HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 03. 15:12

Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik fórumba kéne írnom a tunerkártya problémámmal, úgyhogy írok ide. Ha más nem küldjetek át a jó helyre :)
A lényeg az, hogy eddig remekül működő tuner kártyámmal (Hauppauge PCI, azon belül nem tudom milyen) kábeltv-s adást néztem. A szolgáltató elhúzott melegebb éghajlatra, úgyhogy kénytelen voltam UPC-s tányéros tévére váltani, mert más nincs a közelben. Azok adtak nekem egy beltéri egységet és a szerelő meg is mondta, hogy ugyan neki nincs scart - RCA átalakítója, de ha én veszek egyet és azt bedugom a tunerkártyába minden frankón menni fog.
Hát jelentem nem megy, úgyhogy várom a segítségeteket :)
Köszönöm!

#102 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 03. 15:56

Idézet: DMarton - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 16:12

Sziasztok!
Nem tudom pontosan melyik fórumba kéne írnom a tunerkártya problémámmal, úgyhogy írok ide. Ha más nem küldjetek át a jó helyre :)
A lényeg az, hogy eddig remekül működő tuner kártyámmal (Hauppauge PCI, azon belül nem tudom milyen) kábeltv-s adást néztem. A szolgáltató elhúzott melegebb éghajlatra, úgyhogy kénytelen voltam UPC-s tányéros tévére váltani, mert más nincs a közelben. Azok adtak nekem egy beltéri egységet és a szerelő meg is mondta, hogy ugyan neki nincs scart - RCA átalakítója, de ha én veszek egyet és azt bedugom a tunerkártyába minden frankón menni fog.
Hát jelentem nem megy, úgyhogy várom a segítségeteket :)
Köszönöm!

Üdv!

AV-re kell rakni a tunerkártya szoftverét. Magyarul, hogy ne az antenna, hanem a kompozit RCA bemeneten keresse a(z alapsávi) jelet.

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2008. 06. 03. 15:56 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#103 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 16:13

Azt sajnos próbáltam. Gondolom a "Composite" az azt jelenti :) De próbáltam mindegyiket S-Video over Composite, Composite 1-2, még a Tunert is a biztonság kedvéért.
Azt jól csináltam, ha a scart-csatlakozót bedugtam a beltéri egységbe, a végén lévő sárga színű RCA videokimenetet meg a tuner kártyán található sárga lyukba? :)

#104 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 16:35

Időközben annyi változás lett a témában, hogy ha ki- vagy bekapcsolom a beltérit, akkor a DScaler is villan egyet. Egyébként konstansan azt írja ki, hogy "No Video Signal Found"

#105 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 16:49

Idézet: DMarton - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 17:35

Időközben annyi változás lett a témában, hogy ha ki- vagy bekapcsolom a beltérit, akkor a DScaler is villan egyet. Egyébként konstansan azt írja ki, hogy "No Video Signal Found"

Üdv!

Próbáld meg a beltériegység kimenetét kompozitra átállítani. (Nincs lehetőségem megnézni, mert nekem nincs ilyen kütyüm, de emlékezet alapján valami ilyesmi helyen kell lennie: Menü -> Beállítások -> TV beállítások -> Kimenet -> CVBS)

Szerkesztette: Klown 2008. 06. 03. 16:50 -kor

#106 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 16:52

Sajnos a beltéri menüjét sem tudom előhívni, mert kép sincs :/ Még csak a "UPC, üdvözöljük, hahaha" képernyő sem, hogy legalább érezzem, hogy törődik velem...

#107 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 19:37

Idézet: DMarton - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 17:52

Sajnos a beltéri menüjét sem tudom előhívni, mert kép sincs :/ Még csak a "UPC, üdvözöljük, hahaha" képernyő sem, hogy legalább érezzem, hogy törődik velem...

Üdv!

