HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmajánló III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (177 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmajánló III. Csak ajánló! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:29

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:15

Akkó' megint nincs szükség a két topicra. :p

:offtopic:

Sosem volt (szerintem). A "kivanatos" postok legalabb fele meg szemelyes velemenyt nelkuloz, copy/paste port.hu (ilyenkor ulok meredten bamulva a monitort, hogy minek?!!?!? nah mind1...ha mar igy van legalabb legyen mellette valami szemelyes is!!!)

Szerkesztette: Vertigo 2008. 02. 07. 16:29 -kor

#82 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 16:45

Nah, hogy ON is legyek...

Nem reg lattam (tudom nem friss darab), es bejott a film, jokat rohogtem rajta (vigjatek). Nem hiaba Tommy Lee jofej arc! :D
(...na meg a bringak se sz@rok!!!)

Man Of The House (Szemtelen Szemtanuk)

Kép

Nehany film meg amiket lattam mostansag:

Alibi ha hiszed ha nem: Vigjatekszeruseg, picit SOS szerelem utanerzessel, de azert mas... 1x nezheto limonade.

American Gengster: Picit tobbet vartam tole, csoppet vontatott, de egyaltalan enm rossz film (picit New Jack City regebbrol)

Total szivas: Konnyu kis francia okorseg (egyszeru falusi sracok Parizsban)

Pokerarcok: Ez tetszett! :) Nem mai csirke, de kimondottan jo film!

Metamorhosis: B-C kategorias vampiros cucc, meglepodtem amikor Kernt, Kulkat, Doglegyet, stb stb lattam viszont a filmben...

HighLander5: Iszonyat pocsek, megcsufolasa a filmcimnek

Disturbia: Azt hittem jobb film lesz. Szinte minden sorozat mar feldolgozta ezt a temat max egy 30-40 perces reszben, felesleges megnezni, semmi erdemleges...

Charm School: Aranyos a foszereplo csajszi, tetszik a karaktere, amugy nem tul magvas a film, de minden esetre a spanyol nyelv dallamossaga feldob :)

AvP2: Egyszer nezheto, nem tett ram hatalmas benyomast (jobban tettem volna ha itthon nezem, MOMba feliratost fogtam ki, na nem mintha bonyolult dialogusok lettek volna benne, de  nehol a sotet bezoomolt kamerarangatos jelenteknel nem artott volna tudni kik is bunyoznak, meg hogy melyik gyozott epp, igy jol jott volna ha vissza tudom tekerni, esetleg tolok ra egy kis fenyerot, avagy lelassitom, stb...)

Szerkesztette: Vertigo 2008. 02. 07. 16:49 -kor

#83 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 17:54

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:29

Sosem volt (szerintem). A "kivanatos" postok legalabb fele meg szemelyes velemenyt nelkuloz, copy/paste port.hu (ilyenkor ulok meredten bamulva a monitort, hogy minek?!!?!? nah mind1...ha mar igy van legalabb legyen mellette valami szemelyes is!!!)

Kívánatos? :think:
Engem általában marhára nem érdekel mások hosszadalmas véleménye egy filmről vagy egy zenéről.
Ajánlj valamit ami tetszett, aztán majd eldöntöm, hogy kíváncsi vagyok-e rá vagy sem.
Wherever you go, go with all your heart.

#84 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:02

LOL. ezesetben www.imdb.com.

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 02. 07. 18:02 -kor

JóSebesség

#85 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 07. 18:31

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:02

LOL. ezesetben www.imdb.com.

Senki nem tiltja azt sem. :)

Ha valaki ide bemásol egy filmajánlót, azzal már véleményt mond róla: szerinte érdemes megnézni. Ha ilyen szinten megmaradna a topic, az lenne a jó. Közel sem IMDB.

#86 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:41

En nem ismerek innen mindenkit annyira, hogy csak egy bevagott kep es tartalom alapjan eldontsem, hogy az tenyleg jo e... Nem ismerem mindenki izleset. Persze vannak olyanok akikrol tudom, hogy hasonlo az izlesunk es szo nelkul a cimet meglatva, mar rohanok is es nezem a filmet, de altalanossagban nekem szukseges nemi szubjektiv info, hogy mi tetszett neki a filmben. Persze igy is beleesik az ember soxor abba ahibaba, hogy hat mas az izlesunk, de megiscsak tobb info, mint egy nev, hogy Gipsz jakabnak tetszett a Piroska es a farkas...

#87 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:53

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 16:29

Sosem volt (szerintem). A "kivanatos" postok legalabb fele meg szemelyes velemenyt nelkuloz, copy/paste port.hu

No offense, de továbbra is kötöm az ebet a karóhoz: erről kellene szólnia a topicnak, nem?
Mondjuk minden postnak egy filmajánlónak kellene lennie, na ez túlzás, de hogy oldalanként egy?
Arról én is órákat tudnék vakerni, hogy melyik film volt szerintem szar.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#88 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 09:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:31

Senki nem tiltja azt sem. :)

Ha valaki ide bemásol egy filmajánlót, azzal már véleményt mond róla: szerinte érdemes megnézni. Ha ilyen szinten megmaradna a topic, az lenne a jó. Közel sem IMDB.

