HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VII. (≠ digitális fényképezőgépek topic) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 27. 23:35

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#902 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 09:40

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 22:30

Zúdítok:

Napok alatt nem jöttek le a képek, de most végre igen. Nekem a lepkés és a villanyórás bejön, az utóbbi elég absztrakt, de gondolom a villany kötelez :)

A lepkésben az tetszik, hogy pont árnyékban rejtőzködik  :up:  és egyébként is szép kép.

Üdv!
.
.
.

#903 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 01:56

Kép

Kép

Kép

Eastbourne. Az elso ketto HDR, csak kevesse latszik mert probalom a realis keretek koze szukiteni a HDR szineket.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#904 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 11:54

Szép környék. Jó lehet a világítótoronyban melózni. :D

#905 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 12:49

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 11:54

Szép környék. Jó lehet a világítótoronyban melózni. :D

Automata asszem :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#906 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 12:58

Gondolom de azért bizonyos időközönként ellenőrzés-karbantartás kell annak is... :)

No meg engem pont érdekelne hogy a rákba működik ez, meg hogy néz ki belülről.

Pillanatkép a versenyről:

Kép

Szerkesztette: RiCS 2008. 06. 29. 13:00 -kor

#907 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 13:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 12:58

Gondolom de azért bizonyos időközönként ellenőrzés-karbantartás kell annak is... :)

No meg engem pont érdekelne hogy a rákba működik ez, meg hogy néz ki belülről.

Horvatorszagban voltam egyszer egy ilyenben, bar azt mar asszem nem hasznaltak, csak odaeveztunk. Kepem sajna nincs, de az alja egy lakoresz, egy hatalmas csigalepcsovel felfele. Kb ennyire emlekszem csak sajna.

Szerkesztette: Wyco 2008. 06. 29. 13:10 -kor

#908 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 13:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 17:28

hogy keves a tarkapacitas?? hat nem filmet kene forgatni.. raadasul pont toled olvasni ilyet, aki rendes filmre is fotozik??

Köszönöm a tippeket, megvolt a fotózás, nagy sikerrel. Erre a mondatodra reagálnék: azért forgattam filmet, mert ez egy évzáró-nevelőtanár-avató satöbbi protokollvacsi volt, ahol bizony pörögtek az események, ráadásul legalább három heylszínen párhuzamosan, nem nagyon volt idő gondolkodni meg nézelődni, ha láttál valami érdekesebb eseményt, kattintottál, mert lehet, hogy a következő másodpercben már máshová kell szaladnod, menet közben törölgetni a rontott/kevésbé sikeres/duplázott képeket nem igazán volt idő. Ráadásul a kolesz összes "legendája2 ott volt, elég gáz lett volna, ha valaki kimaradt volna, vagy nem sikerül a kép, úgyhogy inkább kattintottam hármat.

A rawot azért "tiltottam meg", mert sajnos egy fél óra szabadidőm sem volt (nemhogy tárkapacitásom, úgy maradt vagy húsz-harminc jpegnyi hely, hogy egy nyugisabb pillanatban átpörgettem a képeket, és a nagyon látványosan rosszakat töröltem), hogy csak ezzel foglalkozzak, ha rawban toltam volna, akkor még mindig nem lennének fel az ftp-n a képek, és sajnos van, aki már másnap nézegetné a képeket. Így is egyre inkább háttérbe szorul a fotókör a kar életében, fontos, hogy mindenhol ott legyünk és minél gyorsabban nézegethető galériával álljunk elő. Ha ez megvolt, utána jöhet a művészkedés. :)

#909 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 14:12

en aztat vallom, hogy egy ember keptelen 50-100 kepnel tobbet megnezni. (ha csak nem mozikent vetitik :D) akkor meg minek legyen tobb? hiaba van ott Tarkovszkij a ket Sztrugatszkijjel (Yoda es Obi Wan a hatterben egyutt ragyog veluk), akkor sem!

hiaba van 100 "must to be pictured" szemely, akkor sem. ki fogja megnezni? minek?

persze ahhoz, hogy 50-100 utos kep legyen a tobbszorose kell, de az meg mindig 200-300! az ugye nehany giga, azaz meg torles nelkul is esszeru memoriakartya meret. (javitsatok ki, ha tevedek.)

persze mindenki dolgozik, ahogy tud. es a lenyeg az eredmeny, nem a hogyan. orulok, hogy sikerultek! (ugye, hogy volt napsutes?)

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 29. 14:12 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#910 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 14:19

Ezt majd mondd el azoknak az embereknek is akik kb 20-25-en produkálnak egy délután 10-15 ezer képletöltést a galériában a verseny képeinek felrakása után.  :D (500 felett)

#911 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 14:28

(persze anno hallottam egy kiserlet beszamolojat, hogy majom agyaba elektrodat raktak, ami egy neuron tuzeleset eszlelte, es kepeket vetitettek neki, hogy vajon melyikre is reagal az a neuron. a kepek vetitesenek ertelmes sebesseget is kimertek: olyan 30-50fps(!) sebesseggel dolgozta fel a majomagy oket.. de azt hiszem ez egy mas vetulete a kerdesnek..)

szoval letoltottek, es meg is neztek? vagy csak letoltottek? amugy normalisak?  :Đ

Szerkesztette: bogdan 2008. 06. 29. 14:30 -kor

a forum ma:

#912 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 14:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 15:12

hiaba van 100 "must to be pictured" szemely, akkor sem. ki fogja megnezni? minek?

