Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:00
Egészségbiztosítás topic
Elküldve: 2008. 02. 05. 20:05
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 02. 05. 20:07
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:05
Pedig avman sem írt megoldást. Leírta, hogy milyen rossz a rendszer, viszik azt, ami mozdítható, a felügyelet gyér. És hogy ennél bármi jobb. Tényleg bármi jobb ennél? Akkor viszont nem értem, mi bajod a mostani reformokkal.
Elküldve: 2008. 02. 05. 20:07
Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:57
persze hogy nem, de az autszajdorok azzal tudnak az orrodra koppintani hogy azert nem fogadhato el a velemenyed mert csavar voltal a rendszerben es elemi erdeked (volt) a status quo fenntartasa
Elküldve: 2008. 02. 05. 21:47
jelenertekkel kelett volna szamolni, akkor mutatna valami.
Elküldve: 2008. 02. 05. 22:33
Idézet: faster - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:07
demost nehogy összeszörnyülködd már magad ezen
éshogy mi a bajom a "reformokkal" ? pl az, hogy méretes hazugságra épülnek
Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 05. 22:43 -kor
Elküldve: 2008. 02. 05. 23:00
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 21:33
éshogy mi a bajom a "reformokkal" ? pl az, hogy méretes hazugságra épülnek
Na, végre, egyenes beszéd, köszönöm. Nem azon szörnyülködök, hogy az egészségügy jelenleg ilyen GMK jellegű, én ezt elhiszem, el tudom képzelni. Én azon szörnyülödtem, hogy, miszerint e helyett bármi jó! Tajgetosz, az pl. bármi, és rendkívül költséghatékony!
Szerkesztette: faster 2008. 02. 05. 23:06 -kor
Elküldve: 2008. 02. 05. 23:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 22:33
Én nem vagyok ellensége az ellátási oldal privatizációjának, mert a szolgáltatók között kialakítható verseny, persze következetes kontroll mellett, nehogy "vásárlásra" buzdítsák a laikus ügyfeleket a szolgáltatók például téves diagnózissal. A finanszírozás magánosítása viszont égbekiáltó. Az adók és járulékok kezelésének joga az államot illeti.
Az az érvelés, amit éppen ma hallottam, hogy a buszra is kell jegyet váltani, ezer sebből vérzik, mert ott van ugye a bérlet (tébéjárulék-fizetés).
Elküldve: 2008. 02. 05. 23:47
Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 23:35
Az az érvelés, amit éppen ma hallottam, hogy a buszra is kell jegyet váltani, ezer sebből vérzik, mert ott van ugye a bérlet (tébéjárulék-fizetés).
lehet szörnyülködni, a magar állam mozgástere a kényszerek miatt adott. ez nem eredendő gonoszság, hanem az elqrtuk következménye. 2003-ban kellet volna észnél lenni. kedvenc filmemből való modás:
decision -> consequences.
ez akkoris így van ha a konzekvenciák retadálva 5-7 év múlva válnak nyilvánvalóvá. A Hoppe által megfogalmazott "time preference" csapdájába kerültünk.
Elküldve: 2008. 02. 06. 15:01
A felvetés lényege, hogy ha az országok kis részében privát a "TB", nagyobb felében meg állami, akkor miből gondolják, hogy a máshol nem igazán próbált hibrid verzió fog nálunk sikerre vezetni?
Egyébként ha jól tévedek, aki akart, annak eddig is lehetet, persze borsós áron (bár annyira nem is, kb. annyit kell fizetni, mint alap TB-t) magán biztosítása ...
Meg az a kérdés is megfogalmazódott bennem, hogy előző "EÜ reform" is mennyire "sikeres" volt a -22.000 betegággyal.
PS: Közben gondolkodtam rajta milyen ellátási szintet kapott a családom a jelenlegi EÜ rendszertől.
1. Volt körzeti orvosunk füll-orr-gégész volt. Tök mindegy mi bajod volt, az volt a diagnózis (télen/nyárin), hogy nem öltöztél fel rendesen, megfáztál, mézes tea, meg feküdj sokat. Azért az öreg néniket és bácsikat 2-4 hetente végigjárta, ha volt bajuk ha nem, és levette a túlélési adót.
2. Nagynénikém szédüléssel kórházba került, megműtötték, de romlott az állapota (elszabták a műtétet), 5-6x diagnosztizálták félre(!) és ezzel együtt kezelték félre, kapott mindenféle bajra, majd azok ellenkezőjére(!) gyógyszereket ... majd belehalt. Véletlenül összes orvosi papírja eltünt.
(Tényleg, volt már orvos elleni SIKERES per itthon elmúlt 15 évben?
3. Apám füle begyulladt, elment szakorvoshoz, az elb*szta a kezelést, fater visszajárt, de többé ugyan az a doki sose volt ott, nagy nehezen megmenekült a megsüketüléstől röpke fél évnyi dokihoz rohangálás után.
4. Testvérem mandula gyulladásra kapott gyógyszerektől kapott egyébb helyeken gyulladát, majd azokra kapott gyógyzserektől immár végleges allérgiát ...
Nem is tudom miért nem merek orvoshoz menni.
