HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VII. (≠ digitális fényképezőgépek topic) Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2017. 08. 03. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 03. 21:31

Nem biztos. Ha nem figyelek oda ra :D Amugy sem hasznalok olyan fancy modokat, mint A, S, P ... :D Na jo, csak ritkan. De nem mindig tetszik.

Nekem többnyire A betű, mert az jó. Aztán ha vakus/kreatívos, akkor sok az M.

Mikor gyerek mondja, hogy kellene valami niggeres profilkép, akkor meg 15mm, mono kreatív mód, szembevakuzom, kész:

Kép
Make love not Wor.

#5922 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 08. 03. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 03. 21:35

Nekem többnyire A betű, mert az jó. Aztán ha vakus/kreatívos, akkor sok az M.

Mikor gyerek mondja, hogy kellene valami niggeres profilkép, akkor meg 15mm, mono kreatív mód, szembevakuzom, kész:

Kép

Alannyal könnyű :D

M-bol ritkan mozdulok ki. Ma meg az af pontot is eltoltam, hogy lassam a celt rendesen.

De meg szoknom kell az uj vazat. Es neha nem latom eleg elesnek a temat keresoben. Persze az, csak valahogy keresoben nem ok. Pedig a diopteia is be van allitva popecul.

#5923 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 03. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 03. 21:45

Alannyal könnyű :D

Ehhh, ne is mondjad, TFCD csoportban kiborítottam mindenkit, pár önjelölt hülyepicsamodell nem akarta érteni, hogy rávilágítottam, hogy hülyepicsák :-D Ellenben ezen mókás, hogy mennyire eltaláltam a fát, ami a bal alsó sarokból indul.

Most erre a fényfestősre lenne jelentkezőm, meg egy sima modelles is. Másik modellem Debrecenbe költözött :-/ Egyet ajánlottak sok pénzért, de szerencsére a közvetítőnő eltűnt :-D
Make love not Wor.

#5924 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 03. 21:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 03. 22:18

Ehhh, ne is mondjad, TFCD csoportban kiborítottam mindenkit, pár önjelölt hülyepicsamodell nem akarta érteni, hogy rávilágítottam, hogy hülyepicsák :-D Ellenben ezen mókás, hogy mennyire eltaláltam a fát, ami a bal alsó sarokból indul.

Most erre a fényfestősre lenne jelentkezőm, meg egy sima modelles is. Másik modellem Debrecenbe költözött :-/ Egyet ajánlottak sok pénzért, de szerencsére a közvetítőnő eltűnt :-D

Debrecen egy kopesre van :D Penzt nem adnek modellnek ha nem keresek vele. De ez az en dilim. Bar lehet nem is bohockodnek ismeretlennel, mert akkor mar igenyei lenenek, azzal meg nem szeretek talakozni :D

#5925 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 03. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 03. 22:49

Debrecen egy kopesre van :D Penzt nem adnek modellnek ha nem keresek vele. De ez az en dilim. Bar lehet nem is bohockodnek ismeretlennel, mert akkor mar igenyei lenenek, azzal meg nem szeretek talakozni :D

Nem mindig van igénye, de néha nem is olyan modell ám, oszt bénábban áll, mint mi fotózunk. Az is szopó, miikor az önjelölttel nem bírsz el. Engem érdekel az emberábrázolás, meg a szituációk, jópár képet láttál is, érdemesnek tartanám építeni belőle egy 30 képes sorozatot, oszt jónapot. Csak az ingyen ajánlkozókkal sokat szoptam, aztán elborult az agyam és még ügynökségtől is kértem árat.
Make love not Wor.

#5926 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 03. 23:53

Nem mindig van igénye, de néha nem is olyan modell ám, oszt bénábban áll, mint mi fotózunk. Az is szopó, miikor az önjelölttel nem bírsz el. Engem érdekel az emberábrázolás, meg a szituációk, jópár képet láttál is, érdemesnek tartanám építeni belőle egy 30 képes sorozatot, oszt jónapot. Csak az ingyen ajánlkozókkal sokat szoptam, aztán elborult az agyam és még ügynökségtől is kértem árat.

