HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 20:58

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

minden percét élveztem annyira jó film. tényleg év filmje gyanús ;)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#362 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 09. 06:30

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 12:33

megnéztem, igaz nem moziban, de valami hihetetlen.

Joker játékától a hideg futkosott a hátamon annyira nyomasztóan zseniális.

talán elsőre hosszúnak tűnhet a két és félórás játékidő, de minden percét élveztem. egyedül azt sajnálom hogy kétarcnak elég rövid pályafutást, viszont annál hosszabb "alapozót" adtak a filmben.

én aláírom azokat a kritikákat ahol agyondícsérik sok szempontból a filmet (meglepő mód eddig lehúzó kritikát nem is olvastam, pedig ha nem néztem legalább 6-8 féle írást akkor egyetse)

IMDB-n mindenidők legjobb filmje.
Én tegnap néztem meg és az állam a földet csapdosta nem egyszer. Hihetetlen fordulatos és zseniális a film. Joker vmi eszméletlen, a Jack Nicholson féle is tetszett anno de az inkább viccess volt és kiszámíthatalan, a mostanitól még akár rémálmok is gyötörhetik az embert, félelmetes.
És akkor még jön kétarc is nagyon jól meg csinálták őt is. Ami meg batman-t illeti nagyon király kütyüi vannak, az új hacukája tökéletes. SPOILER! (és amit a film végén tesz és mond az vmi nagyon felemelő). /SPOILER
Egy valamivel nemtudtam megbarátkozni mai napig batmannel kapcsolatban, az pedig batman hangja(első részben se tetszett), kicsit fura az a hörgés, okok ijesztő akar lenni, de néha már arra gondoltam adjanak már neki egy Halls cukrot könyörgöm.
Remek film csak ajánlani tudom  :up:  :up:  :up:

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#363 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 10:01

Én még nem láttam, de véleményem szerint elég infantilis dolog, hogy egy szuperhősös film minden idők legjobb filmje...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#364 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 15:35

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 11:01

Én még nem láttam, de véleményem szerint elég infantilis dolog, hogy egy szuperhősös film minden idők legjobb filmje...

Nincs ebben semmi fura, mert iszonyat jó lett.
Igazából IMDB-n kb 9.7 pontal toronymagasan első lenne ha néhány ember nem gondolná azt hogy le kell húzni, és direkt 1 pontot ad rá. Nézd meg sajnos nagyon sok ilyen ember van. Pedig mindenhol 9-10 eket kapott a film néhány ember adott rá 7-8 körüli pontszámot és annál rosszabbat nem is érdemel.
Amit lehet azt kihozták ebből a műfajból és kult filmet alkottak sztem.

#365 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 17:21

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 10:20

Boregeres filmet senki nem latta meg!?

2 napja - most kerültem HWSW elé...

The Dark Knight - fantasztikus film. Nem is tudom, érdemes-e többet írni róla...
Az év legjobb filmje, könnyedén. Olyan jó, amit vártam.

Nem egyszerúen egy elsőrangú akciódráma, mint az első volt - egy sötét eposz. Nem túlzás - volt, aki a Keresztapa II-höz hasonlította - szerintem nagyon más a két film, de ha a nagyságát nézzük, akkor igaz. Mindenkinek ajánlom, kivétel nélkül - akár szereted a szuperhős-filmeket, akár nem, kötelező (már ha valakinek eszébe jutna, hjogy ne nézze meg...).

A Joker az igazi főszeplő - Heath Ledger alakítása tényleg olyan jó, mint mondták, az Oscar- jelölés teljesen jogos, nem csak a hype miatt. Szerintem viszonyleg keveset szerepelt, pedig a film felében ott van - remélem, a DVD kibővített kiadás lesz.

Harvey Dent - most is tartom, hogy Aaron Eckhart nem annyira jó a szerepre, főleg az emós frizurájával, Liev Shreibert vagy akár (bár kicsit idősebb) William Fichtnert (a film elején rövid időre feltűnik más szerepben). Gordonnak is nagyobb szerep jutott most, és Gary Oldman is hozza a szintet - bár pont Harvey és Gordon vett el a Jokertől screentime-ot, de kellettek ők is a történetbe. Christian Bale hozza a szintet - csak annyit érdemes elmondani, hogy Batman sötét, reszelős hangja nagyon jó lett, nagyon kihagsúlyozza a karaktert.

