HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 18:50

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 16:50

És hol tudom ezt most megnézni, melyik moziban? DVD esetleg?

Mi a ráknak kell berakni egy nyáron startoló filmnek a reklám anyagát a filmajánlóba?

a topikcímnek megfelel a postom, hisz ajánlottam filmet, seholsincs kiírva hogy csak olyat szabad ajánlani amit uccuhirtelenjében meg tudsz nézni ha akarsz :p  netessékmár leharapni a fejem bácsi!

de ha már mindenképpen, akkor

Kép

kigyütt a film amit a sorozatból csináltak.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#782 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:08

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 18:50

a topikcímnek megfelel a postom, hisz ajánlottam filmet,

Hogy tudsz ajánlani egy filmet, amit még nem is láttál? :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#783 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:48

Idézet: spidey - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 17:22

A Gömb (Sphere)

Néztem valamelyik nap tévében, arra gondoltam, ma miért nem csinálnak ilyeneket. Anno egyik legnagyobb moziélményem volt. Mikor lesz megint értelmes sci-fi, amiben nem robotok repkednek?
BTW Michael Crichton R.I.P.

Ez könyvben volt valami fantasztikus.  :cool:
Egy nap alatt elolvastam, nem tudtam letenni... :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#784 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:50

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 18:50

a topikcímnek megfelel a postom, hisz ajánlottam filmet, seholsincs kiírva hogy csak olyat szabad ajánlani amit uccuhirtelenjében meg tudsz nézni ha akarsz :p  netessékmár leharapni a fejem bácsi!

No problem, de ide tényleg olyat érdemes betenni, amit már láttál és tetszett.
A többi "coming soon", meg sztori megbeszélés mehet a másik topicba.
Wherever you go, go with all your heart.

#785 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 19:52

láttam az Earthlingst.
hát elég durva.
de aki másra számított, az naív.

azért megnézném, hogy az a kis kínai fickó mit csinálna, ha élve lenyúznák róla a bőrt. az a jelenet nagyon durva volt, lefekvés után egyfolytában az a lenyúzott bőrű még élő róka (féleség?) volt a szemem előtt.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 04. 19:54 -kor

#786 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 10:51

A csíkos pizsamás fiú
(The Boy in the Striped Pyjamas)

Kép

A II. világháború idején járunk. A nyolc éves Bruno (Asa Butterfield) egy náci tiszt védelem alatt álló fia, kinek élete jelentősen megváltozik, mikor apját és vele együtt családját is egy előléptetésnek hála áthelyezik kényelmes berlini otthonukból egy elszigetelt területre, ahol az amúgy is magányos fiúcska senkivel se tud játszani. Az unalom és a kíváncsiság elegye arra sarkallja Bruno-t, hogy anyja határozott intelmeit semmibe véve megnézze közelebbről is azt a "farmot", amelyet tisztán látni a házukból. Ott megismerkedik Shmuellel, a korabeli fiúval, aki fura mód a drótkerítés másik oldalán lakik. Az állandóan csíkos pizsamát viselő Shmuellel való találkozások során Bruno megszabadul addigi ártatlanságától, és lassan, de biztosan a körülötte zajló felnőtt világ tudatára ébred. A két gyermek között barátság szövődik, amely természetéből fakadóan pusztító következményeket von maga után.

Alapvetően nem bírom a holokauszt-filmeket, de ez megríkatott.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#787 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 12:01

Még egyet akkor.

A legyek ura
Lord of the flies

Kép

imdb

Gondolom ezt már sokan láttátok, én tegnap éccaka jutottam el odáig, hogy megnézzem.
Erős film, szerintem jobb, mint a könyv.
Durva, hogy a gyerekek mennyivel jobb színészek, mint a felnőttek.