Ęrtem. Bár. Em értem, hogy a tfcd az miert nem muxik...

#5927 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 08:16

Ęrtem. Bár. Em értem, hogy a tfcd az miert nem muxik...

Csajok alkalmatlanok bármire is, egyszerűen nem jönnek el, nem veszik komolyan, meggondolják magukat, vagy mivel olyan referenciát sem tudok mutatni, mint amit egyesek, így eleve van némi hátrány a lehetőségekkel és fgyelemfekeltéssel, valamint az átadott anyag értékével is.

Aztán a legnormálisabb csajnak is elmegy az esze, délután még mondja, hogy okés, tetszik, jön, aztán nem jön, nem válaszol, nem lehet felhívni, vagy messengeren ír egy csomó fasságot. Ha cseten beszélünk, akkor kb. csak az utolsó sorra emlékeznek, de néha arra sem. Felhívni nem képes, üzenni nem képes én meg kompletten nem értem az egészet. Le is anyáztak miatta és megállapították, hogy biztos azért hagytak cserben, mert bunkó vagyok és ez már az elején lejön Nekik. Jahh, most egyikkel NÉGY hónapja szenvedünk, hogy mi legyen és mikor, annál már bebunkóztam. Többinél meg tényleg logikus, hogy felmérjük, találkozunk, jópofizunk, órákat csetelünk, aztán amikor csinálni kellene valamit akkor eltűnek és megzavarodnak. Eddig egy mondta meg, hogy "bocs ez nem fog menni", felfogtam, okés. Van aki pasizni akart, van akinek alibi volt és menő fotóshoz akart csatlakozni, ezek másfajta mellékszálak.
Make love not Wor.

#5928 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 07:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 04. 08:44

Csajok alkalmatlanok bármire is, egyszerűen nem jönnek el, nem veszik komolyan, meggondolják magukat, vagy mivel olyan referenciát sem tudok mutatni, mint amit egyesek, így eleve van némi hátrány a lehetőségekkel és fgyelemfekeltéssel, valamint az átadott anyag értékével is.

Aztán a legnormálisabb csajnak is elmegy az esze, délután még mondja, hogy okés, tetszik, jön, aztán nem jön, nem válaszol, nem lehet felhívni, vagy messengeren ír egy csomó fasságot. Ha cseten beszélünk, akkor kb. csak az utolsó sorra emlékeznek, de néha arra sem. Felhívni nem képes, üzenni nem képes én meg kompletten nem értem az egészet. Le is anyáztak miatta és megállapították, hogy biztos azért hagytak cserben, mert bunkó vagyok és ez már az elején lejön Nekik. Jahh, most egyikkel NÉGY hónapja szenvedünk, hogy mi legyen és mikor, annál már bebunkóztam. Többinél meg tényleg logikus, hogy felmérjük, találkozunk, jópofizunk, órákat csetelünk, aztán amikor csinálni kellene valamit akkor eltűnek és megzavarodnak. Eddig egy mondta meg, hogy "bocs ez nem fog menni", felfogtam, okés. Van aki pasizni akart, van akinek alibi volt és menő fotóshoz akart csatlakozni, ezek másfajta mellékszálak.

Hát, ez fasza....

#5929 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 08:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 08. 03. 19:15

A tipikus "elias bending forward-and-backward-while-shooting method" volt alkalmazva?

Amúgy most belegondolva elég hülyén nézhetek ki néha. Hátamon táska, én meg térden és könyökön kvázi pucsítva makrózok :D Kivéve, ha hason fekszem. De az tegnap eléggé fájt, nemrég kaszálták a füvet a mezőn, tiszta torzsa volt minden. Rommá lettem szurkálva.

#5930 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 08:49

Hát, ez fasza....