Addig kell szerezni egy TV-t, vagy valamilyen videomegjelenítőt, arra rákötni és azon beállítani. Ha megvan, akkor vissza lehet dugni a tunerkártyára.

#108 Felhasználó inaktív   DMarton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 08:52

Megvan mi volt a problema, de nem részletezem, mert nevetés tárgya leszek.
(A lényeg, hogy egy picike "in" feliratot nem vettem észre a kábel csomagolásának a hátulján...)

#109 Felhasználó inaktív   korg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:50

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 8:38

Üdv!

Próbáld meg átkötni a monitort a másik VGA kimenetre.

a kérdés közös mckay-el.

(az én gépemről van szó)

másik VGA?

három csati van S-videó(teve rákötve), HDMI(üres), és a monitor jelenlegi bekötési helye.

ill az alaplapi integrált monitor csatlakozás (amióta beraktam a videókártyát nem megy)esetleg BIOS-ban le kéne tiltani?

szerezzek 1 HDMI-átalakítót és oda kössem be a monitort?

korg

Szerkesztette: korg 2008. 06. 05. 16:00 -kor

#110 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:44

Üdw!

Imsét segítségre lenne szükségem.
A tv, amit a szgépre kötöttem egy TV egy LG 42PC56. (DVI-HDMI kábellel)
A kérdésem az lenne, hogy milyen felbontásban érdemes ezt tennem? Mert a különböző dolgokat vettem észre.
A legszebb képet 1360*768-ban adja, ilyenkor szép tiszta a kép, viszont szerintem fakók a színek.
A legszebb színeket 1680*1050 ben, vagy 1280*768 vagy 1024*768ban adja, viszont ilyenkor vagy széthúzza  a képet, vagy a szép tiszta kép helyett, amolyan tól éleset, már már zavaróan éles képet ad.
Most néztem a tv tulajdonságait, hogy ennek csak 1024*768 a felbontása. Akkor én hogy tudok neki megadni akár 1680*1050et is?!
Már teljességgel elvesztem a dologgal..passzolom.
Valaki tegye helyre pls  :cool:
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#111 Felhasználó inaktív   korg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:16

Idézet: korg - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:50

a kérdés közös mckay-el.

(az én gépemről van szó)

másik VGA?

három csati van S-videó(teve rákötve), HDMI(üres), és a monitor jelenlegi bekötési helye.

ill az alaplapi integrált monitor csatlakozás (amióta beraktam a videókártyát nem megy)esetleg BIOS-ban le kéne tiltani?

szerezzek 1 HDMI-átalakítót és oda kössem be a monitort?

korg

HDMI átalakaító +oldotta a problémát

köszi mindenkinek :respect:  :up:

#112 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 00:08

Idézet: korg - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:16

HDMI átalakaító +oldotta a problémát

köszi mindenkinek :respect:  :up:

Korrigálnék:
Barátomnál, Korg-nál természetesen a DVI -> VGA átalakító oldotta meg a problémát.

De a lényeg:
Klown, igazad volt, a másik monitor-kimeneten lett volna ott a kép TV használat közben, csak arra átalakító híján nem dugtunk eddig monitort. :-)
Köszi a gyors választ!
:respect:

#113 Felhasználó inaktív   zOli1980 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 16:58

Sziasztok!

