HWSW Informatikai Kerekasztal: Egészségbiztosítás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Egészségbiztosítás topic Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:05

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:00

Jó hát ha csak kötözködni akartál, akkor egészségedre. Tudom, hogy itt csak én lehetek hülye, mint ahogy avman is leírta, csak áruljátok már el, melyik véleményemmel van olyan nagyon nagy probléma, hogy cseszegetésen kívül válaszra sem méltattok ti, akik olyan világosan átlátjátok a rendszer problémáit. Mi olyan vállalhatatlan dolgot írtam, hogy ennyire lekezelő stílusban lehet csak reagálni rám?

:offtopic: azzal hogy velemenyed van nincs problema. azzal van csupan, hogy nem fogadod el azet akinek elsokezbol vannak infoi, a tiednel nagyobb ralatasal rendelkezik. mivel igy teszel ebbol nem lesz tobb egy parttalan jasztmazasnal... semmi vallahahatalan nincs abban amit irtal, csak nem visz minket kozelebb a problema feltarasahoz se. esmost nem akarlak megserteni, de a megoldasaid is nem tobbek, mint az elmult ket evben unalomig hallott szakpolitikusi panelek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#102 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:05

:offtopic: azzal hogy velemenyed van nincs problema. azzal van csupan, hogy nem fogadod el azet akinek elsokezbol vannak infoi, a tiednel nagyobb ralatasal rendelkezik. mivel igy teszel ebbol nem lesz tobb egy parttalan jasztmazasnal... semmi vallahahatalan nincs abban amit irtal, csak nem visz minket kozelebb a problema feltarasahoz se. esmost nem akarlak megserteni, de a megoldasaid is nem tobbek, mint az elmult ket evben unalomig hallott szakpolitikusi panelek.

Pedig avman sem írt megoldást. Leírta, hogy milyen rossz a rendszer, viszik azt, ami mozdítható, a felügyelet gyér. És hogy ennél bármi jobb. Tényleg bármi jobb ennél? Akkor viszont nem értem, mi bajod a mostani reformokkal.

#103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:07

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:57

Én kórházba dolgoztam 2000-töl 2005 ig ugyhogy tudom miröl dumálok semmi médiás halandzsa nem hat meg.Nem jó ez így se ahogy van most de üzletet csinálni az emberek betegségéböl se megoldás.

persze hogy nem, de az autszajdorok azzal tudnak az orrodra koppintani hogy azert nem fogadhato el a velemenyed mert csavar voltal a rendszerben es elemi erdeked (volt) a status quo fenntartasa :)

#104 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:13

:eek:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  e_.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#105 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 21:47

ez igy semmi, odaraktak a forintokat es kesz, nem mutat erdemi adatot.
jelenertekkel kelett volna szamolni, akkor mutatna valami.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#106 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 22:33

Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:07

Pedig avman sem írt megoldást. Leírta, hogy milyen rossz a rendszer, viszik azt, ami mozdítható, a felügyelet gyér. És hogy ennél bármi jobb. Tényleg bármi jobb ennél? Akkor viszont nem értem, mi bajod a mostani reformokkal.

demost nehogy összeszörnyülködd már magad ezen :D szerinted a háztáji gazdaság az mi volt? a tszek eszközparkjával, szaporítóanyagaival folytatott zéró befektetéses gazdálkodás. a GMK rendszer szerinted mi volt? a gyár eszközeivel és erősforrásaival (amit a delikvensek úgyszintén nem fizetett meg) kvázi magángazdáloksás. Szerinted az MTV-ben mi zajlik ma (1992 óta)? külső producerirodák az MTV erőforrásaival lés eszközparkjával (amit ugyszintén ingyenesen használnak) produkcióka állítanak elő és azt eladják piaci áron az MTV-nek... Most emlegesemm fel a kiszervezett copy&paste tanulmányírók úgyét is, akik még egy qrva word spellcheckert se tudnak lefuttatni a tisztaszoftver.hu-ról letöltött offiszukon? tonnaszám tudom neked ezeket a példákat sorolni, csak olyan trendi hogy mindenki az egészségügyre mutogat, hogy lám-lám mi folyik ott. mindenhol, minden szinten ez folyik.