Még olyan indokolást is kaptam, hogy a modelleknek nagyon sok a dolguk és természetes, hogy elfelejthetnek időpontokat :-D Gyorsan lementettem, mielőtt törli... Aztán ha megkérdezem, hogy adjak-e noteszt, akkor bunkó vagyok :-D

Mellékesen 2 Pro modell vitatkozot velem, viszont nem értették, hogy nem is mindig rájuk lenne szükségem, de csoportban is aki kevésbé ért hozzá, legalább mondjon valamit. Ott már hiába magyarázták erősen, hogy Ők már csak pénzért, de ahhoz is kell egy jó és odabaszós ötlet. Holott a csoport alapja semmiféle odabaszós ötletről nem szól és nem is ez volt az eredeti felvetésem. Majd egyszer még összefoglalom oda is :-D

Még levonták a következtetést, hogy lúzer vagyok és a szervezéshez sem értek alap szinten, vagy szerezzel egy erős fodrászt, stylistot, ruhást és sminkest, aztán ha nem jön el a modell, akkor Őt fogják utálni. Igen, meg az én időm lesz benne, de a sminkes is pont a szervezőt fogja utálni és anyázni, mert úgyis mindig a bíró a hülye.

Mondjuk mikor kiborultam akkor szépen felkavartam a vizet és pár ember tiltakozott, akinek még soha senki nem mondta le és nulla refereciával is jöttek a kérdések, aztán sokan írtak privtában, hogy ipari mennyiségben szívnak ilyesmikkel. Este jó volt a buli, süt a nap, strandra kell menni és bartnőkkel városba csapatni és egyszerűen nincs kedvük, szerintem tökre ennyi van benne.

Többieknek már mondtam, hogy odaadom az összes privát csetem és nézzék már meg azt, csak senkit nem érdekelt.
Make love not Wor.

#5931 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2017. 08. 04. 09:16

Még olyan indokolást is kaptam, hogy a modelleknek nagyon sok a dolguk és természetes, hogy elfelejthetnek időpontokat :-D Gyorsan lementettem, mielőtt törli... Aztán ha megkérdezem, hogy adjak-e noteszt, akkor bunkó vagyok :-D

Mellékesen 2 Pro modell vitatkozot velem, viszont nem értették, hogy nem is mindig rájuk lenne szükségem, de csoportban is aki kevésbé ért hozzá, legalább mondjon valamit. Ott már hiába magyarázták erősen, hogy Ők már csak pénzért, de ahhoz is kell egy jó és odabaszós ötlet. Holott a csoport alapja semmiféle odabaszós ötletről nem szól és nem is ez volt az eredeti felvetésem. Majd egyszer még összefoglalom oda is :-D

Még levonták a következtetést, hogy lúzer vagyok és a szervezéshez sem értek alap szinten, vagy szerezzel egy erős fodrászt, stylistot, ruhást és sminkest, aztán ha nem jön el a modell, akkor Őt fogják utálni. Igen, meg az én időm lesz benne, de a sminkes is pont a szervezőt fogja utálni és anyázni, mert úgyis mindig a bíró a hülye.

Mondjuk mikor kiborultam akkor szépen felkavartam a vizet és pár ember tiltakozott, akinek még soha senki nem mondta le és nulla refereciával is jöttek a kérdések, aztán sokan írtak privtában, hogy ipari mennyiségben szívnak ilyesmikkel. Este jó volt a buli, süt a nap, strandra kell menni és bartnőkkel városba csapatni és egyszerűen nincs kedvük, szerintem tökre ennyi van benne.

Többieknek már mondtam, hogy odaadom az összes privát csetem és nézzék már meg azt, csak senkit nem érdekelt.

Sok a dolga és csak pénzért? TFCD-ben? Elmebetegek.

#5932 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 09:59

Sok a dolga és csak pénzért? TFCD-ben? Elmebetegek.

Én sem értettem, de az olyan TFCD csoport, ahol elviselik a fizetőseket. Amúgy szokásos, sok ezer fő pangó tag.
Make love not Wor.

