HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:07

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 7:54

Tehát a britek egészségesebbek?  :think:  :)

#42 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 17:03

A saját bőrömön érzem, hogy amíg nem volt vizitdíj, akkor bejelentkezés nélkül 2-3 órát vártam a háziorvosomra, most legfeljebb felet.

drágább a mento mint az, hogy elmegy az orvoshoz...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#43 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:26

Idézet: Kory - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 19:07

Tehát a britek egészségesebbek?  :think:  :)

te nagyon nem lepődnék ám meg ha az economist nem pont ezt és nempont így írta volna. amúgy luxusautó jó esetben valamilyen astra. az NHS által finanszírozott brit dokiknak A6-os audira tellik... megint gerenda-szálka esete..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#44 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 04. 22:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 18:17

just for the log - a múlt héten csak 6 balos haverom mesélte ezt el, hogy milyen jóis volt az, hogy ripsz-ropsz sorrakerült a körzeti dokinál. nézzétek én nem szarozok, mindig kihívom házhoz és megfizetem a kiszállási díjat. nekem ez így kényelmes. kb 8 éve csinálom így...

Nem kellene erőltetni a politikai vonalat, semmilyen (akár ártalmatlannak tűnő) kontextusban.

#45 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:26

te nagyon nem lepődnék ám meg ha az economist nem pont ezt és nempont így írta volna. amúgy luxusautó jó esetben valamilyen astra...

Astra, hat persze... itt a sarkon lakik egy nogyogyasz, o telen egy Grand Cherokee-vel jar, nyaron egy C Mercivel... van meg ket Golf GTI es egy veteran merci kabrio is a csaladban. Talan a szuleszeknel nem kellene ketelkedni a leirtakban... osszekapargatjak azok maguknak a vagyonkajukat.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#46 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 22:42

bár a nagypolitika bedobta, a hálapénz nem korrupció.

Éppenséggel lehetne érvet amellett találni, hogy a hálapénz korrupció. Például fizetsz, hogy hamarabb sorra kerülj egy költséges és sorbanállós kezelésre-műtétre, ezzel hátrább tolva az előtted álló várakozót. Persze a vizitdíj nem tud ebbe beleszólni még akkor sem, ha a 10-szeresére emelnék.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#47 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 07:34

bár a nagypolitika bedobta, a hálapénz nem korrupció.

Sajna bedobta, pedig igenis korrupció.

Kis esti mese: A Btk-ban a vesztegetés bűncselekményhez tartozó 251. § (1) bekezést 2000 táján pontatlanul úgy fogalmazták meg, hogy véletlenül beletartoztak az állami orvosok is. Volt belőle csetepaté, végül egy orvost sem ítéltek el és a változtatást a törvényhozók gyorsan visszacsinálták. Sajnos.
Pont ez a "véletlen rossz" megfogalmazás volt a helyes. Az állami orvos igenis ne fogadhasson el semmilyen pénz. Örüljön, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben van egyáltalán munkája, meg a s*gg*n ly*k  :reklamacio:

aki a 300-forintok kapcsán a hálapénz jelentős visszaszorulását evengelizálja

A 300Ft egy vicc. Semmit nem szorított vissza a hálapénzen. Tapasztaltam a saját bőrömön és mások kárán is láttam. A 300Ft csak ürügy az orvoshoz való bejutásra. Ha a kezelés bonyolult vagy drága, éppúgy tartja az orvos a markát. Lesz*rja azt a kemény 300Ft-os morzsát. Ezért vagyok mostanában annak híve, hogy komolyabb helyzetekben menjen az ember magándokihoz. Ott is sokat kell fizetni (nem sokkal többet, mint az államinak fizetendő hálapénz), de sokkal jobb az ellátás színvonala és ott nem tartják a markukat pluszba. Nem éreztetik, hogy a pénz ellenére ők tesznek a betegnek szívességet.

