cím nélkül kevésbé beszédes.

#406 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 19:51

Tetszik... Szépek a tónusok, szerintem szép bw kép. Persze, ha már bw, akkor az a minimum, hogy jó és tudatos legyen. Ez itt megvan! A vágás is jó és a nézőpont is. Szal, jó nahh :D
Azonban zavar a haja, és, hogy az orra túllóg az arcán... Olyan, mintha egy jól megnőtt ragya lenne :( Vagy idébb fordittatod a fejét, vagy te mész balra egy nagyon kicsit és akkor már csak a haja marad :D
(azzal meg tudnék barátkozni ;))
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#407 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 21:10

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
-ZsOlTi-

#408 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 10. 23:25

kAy: sokkal jobb, mint a multkori! a haj engem nem zavar.

zZsOlTi: az allatok gyonyoruek. de vannak sajnos zavaro aprosagok a kepen. a hatos feje belelog a keritesbe, az elsoe a hatso labahoz er, a bokor a fejebol no ki... tudom, aprosagok, raadasul nem biztos, hogy javithatoak (azert egy-ket balra lepest megneznek..) de tobb is, es kisse zavaro.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#409 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 08:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 23:25

zZsOlTi: az allatok gyonyoruek. de vannak sajnos zavaro aprosagok a kepen. a hatos feje belelog a keritesbe, az elsoe a hatso labahoz er, a bokor a fejebol no ki... tudom, aprosagok, raadasul nem biztos, hogy javithatoak (azert egy-ket balra lepest megneznek..) de tobb is, es kisse zavaro.

Köszi az észrevételeket. A kerítés -számomra- nem zavaró, az első szürkemarha szarvai között lévő bokor viszont nekem is böki a szemem, de ez most ilyen lett, újrafotózni már nem tudom :) Kb 6-8 képet csináltam róluk, és ez lett a legjobb beállítás.
-ZsOlTi-

#410 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 18:33

Kéne egy kis segítség...
Tegnap az egyik osztály felkért, hogy készítsem el én a tablójukat. A dolog azon részével, amit szgépen kell végezni, nincs nagy bajom, leszámítva egy-két apróságot.
Egy 8mpx-es képből lesz a háttér. A portrékat megkaptam cd-n 12mpx-es méretben.
A tervem az volna, hogy 100x66cm-es lesz a végleges tabló. A kérdésem pedig az volna, hogy ilyen esetben hagyjam a képet akkorán, amekkora, vagy különféle számítgatások után növeljem a méretét?
A másik nagy dilemmám, hogy hol lehet ekkora képet papírra hivatnii? Különféle tintasugaras megoldásoktól félek egy kicsit, de lehet, hogy végül az lesz. Remélem ti tudtok vmi jobbat :)

szerk: azaz B/1-es méretű kép kell majd nekem! :)

Szerkesztette: Dolfer 2008. 04. 11. 18:53 -kor

dolfer

#411 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 19:18

köszönöm az észrevételeket: a haj számomra fontos volt, egyrészt nekem adott egy kis rendezetlenséget, kiutat a "geometriai" tökélyből; másrészt mögé tudtam bújtatni a modellt, úgy, hogy a tincsre tettem a fókuszt. a kép számomra ia igen kedves lett, így örültem a pozitív visszhangnak :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#412 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 19:24

igen, huzd fel 300-400dpi-re!
papir nagyitas ekkora szerintem nem letezik emberi aron, az csak nyomtatassal megy. (a 24x30-as kistablok mar mehetnek fotopapirra..)

a nyomtatasban persze van kulonfele minoseg gyanithatoan.. ha mashol nem a sajtolaborban (Corvin aruhaz mogott) nyomtatnak ilyet, de gondolom mashol is.. mivel 1 db-rol van szo, valoszinuleg erdemesebb profi helyen csinaltatni. (nem lehet annyival dragabb, mint ahogy el lehet rontani hazi megoldassal..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#413 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 11. 20:31

Idézet: Dolfer - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 18:33

Kéne egy kis segítség...
Tegnap az egyik osztály felkért, hogy készítsem el én a tablójukat. A dolog azon részével, amit szgépen kell végezni, nincs nagy bajom, leszámítva egy-két apróságot.
Egy 8mpx-es képből lesz a háttér. A portrékat megkaptam cd-n 12mpx-es méretben.
A tervem az volna, hogy 100x66cm-es lesz a végleges tabló. A kérdésem pedig az volna, hogy ilyen esetben hagyjam a képet akkorán, amekkora, vagy különféle számítgatások után növeljem a méretét?
A másik nagy dilemmám, hogy hol lehet ekkora képet papírra hivatnii? Különféle tintasugaras megoldásoktól félek egy kicsit, de lehet, hogy végül az lesz. Remélem ti tudtok vmi jobbat :)

szerk: azaz B/1-es méretű kép kell majd nekem! :)

Ahogy bogdan mondta, a kép sajátkezű átméretezése nyilvánvaló, nem is értem hogy merült fel kérdésként. Mi lett volna a másik alternatíva? Mozaikként ahányszor ráfér?!
Papír: párom révén másodkézből tudom, hogy jobb helyeken a kisebb poszterméreteket (ide tartozik a B/1) tudnak különböző típusú papírokra nyomtatni, saját képből csinált nekem A/2-es mintát selyemfényű papírra, eszméletlen jó. Szóval csak egy igényes poszternyomtató szolgáltatót kell találnod lehetőség szerint helyben (Corvin áruház kicsit kiesik).

