HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 25. 23:44

Nem lehet tudni, hogy mi lesz az egészségügy rendszerében. Egyrészt nem tudjuk, hogy február 11-én pontosan mire is fog szavazni az országgyűlés, mert nincs véglegesítve a törvény. Másrészt az eredeti törvénycsomagban is kb. 100 olyan pont van, ahol nincs kereken leírva, mi micsoda, hanem kormányhatározat hatáskörébe rendeli azt. Tudtommal ilyen dolog pl. az alapellátás definiálása, hogy milyen ellátás tartozik ebbe a körbe. Túl nagy változást, drámai javulást, de romlást sem várok ettől az átalakítástól, de ez már inkább politikai téma.

Szerkesztette: faster 2008. 01. 25. 23:46 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 29. 21:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 15:24

Két út van: vagy egy olyan címet és alcímet választasz, ami nem hangulatkeltő vagy zárom a topicot. Azt, hogy van-e biztosítása, eddig is megkérdezték, csak abban a formában, hogy van-e TAJ kártyája...

Szóval, melyik lesz?

Topic címe átnevezve.

#23 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 21:36

Idézet: Asker - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 23:04

:nevet2: :nevet2:

Megnéztem a videot, ennyit tudok hozzátenni.
...egy tagtoborzó cég...vezető ügynök..., ezek tetszettek.

Hagyjuk már. Meg nem erősített forrásból idéz a rendkívül elfogult médium. Egy ideje sikerült már a HírTV-t és társait kihagyni ebből a szekcióból, ezután sem lenne rossz, mert értéke az ilyen "riportoknak" ebben a formában nincs.

#24 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 13:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 20:36

:nevet2: :nevet2:

Megnéztem a videot, ennyit tudok hozzátenni.
...egy tagtoborzó cég...vezető ügynök..., ezek tetszettek.

Hagyjuk már. Meg nem erősített forrásból idéz a rendkívül elfogult médium. Egy ideje sikerült már a HírTV-t és társait kihagyni ebből a szekcióból, ezután sem lenne rossz, mert értéke az ilyen "riportoknak" ebben a formában nincs.

Sose lehet tudni....  :)

December elején felhívtam a nyugdíjpénztáramat, mert adminisztrációs porblémák merültek fel, hogy melyik cég mikor fizetett járulékot stb... mindegy. A telefont viszont érdekes módon az egészségbiztosítási részre kapcsolták először. Egyáltalán nem foglalkozok összeesküvés elméletekkel, de innentől kezdve szinte 100%-ra biztos voltam, hogy megszavazzák a törvényt, és a biztosító ezt tudta előre.

#25 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 13:26

Idézet: faster - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 13:15

...de innentől kezdve szinte 100%-ra biztos voltam, hogy megszavazzák a törvényt, és a biztosító ezt tudta előre.

Mondjuk ehhez nem kellett nagy jostehetseg. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#26 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 13:30

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 12:26

Mondjuk ehhez nem kellett nagy jostehetseg. ;)

Samott

A médiában egyáltalán nem úgy nézett ki a dolog, gondolok itt pl. a Karsai féle "lázadásra", ami most új erőre kapott. De én is azt gondolom, hogy február 11.-én megint megszavazzák, a lázadás csak műsor.

Szerkesztette: faster 2008. 01. 30. 13:39 -kor

#27 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 17:07

KISZERK. Ezt inkább mégse... /KISZERK.

Szerkesztette: rohamkocka 2008. 01. 30. 17:09 -kor

----------
rohamkocka

#28 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 30. 17:54

Idézet: faster - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 13:30

A médiában egyáltalán nem úgy nézett ki a dolog, gondolok itt pl. a Karsai féle "lázadásra", ami most új erőre kapott. De én is azt gondolom, hogy február 11.-én megint megszavazzák, a lázadás csak műsor.

Inkább ne menjünk ebbe bele...

#29 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 07:54

Idézet

Az Európai Együttműködési és Fejlesztési Szervezet adatai szerint Magyarországon járnak az emberek a legtöbbet orvoshoz. Míg egy átlag magyar évente 12,6 alkalommal megy orvoshoz, addig egy brit 5,1-szer, egy amerikai 3,8-szor.