:up:

#89 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 10:03

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:41

En nem ismerek innen mindenkit annyira, hogy csak egy bevagott kep es tartalom alapjan eldontsem, hogy az tenyleg jo e... Nem ismerem mindenki izleset. Persze vannak olyanok akikrol tudom, hogy hasonlo az izlesunk es szo nelkul a cimet meglatva, mar rohanok is es nezem a filmet, de altalanossagban nekem szukseges nemi szubjektiv info, hogy mi tetszett neki a filmben. Persze igy is beleesik az ember soxor abba ahibaba, hogy hat mas az izlesunk, de megiscsak tobb info, mint egy nev, hogy Gipsz jakabnak tetszett a Piroska es a farkas...

Hádde ha látsz egy filmposztert, rendező nevét, stáblistát, rövid összefoglalót, esetleg alá van biggyesztve egy filmadatbázisos link, az azért csak ad támpontot ahhoz, hogy felkelti-é a film az érdeklődésedet, nem?
Én sok filmet néztem meg csak azért, mert itt ajánlotta vki.
Azzal én személy szerint nem megyek előbbre, hogy látok egy postot: ááá, xyz film fos, meg ne nézzétek...
Szvsz a szubjektív-vélemény cucc azért hülyeség, mert szubjektív.  ;)  Mondok egy példát: rühellem a képregényfeldolgozásokat, meg az anime-t, na most nekem egy Superman-Batman-Transformers akármi egy nézhetelen trágyakupac, egyszerűen nem érdekel, de mondjuk a sokat ajnározott 300, meg a Shoot Them Up vagy mi a faszom is kb 5 percet töltött a szemeim előtt, na most ha ezt leírom, akkor nem nézed meg, mert adsz a véleményemre?
Szvsz mindenképpen a Dorian által sugallt irányba mehetne ez a topic.
Na ennyi.

#90 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 12:04

Ezesetben minek a forum?
Ott a filmplakat, bemutato, vagy az imdb, port, ...
Ez a topic akkor jelentosen redundans, uj informaciot nem hordoz.

Latod, amit elobb mondtal, hogy milyen filmeket nem szeretsz, abbol mar lehet kovetkeztetni az izlesedre.
A forumon az emberek idovel egyre jobban megismerik egymast/izleset, es egy hasonlo izlesu emberke a te ajanlasodat, kommentjeidet fokozott figyelemmel fogja olvasni, es egy olyan filmnel ami nem jutott el hozza, avagy csak felresikerult a bemutatoja, de te lattad es bejott neked, lehet, hogy csak ezert megnezi, es pozitivan csalodik.

(termeszetesen, ha az ember egy adatbazist csinal, hogy kinek melyik film tetszett, es egy bizonyos tomeg utan nekiall kielemezni, vsz. kinyerhetoek ezek a adatok, de mennyivel egyszerubb, ha az ember elmondja, hogy a latvany, a tartalom, x y szinesz jateka, a mondanivalo, stb stb tetszett benne, es miert...)

A bemutatok, plakatok, stb legtobb esetben hatasvadaszok, tulzoak, es sok esetben sz@rok is... Nekem tobbet szamit egy "ismeros" velemenye, mint a filmgyartoe!

u.i.
pl. a The Man From Earth c. filmet budos eletbe nem lett volna kedvem megnezni (meg ha kepeket, nezegetek rola, vagy bemutatot, az mas teszta, hogy nem is hallottam ilyen filmrol), de itt olvastam rola, es megneztem. Annek ellenere, hogy a velemenyem az, hogy nem filmre valo tema, erdemes volt megnezni, mert szerintem erdekes volt.

Szerkesztette: Vertigo 2008. 02. 08. 12:08 -kor

#91 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:28

Kép

The Proposition (2005)
színes ausztrál-angol westernfilm, 104 perc, 2005

szereplők: Guy Pearce, Tom Budge, Emily Watson, Ray Winstone, David Wenham, Danny Huston, John Hurt
rendező: John Hillcoat
zeneszerző: Nick Cave, Warren Ellis

A rendőrfőnök Stanley kapitány egy megbizatással engedi el Charlie Burns-t a többszörös gyilkost:
Ölje meg bátyját, a banda főnökét. Ha nem teszi meg, kilenc nap múlva felakasztják az öccsét.

--------

Ausztráliában játszódó, rendkívül érdekes hangulatú, rendkívül brutális western.
Minden ízében egyedi és mesteri alkotás. Highly recommended.  :up:
Wherever you go, go with all your heart.

#92 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 15:37

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 13:04

Ezesetben minek a forum?
Ott a filmplakat, bemutato, vagy az imdb, port, ...
Ez a topic akkor jelentosen redundans, uj informaciot nem hordoz.