Szerkesztette: Inquisitor 2008. 02. 06. 15:29 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 21:26
Első kérdés: Van-e biztosítása a betegnek?
Welcome to Ámerika...
ja kéremszépen hogy ez az aktuális modnak nemtetszik mert nem saját becses szája ízű a topikcíme...
jahogy provokáló? azoknak biztos akik tudjukholállnak
SFIJ vette a bátorságot, és ahogy a tandítopicban is leírta a frankót, itt is megtette, hogy ez itt bizony kőkemény egybesültálmok lesz, csak idő kérdése h mikor... lehet itt prüszkölni hogy ááá..
Szerkesztette: Asker 2008. 02. 06. 21:48 -kor
Elküldve: 2008. 02. 06. 21:30
Idézet: Asker - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:26
Első kérdés: Van-e biztosítása a betegnek?
Welcome to Ámerika...
ja kéremszépen hogy ez az aktuális modnak nemtetszik mert nem saját becses szája ízű a topikcíme...
SFIJ vette a bátorságot ahogy a tandítopicban is, és leírta a frankót hogy ez itt bizony kőkemény egybesültálmok lesz, csak idő kérdése h mikor... lehet itt prüszkölni hogy ááá..
Modos ügybe nem szólok bele ő dolga hogy hogy moderál, viszont Bill Clinton is óva intett az amerikai egészségügy bevezetésétől az mutat valamit...És lehet itt akármit dumálni csomó gazdasági szakember mutatott rá hogy ez nem fog így működni.Szerintem zárható is ,mert a Samott félék max akkor fognak magukhoztérni ha majd ők is szépen belekerülnek a beteg öreg stb körbe és majd szépen megszabadulnak tőlük a magánegészségpénztárak.Akkor majd hőzöngeni fognak de már késő lesz.Aki fenn van az lesz lennt is ez az élet törvénye.Nem egy embert láttam már földre kerülni aki a magas lórol beszélt...
Szerkesztette: djculture 2008. 02. 06. 21:46 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2008. 02. 06. 22:02
Idézet: Asker - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:26
Idézet
Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy házigazda döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.
Idézet
Ennek értelmében szíveskedjél a jövőben megnyilatkozni. (Első körben az sem lenne rossz, ha visszaolvasnál: 5 napot vártam arra, hogy meg méltóztasd nézni azt a topicot, amiért most olyan hevesen kardoskodsz.)
Nem kell válaszolni.
Elküldve: 2008. 02. 06. 22:05
Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:30
Ugy latom jelen esetben ez csak rad igaz. Vegyel vissza az arcodbol ha kerhetem, en nem minositettelek, foleg nem ilyen stilusban. Majd ha erveket is hallok toled, nem csak remhireket, akkor talan vitakepes leszel.
Samott
Elküldve: 2008. 02. 06. 22:36
Elküldve: 2008. 02. 06. 22:49
Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:05
Samott
Nem hát csak szúrkálódtál "te még itt vagy?"meg egyébb dumáiddal.Irhatnék még mást is de ez itt erős off befejeztem.
Hádédész..
Elküldve: 2008. 02. 07. 01:34
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54
Elküldve: 2008. 02. 07. 06:29
Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:49
Egyreszt volt egy
Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:40
Hogy ontopick is legyen: A háziorvosoknak komoly gondot okozna a vizitdíj eltörlése - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Sándor a Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke...
Samott
Elküldve: 2008. 02. 07. 07:53
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 15:01
1. Volt körzeti orvosunk füll-orr-gégész volt. Tök mindegy mi bajod volt, az volt a diagnózis (télen/nyárin), hogy nem öltöztél fel rendesen, megfáztál, mézes tea, meg feküdj sokat. Azért az öreg néniket és bácsikat 2-4 hetente végigjárta, ha volt bajuk ha nem, és levette a túlélési adót.
2. Nagynénikém szédüléssel kórházba került, megműtötték, de romlott az állapota (elszabták a műtétet), 5-6x diagnosztizálták félre(!) és ezzel együtt kezelték félre, kapott mindenféle bajra, majd azok ellenkezőjére(!) gyógyszereket ... majd belehalt. Véletlenül összes orvosi papírja eltünt.
(Tényleg, volt már orvos elleni SIKERES per itthon elmúlt 15 évben?
3. Apám füle begyulladt, elment szakorvoshoz, az elb*szta a kezelést, fater visszajárt, de többé ugyan az a doki sose volt ott, nagy nehezen megmenekült a megsüketüléstől röpke fél évnyi dokihoz rohangálás után.
4. Testvérem mandula gyulladásra kapott gyógyszerektől kapott egyébb helyeken gyulladát, majd azokra kapott gyógyzserektől immár végleges allérgiát ...
Nem is tudom miért nem merek orvoshoz menni.
Sajna ez így van
Asker topikcíméhez visszatérve Welcome to Ámerika:
Régen nem értettem egyet az amcsikkal, hülye és tanulatlan pragmatistáknak tartottam őket. De mióta nem az iskolapadot koptatom, azóta kezdem úgy gondolni, hogy nem is olyan hülyék, valamit tudnak.
Elküldve: 2008. 02. 07. 08:40
Samott

Súgó
A téma zárva.