Ennek a topiknak nem a Szigeten kellene lennie? Gazdaságnak gazdaság, de nem IT.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 02. 05. 07:37 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#48 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 08:24

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 7:34

bocs de mondmár el, hol korrupció ?
azzal hogy fizetsz, csökkented mások számára az eü-höz való hozzáférést?
taxist is korrumpálod akkor?
pincért is?

az hogy 2000-ben volt egy átmenetileg rossz megfogalmazású törvény, az nem hivatkozási alap semmire.

Ezért vagyok mostanában annak híve, hogy komolyabb helyzetekben menjen az ember magándokihoz.
ez jóis, csak sajnos a TB-vel nem tudod elszámoltatni az ilyen kezeléseket (az állami kezelés díját ki kénehogy fizesse neked a Tb). hasonlóan kakás ügy, hogy a magándoki nem írhat neked fel TB támogatott gyógyszert receptre, satöbbi...

Ennek a topiknak nem a Szigeten kellene lennie? Gazdaságnak gazdaság, de nem IT.
szerintem ez a staff komtetenciája, hogy eldöntse - márha érdekel a vélaményem.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 05. 08:31 -kor

#49 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 08:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 8:24

Orulok neki, hogy te olyan szerencses vagy, hogy meg nem tapasztaltad meg azt hogy leszarja az orvos a bajodat (vagy a csaladtagod bajat) amig nem pengetsz neki. Amint fizetsz rogton van ketagyas szoba, meg normalis ellatas. Tudod ha mar mindenkeppen fizetnem kell, akkor inkabb fizetek egy biztositonak es intezze el az a premizalast. Gyomorforgato ami most megy az egeszsegugyben. (tisztelet a kivetelnek)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#50 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:19

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 8:34

Orulok neki, hogy te olyan szerencses vagy, hogy meg nem tapasztaltad meg azt hogy leszarja az orvos a bajodat (vagy a csaladtagod bajat) amig nem pengetsz neki. Amint fizetsz rogton van ketagyas szoba, meg normalis ellatas. Tudod ha mar mindenkeppen fizetnem kell, akkor inkabb fizetek egy biztositonak es intezze el az a premizalast. Gyomorforgato ami most megy az egeszsegugyben. (tisztelet a kivetelnek)

Samott

Mer oszt szerinted a biztosító majd foglalkoztik a bajoddal mi?Annak egy érdeke lesz a minél kevesebb költség.Ez van amcsiba is van egy adott biztosítási fedezet azon felül akár ki is purcanhatsz.Gratulálok ha ez neked alternatíva. :omg:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#51 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 8:24

azzal hogy fizetsz, csökkented mások számára az eü-höz való hozzáférést?
taxist is korrumpálod akkor?
pincért is?

az hogy 2000-ben volt egy átmenetileg rossz megfogalmazású törvény, az nem hivatkozási alap semmire.

ez jóis, csak sajnos a TB-vel nem tudod elszámoltatni az ilyen kezeléseket (az állami kezelés díját ki kénehogy fizesse neked a Tb). hasonlóan kakás ügy, hogy a magándoki nem írhat neked fel TB támogatott gyógyszert receptre, satöbbi...

szerintem ez a staff komtetenciája, hogy eldöntse - márha érdekel a vélaményem.

Reggel van még nagyon. Szerintem dönts le még 1-2 kávét vagy teát, aztán fuss neki újra. Eléggé személyeskedő hangnembe csaptál át, úgy érzem.

Ott korrupció, hogy nem lát el az orvos rendesen. Ahogy Samott is írta. Igen, csökkentem a többiek számára is a hozzáférést, mert azzal hogy fizetek, erősítem a "tejelj a zsebbe vagy hoppon maradsz" szabályt. Végső soron ezzel másokkal is kiszúrok. Meg műtét előtt igenis lenyomom a várólistán a másik beteget, akit esetleg emiatt később látnak el. Az egészségügyet nem kis baki pincérkedéshez vagy taxizáshoz hasonlítani. Emberi egészség a tétje minimum.

