HWSW Informatikai Kerekasztal: Fonerók egyesüljetek! III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fonerók egyesüljetek! III. Wi-Fi-router meghívóval fillérekért! Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 13:04

ezt már kétmilliószor átbeszéltük és van aki még mindig kitartóan tolja ide a kódokat...
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#42 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 13:15

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 12:48

Elmeletileg ugye csak FON-os azonositoval lehet ilyet muvelni, vagy a "reklamert 15 perc"es sessionnal. Utobbi gazosabb, mert nem azonosithato az illeto, sokan amugy emiatt tuntetoleg kikapcsoltak a routeruket, szerintem is jogosan.

Alapvetoen en nem felek ettol, annyi szabad/konnyen torheto wi-fi-eleres van, hogy ketlem, barkinek a fonos wifire fajna a foga ilyen cselekmenyekhez.

Hi!

1. Ez a 15perces macera engem is nagyon zavar, mert nem azonosítható az illető, de napi rendszerességel csontra kihasználja a 15 percet, és full sávszéllel tölt.

2. Tételezzük fel tényleg az én IP-mmel rendetlenkedik a neten. Megeszi ezt valaki, hogy fon-on keresztül volt valaki, és nem én, ha esetleg kivágnának valahonnan?

3. Több helyen láttam elejtve "torrentklienses fonera" dolgot, de nem jutottam közelebb a dologhoz pedig kerestem... Tud erről valaki használható infót? Hivatalos dolog, vagy pletyka, vagy városi legenda?

+1 javaslat saját hiba alapján: Router mögött használva a fon-t érdemes pár tesztet végezni, mert munkacsoportazonosság esetén úgy engedte át a tesztgépet fon vendégként is minden kliens tűzfala, hogy öröm volt nézni. Gyakorlatilag  az összes megosztási mappához hozzáfértem, amit csak egy ip tartomány szűrés oldott meg. Még jó, hogy a Landrive-om le van jelszavazva.

#43 Felhasználó inaktív   Turrican 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 15:10

Es mi történik azokkal akik berendelnek egy csomó fonerát, és nem szolgáltatnak vele hanem eladják? Nekik nem kell kesöbb kifizetni a teljes árat? Nincs ilyenkor valami szankció?

#44 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 15:23

Azok a szerencsétlenek, akik így jutnak párezer forinthoz, hadd örüljenek csak a szánalmas kis nyereségüknek... Talán rosszindulatú vagyok, de remélem, orvosra költik, eheh
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#45 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 15:35

Idézet: Turrican - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 11:40

Nem tudom volt-e már téma, mi történik akkor ha az én fonerámon azaz internetkapcsolatomon keresztül valaki feltör egy oldalt, gépet, bankot :) vagy beír valami nagyoncsúnya hozzászolást valamelyik fórumba stb stb... Ilyenkor ugye az én ip címem látszik a logokban és engem tesznek hűvösre más garázdaságaiért. Védi ilyen esetekben valami a jóindulatú Fon közösség tagjait?

Ha a fon közösség tagja használja az internetedet, akkor azt a saját azonosítójával/jelszavával teszi, és ő is üzemeltet saját fonera-t valahol, így gond esetén van honnan kiindulni. Aki nem üzemeltet saját hotspot-ot, de fizet érte és így éri el a netet, akkor a fizetésnél ad meg adatokat amiből ki lehet indulni ha probléma lenne. Az egyetlen gond csak a 15 perces ingyen, ill. reklámért cserébe történő "anonymous" netezés, ezzel valóbban vissza tud élni valaki, ha ez a szándéka. Hogy jogilag védve vagy-e azt nem tudom, úgy emlékszem pár hónapja írta itt a fórumon valaki hogy szerinte a fon-on keresztül ismerőse netjét felhasználva törtek fel valakik weboldalakat, és hogy feljelentés született az ügyben, az ismerőst citálták bíróság elé, de hogy mi lett az ügy vége, arra nem emlékszem.
Engem is zavar ez a 15 perces "szabad garázdálkodás" dolog, jó lenne a a la fonera tulajok legalább le tudnák tiltani ezt a saját hotspot-juk vonatkozásában, mondjuk a weben a "my routers" részhez bekerülhetne egy ilyen engedem vagy sem checkbox, remélem előbb-utóbb megvalósul ez is.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#46 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:32

jogi szempontbol szerintem a következő is lényeges:
-károkozásnál harmadik személy( esetünkben aki a nyilt netet "adja")közrehatását is vizsgálni kell, tehát ha ugy okoznak valakinek kárt, hogy közben az én általam biztositott nyilt interneteléréshez csatlakoznak (akár 15 perc free is), én is felelősségre vonhato leszek közrehatásom arányában.
ugyanis nem teszek meg mindent, ami az adott esetben általában elvárhato, nem titkositom le a hálozatot(pedig a lehetőség megvan rá 99%-ban)-bizva abban, hogy akik csatlakozni fognak, csupán johiszemüek lesznek.ennyi szerintem már elég, hogy felelősségre vonjanak.
-ha titkositott a hálo, akkor Btk 300/C. és 300/E. § az irányadók.
plusz az sem mellékes, hogy a netet magánszemély esetében (ugy tudom csak ilyen van, vagy nincs megengedve) csak házon belül lehet megosztani, tehát ez is aggályos jogi szempontbol....ha pl kiteszem a font az ablakba...
meg pl a hasonlo finomságok: enyém a router tulajdonjoga, de a net nem, csak szolgáltatási szerződésem van, stb...
-és sajnos egyelőre azok is maradnak szerintem. ne feledjük, mindenbe bele lehet kötni, plusz kinek van több pénze.

szerk.: na igen, az ip-cimek elég nehéz jogi terep...

Szerkesztette: glugi 2008. 02. 12. 16:36 -kor

#47 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:33

A témával kapcs. cikkek.

Angolul:
TechDirt
NeoWin

Magyarul:
HWSW
SG.hu

Tessék olvasgatni.

#48 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 21:47

sityak:
1. kódkirakás: Az ipsék legalább fele, aki a kitett kódot ellövi, ír privit, hogy köszi, egyet elhasználtam. A beindított routereket és a felhasználóik e-mail címét, érdekes módon általában a valódi neveikkel, látom. Ha valaki a Vaterán akar bizniszelni, az nem innen fog húsz kódot bemásolni, hanem az első beindított router után a 20 invitációt küldi el magának. Másoknak is kedvező tapasztalatuk van az ilyesmivel, azaz a veszély elvben meglenne, de a gyakorlatban én ezt nem látom.

2. 15 perces törés: megint elméleti lehetőség inkább, gondoljatok bele. A fazon anonim módon akar törni, azaz nem Fonero azonosítóval fog fellépni, de akkor valószínű, hogy nem tud 15 perc alatt nagyot alakítani, pl egy 15 perces DDOS az nem hinném, hogy megroggyantaná az univerzumot.
Főleg úgy nem, hogy a routerek kb 90% nyitva van felejtve, úgyhogy bárki, aki rosszban sántikál, fellép egy nyitott nem Fonerára, és tök anonim és korlátlan marad. NB már van 1000 Fonera, de tuti, hogy ennél minimum 10-100-szor több nyitott WiFi-router van kis hazánkban.

#49 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 21:53

nem ismétlem el, sem a magam sem mások véleményét a dologról
ha nem érted meg a lényegét akkor nyomjad továbbra is a kódokat
részemről továbbra is a megkereséses meghívó illetve a promókód osztás preferálom.
tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés

Üdv
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#50 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 22:10

Mindenki ugy csinalja, ahogy jonak latja. :D Ha Hulyesamu igy akarja, akkor igy csinalja. A jelek szerint ez is eredmenyes modszer.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#51 Felhasználó inaktív   kukacwap 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:37

én Samu módszerét támogatom. igazából két dolog van: még ha valaki nyerészkedik is a FON-nal (vaterán eladja) kvázi a FON közösségnek az is jó, mert nő a lefedettség. elszomorítani elszomorít, de szerintem nem ezekkel a kódokkal csinálják, hanem inkább saját maguk generáltatnak.
szóval szerintem nekünk mint FON communitynek egy a célja: legnagyobb lefedettség. és ha ez így segít, akkor had segítsen így a közösségnek.