#5933 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 12:54

Tegnapról még kevésbé jók, helios-al, makróban. Hasonfekvős, makrózsákos fókusz.

Képe-lias-104 by E-lias photos, on Flickr

Képe-lias-107 by E-lias photos, on Flickr

Képe-lias-109 by E-lias photos, on Flickr

#5934 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 15:11

Boba! Mér fényt. Sőt, élességet is visszajelez a kis butus :D

#5935 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 16:11

Boba! Mér fényt. Sőt, élességet is visszajelez a kis butus :D

Tuttam, csak nem sejtettem!;)

Az elesseg meg kulon bonusz, mert a d7xxx szeriaban nem csak on-off allas van, hanem mutatja alul, hogy merre nem jo es mennyire nem jo. Plusz azt vettem en eszre, hogy a d90-nel sokkal kisebb regioban adja csak meg az elesseget. Pontosabb lenyegesen.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#5936 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 08. 04. 18:08

Tuttam, csak nem sejtettem!;)

Az elesseg meg kulon bonusz, mert a d7xxx szeriaban nem csak on-off allas van, hanem mutatja alul, hogy merre nem jo es mennyire nem jo. Plusz azt vettem en eszre, hogy a d90-nel sokkal kisebb regioban adja csak meg az elesseget. Pontosabb lenyegesen.

Igen. Csak nikon módra írja, hogy merre kell forgatni a fókusz gyűrűt, és kvázi minden máson fordítva kell :D

Viszont az AF "pontjai" nem tetszenek. Ilyen kocka alakúak. Nem tudom a D7100-on milyen, de nekem a pont jobban bejön.

#5937 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 20:16

Igen. Csak nikon módra írja, hogy merre kell forgatni a fókusz gyűrűt, és kvázi minden máson fordítva kell :D

Viszont az AF "pontjai" nem tetszenek. Ilyen kocka alakúak. Nem tudom a D7100-on milyen, de nekem a pont jobban bejön.

Pf, ebbe bele se gondoltam... en ugye csak nikon lencsevel hasznalom a 7200at. :D

Igen, d7200-on is ilyen lekerekitett negyzet alakuak. D90 detto. d7200 tud 51 pontot, de en azt is visszaallitottam alap 11 pontosra. Egyszerubbnek tartom ugy a melot. Egyeduli kivetel amikor valtok az a repulo madaras focustrackes dolog. Ott kell az 51, hogy megtalalja maganak epp hol a madar. De repulo madarat evente ha 2szer fotozok mar lehet sokat mondok.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#5938 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2017. 08. 04. 20:19

Pf, ebbe bele se gondoltam... en ugye csak nikon lencsevel hasznalom a 7200at. :D

Igen, d7200-on is ilyen lekerekitett negyzet alakuak. D90 detto. d7200 tud 51 pontot, de en azt is visszaallitottam alap 11 pontosra. Egyszerubbnek tartom ugy a melot. Egyeduli kivetel amikor valtok az a repulo madaras focustrackes dolog. Ott kell az 51, hogy megtalalja maganak epp hol a madar. De repulo madarat evente ha 2szer fotozok mar lehet sokat mondok.

Én is 1-et használok (39 meg 11 az opció). AF-et sem mindíg. Annyira nem pontos. Bár lehet, csak be kéne kalibrálni, az Af finetune ki van most kapcsolva. Madarat is manuálban lövök, arra van obim :D

Ez a lekerekített négyzet nem jó, sokkal többet takar, és nagyobb is, mint kéne. A csillivilli automata 3D-s AF metódust csak kipróáltam. Meg az AF-S-it. AF-C-n van általában.

#5939 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 04. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2017. 08. 04. 20:16

Há mert van fókuszmező és pont.
Make love not Wor.

#5940 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 08. 05. 20:15

KépStreet cat by E-lias photos, on Flickr

Téma megosztása:

• (342 Oldal)
  • +
  • « Első