éshogy mi a bajom a "reformokkal" ? pl az, hogy méretes hazugságra épülnek :) itt szó sincs reformokról, kényszerpályáról van szó. arról, hogy a magyar állam 2006-ra csődbe ment. a folyamatok 2001 őszén indultak. ami történik az nem más, mint az egészségügyi ellátás és szolgáltatás teljes privatizációja. a kockázatközösség megszűnik, minden üzleti alapon fog menni és pont olyan lesz mint az amerikai modell. ez nem riogatás ez a rögvalóság. a magyar állam a jelen eledósodottsági szintje mellett nem tudja fenntartani a kockázatközösségen alapuló szociális egészségügyet. hogy a tranzíció végén a rendszer jobb lesz-e, ez nem eldönthető. más lesz, az biztos. a másságának a fő motívuma az lesz, hogy üzleti alapú lesz, nyereségérdekelt lesz és profitmaximalizálásra törekedő lesz - ennek minden következményével. pénzügyi, gazdasági transzparencia is lesz. Ökonometriai értelemben az ágazat sikeres lesz. hogy a 3 millió mélyszegénnyel mi fog történni az egy másik kérdés.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 05. 22:43 -kor

#107 Felhasználó inaktív   faster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 21:33

demost nehogy összeszörnyülködd már magad ezen :D szerinted a háztáji gazdaság az mi volt? a tszek eszközparkjával, szaporítóanyagaival folytatott zéró befektetéses gazdálkodás. a GMK rendszer szerinted mi volt? a gyár eszközeivel és erősforrásaival (amit a delikvensek úgyszintén nem fizetett meg) kvázi magángazdáloksás. Szerinted az MTV-ben mi zajlik ma (1992 óta)? külső producerirodák az MTV erőforrásaival lés eszközparkjával (amit ugyszintén ingyenesen használnak) produkcióka állítanak elő és azt eladják piaci áron az MTV-nek... Most emlegesemm fel a kiszervezett copy&paste tanulmányírók úgyét is, akik még egy qrva word spellcheckert se tudnak lefuttatni a tisztaszoftver.hu-ról letöltött offiszukon? tonnaszám tudom neked ezeket a példákat sorolni, csak olyan trendi hogy mindenki az egészségügyre mutogat, hogy lám-lám mi folyik ott. mindenhol, minden szinten ez folyik.

éshogy mi a bajom a "reformokkal" ? pl az, hogy méretes hazugságra épülnek :) itt szó sincs reformokról, kényszerpályáról van szó. arról, hogy a magyar állam 2006-ra csődbe ment. a folyamatok 2001 őszén indultak. ami történik az nem más, mint az egészségügyi ellátás és szolgáltatás teljes privatizációja. a kockázatközösség megszűnik, minden üzleti alapon fog menni és pont olyan lesz mint az amerikai modell. ez nem riogatás ez a rögvalóság. a magyar állam a jelen eledósodottsági szintje mellett nem tudja fenntartani a kockázatközösségen alapuló szociális egészségügyet. hogy a tranzíció végén a rendszer jobb lesz-e, ez nem eldönthető. más lesz, az biztos. a másságának a fő motívuma az lesz, hogy üzleti alapú lesz, nyereségérdekelt lesz és profitmaximalizálásra törekedő lesz - ennek minden következményével. pénzügyi, gazdasági transzparencia is lesz. Ökonometriai értelemben az ágazat sikeres lesz. hogy a 3 millió mélyszegénnyel mi fog történni az egy másik kérdés.

Na, végre, egyenes beszéd, köszönöm. Nem azon szörnyülködök, hogy az egészségügy jelenleg ilyen GMK jellegű, én ezt elhiszem, el tudom képzelni. Én azon szörnyülödtem, hogy, miszerint e helyett bármi jó! Tajgetosz, az pl. bármi, és rendkívül költséghatékony! :respect:

Szerkesztette: faster 2008. 02. 05. 23:06 -kor

#108 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 22:33

a másságának a fő motívuma az lesz, hogy üzleti alapú lesz, nyereségérdekelt lesz és profitmaximalizálásra törekedő lesz

Én nem vagyok ellensége az ellátási oldal privatizációjának, mert a szolgáltatók között kialakítható verseny, persze következetes kontroll mellett, nehogy "vásárlásra" buzdítsák a laikus ügyfeleket a szolgáltatók például téves diagnózissal. A finanszírozás magánosítása viszont égbekiáltó. Az adók és járulékok kezelésének joga az államot illeti.
Az az érvelés, amit éppen ma hallottam, hogy a buszra is kell jegyet váltani, ezer sebből vérzik, mert ott van ugye a bérlet (tébéjárulék-fizetés).
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 23:47

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:35

Én nem vagyok ellensége az ellátási oldal privatizációjának, mert a szolgáltatók között kialakítható verseny, persze következetes kontroll mellett, nehogy "vásárlásra" buzdítsák a laikus ügyfeleket a szolgáltatók például téves diagnózissal. A finanszírozás magánosítása viszont égbekiáltó. Az adók és járulékok kezelésének joga az államot illeti.
Az az érvelés, amit éppen ma hallottam, hogy a buszra is kell jegyet váltani, ezer sebből vérzik, mert ott van ugye a bérlet (tébéjárulék-fizetés).

lehet szörnyülködni, a magar állam mozgástere a kényszerek miatt adott. ez nem eredendő gonoszság, hanem az elqrtuk következménye. 2003-ban kellet volna észnél lenni. kedvenc filmemből való modás:
decision -> consequences.
ez akkoris így van ha a konzekvenciák retadálva 5-7 év múlva válnak nyilvánvalóvá. A Hoppe által megfogalmazott "time preference" csapdájába kerültünk.

#110 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 06. 15:01

Na olvasgatok itt, meg próbálok okosodni, de jelenleg egy rádióműsorban felvetett kérdés pörög agyamban.
A felvetés lényege, hogy ha az országok kis részében privát a "TB", nagyobb felében meg állami, akkor miből gondolják, hogy a máshol nem igazán próbált hibrid verzió fog nálunk sikerre vezetni?  :think:
Egyébként ha jól tévedek, aki akart, annak eddig is lehetet, persze borsós áron (bár annyira nem is, kb. annyit kell fizetni, mint alap TB-t) magán biztosítása ...
Meg az a kérdés is megfogalmazódott bennem, hogy előző "EÜ reform" is mennyire "sikeres" volt a -22.000 betegággyal.  :smoker:

PS: Közben gondolkodtam rajta milyen ellátási szintet kapott a családom a jelenlegi EÜ rendszertől.
1. Volt körzeti orvosunk füll-orr-gégész volt. Tök mindegy mi bajod volt, az volt a diagnózis (télen/nyárin), hogy nem öltöztél fel rendesen, megfáztál, mézes tea, meg feküdj sokat. Azért az öreg néniket és bácsikat 2-4 hetente végigjárta, ha volt bajuk ha nem, és levette a túlélési adót.
2. Nagynénikém szédüléssel kórházba került, megműtötték, de romlott az állapota (elszabták a műtétet), 5-6x diagnosztizálták félre(!) és ezzel együtt kezelték félre, kapott mindenféle bajra, majd azok ellenkezőjére(!) gyógyszereket ... majd belehalt. Véletlenül összes orvosi papírja eltünt.
(Tényleg, volt már orvos elleni SIKERES per itthon elmúlt 15 évben?  :think: )
3. Apám füle begyulladt, elment szakorvoshoz, az elb*szta a kezelést, fater visszajárt, de többé ugyan az a doki sose volt ott, nagy nehezen megmenekült a megsüketüléstől röpke fél évnyi dokihoz rohangálás után.
4. Testvérem mandula gyulladásra kapott gyógyszerektől kapott egyébb helyeken gyulladát, majd azokra kapott gyógyzserektől immár végleges allérgiát ...

Nem is tudom miért nem merek orvoshoz menni.

Szerkesztette: Inquisitor 2008. 02. 06. 15:29 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#111 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:26

látom át lett nevezve a topic, de  az eredeti cím az volt hogy:
Első kérdés: Van-e biztosítása a betegnek?
Welcome to Ámerika...

ja kéremszépen hogy ez az aktuális modnak nemtetszik mert nem saját becses szája ízű a topikcíme...
jahogy provokáló? azoknak biztos akik tudjukholállnak

SFIJ  vette a bátorságot, és  ahogy a tandítopicban is leírta a frankót, itt is megtette, hogy ez itt bizony kőkemény egybesültálmok lesz, csak idő kérdése h mikor... lehet itt prüszkölni hogy ááá..