#414 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 00:06

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 21:31

Ahogy bogdan mondta, a kép sajátkezű átméretezése nyilvánvaló, nem is értem hogy merült fel kérdésként. Mi lett volna a másik alternatíva? Mozaikként ahányszor ráfér?!
Papír: párom révén másodkézből tudom, hogy jobb helyeken a kisebb poszterméreteket (ide tartozik a B/1) tudnak különböző típusú papírokra nyomtatni, saját képből csinált nekem A/2-es mintát selyemfényű papírra, eszméletlen jó. Szóval csak egy igényes poszternyomtató szolgáltatót kell találnod lehetőség szerint helyben (Corvin áruház kicsit kiesik).

postershop.hu -n volt múltkor vmi új canon nyomtató és azt promotálandó lehetett ingyé' kérni festővászonra meg ilyenekre. Asszem akkor ők lesznek az embereim...
Egy kicsit félek attól, h a monitor nincs kalibrálva, csak általam szemre  :confused:
Azé ez nem egy 10x15-ös :( Nah...majd szerzek egy jó szemű nyomdászt :) Esetleg ha találok értelmes megoldást itt a pusztulatban, akkor ott a helyszínen (reményeim szerint) kalibrált monitoron legfeljebb utánaállítok. De nem hinném, h hatalmas eltérés lehet. :D

Kösz a segítséget! :respect:
dolfer

#415 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 12. 12:00

Onzo modon kritikaitokat/velemenyeiteket szeretnem hallani a sajat erdekemben :D Elore is kosznom :respect:
A masodiknal pont sikerult azt az egy percet elcsipnem, amikor gyonyoruek voltak a fenyek (szerintem).
Az elsobol csinaltam FF verziot is, szerintem ugy is szep.

Kép
kep URL

Kép
kep URL

(Meg  mindig a "szappantartommal" nyomom. Nem tul reszletezo a rendszer, ezt egyedul ne kerjetek rajtam szamon, ha lehet :Đ)

Szerkesztette: Gab3c 2008. 04. 12. 12:07 -kor

Sony VAIO Type G

#416 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 12. 12:20

Alapvetően tetszenek, a keleti hangulat jön át rajtuk.
Az első képnél balról és fentről szűkre vágnám, a lampionig, egyrészt mert az ég kiégette ott a vékony ágakat, másrészt mert felesleges. Talán erősebb lenne fakított hátsó (most sárgás) lombozattal, ha nem idegenkedsz az erős átalakításoktól.
A másodiknál bizonytalan érzésem van. Ha impresszionista szemmel nézem, akkor a fények és folthatások jók, de a technokrata énem elkezdi keresni a részleteket. Talán egy jóval szűkebb vágással ki lehetne elégíteni.

#417 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 13. 11:53

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. Apr. 12., Saturday - 12:20

Alapvetően tetszenek, a keleti hangulat jön át rajtuk.
Az első képnél balról és fentről szűkre vágnám, a lampionig, egyrészt mert az ég kiégette ott a vékony ágakat, másrészt mert felesleges. Talán erősebb lenne fakított hátsó (most sárgás) lombozattal, ha nem idegenkedsz az erős átalakításoktól.
A másodiknál bizonytalan érzésem van. Ha impresszionista szemmel nézem, akkor a fények és folthatások jók, de a technokrata énem elkezdi keresni a részleteket. Talán egy jóval szűkebb vágással ki lehetne elégíteni.

Koszonom :)

Az elso kep baloldali vagasa jogos erszrevetel, kosznom!
Megnezem ugy is, ha kifakitom a hatterben benne maradt fat.
(Igazabol van egy "trukk" a kepen, amit a feliratokat ertok azonnal eszrevennek. Tukroztem a kepet, valahogy igy jobbnak erzem az egyensulyat. Viszont folyamatosan ott van bennem ha ranezek, hogy a feliratok tukrozve vannak... Igazabol az eredeti kep tetszik, de valahogyan az utomunkak soran olyan erzesem lett, hogy elvesztette a varazsat nekem. Kivancsi voltam megfog-e valakit es szerencsere akadt egy jelentkezo a szemelyedben, mar megerte :))

A masodikkal viszont mar igy is nagyon megvagtam egy belogo villanydrotpar miatt.
(Sajnos nagyon le volt korlatozva, hova mehetunk be a templomon belul. Meg igy is sart dagasztottam es tabla es sator koze bujva helyezkedtem a fotoert. Utana le is masolt minden arra jaro japan is :D)
Minel tobbet szerenek megtartani a lemeno nap fenyeben furdo levelek es az arnyekos levelekbol, de teremeszetesen megfogadom a tanacsodat es megnezek egy meg szukebb vagast is. Bar mikor probaltam akkor vagy felborult a levelek aranya, vagy nem latszott mi is lett lefotozva. Majd most tobb energiat fektetek bele, koszonom :)
Sony VAIO Type G

#418 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 13:50

Kép
macbook air 2014

#419 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 13:52

Idézet: kAy - Dátum: 2008. ápr. 10., csütörtök - 14:21

http://farm3.static.flickr.com/2239/240197..._34b8183b40.jpg

nekem iszonyatosan bejon  :up:
macbook air 2014

#420 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 13. 14:23

Idézet: evone - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 13:50

Mi a téma?

Téma megosztása:

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.