#52 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:31

Egyébként idáig kilenc routert aktiváltak a meghívóimmal, ebből 7 most is online, a kettő kikapcsoltból az egyik rendszeresen ki van kapcsolva, ő még az ingyér időszakban kapta meg üzivel, a másik nem biztos.

Van még szállítás alatt másik nyolc, majd ha azok is célba érnek, mondom, mik a statisztikák. Ugye, ha valaki bizniszel a routerrel, akkor marad a FGF rubrika kék, mintha nem kapta volna még meg.

#53 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 03:17

Van nálam 2 fonera, ha valakit érdekel, akkor érte kell jönni pesten. És hülye időkben érek rá. Viszont cserébe ingyen van :) Limited offer, first come, first serve! Blaha közelében, telefonos egyeztetésre, UTP kábel nélkül dobozában :)

Szerk.: Jah, bocs, 3 van, haver közben megkapta (és persze hajnali 3-kor szólt) a sajátját. SZAL van 3 fonera ingyé és bérmentve. Paypalon persze elfogadunk támogatást, de azt is jó célra (DC HUB). De semmi nem kötelező. Hangsúlyozom, aki gyorsabb, hamarabb kap ilyet ingyé'. Adatadok közt a szám, nem hívok vissza senkit, és aki 12 előtt hívni mer ezügyben, annak konyec! :)

Szerkesztette: PaLa 2008. 02. 14. 03:22 -kor

#54 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:05

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 4:17

Van nálam 2 fonera, ha valakit érdekel, akkor érte kell jönni pesten. És hülye időkben érek rá. Viszont cserébe ingyen van :) Limited offer, first come, first serve! Blaha közelében, telefonos egyeztetésre, UTP kábel nélkül dobozában :)

Szerk.: Jah, bocs, 3 van, haver közben megkapta (és persze hajnali 3-kor szólt) a sajátját. SZAL van 3 fonera ingyé és bérmentve. Paypalon persze elfogadunk támogatást, de azt is jó célra (DC HUB). De semmi nem kötelező. Hangsúlyozom, aki gyorsabb, hamarabb kap ilyet ingyé'. Adatadok közt a szám, nem hívok vissza senkit, és aki 12 előtt hívni mer ezügyben, annak konyec! :)

Elvileg ma viszik mindegyiket. Ha nem, akkor szólok, de ma már ne telefonáljatok ezügyben :)

#55 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:25

Több, mint egy éve futó Fonerám Freewlannal megküldve, tegnap ki lett húzva konnektorból és amióta visszadugtam nincs public SSID :eek: Próbáltam a hardresetet, visszaállt a legelső firmware verziora, de továbbra sincs public, ip-t se kap a linksys routertől...

Kipróbáltam egy másik Font, az tökéletes. DHCP-n kapja a netet. Mit tudok vele csinálni?

#56 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 05:27

Ujraflashelni pl. Public meg azert nincs, mert nincs net.

#57 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:26

Azt gondoltam, hogy nincs net, de miért? Ugyan arra a portra kötve másik két fonera meg kap netet? Csak ez nem? Hogy adjak neki?

#58 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 13:21

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:05

Elvileg ma viszik mindegyiket. Ha nem, akkor szólok, de ma már ne telefonáljatok ezügyben :)

Elfogytak. Ha lesz még, szólok.

#59 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 17:49

Idézet: Tiga - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:26

Azt gondoltam, hogy nincs net, de miért? Ugyan arra a portra kötve másik két fonera meg kap netet? Csak ez nem? Hogy adjak neki?

Ez jo kerdes. Probald meg meg egyszer resetelni, vagy nemtom...

#60 Felhasználó inaktív   kisattila 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:20

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.

Megjelenik a myplace és a fon_ap is a vezetéknélküli hálózatoknál.
A fonera routert egy KTI broadband routerre (vezetékes) dugtam rá ami DHCP-vel osztja az ip címet. A router egy WLAN AP-ről kapja a netet.

A számítógép egy asztali gép egy USB-s WLAN adapterrel.

Először simán rácsatlakozott a fonera_ap -re, de nem jött be semmilyen fon-os oldal. Aztán próbálkoztam mindennel, de semmi... Mostmár rá sem csatlakozik. Kihúztam-visszadugtam mindent, de semmi...

Mivel próbálkozzak?

Előre is köszönöm a tanácsokat.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.