A látvány nagyon rendben van, Wally Pfister hozta az elvárt szintet, nem az a Michael Bay-féle rángatózós idegbeteg kamerakezelés, Gotham sötét és precízen kidolgozott, de ami legjobban aláfesti a hangulatot, az Hans Zimmer és James Newton Howard fantasztikus filmzenéje. Sosem értettem, miért kell két A-kategóriás hollywoodi zeneszerző egy filmhez, de így vagy úgy, a végeredmény meggyőző, az év soundtrackje, ha nem az utóbbi 10 év legjobbja.

A "minden idők legjobb filmje" relatív dolog - ez mindenkinek más. Az ilyen kommentekre, hogy infantilis - ott van az imdb Top 10-ben a Star Wars - az nem infantilis ilyen logikával? Mindegy...

Azt hiszem, megnézem legalább még egyszer moziban, a DVD messze van, és elég komplex a film. Ennyit spoilerek nélkül - többi a filmes topicban.

Szerkesztette: spidey 2008. 08. 09. 17:28 -kor

#366 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 10:13

Ez a minden idők legjobb filmje, meg kötelező szöveg... Kicsit dedós hozzáállás. ÉN sem mondom Nektek, h a HP kötelező lenne (más kérdés, h szerintem filmben iszonyú sz*rok).

Ajánlani lehet, de ÉN viszolygok tőle. Az előző bőregeres film sem tetszett. Talán még a Tim Burtonösek, de mindről fájdalmas a véleményem.

Tegnap adták a Majmok bolygóját a Film+-on. Az idegbaj kerülgetett, kb 10 percig bírtam nézni. Akkora baromságok vannak benne, h az szó szerint fáj. Na kb ez a véleményem a Batman-es filmekről is, meg kb az összes képregényadaptációról.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#367 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 10:41

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 9:06

Sikerült megnézni úgy X-Akták filmet, és...

SPOILER:
...azt kell mondjam hogy csalódott vagyok. Mást vártam és többet, olyan érzésem volt mintha egy szimpla epizódot néznék, ami valahogy 108 percesre nyúlt. Gondoltam kapunk valami befelyezést az összeesküvéshez, vagy ilyesmi de nem. :(

Hát kábé uez a véleményem. Többet/mást vártam én is, valamit, a sorozat fő szálához kapcsolódót. Ehelyett meg ilyen gagyi lett, azt is mondhatnám, h kábé semmiről nem szólt az egész. :(
Semper Fi

#368 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 10. 10:53

Tegnap megnéztem én is az új Batman filmet.
Tényleg nem rossz, bár nekem a Batman: Keződik! jobban tetszett.
Profi kivitel, fordulatos cselekmény (néhol még a szokásos kliséktől is meglepő eltérés), ha lehet, még sötétebb hangulat, mint a Keződik!-ben volt.

Ugyanakkor nem kéne túlértékelni, viccnek is rossz:
- MR2 Petőfi rádió Kultúrfitnessz rovatában 10/10
- index.hu-n 9/10
- imdb.com-on no.1 9.2/10
- rottentomatoes.com-on 94%

Ez egy szombat délutánra való, látványos, szórakoztató, ám különösebb tartalom és mondanivaló nélküli "egyszernézős" popcorn mozi, de nem több.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#369 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 12:49

Idézet: EGOKA - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 11:13

Ez a minden idők legjobb filmje, meg kötelező szöveg... Kicsit dedós hozzáállás. ÉN sem mondom Nektek, h a HP kötelező lenne (más kérdés, h szerintem filmben iszonyú sz*rok).

Ajánlani lehet, de ÉN viszolygok tőle. Az előző bőregeres film sem tetszett. Talán még a Tim Burtonösek, de mindről fájdalmas a véleményem.

