Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 13:22
ez hatalmas tevedes, szerintem, amiben vagy. szo sincs hoppon mradasrol. egyszeruen kvazi piaci viszonyok vannak. tobb penzert jobb ellatast kapsz. de az nem igaz, hogy annak nem nem mutik meg a perforalt vakbelet aki szegeny. azsem igaz, hogy az az anya aki nemtud fizetni annak halott gyereke szuletik. az emberek velt elonyert, extra biztonsagerzetert fizetnek.
szo sincs arrol, hogy csupan azert mert fizetsz, megfosztanal masokat az egeszsegugy ellatastol. arrol van szo, hogy a paraszolvenciaert szerebe tobb torodest, odafigyelest, empatiat kapsz.
tudod az zavar ebben a velemenyedben is, hogy ez amit ide vetettel 1 az 1-ben hangzott el megint egy politikai sajttajon a mult heten. en jobban szeretnek veled vitatkozni mint arnyekokkal.

PS: engen vadolsz szemelyeskedessel mikozben elegansan hulyezed le a vitapartnered. meg nagyon magas lorol irogatsz. szerintem vegyel vissza az arcodbol.
Itt tévedésben te vagy, már bocs. Ez nem elméleti kérdés hanem gyakorlati. Közgazdászként lehet ilyen szavakkal dobálózni, hogy piac meg mindenféle szakzsargon meg abrakadabra. De a való élet más.
Jól írod, "nem műtik meg a perforált vakbelet". Inkább malmoznak, félrediagnosztizálnak, elküldenek másik osztályra, vagy leráznak egy olcsó, semmire nem jó gyógyszerrel és nem fogod tudni azt mondani, hogy nem kaptál valami ellátást. Ha nem fizetsz, hagynak megdögleni. Az orvos a végén ki fog tudni mosdani egy csomó szakmai érvvel.
De ha borítékban lököd a bankókat, egyből fel fogja állítani a jó diagnózist, perceken belül már bent is leszel a szakorvos kollegájánál vagy egy műtőben, soron kívül.
Az orvosnak kötelessége lenne minden beteggel a tudása szerint legjobban foglalkozni. A paraszolvencia ezért értelmetlen. Ha előnyt ad, az csak valaminek a rovásához mért előny lehet. Ne legyen már az előny, hogy megfelelően ellátnak. Ez a minimum.
Az, hogy a gondolataim 1-1-ben elhangzottak valahol máshol, az csak véletlen. Vagy ott a politikai sajtótájékoztatón helyesen látták a dolgokat. Nem vagyok se a szegfűsök, se a narancsosok bérembere.
Örülök, hogy szeretsz velem vitatkozni

Azzal pláne megtisztelsz, hogy nagy az arcom. Ez a te szádból nagy dicséretnek számít, most komolyan. Kb. bagoly verébnek :Đ Nem hülyéztelek le, ha valamit úgy lehetett érteni, az nem szándékosan volt. Áruld már el, hogy mi a bánatot jelent az "SFIJ" :confused: Régi topikokban sem leltem a választ. Akkora lyuk van emiatt az oldalamon ebbe halok bele, nem a perforált vagbélbe :Đ Jöhet privibe is.