Lehet, hogy bokán leszek rúgva, de 3 napi böngészés után sem találtam választ a problémámra, ezért regisztráltam és kérdezek...
Adva van egy laptop, Nvidia GeforceGo 6800-as kártyával. Kimenetek DVI és S-Video. A TV egy Panasonic TH-37PV7P plazma. Mindenféle bemenettel, kivéve VGAt. :omg:  S-videón keresztül küldve a jel fekete fehér és a felbontás is csak 800x600 ha jól emlékszem. Továbbá az Nvidia menüből a PAL-SECAM közötti váltás lehetséges, de a TV nekem olyasmit ír, hogy neki 768i (szintén emlékezetből) kéne. Az Nvidia vezérlőben találtam is ilyen "kódolást", de az inaktív, szürke, nem tudok rá váltani. Gondoltam sebaj, itt a DVI kimenet a TVn meg a HDMI bemenet, nosza, összekötöm. Összekötés megtörtént egy sima DVI-HDMI kábellel. DE se kép, se hang, se semmi. A TVn szépen átváltottam HDMI-re. Ha ezzel a kábellel dugom össze őket, akkor a vezérlőpultban fel sem jön a klónozás, a több monitor menü, míg az S-Videonál igen. Az FN+F4 nem működik. A kényszerített felismerés, ami még előbbre van a fórumban szintén nem nyert, én ilyet nem találtam a videokártya programjában. Tudnátok segíteni, tippet adni, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm, üdv,
Z

#114 Felhasználó inaktív   MoBBo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 23:44

gf 8800gt, 2 dvi kimenet
egyiken 1920as tft, masikon egy SD plazma, de a beallitasok kozott nem tudok olyat, mint a regi radeon kartyan, hogy terjessze ki  a desktopot a plazmara, csak klon van, de tul nagy a desktop felbontasa a plazmanak, hasznalhatatlan igy
olyat szeretnek hogy a tft-nel kisebb felbontason menjen a plazma es csak athuzom oda a videoplayert, vagy azt hogy a video automatikusan a plazman menjen
de nem talalok ilyen beallitast
van erre valami megoldas?
:think:
koszi

#115 Felhasználó inaktív   Joe_Muad_Dib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 16:13

Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek: Van egy LCD tévém és egy 19"-os monitorom. Clone üzemmódban használom és minden pöpec. De szeretnék nagyobb mintort venni de a tévém csak HD ready tehát nem tudom a felbontást növelni. A mostani felbontás meg egy 22"-os monitornak lenne kicsi. Tehát dualwiev módba kéne állítanom? Kipróbáltam de akkor a tévémen csak az asztal háttérképe látszik és sehogyse tudtam átváltani a két képernyő közt. Mi a megoldás? A vidkarim egy 8600gts. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.

#116 Felhasználó inaktív   Joe_Muad_Dib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 19:16

Idézet: Joe_Muad_Dib - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 17:13

Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek: Van egy LCD tévém és egy 19"-os monitorom. Clone üzemmódban használom és minden pöpec. De szeretnék nagyobb mintort venni de a tévém csak HD ready tehát nem tudom a felbontást növelni. A mostani felbontás meg egy 22"-os monitornak lenne kicsi. Tehát dualwiev módba kéne állítanom? Kipróbáltam de akkor a tévémen csak az asztal háttérképe látszik és sehogyse tudtam átváltani a két képernyő közt. Mi a megoldás? A vidkarim egy 8600gts. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.

:confused:

#117 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:42

Idézet: Joe_Muad_Dib - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 19:16

:confused:

Lehet, zöldeket írok. Ha minen igaz, a kártya biosa mondja meg az alaplapnak, melyik az alapértelmezett kimenete. Ez elvileg állítható a kártyához adott segédprogrammal.
Az XP-ben van további állítási lehetőség. Végsősoron a fizikai csatlakozás is átcserélhető.

#118 Felhasználó inaktív   Joe_Muad_Dib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:50

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 21:42

Lehet, zöldeket írok. Ha minen igaz, a kártya biosa mondja meg az alaplapnak, melyik az alapértelmezett kimenete. Ez elvileg állítható a kártyához adott segédprogrammal.
Az XP-ben van további állítási lehetőség. Végsősoron a fizikai csatlakozás is átcserélhető.

:think: Uh ez magas volt nekem. Én valami olyanra gondoltam, hogy mittomén egy billentyűkombinációval nem lehet váltani a két megjelenítő között? Mint mondjuk ha projektort teszek fel a notebookra?

#119 Felhasználó inaktív   zOli1980 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 05:48

Idézet: zOli1980 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 16:58

Sziasztok!

