Idézet: RiCS - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:09
Utólagos vágásra gondoltam, mozgás irányába hagyott térrel, de hát le lettem hurrogva...
Ha oldal irányba mozog a kocsi akkor valóban úgy komponálok, hogy a mozgás itányba legyen tér, de ezen a képen nagyon a sár és annak a felverődése dominál a hangulat szempontjából, hogy itt ezt félre kellett dobnom.
Poros rally képem is van jó néhány annak is megvan a feelingje, viszont a kocsi után a porfelhőben fuldokolni se nagy élmény
Lassabb kanyarokban amúgy könnyebb fotózni, mert ott valóban lehet komponálni, még svenkelésnél is lehet a kompozicióval foglalkozni. A gond az ilyen kanyarokkal van, ahol annyira nagy a tempó, hogy mire észbekapsz, hogy lőjj már el is ment közben meg befosol a hangoktól és a látványtól, meg az ijedtségtől.
Amúgy rendszeres problémám a rallykon, hogy kinézem a fotózási pontot, majd jönnek az előfutók, amiken megnézem mettől meddig érdemes lőni, milyen záridőt tudok kitartani. mindig a lehető leghosszabbal dolgozok, hogy a kerék forgása és a mozgás látható legyen, így mindig a reciprok "szabály" alatt vagyok. (ez a mostani kép mondjuk kivétel, de mivel felém jött a kocsi itt úgysincs mit svenkelni)
Aztán eljön az első versenygép, aki persze a bajnokság éllovasa és a leglátványosabban vagy leggyorsabban jön. Na ilyenkor persze a tempó meglep hiába készül az ember, és az elsőről persze nagyon ritkán sikerül igazán jó képet készíteni. A későbbieknél már könnyebb, mert addig összeáll, hogyan frankó a kép egy igazán versenytempóban érkező versenyzővel. Aztán tudod ott az örök helyzet, hogy a 20. kocsi utániak meg már kit érdekelnek. Szóval van benne bőven kihívás, hogy minél hamarabb alkalmazkodni kell a helyzethez és kihozni a maximumot rögtön. Itt nincs beállítás, meg újra poróbálkozási lehetőség. 1x jön és soha többet olyan már nem lesz. Könnyű lemaradni.
Sokan a tutira mennek, meglövik rövid zárral, hogy éles legyen. Éles is lesz csak éppen uncsi. Én inkább kockáztatok.
Az is érdekes, hogy mennyit számít a kocsi festése

Súgó
A téma zárva.