Tegnap adták a Majmok bolygóját a Film+-on. Az idegbaj kerülgetett, kb 10 percig bírtam nézni. Akkora baromságok vannak benne, h az szó szerint fáj. Na kb ez a véleményem a Batman-es filmekről is, meg kb az összes képregényadaptációról.

nem is te vagy a célközönség :D
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#370 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 13:37

Idézet: Valdy - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 11:01

talán épp azért mert ez nem is igazán szuperhős film (semmi szuperképessége nincs a krapeknek, csak stílusa, az összes főgonosznak is reális múltja és képességei vannak, jokert is megmagyarázzák miért néz ki úgy ahogy, kétarcot méginkább), és ez a verzió sokkkkal de sokkal életszagúbb mint a régi batman, ami joggal tekinthető szuperhős filmnek és tim burtonos darkos mesének.

ebből az új batman filmből sötét nyomasztó valóságszag árad, ezért.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#371 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 13:50

Idézet: MarKinG - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 13:49

nem is te vagy a célközönség :D

Azt hiszem ebben van valami. :D
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#372 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 18:19

Az "infantilis" dologról még annyit: van egy sötét kosztümös igazságosztó szuperképességek nélkül és van egy lila zakós furcsa pszichopata. Ez annyira vad elképzelés? Mennyivel kisebb hülyeség az, ha valakinek lófejet raknak az ágyába?

Egyébként nem is mondta senki, hogy minden idők legjobb filmje - az imdb-n az első helyen áll. Ennyi. Szerintem az a jelenlegi 9.1 még "normalizálódni" fog, és valahogy a Top10-ben lesz majd pár hónap múlva. És ez nem jelent semmit önmagában.

De ha mégis, egy fantasy film vagy egy sötét akciódráma miért ne lehetne akár minden idők legjobb filmje? Az utóbbi években a 17 Oscart nyert Lord of the Rings vagy a Faun Labirintusa a legnagyobb konzervatívoknak is megmutatta, hogy a sci-fi/fantasy is lehet művészet, a Sin City átértékelte a képregényfilm fogalmát, Chris Nolan Batman filmjei folytatják ezt a folyamatot. Aki (mint scaurus kolléga) nem talált benne mondanivalót, az nézze meg párszor, vagy gondolja át picit jobban.

Persze, ha valaki a film előzetesétől is elborzad, az tényleg hagyja a fenébe, nem kell erőltetni. (Mondjuk, hogy pont egy Harry Potter rajongó szerint dedós... nade no offense) :)

Szerkesztette: spidey 2008. 08. 10. 18:22 -kor

#373 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 18:40

Idézet: spidey - Dátum: 2008. aug. 10., vasárnap - 19:19

Az "infantilis" dologról még annyit: van egy sötét kosztümös igazságosztó szuperképességek nélkül és van egy lila zakós furcsa pszichopata. Ez annyira vad elképzelés? Mennyivel kisebb hülyeség az, ha valakinek lófejet raknak az ágyába?

Egyébként nem is mondta senki, hogy minden idők legjobb filmje - az imdb-n az első helyen áll. Ennyi. Szerintem az a jelenlegi 9.1 még "normalizálódni" fog, és valahogy a Top10-ben lesz majd pár hónap múlva. És ez nem jelent semmit önmagában.

De ha mégis, egy fantasy film vagy egy sötét akciódráma miért ne lehetne akár minden idők legjobb filmje? Az utóbbi években a 17 Oscart nyert Lord of the Rings vagy a Faun Labirintusa a legnagyobb konzervatívoknak is megmutatta, hogy a sci-fi/fantasy is lehet művészet, a Sin City átértékelte a képregényfilm fogalmát, Chris Nolan Batman filmjei folytatják ezt a folyamatot. Aki (mint scaurus kolléga) nem talált benne mondanivalót, az nézze meg párszor, vagy gondolja át picit jobban.

Persze, ha valaki a film előzetesétől is elborzad, az tényleg hagyja a fenébe, nem kell erőltetni. (Mondjuk, hogy pont egy Harry Potter rajongó szerint dedós... nade no offense) :)

Majd ha megnéztem, tudok róla többet is mondani, nem kizárt, hogy nem fogom infantilisnak gondolni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#374 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 10. 19:02

... Aki (mint scaurus kolléga) nem talált benne mondanivalót, az nézze meg párszor, vagy gondolja át picit jobban.
...