A 2000-ben átmenetileg rossz megfogalmazású törvényt nem alapnak írtam. Csak a sors iróniája, hogy egyszer születik rendes szabályozás, az is véletlen és vissza is csinálják. Tanulságnak idekívánkozott.

Magánorvos TB-vel nem számoltatható el. De a hálapénz se! A gyógyszerek TB támogatása meg már sokszor elenyésző egy komoly orvosi kezelés árához képest.

Nem kompetenciám a topik hovatartozása. De a tiéd se. Ergo baromira nem érdekel ezirányú véleményed. Leírtam az enyém, te a tiéd, aztán kész.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 02. 05. 09:28 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#52 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:27

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:19

Mer oszt szerinted a biztosító majd foglalkoztik a bajoddal mi?Annak egy érdeke lesz a minél kevesebb költség.Ez van amcsiba is van egy adott biztosítási fedezet azon felül akár ki is purcanhatsz.Gratulálok ha ez neked alternatíva. :omg:

Van maganbiztositoja a cegemnek, a felulvizsgalatokon csak a seggunket nem nyaljak ki. Ha ilyen lenne az allami akkor megertenem a tiltakozokat...  de az allami nem ilyen. Azert rohej ez az erveles, mert vagyunk mar nehanyan, akik mar talalkoztunk a nem allami rendszerrel... amcsit meg felesleges idekeverni, ez europa es nem az amcsi rendszert akarjak bevezetni. Mindenkinek kotelezoen lesz biztositasa. Aztan ha tobb kell majd fizetsz erte (ahogy most is fizetsz erte)... aki ovatos az nem fog rosszabbul jarni. Aki felelotlen az megszopja, de lassan 20 evvel a rendszervaltas utan mar elvarhato hogy az ember ne az allamtol varja minden gondja megoldasat.

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 05. 09:32 -kor

#53 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:40

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:27

Van maganbiztositoja a cegemnek, a felulvizsgalatokon csak a seggunket nem nyaljak ki. Ha ilyen lenne az allami akkor megertenem a tiltakozokat...  de az allami nem ilyen. Azert rohej ez az erveles, mert vagyunk mar nehanyan, akik mar talalkoztunk a nem allami rendszerrel... amcsit meg felesleges idekeverni, ez europa es nem az amcsi rendszert akarjak bevezetni. Mindenkinek kotelezoen lesz biztositasa. Aztan ha tobb kell majd fizetsz erte (ahogy most is fizetsz erte)... aki ovatos az nem fog rosszabbul jarni. Aki felelotlen az megszopja, de lassan 20 evvel a rendszervaltas utan mar elvarhato hogy az ember ne az allamtol varja minden gondja megoldasat.

Samott

Na én itt befejeztem mert még elragattatom magamat.Meg szerintem mivel az ember bőrére megy a dolog nem kéne ilyen könnyelmű dumákat irni.De egy tuti ennek a rendszernek a bejövetelével megint a kisember szív.Persze aki havi százezreket keres anank majd jobb lessz.Éljen a demokrácia.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#54 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:44

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:40

Na én itt befejeztem mert még elragattatom magamat.Meg szerintem mivel az ember bőrére megy a dolog nem kéne ilyen könnyelmű dumákat irni.De egy tuti ennek a rendszernek a bejövetelével megint a kisember szív.Persze aki havi százezreket keres anank majd jobb lessz.Éljen a demokrácia.

El se kellett volna kezdened. ;) (mert most ugye olyan jo a kisembernek)

Samott

#55 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 11:41

Van maganbiztositoja a cegemnek, a felulvizsgalatokon csak a seggunket nem nyaljak ki.