Szerkesztette: Asker 2008. 02. 06. 21:48 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#112 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:30

Idézet: Asker - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:26

látom át lett nevezve a topic, de  az eredeti cím az volt hogy:
Első kérdés: Van-e biztosítása a betegnek?
Welcome to Ámerika...

ja kéremszépen hogy ez az aktuális modnak nemtetszik mert nem saját becses szája ízű a topikcíme...

SFIJ  vette a bátorságot ahogy a tandítopicban is, és leírta a frankót hogy ez itt bizony kőkemény egybesültálmok lesz, csak idő kérdése h mikor... lehet itt prüszkölni hogy ááá..

Modos ügybe nem szólok bele ő dolga hogy hogy moderál, viszont Bill Clinton is óva intett az amerikai egészségügy bevezetésétől az mutat valamit...És lehet itt akármit dumálni csomó gazdasági szakember mutatott rá hogy ez nem fog így működni.Szerintem zárható is ,mert a Samott félék max akkor fognak magukhoztérni ha majd ők is szépen belekerülnek a beteg öreg stb körbe és majd szépen megszabadulnak tőlük a magánegészségpénztárak.Akkor majd hőzöngeni fognak de már késő lesz.Aki fenn van az lesz lennt is ez az élet törvénye.Nem egy embert láttam már földre kerülni aki a magas lórol beszélt...

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 06. 21:46 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#113 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 06. 22:02

Idézet: Asker - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:26

Idézet

Amennyiben nem értesz egyet a házigazda döntésével kérjük elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben vagy e-mailben. Ha úgy érzed nem tudtok dűlőre jutni, megkeresheted az egyik "globális" moderátort, aki biztosan ki fogja vizsgálni az esetet.
Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy házigazda döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.

Idézet

A HWSW Informatikai Kerekasztalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.

Ennek értelmében szíveskedjél a jövőben megnyilatkozni. (Első körben az sem lenne rossz, ha visszaolvasnál: 5 napot vártam arra, hogy meg méltóztasd nézni azt a topicot, amiért most olyan hevesen kardoskodsz.)

Nem kell válaszolni.

#114 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:05

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:30

Nem egy embert láttam már földre kerülni aki a magas lórol beszélt...

Ugy latom jelen esetben ez csak rad igaz. Vegyel vissza az arcodbol ha kerhetem, en nem minositettelek, foleg nem ilyen stilusban. Majd ha erveket is hallok toled, nem csak remhireket, akkor talan vitakepes leszel.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#115 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:36

tényleg szeretném az urakat kérni, hogy bár a téma kényes és fontos, meg sajnos zsigerileg átpolitizált, vegyünk magunkon erőt és próbáljuk meg vitához méltóan. köszönöm.

#116 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:49

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:05

Ugy latom jelen esetben ez csak rad igaz. Vegyel vissza az arcodbol ha kerhetem, en nem minositettelek, foleg nem ilyen stilusban. Majd ha erveket is hallok toled, nem csak remhireket, akkor talan vitakepes leszel.

Samott

Nem hát csak szúrkálódtál "te még itt vagy?"meg egyébb dumáiddal.Irhatnék még mást is de ez itt erős off befejeztem.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#117 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 01:34