Szerkesztette: 7of9 2009. 02. 05. 12:02 -kor

"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#788 Felhasználó inaktív   The Hitman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 22:33

Kép

The Jacket - A Fiók

színes amerikai-angol-német thriller, 103 perc, 2005
Dolby Digital

rendező: John Maybury
forgatókönyvíró: Marc Rocco, Tom Bleecker
operatőr: Peter Deming
zene: Brian Eno
producer: George Clooney, Peter Guber, Steven Soderbergh
vágó: Emma E. Hickox

szereplő(k):
Adrien Brody (Jack Starks)
Keira Knightley (Jackie Price)
Kris Kristofferson (Dr. Thomas Becker)
Jennifer Jason Leigh (Dr. Lorenson)
Kelly Lynch (Jean Price)
Daniel Craig (Rudy Mackenzie)

1992-ben Jack Starks (Adrien Brody), a katonai veterán amnéziás állapotban tér vissza Irakból szülővárosába, Vermontba. Amikor rendőrgyilkosság vádjával elmegyógyintézetbe zárják, egy különös orvos, Dr. Becker (Kris Kristofferson) kísérleti gyógyszerek felhasználásával ijesztő kezelésnek veti alá. Egy kényszerzubbonynak tűnő szerkezetet húz Jackre, majd az alagsori hullakamra egyik holttesttárolójába zárja az egykori katonát.

Az eljárás egy jövőbeli hallucinációs utazásra küldi Jacket, ahol kétkedve kell szembesülnie egy olyan jövővel, amelyben ő már nem játszik szerepet. Jackie (Keira Knightley), a kislány, akivel a gyilkosság előtt utoljára találkozott, és aki azóta természetesen már felnőtt, közli vele, hogy Jack Starks 1993-ban, 4 nappal a kezelés megkezdése után meghal(t), a holttestét egy autóút mellett találták meg. Így már csak egyetlen kérdés van, amely számít: képes-e Jackie, akivel a jövőben (felnőttként) újra találkozott, megmenteni őt a haláltól?

John Maybury (Ördögi szerelem) drámaiságot sem nélkülöző pszichothrillerében a múlt-jelen-jövő idősíkjai közti összefüggést boncolgatja az Oscar-díjas Adrien Brody (King Kong, A falu) és Keira Knightley (Büszkeség és balítélet, Domino) főszereplésével.

Imdb
Port.hu
"The Best There Is! The Best There Was! The Best There Ever Will Be!" - Bret "The Hitman" Hart

"...The biggest dreams can still come true." - Bret "The Hitman" Hart

#789 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 23:38

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 13:29

k.rvara sterilek a CGI-s reszek, es az a baj, hogy meg a gyors mozgasok kozben is szamomra nagyon szembtunoek, a fragment animok meg egyenesen rohejesek (szetrobbano hid majdnem szabalyos 3szog alaku darabokkal, por nelkul, pfff)...

Ugye tudod, hogy a stúdiók félig, vagy még annyira sem kész effekteket is habozás nélkül moziba küldenek egy előzetesben?

A Matrix befejező részéből konkrétan olyan trailer is volt, amiben Mayás opengl preview volt a sok ezernyi támadó sentinelről. Tehát nem befejezetlen effekt, hanem még csak render se volt még róla. Az asztal alá beestem majdnem a röhögéstől...

Szerk: egyébként pl. a nagydög robot karja is átmegy az egyik házon úgy, mintha az ott se lenne, mert még az a része sincs kész a shotnak...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2009. 02. 06. 23:39 -kor

LY

#790 Felhasználó inaktív   boyscout 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 00:35

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 23:38

Ugye tudod, hogy a stúdiók félig, vagy még annyira sem kész effekteket is habozás nélkül moziba küldenek egy előzetesben?

Sőt akár a végleges változatba is ha az egész film projekt rémálommá válik (pl. Alien3).  :(
impossible is not a fact. it's an opinion. impossible is temporary. impossible is nothing...

#791 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 09:58

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 0:38

A Matrix befejező részéből konkrétan olyan trailer is volt, amiben Mayás opengl preview volt a sok ezernyi támadó sentinelről. Tehát nem befejezetlen effekt, hanem még csak render se volt még róla. Az asztal alá beestem majdnem a röhögéstől...