Komám, itt nem erről van szó. Nem jó a példád. Nem az ellátási oldalt akarják privatizálni, hanem a finanszírozásit, amit úgy lehetne példával szemléltetni, hogy én megkapom a fizetésed, és majd beosztom neked, hogy ne költekezz túl. És jutalékot kapok a spórolt pénz(ed)ből. Emellett én döntöm el, hogy kinél költöd el a fizetésed, ami a jutalékon felül további lehetőséget ad a megkopasztásodra  ;)

NB: az ellátási oldal magánosításával nem volna bajom. Az már sok helyen működik, ahogy te is hivatkoztál rá.

#56 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 11:55

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 11:41

Komám, itt nem erről van szó.

Komam, itt pont errol van szo. Ahhoz a biztositohoz (penztarhoz) viszem a penzem, amelyik jo ellatast biztosit nekem. Ha elegedetlen vagyok, akkor atszerzodok egy masikhoz. Es viszem a penzem is. Az o dolguk, hogy a lehet legjobb korulmenyeket biztositsak nekem a penzemert cserebe.

Samott

#57 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 12:09

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 6:34

Kis esti mese: A Btk-ban a vesztegetés bűncselekményhez tartozó 251. § (1) bekezést 2000 táján pontatlanul úgy fogalmazták meg, hogy véletlenül beletartoztak az állami orvosok is. Volt belőle csetepaté, végül egy orvost sem ítéltek el és a változtatást a törvényhozók gyorsan visszacsinálták. Sajnos.
Pont ez a "véletlen rossz" megfogalmazás volt a helyes. Az állami orvos igenis ne fogadhasson el semmilyen pénz. Örüljön, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben van egyáltalán munkája, meg a s*gg*n ly*k  :reklamacio:

A 300Ft egy vicc. Semmit nem szorított vissza a hálapénzen. Tapasztaltam a saját bőrömön és mások kárán is láttam. A 300Ft csak ürügy az orvoshoz való bejutásra. Ha a kezelés bonyolult vagy drága, éppúgy tartja az orvos a markát. Lesz*rja azt a kemény 300Ft-os morzsát. Ezért vagyok mostanában annak híve, hogy komolyabb helyzetekben menjen az ember magándokihoz. Ott is sokat kell fizetni (nem sokkal többet, mint az államinak fizetendő hálapénz), de sokkal jobb az ellátás színvonala és ott nem tartják a markukat pluszba. Nem éreztetik, hogy a pénz ellenére ők tesznek a betegnek szívességet.

Tulajnonképp mindegy, hogy minek hívjuk, ebben a formában nem elfogadható számomra. Nem is az a gond vele, hogy az állam nem tud róla, hanem inkább az, hogy nagyon igazságtalanul méri az értéket. Az elsővonalbeliek bőségesen részesülnek belőle, sbész, szülész, a másodvonal meg szinte semmit nem lát ebből, altatóorvos, kórboncnok, stb stb... És maga a procedúra is, kissé megalázó, hogy te puhatold ki, vajon mennyi a tarifája egy orvosnak. Ennél még a fizetős is jobb, legalább van árlista. Azzal meg az a baj, hogy rengetegen nem tudják megfizetni.
Át kell dolgozni az orvosok bérezését, és emelni kell nekik, szerintem. Átlagon felül.

#58 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 12:54

Ennek a topiknak nem a Szigeten kellene lennie?

Felesleges áttenni erre a rövid időre  :Đ

#59 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 13:22

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:25

Ott korrupció, hogy nem lát el az orvos rendesen. Ahogy Samott is írta. Igen, csökkentem a többiek számára is a hozzáférést, mert azzal hogy fizetek, erősítem a "tejelj a zsebbe vagy hoppon maradsz" szabályt. Végső soron ezzel másokkal is kiszúrok. Meg műtét előtt igenis lenyomom a várólistán a másik beteget, akit esetleg emiatt később látnak el. Az egészségügyet nem kis baki pincérkedéshez vagy taxizáshoz hasonlítani. Emberi egészség a tétje minimum.