Ahogy a kulfold latja...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#30 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 10:18

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 7:54

Tehát van 5 millió felesleges orvoslátogatás. Legyen egy orvoslátogatás 15 perc, számoljunk 2000 ft-os körzetiorvosi órabérrel, szóval egy (felesleges) orvoslátogatás = 500 ft.
5 millió x 500 ft = 2,5 milliárd. Eszközköltséggel nem számolnék, mert a felesleges orvoslátogatások  ugye pletykálkodásból állnak, és nem műtétek/beavatkozások alkotják.
Hát, ahhoz képest, hogy tavaly valami 300 milliárd volt az eü-alap hiánya, nem valami meggyőző a 2,5 milliárd, főleg annak tükrében, hogy ez a legfőbb érv a felfordulás mellett.

Szerkesztette: Miki2 2008. 02. 02. 10:18 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#31 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 10:35

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 10:18

Hát, ahhoz képest, hogy tavaly valami 300 milliárd volt az eü-alap hiánya, nem valami meggyőző a 2,5 milliárd, főleg annak tükrében, hogy ez a legfőbb érv a felfordulás mellett.

Tavaly kb. 20 milliardos tobblettel zarta az evet az alap (2006-ban 110 milliardos, 2005-ben 370 milliardos hianya volt)... forras

Samott

#32 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 10:51

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 10:35

Tavaly kb. 20 milliardos tobblettel zarta az evet az alap (2006-ban 110 milliardos, 2005-ben 370 milliardos hianya volt)... forras

Samott

Ez dicséretes eredmény, főleg ilyen rövid idő alatt, és a jelenlegi rendszer keretei között.
Most akkor minek kell átalakítani?

#33 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 14:43

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 9:51

Ez dicséretes eredmény, főleg ilyen rövid idő alatt, és a jelenlegi rendszer keretei között.
Most akkor minek kell átalakítani?

Az egészségügyet azért kell átalakítani, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonala nem megfelelő, a rendszer meglehetősen korrupt (hálapénz), a finanszírozáshoz pedig egyre több pénz kellene.

#34 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 16:05

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 14:43

...a rendszer meglehetősen korrupt (hálapénz)...

A reform melyik eleme fogja visszaszorítani a korrupciót?  ;)

#35 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 16:17

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 14:43

Az egészségügyet azért kell átalakítani, mert az egészségügyi szolgáltatások színvonala nem megfelelő, a rendszer meglehetősen korrupt (hálapénz), a finanszírozáshoz pedig egyre több pénz kellene.

mivel a lakosság elöregedik, ezért igyis-ugyis egyre tobb pénzt kéne beletolni, hogy a jelenlegi szinvonalat tartsuk. namost, az allam megse teheti meg, hogy aszondja, hogy holnaptol nincs orvosi ellatas, ezért szépen odaadja a maganbiztositoknak az egeszet. majd azok mondjak, hogy nincs ellatas. mert min tudna sporolni a biztosito (mert ugye annak profitkell, jo sok), hat az ellatason, mert tobb penzt nem fog kapni a TB alapból.

Szóval elég lenne csak a vezetőket tökön rugni, és neem kéne odaadni mindenféle pénzes cégeknek az egészségügyet.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#36 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 16:43

Idézet: charlie - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 15:17

mivel a lakosság elöregedik, ezért igyis-ugyis egyre tobb pénzt kéne beletolni, hogy a jelenlegi szinvonalat tartsuk. namost, az allam megse teheti meg, hogy aszondja, hogy holnaptol nincs orvosi ellatas, ezért szépen odaadja a maganbiztositoknak az egeszet. majd azok mondjak, hogy nincs ellatas. mert min tudna sporolni a biztosito (mert ugye annak profitkell, jo sok), hat az ellatason, mert tobb penzt nem fog kapni a TB alapból.

Szóval elég lenne csak a vezetőket tökön rugni, és neem kéne odaadni mindenféle pénzes cégeknek az egészségügyet.