Szerk: egyébként pl. a nagydög robot karja is átmegy az egyik házon úgy, mintha az ott se lenne, mert még az a része sincs kész a shotnak...

Most mar "hivatalosan" is tudom, eddig csak sejtettem...
(mondjuk a matrixnal a kesz filmekben is rengeteg a hiba, de hat mit var a ember olyanoktol akik egy rendes greenbox bevilagitast sem tudnak ugy megoldani, hogy az eloter meg a hatter osszecsengjen... pl. 2. resz autopalyas jelenetei nehol fortelmesek voltak)

Viszont remenykedtem, hogy egy ilyen "helyen" (superbowl donto) bemutatott trailer, mar nem tartalmaz ilyen igenytelensegeket...

Mondjuk direkt nem allitottam meg a trailert, nem lasitottam, kockaztam ki, hogy ugy tudjam nezni, mint aki nem a hibakat keresi, hanem csak elvezni akarja a latvanyt, de sajnos nagyon kituntek a korabbi hozaszolasomban emlitett dolgok.

Mellekesen azert vannak nemi prekondiciok a fejemben a trafoval kapcsolatban, mert az elso reszben is altalban ugy talaltam tul sterilek a CGI-k (mondjuk nem annyira, mint ebben az elozetesben)

En mar azt varom vegre, hogy egy film ugy hasznaljon szamitogepes grafikat, hogy ne vegyem eszre...

Szerkesztette: Vertigo 2009. 02. 07. 10:02 -kor

#792 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:50

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 10:58

Most mar "hivatalosan" is tudom, eddig csak sejtettem...
(mondjuk a matrixnal a kesz filmekben is rengeteg a hiba, de hat mit var a ember olyanoktol akik egy rendes greenbox bevilagitast sem tudnak ugy megoldani, hogy az eloter meg a hatter osszecsengjen... pl. 2. resz autopalyas jelenetei nehol fortelmesek voltak)

Viszont remenykedtem, hogy egy ilyen "helyen" (superbowl donto) bemutatott trailer, mar nem tartalmaz ilyen igenytelensegeket...

Mondjuk direkt nem allitottam meg a trailert, nem lasitottam, kockaztam ki, hogy ugy tudjam nezni, mint aki nem a hibakat keresi, hanem csak elvezni akarja a latvanyt, de sajnos nagyon kituntek a korabbi hozaszolasomban emlitett dolgok.

Mellekesen azert vannak nemi prekondiciok a fejemben a trafoval kapcsolatban, mert az elso reszben is altalban ugy talaltam tul sterilek a CGI-k (mondjuk nem annyira, mint ebben az elozetesben)

En mar azt varom vegre, hogy egy film ugy hasznaljon szamitogepes grafikat, hogy ne vegyem eszre...

szerintem a vasemberben egész jól megoldották hogy ne vedd észre a cgi-t (laikus szemmel)
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#793 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 16:23

Made In Hungaria

Tok jo volt, tetszett! :)
(hm... mostanaban azert volt 1-1 egesz jo magyar film, lehet nem is olyan rossz a helyzet eteren?)

u.i.
>obersmith
Vasember nagyon tetszett a maga mufajaban, mint film, a CGI-je nem volt gaz, de meg azert eleg messze van attol, mint amit tudnanak csinalni (ez nagyban penzkerdes is ugyebar)

Szerkesztette: Vertigo 2009. 02. 08. 16:26 -kor

#794 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:03

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 14:29

Kép

Hat ez se a konyebb filmek koze tartozik, legalabbis engem a vege megfogott.

:respect: Köszönöm az ajánlást, zseniális film, nem bírtam ki könnyek nélkül!
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#795 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:15

Idézet: Vertigo - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 16:23

Made In Hungaria

Tok jo volt, tetszett! :)
(hm... mostanaban azert volt 1-1 egesz jo magyar film, lehet nem is olyan rossz a helyzet eteren?)