Latod, amit elobb mondtal, hogy milyen filmeket nem szeretsz, abbol mar lehet kovetkeztetni az izlesedre.
A forumon az emberek idovel egyre jobban megismerik egymast/izleset, es egy hasonlo izlesu emberke a te ajanlasodat, kommentjeidet fokozott figyelemmel fogja olvasni, es egy olyan filmnel ami nem jutott el hozza, avagy csak felresikerult a bemutatoja, de te lattad es bejott neked, lehet, hogy csak ezert megnezi, es pozitivan csalodik.

(termeszetesen, ha az ember egy adatbazist csinal, hogy kinek melyik film tetszett, es egy bizonyos tomeg utan nekiall kielemezni, vsz. kinyerhetoek ezek a adatok, de mennyivel egyszerubb, ha az ember elmondja, hogy a latvany, a tartalom, x y szinesz jateka, a mondanivalo, stb stb tetszett benne, es miert...)

A bemutatok, plakatok, stb legtobb esetben hatasvadaszok, tulzoak, es sok esetben sz@rok is... Nekem tobbet szamit egy "ismeros" velemenye, mint a filmgyartoe!

:up:

#93 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 16:11

Ma lattam DVD-n:

Kép

Baromi aranyos es jopofa fantasy mese, tipikusan olyan film amit 1-5-10 ev mulva is ujra tudok nezni.

9/10, de csak azert ilyen magas nalam, mert fantasy addikt vagyok. :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#94 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 18:22

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 16:11

Ma lattam DVD-n:

9/10, de csak azert ilyen magas nalam, mert fantasy addikt vagyok. :Đ

Miért 9/10?????? Ki mondja?
Szerintem 2/10, pedig fantasy buzi vagyok.

Oké, kiszálltam, megyek inni.

#95 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:13

En. :) Nekem bejonnek az ilyen filmek, evvan... :omg:  :Đ  :Đ
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#96 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:19

Mielőtt felkell a nap (Before Sunrise)

Kép

Rendezte
Richard Linklater
Főszerepben
Ethan Hawke, Julie Delpy
Műfaj
Romantikus

Egy nap még idegenek, másnap már elválaszthatatlan lelki társak. Néhány óra múlva azonban el kell válniuk. Richard Linklater (Tökéletlen idők) újabb elmés mesét alkotott válaszút előtt álló fiatalokról. Az amerikai Jese (Ethan Hawke) és a francia Celine (Julie Delpy) egy Budapestről Párizsba tartó vonaton találkoznak, szinte azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz és együtt fedezik fel az éjszakai Bécset. Miközben végigjárják a varázslatos város főbb látványosságait és megismerik változatos lakóit, megosztják egymással élményeiket, álmaikat, reményeiket és csalódásaikat. Jesse és Celine minden pillanatot megragadnak, az utolsó másodpercet is kiélvezik, mielőtt felkel a nap.

Játékidő: 97 perc
Hangok: magyar, angol (2.0)
Feliratok: magyar, angol
Származás: amerikai

#97 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 22:04

A Stardust nekem se tetszett annyira, de azért nézhető, szórakoztató film.

Ennél nekem jobban bejött a Golden Compass, ha már a közelmúlt fantasy jellegű filmjeinél tartunk. Ötletes, látványos, csak sajnos könyv-trilógia az alapja, és eléggé lezáratlan ilyen módon a vége (nem néztem utána, de remélhetőleg készül a folytatás).
Kép

#98 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:14

A héten néztem meg a Hitman-t, szerintem jó volt. Több akciót vártam, de végül így lett olyan, mint a játék. Végre egy olyan akciófilm amiben nem szexelnek!!

#99 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 11:42

Hét év Tibetben
Eredeti cím:Seven Years in Tibet (USA - 1997)

Kép

Rendezte: Jean-Jacques Annaud
Szereplők: Jamyang Jamtsho Wangchuk, Ingeborga Dapkunaite, Victor Wong, Danny Denzongpa, Mako, B.D. Wong, David Thewlis, Brad Pitt

1939 õszén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó honfitársa, Peter Aufschnaiter társaságában elindult, hogy megmássza a Nanga Parbatot, a Himalája egyik legmagasabb csúcsát. Ám akkor még nem sejtette, hogy nem pusztán lebilincselõ szépségû tájakat, hanem egy új, titokzatos világot is felfedez majd.
Eljutott Lhászába, a tiltott városba, és utazása itt meglepõ fordulatot vett. Jó barátja és tanítója lett a fiatal dalai lámának.
A Tibetben töltött hét év alatt Harrer sok mindent átadott a lámának, de õ sem távozott üres kézzel: az addig önzõ és öntelt férfiból egy egészen új ember lett.

#100 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:40

Meglepően jó a ma esti tévé-kínálat.  :eek:

m1 20:15 Moulin Rouge

tv2 21:15 A Vörös Sárkány

RTLklub 19:35 Szuperhekusok
          21:40 Álomcsapda