Mondjuk a must to be pictured személy azt a képet, amin ő van rajta az egykori szobatársaival, vagy kollégiumbéli barátaival. Száz most to be pictured személynél ez már akár száz képet is jelenthet. Arról nem is beszélve, hogy az egyszeri embert az a kép érdekli leginkább, amin ő is rajta van, vagy valami nagyon közeli ismerőse, és körülbelül kétszáz meghívott vendég volt. Persze nem mind must to be pictured, de ha már az aktuális rendezőgárdából valaki talál egy képet, amin éppen nagyon előnyös pózban süti a flekkent, vagy egy fiatalabb meghívott össze tud állni egy nagy öreggel egy kép erejéig, aztán rendel belőle papírképet, az mindenkinek jó.

És amikor elkezdi az ember nézni, akkor a legtöbb képre csak egy futó pillantást vet, és lesz az a húsz-harminc kép, amivel több időt tölt. Elég öt maximálisan eltérő érdeklődésű ember, hogy legyen létjogosultsága a száz képnek.

Idézet

persze ahhoz, hogy 50-100 utos kep legyen a tobbszorose kell, de az meg mindig 200-300!
Egy esküvőnél talán igen, ott nagyjából tudod a menetrendet, de hiába ültem le beszélgetni a szervezőkkel még a start előtt, és hiába kaptam műsorrendet, egy ilyen parti általában kevésbé fegyelmezett, mint akár a lagzi. Nagyjából úgy nézett ki, hogy fotóztam, rohantam, újra fotóztam, az elején még próbáltam az aktuális helyzetnek megfelelő obit használni, de aztán felcsattintottam a 17-35-öst, a többit meg jól elcsomagoltam. :)

A néhány gigáról meg csak annyit, hogy egyetlenegy állt rendelkezésemre, ami 280-290 képet jelentett. Sajnos az nem mindig úgy működik, hogy akkor most kitaláljuk, hogy veszünk egy négygigás kártyát, elballagunk a boltba és utána használjuk vidáman. :)

#913 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 14:28

(persze anno hallottam egy kiserlet beszamolojat, hogy majom agyaba elektrodat raktak, ami egy neuron tuzeleset eszlelte, es kepeket vetitettek neki, hogy vajon melyikre is reagal az a neuron. a kepek vetitesenek ertelmes sebesseget is kimertek: olyan 30-50fps(!) sebesseggel dolgozta fel a majomagy oket.. de azt hiszem ez egy mas vetulete a kerdesnek..)

szoval letoltottek, es meg is neztek? vagy csak letoltottek? amugy normalisak?  :Đ

Mivel az átlagember a coppermine galéria anyagot oly módón nem tudja lerántani hogy közben még generálja is hozzá a php statot, valszeg végig is nézik őket, igen. :)

#914 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:09

mar csak tisztan erdeklodeskeppen (ha ugyis a kezedben a statisztika): mennyi idot toltenek el ezek atlag egy kep megnezesevel?

(veletlenul sem kotozkodes, igazan erdekel a mai homo sapiens imigius..)
a forum ma:

#915 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:22

Az átlaguser kb nyolc percet tölt itt és 56 lapot néz meg ez idő alatt.

#916 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:52

az 50 koruli atlag teljesen stimmel (nem pont ennyit mondtam?)
de a kerdesem az volt, hogy akik 500 koruli kepet megneznek, azok mennit toltenek ennek az 500 kepnek a megnezesevel?
a forum ma:

#917 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 16:39

Gondolom érzed, hogy mennyi kedvem van a potenciális vitaalapba időt ölni.  :cool:

#918 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 16:56

Na, legyen egy kicsit más téma is: kísérletezgettem a beépített vaku elé barkácsolható derítőlapokkal, és úgy gondoltam, hogy kipróbálom azt, ha több lapot is beteszünk a vaku elé. Tényleg nagyon sokat használ, szemmel látható a különbség még az egyetlen lappal derített képpel is.

Itt a prototípus:

Kép

A tesztképek: makrófotó egy kinderfiguráról, 42 milliméteres (84 mm ekv.) gyújtótávolsággal, megvilágítás: kizárólag a beépített vaku (plusz elhanyagolható mennyiségű, az ablakon beszűrődő fény; a háttér derítő hatása). Formátum: RAW. Feldolgozás: Adobe Camera RAW: automata fehéregyensúly, automata expozíció; PS: átméretezés, kis élesítés.

1: Kizárólag a beépített vakut használva: csúf, éles árnyékok, ráadásul az objektív árnyéka is látszik:

Kép

2: A softboxot használva, a középső lap felhajtva: sokkal plasztikusabb megvilágítás, szebb csúcsfények, bár a kép még egy kicsit lapos.

Kép

3: Softbox-szal, a középső lapot is a vaku elé hajtva: jóval egyenletesebb megvilágítás, szép csúcsfények.

Kép

A harmadik kép egész jó minőségű lett ahhoz képest, hogy - ha nem nézzük nagyon szigorúan - mindössze egyetlen fényforrást használtam.

#919 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 08:51

Kép
"the floor of no return"
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#920 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 10:05

Idézet: kAy - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 9:51

Kép
"the floor of no return"

Az annyira jó. Két pár.

Téma megosztása:

• (342 Oldal)
  • +