A 2000-ben átmenetileg rossz megfogalmazású törvényt nem alapnak írtam. Csak a sors iróniája, hogy egyszer születik rendes szabályozás, az is véletlen és vissza is csinálják. Tanulságnak idekívánkozott.

Magánorvos TB-vel nem számoltatható el. De a hálapénz se! A gyógyszerek TB támogatása meg már sokszor elenyésző egy komoly orvosi kezelés árához képest.

Nem kompetenciám a topik hovatartozása. De a tiéd se. Ergo baromira nem érdekel ezirányú véleményed. Leírtam az enyém, te a tiéd, aztán kész.

ez hatalmas tevedes, szerintem, amiben vagy. szo sincs hoppon mradasrol. egyszeruen kvazi piaci viszonyok vannak. tobb penzert jobb ellatast kapsz. de az nem igaz, hogy annak nem nem mutik meg a perforalt vakbelet aki szegeny. azsem igaz, hogy az az anya aki nemtud fizetni annak halott gyereke szuletik. az emberek velt elonyert, extra biztonsagerzetert fizetnek.
szo sincs arrol, hogy csupan azert mert fizetsz, megfosztanal masokat az egeszsegugy ellatastol. arrol van szo, hogy a paraszolvenciaert szerebe tobb torodest, odafigyelest, empatiat kapsz.

tudod az zavar ebben a velemenyedben is, hogy ez amit ide vetettel 1 az 1-ben hangzott el megint egy politikai sajttajon a mult heten. en jobban szeretnek veled vitatkozni mint arnyekokkal.

:offtopic: PS: engen vadolsz szemelyeskedessel mikozben elegansan hulyezed le a vitapartnered. meg nagyon magas lorol irogatsz. szerintem vegyel vissza az arcodbol.

#60 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 13:30

Van maganbiztositoja a cegemnek, a felulvizsgalatokon csak a seggunket nem nyaljak ki. Ha ilyen lenne az allami akkor megertenem a tiltakozokat...  de az allami nem ilyen. Azert rohej ez az erveles, mert vagyunk mar nehanyan, akik mar talalkoztunk a nem allami rendszerrel...
Samott

samott azert azt teis gondolom belatod, hogy telejesen mas dimenzioban mozog egz evente 1x elvegzett medical check (kardio, tudo, labos) szures ara mondjuk 40 ezer forint, mint egy 6 oran at tarto bypass motoros szivmutet. ez utobbi 8-10 millioba is bekerul, escsak kb a delikvensek 1%-arol mondhato el, hogy fizett mar be annyi jarulekot az elete soran, hogy van a mutetnek fedezete...

amcsit meg felesleges idekeverni, ez europa es nem az amcsi rendszert akarjak bevezetni. Mindenkinek kotelezoen lesz biztositasa. Aztan ha tobb kell majd fizetsz erte (ahogy most is fizetsz erte)... aki ovatos az nem fog rosszabbul jarni. Aki felelotlen az megszopja, de lassan 20 evvel a rendszervaltas utan mar elvarhato hogy az ember ne az allamtol varja minden gondja megoldasat.
nezd az amcsi rencert meg a Nixon eraban valtoztattak meg a70-es evek lehgelejen. Ottis az volt a szandek, hogy maradjon meg az egyetemes de a private-public partnership kereteben javuljon az ellatas minosege. 40 ev alatt jutott az amcsi rendszer ide - ez tobb mint 1 emberolto. a jelen politikusok mar reg alulrol fogjak szagolni az ibolyat mire magyarorszag ugyanezekkel az anomalikkal kell majd szembenezzen mint amerika. Azt gondolom etis belatod, hogy a jelen elkepzelt modell, miszerint egy biztosito - 24 penztar hosszutavon nem lesz fenntarthato - ez kb 4-5 ev alatt kiderul.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.