Inkább egyiket sem. :)
Megnézni nem nézném meg mégegyszer.
Belegondolni mégannyira sem szeretnék, mert az ilyen kliséktől, hogy nincs Batman Joker nélkül, meg hogy mindig hajnal előtt van a legsötétebb, meg a főhősünkkel szemben felmerülő erkölcsi kérdések (ál)boncolgatása (többet/részletesebbet nem mondanék spoiler veszély miatt) inkább röhögőgörcsöt kapok.
Véleményem szerint ez egy modern mese, nem több eszmei mondanivalóval, mint a Jancsi és Juliska vagy épp a Harry Potter könyvek.
Mindkegyik a maga műfajában remek, de egyikbe se kell többet belemagyarázni, mint ami.
No offense, de ha ez lesz az év filmje, akkor igen gyenge évünk volt...
Uff, én beszéltem. :D
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#375 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 19:03

:offtopic: Ajánló... :think:

Ma néztem meg Akira Kurosawa 54'-es Hét szamuráj című filmjét (már régen terveztem ezt, de röpke 3 és fél óra ritkán adatik meg az embernek a kedvenc időtöltésére :) ), és lenyűgözött, teljesen jogosan a 12. az IMDb-n (ha már eszerint mérjük a filmeket). Eredeti hanggal és felirattal néztem, hogy a lehető legjobb legyen az összhatás, de nem is tudom, hogy egyáltalán létezik-e szinkronosan. Talán azzal is lehet próbálkozni, a magyar szinkronok a legutóbbi időkig azért nagyon jónak számítanak.
Kép

#376 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 10. 19:48

Köszi, h válaszoltál, csak kár, h nem arra, amit írtam.

Azt mondtam, a hozzáállás dedós. Amúgy olvastad a HPt? Ha már olyan jól megaszondtad nekem, h mi a dedós.

#377 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 08:32

Tegnap neztuk meg mi is a Dark Knight-ot, szerintem oltari jo film lett, Joker mesteri volt. :respect:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#378 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 09:40

Koszike az ajanlasokat, meg aznap megneztem a filmet (Dark Knight), es tenyleg megerte, mert kimondottan jo film!

Szemely szerint ha kotozkodni kene azt mondanam, hogy a hatsom a 2.5 ora alatt picit sajgott, illetve az Iron Man jobban bejott (konnyedebb, szorakoztatobb, persze nehany alapveto hasonlosagot kiveve teljesen mas, nehezen hasonlithato, de minden esetre szamomra maradandobb evvel a  filmmel szemben, ami nagyon alapos jol atgondolt, de ezen pozitivumokat es Jokert leszmitva nem kiemelkedo, inkabb "muveszi szintu iparosmunka", mar ha ezen 2 jelzo igy hasznalhato egymas mellett), na meg azt, hogy Joker figuraja olyan jol sikerult, hogy sajna mindenkit lejatszott a vaszonrol... ;)

#379 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 08:02

nemide

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 08. 12. 08:06 -kor

JóSebesség

#380 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:05

Kép

Heh, romantikus vígjáték. Az a szerencséje, hogy nem csöpögős, viszont jókat lehet rajta nevetni. :) Sztem érdemes megnézni.

Felon (Val Kilmer): egyszernézős, érdekesség.

Skorpiókirály 2:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down:  :down: ekkora sz@rt még életemben nem láttam.  Az első rész még egészen nézhető volt, de ez tök más, szal senki ne számítson semmi jóra.

Batman Dark Knight: nem volt rossz, de azért én nem ájultam el tőle. Annyi biztos, hogy ezt a stílust jobban bírom, mint a régi Batmaneket, amikor idióta jelmezekben idiótábbnál idiótább főgonoszokat játszottak el (Jégember, Növénycsaj, az az akárki akit Jim Carrey játszott), brrr. Annak is örülök, hogy nem az a billegetősfejű Ross doki játsza a Batmant, az már tényleg durva volt. :D Christian Bale jó színész, de a Batmanben ebből nem sokat mutat.

Téma megosztása:

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.