Nem is érveltem a mostani reformok mellett. Habár nem értek az egészségügy finanszírozásához, a mostani tervezett reformokkal alapvető problémám van: Rendkívül ellentmondásosnak tartom ezt a modellt.

A legkomolyabb ellentmondást abban látom, hogy egyrészt  azt állítja magáról, hogy a magántörekvések korlátozva lesznek, és nem fognak komoly hasznot realizálni a magánbiztosítók. Másrészt viszont arra hivatkozik, hogy azért fog javulni az ellátás színvonala, mert érvényesül majd az üzleti érdek. Ez a két állítás már önmagában ellentmondásos, mert vagy az egyik, vagy a másik nem fog igazán érvényesülni meglátásom szerint.

Én arra tippelek, hogy nagy változás nem lesz, a színvonal marad, a marginális nyereség miatt a biztosítók betársulnak, de inkább kivárnak, hátha kedvezőbbek lesznek a feltételek a későbbiekben.

Szerkesztette: faster 2008. 02. 04. 16:45 -kor

#37 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 16:48

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 15:05

A reform melyik eleme fogja visszaszorítani a korrupciót?  ;)

Semelyik? Nem tudom, állítólag már a vizitdíjnak is voltak pozitív hatásai, de én el nem tudom képzelni, hogy pl. a kórházi napidíj csökkenti a szülésznek juttatott borítékos jövedelmet.

Ez nem jelenti azt, hogy a mostani rendszerrel elégedett lennék, csupán erre akartam rámutatni.

Szerkesztette: faster 2008. 02. 04. 16:49 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 17:03

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 16:48

...állítólag már a vizitdíjnak is voltak pozitív hatásai...

A saját bőrömön érzem, hogy amíg nem volt vizitdíj, akkor bejelentkezés nélkül 2-3 órát vártam a háziorvosomra, most legfeljebb felet.

#39 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 17:06

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 16:03

A saját bőrömön érzem, hogy amíg nem volt vizitdíj, akkor bejelentkezés nélkül 2-3 órát vártam a háziorvosomra, most legfeljebb felet.

A korrupció (hálapénz) kapcsán került megemlítésre a vizitdíj. Én még nem jártam orvosnál azóta, hogy bevezették.

#40 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 18:17

bár a nagypolitika bedobta, a hálapénz nem korrupció. korrupció az az, amikor a megvesztegetés által, más versengőkkel/szereplőkkel szemben jogosulatlan előnyre teszel szert. azzal, hogy hálapémzt fizetsz, még nem veszed el másoktól a lehetőséget, hogy hozzáférhessenek az eü ellátáshoz. annyi van, hogy az eü-nek ven egy fekete/szürkegazdasági eleme, ez a paraszolvencia..

aki a 300-forintok kapcsán a hálapénz jelentős visszaszorulását evengelizálja az kérdezzen már körbe az ismerettségében, ott a hol gyerek született: mennyit perkáltak a nődokinak a szülésért/ellátásért cu zammen?

semmit nem útálok jobban, mint amikor az emberek a politikusok által előemésztett, majd szájbaböfögött méteres ökörségeket böfögnek vissza.

Charmagednek meg aszondanám, lehet hogy neked faxántos, hogy 30 perc alatt sorrakerülsz a házidokinál, de a global TB accunt szempontjából meg lehet, hogy nem jó az, ha a mamóka márcsak akkor megy el a doktorhoz mikor már félholt. ekkor elkezdenikezelni akár 20x-40x annyiba is kerülhet...

qrvára érzékeny egyensúlyokról vanik itten szó, néhány egyszerűsítő, politikai hátszéllel kiragadott apróságon kersztül rinyázni vagy örvendezni, nettó ökörség.

just for the log - a múlt héten csak 6 balos haverom mesélte ezt el, hogy milyen jóis volt az, hogy ripsz-ropsz sorrakerült a körzeti dokinál. nézzétek én nem szarozok, mindig kihívom házhoz és megfizetem a kiszállási díjat. nekem ez így kényelmes. kb 8 éve csinálom így...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 04. 18:23 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.