Szerintem a magyarok tudnak nagyon jo filmeket csinalni, foleg komedia kategoriaban. Nem tudom miert nincs ra igeny, vagy valami mas oka van annak, hogy olyan nagy szo amikor egy magyar alkotas a mozikba kerul (uuuu jon a Valami Amerika 2 vaaaaaa)?

#796 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 19:11

Idézet: Cellular - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 18:15

Szerintem a magyarok tudnak nagyon jo filmeket csinalni, foleg komedia kategoriaban. Nem tudom miert nincs ra igeny, vagy valami mas oka van annak, hogy olyan nagy szo amikor egy magyar alkotas a mozikba kerul (uuuu jon a Valami Amerika 2 vaaaaaa)?

Az a baj elegge szelsosegesek az alkotasok...

Utobbi idokben pl. nekem nagyon bejott  meg a Kameleon (Csak szex es mas semmi is tetszett), meg vegul is az Valami Amerika 2 is jo volt (legalabb is ahhoz kepest, hogy 2. resz volt, de vegul is jokat rohogtem rajta), mondjuk meg sajna nem volt szerencsem a Nyomozo-hoz, meg az 1-hez, de ezekre meg kivancsi vagyok...

A masik oldalon meg ott vannak olyan (szerintem) szemetek, mint a Hasutasok, Megy a gozos, meg az osszes ilyen elkoptatott pofaju szineszekre epult film (lattam valami elozetest megint egy ilyennek igerkezo tragyarol "Papirkutyak" cimmel), amik miatt pl. egyik haverom sem jott el velem megnezni a Nyomozot, leven Ok "magyar sz@r-ert nem fizetnek, meg kultura utalvannyal sem!!!" (amit valahol megertek ezen filmekre visszagondolva) ...es sajnos az altalam baromi jonak tartott Uvegtigris folytatasat is ide kell soroljam (az 50x vegignezett elso resz utan, melyen doltem a rohogestol, a folytatason nem sikerult egy gyenge mosolyt sem eleresztenem... max. egy "pukit")

Nah sry, hogy picit OFF voltam, a lenyeg a lenyeg, a Made In Hungaria nekem bejovos volt, es adott egy kis remenyt, hogy lesz meg talan jo magyar film ;)

#797 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 19:31

m2-n ma lesz a Kasszandra álma. ;)  :respect:
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#798 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 21:27

Idézet: bega - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 19:31

m2-n ma lesz a Kasszandra álma. ;)  :respect:

Azt én is ajánlom, épp most pénteken néztem meg!
Woody Allen :up:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#799 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 07:02

Kasszandrat meg nem lattam, de a Vikcy Cristina Barcelona-t mar igen (ha mar Woody Allen) es szerintem eleg rossz volt. Az, hogy egy ficko az esetek 40%-ban kommentalja amit amugy a kepernyon is lehet latni, na az nagyon zavaro. Epp fenykepet csinal a csaj, es erre mondja a narrator, hogy "Vicky egesz delutan fenykepeket keszitett". Wow, ha nem mondja nem jovok ra. Vagy amikor epp egy etteremben vacsoraznak "Christina es Juan Antonio egy elegans etteremben toltotek a vacsorat". Oregem, mintha vakok ulnenek a vaszon elott vagy nem is tudom.

#800 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:15

Kép

Idézet

2079-ben járunk. A Föld már több mint egy évtizede háborúban áll egy földönkívüli erővel. Spencer Olham ünnepelt tudós a kormányzat szolgálatában, és legutóbbi munkája a bolygó megmentésének ígéretével kecsegtet. Ám élete egyik pillanatról a másikra rémálommá válik. Azzal vádolják meg, hogy földönkívüli kém, és egy csapásra országos embervadászat célpontja lesz. Olhamnek kettős problémával kell szembenéznie: igazolni tudja-e időben személyazonosságát a titkosrendőrségnek ahhoz, hogy segítsen az emberiségen? És képes-e bizonyítani személyazonosságát saját magának?

Gary Sinise :respect:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

Téma megosztása:

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41