Idézet

Na de milyen sarokpontok között lehetne kialakítani egy olyan egészségügyi rendszert, amely megfelelne az összes kívánalomnak, közte az egyenlő esély és szolidaritás elvének, és persze működőképes és bevezethető is lenne? Ha a főcél a lakosság minél jobb ellátásának megszervezése a rendelkezésre álló kb. 1500-1600 milliárd forintból, akkor ebből miért kell kigazdálkodni még egy olyan drága és bonyolult adminisztrációt igénylő pénzügyi rendszert is, mint amilyent ez a törvény hozna be? Azért, mert egyes közgazdák és a hozzájuk lecsatlakozott politikusok ráfogták, hogy ezzel már lesz „versengés” az egészségügyben? Pedig versenyelvű megközelítéssel arra kell következtetni, hogy az elsődleges releváns piac az egészségügyi szolgáltatást nyújtó kórházak, szakrendelők mint eladók és a betegek, mint fogyasztók között áll fenn. A biztosítók közbeiktatásával egy olyan másodlagos piac alakul ki - köztük és a betegek között --, amelyik megnehezíti az elsődleges piac pozitív versenyhatásainak érvényesülését.
...
Mivel az egészségügy legfőbb baja (állítólag) nem is annyira a pénzhiány, mint inkább a rossz menedzselés, ezért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és a másik kulcsfontosságú szerv, az Egészségbiztosítási Felügyelet (EF) hatáskörének és működési feltételeinek átalakítása lenne a legsürgősebb feladat. Az OEP utódszervezete lenne a központi egészségpénztár, ahová befolynának az adók módjára behajtott járulékok, és onnan történne a finanszírozás – ám nem az abszolút felesleges biztosítók (közvetett piaci szereplők), hanem egyenesen a szolgáltató intézmények (közvetlen piaci szereplők) számára. Azok pedig az elvégzett kezelések és ápolások után, a szakma által kialakított irányelvek és protokollok szerint számlázva jutnának a térítésekhez. És akkor közöttük már kialakulhat a valódi verseny, hiszen nem a biztosító, hanem a beteg dönti el, hova fordul kezelésért. A protokollokat különben az átszervezett OEP és az EF, a kórházszövetség, az orvosi kamarák és a már privatizált szakszolgálatok (pl. röntgen, labor), valamint a biztosítottakat képviselő fogyasztóvédelmi szervezetek rendszeresen, mondjuk kétévenként egyeztetnék.

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#118 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 06:29

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:49

Nem hát csak szúrkálódtál "te még itt vagy?"meg egyébb dumáiddal.Irhatnék még mást is de ez itt erős off befejeztem.

Egyreszt volt egy :) utana, masreszt:

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:40

Na én itt befejeztem...

Hogy ontopick is legyen: A háziorvosoknak komoly gondot okozna a vizitdíj eltörlése - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Sándor a Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#119 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 07:53

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 15:01

PS: Közben gondolkodtam rajta milyen ellátási szintet kapott a családom a jelenlegi EÜ rendszertől.
1. Volt körzeti orvosunk füll-orr-gégész volt. Tök mindegy mi bajod volt, az volt a diagnózis (télen/nyárin), hogy nem öltöztél fel rendesen, megfáztál, mézes tea, meg feküdj sokat. Azért az öreg néniket és bácsikat 2-4 hetente végigjárta, ha volt bajuk ha nem, és levette a túlélési adót.
2. Nagynénikém szédüléssel kórházba került, megműtötték, de romlott az állapota (elszabták a műtétet), 5-6x diagnosztizálták félre(!) és ezzel együtt kezelték félre, kapott mindenféle bajra, majd azok ellenkezőjére(!) gyógyszereket ... majd belehalt. Véletlenül összes orvosi papírja eltünt.
(Tényleg, volt már orvos elleni SIKERES per itthon elmúlt 15 évben?  :think: )
3. Apám füle begyulladt, elment szakorvoshoz, az elb*szta a kezelést, fater visszajárt, de többé ugyan az a doki sose volt ott, nagy nehezen megmenekült a megsüketüléstől röpke fél évnyi dokihoz rohangálás után.
4. Testvérem mandula gyulladásra kapott gyógyszerektől kapott egyébb helyeken gyulladát, majd azokra kapott gyógyzserektől immár végleges allérgiát ...

Nem is tudom miért nem merek orvoshoz menni.

Sajna ez így van  :(

Asker topikcíméhez visszatérve Welcome to Ámerika:
Régen nem értettem egyet az amcsikkal, hülye és tanulatlan pragmatistáknak tartottam őket. De mióta nem az iskolapadot koptatom, azóta kezdem úgy gondolni, hogy nem is olyan hülyék, valamit tudnak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#120 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:40

Az amcsi rendszerrel egy igazi gond van: megteheted, hogy nem kotsz biztositast (Magyarorszagon, Europaban pedig ilyen rendszer biztos nem lesz). Ha megnezzuk hogy a fizetesunk aranyaban mennyi jarulekot fizetunk, akkor gyanitom az amcsik a sajat fizetesuk hasonlo szazalekaert meglehetosen fullos biztositast kothetnek. Az meg talan itt se artana, ha a dohanyosoknak, tulsulyosoknak itt is magasabb lenne a jaruleka, mint azoknak akik egeszsegesen elnek.

Samott

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.