Lehet, hogy bokán leszek rúgva, de 3 napi böngészés után sem találtam választ a problémámra, ezért regisztráltam és kérdezek...
Adva van egy laptop, Nvidia GeforceGo 6800-as kártyával. Kimenetek DVI és S-Video. A TV egy Panasonic TH-37PV7P plazma. Mindenféle bemenettel, kivéve VGAt. :omg:  S-videón keresztül küldve a jel fekete fehér és a felbontás is csak 800x600 ha jól emlékszem. Továbbá az Nvidia menüből a PAL-SECAM közötti váltás lehetséges, de a TV nekem olyasmit ír, hogy neki 768i (szintén emlékezetből) kéne. Az Nvidia vezérlőben találtam is ilyen "kódolást", de az inaktív, szürke, nem tudok rá váltani. Gondoltam sebaj, itt a DVI kimenet a TVn meg a HDMI bemenet, nosza, összekötöm. Összekötés megtörtént egy sima DVI-HDMI kábellel. DE se kép, se hang, se semmi. A TVn szépen átváltottam HDMI-re. Ha ezzel a kábellel dugom össze őket, akkor a vezérlőpultban fel sem jön a klónozás, a több monitor menü, míg az S-Videonál igen. Az FN+F4 nem működik. A kényszerített felismerés, ami még előbbre van a fórumban szintén nem nyert, én ilyet nem találtam a videokártya programjában. Tudnátok segíteni, tippet adni, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm, üdv,
Z

Helló ismét!

Mivel nem kaptam választ, újra felteszem a kérdést, de most már másképp. Közben nyomoztam, összekötöttem a plazmát a másik (asztali) gépemmel, amiben egy NVIDIA 8600GT van. Ugyanazzal a kábellel a plazmán gyönyörű, színes és nagy felbontású kép látható! Ebből én azt szűrtem le, hogy vagy a laptop GeforceGe 6800-asának rossz a DVI kimentete (elvetve, monitor működik róla!) vagy a driver nem elég friss. A kényszerített felismerésnél a 8600GT felismeri a Panasonic TVt, míg a 6800GTnél nem szerepel a legördülő listában. Már kutakodtam a neten friss driver után, de nem sikerült találni. Tipp, hogy honnan tudnék a 6800 GO-hoz nagyon friss drivert leszedni? Nvidia honlap nem nyerő, ott 7800tól indul a GO sorozat drivere...
Please help me :(

#120 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 10:40

Idézet: zOli1980 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 6:48

Helló ismét!

Mivel nem kaptam választ, újra felteszem a kérdést, de most már másképp. Közben nyomoztam, összekötöttem a plazmát a másik (asztali) gépemmel, amiben egy NVIDIA 8600GT van. Ugyanazzal a kábellel a plazmán gyönyörű, színes és nagy felbontású kép látható! Ebből én azt szűrtem le, hogy vagy a laptop GeforceGe 6800-asának rossz a DVI kimentete (elvetve, monitor működik róla!) vagy a driver nem elég friss. A kényszerített felismerésnél a 8600GT felismeri a Panasonic TVt, míg a 6800GTnél nem szerepel a legördülő listában. Már kutakodtam a neten friss driver után, de nem sikerült találni. Tipp, hogy honnan tudnék a 6800 GO-hoz nagyon friss drivert leszedni? Nvidia honlap nem nyerő, ott 7800tól indul a GO sorozat drivere...
Please help me :(

Üdv!

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de gyanaítom, hogy ott a DVI kimenettel lesznek gondok! (Pl. ilyenre gondolok, hogy DVI-D vs. DVI-I) Tehát vagy nem támogatja a HDMI-re való átalakítást, vagy nem szabványos a lábkiosztása. De ne vedd szentírásnak, ez részemről is csak egy eszmefuttatás. Bár én azért szétnéznék ezen a fronton is.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »