HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 19:04

Idézet: Meklood - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 11:55

Két kérdésem lenne.
1. A DVI-s kártya nem jó?
2. Ha van VIVO-s videókártyám akkor hogy kell rákötni a tv-t anélkül hogy vennék egy tuner kártyát?

Üdv!

A DVI-os kártyákon csak DVI kimenet szokott lenni! Tehát azon keresztül nem tud video jelet fogadni a VGA!

VIVO-s VGA esetén pedig a hozzá adott átalakító segítségével - a TV vagy videómagnó/DVD kimenetéről - kell bevinni a video jelet, ami lehet kompozit RCA, vagy S-Video csatlakozó. (Általában ezen keresztül szokták.)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#142 Felhasználó inaktív   piszta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 28. 14:55

Sziasztok!

nekem egy oylan problémám van, hogy van egy ASUS PUndit P1-AH2 barbone PC-m
Vista 64 bit Ultimate fut rajta. Van rajta S video is meg kompozit video is, de sajna egyiken sem bírok képet kitolni a tv-re.
A legfrissebb nvidia driver van fen, de mindig csak 1 képernyős módot engedélyez.

valakinek vaami ötlet?

#143 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 20:23

Idézet: piszta - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 15:55

Sziasztok!

nekem egy oylan problémám van, hogy van egy ASUS PUndit P1-AH2 barbone PC-m
Vista 64 bit Ultimate fut rajta. Van rajta S video is meg kompozit video is, de sajna egyiken sem bírok képet kitolni a tv-re.
A legfrissebb nvidia driver van fen, de mindig csak 1 képernyős módot engedélyez.

valakinek vaami ötlet?

Üdv!

Gyári ASUS driver van fent?! Mert az ASUS-ok spec nagyon háklisak szoktak erre lenni! (Az nVidia/ATi driverrel ált. nem megy a TV-Out.)

#144 Felhasználó inaktív   piszta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 14:17

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 20:23

Üdv!

Gyári ASUS driver van fent?! Mert az ASUS-ok spec nagyon háklisak szoktak erre lenni! (Az nVidia/ATi driverrel ált. nem megy a TV-Out.)

az is volt fenn,sima nvidia is volt fenn.

legutoljára gyári asust raktam fel de vista lefrissítette a legfrissebb nvidiara

sőt már omegadriverrel is próbáltam

#145 Felhasználó inaktív   monty77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 20:56

Sziasztok!Nekem olyan problém lenne,hogy mikor a TV-t csatlakoztatom a PC-hez vibráló képet kapok.A monitoron jó a kép a TV-n vibrál.Maga a szín vibrál.GFORCE 5500-ös kártyám van.Olyan kábellel csatlakoztattam,aminek az egyik végén S-video,a másikon RCA dugó van.Ezt egyébként a videokártyához atták.Valaki tudna segíteni?

#146 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 21:10

Idézet: monty77 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 21:56

Sziasztok!Nekem olyan problém lenne,hogy mikor a TV-t csatlakoztatom a PC-hez vibráló képet kapok.A monitoron jó a kép a TV-n vibrál.Maga a szín vibrál.GFORCE 5500-ös kártyám van.Olyan kábellel csatlakoztattam,aminek az egyik végén S-video,a másikon RCA dugó van.Ezt egyébként a videokártyához atták.Valaki tudna segíteni?

Üdv!

A színrendszert próbáld meg PAL-B-re átállítani, mivel lehetséges, hogy NTSC-n van. Legalábbis az szokott ilyen galibát okozni...

#147 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 02. 15:21

Sziasztok!

A következő a problémám, amiben a segítségeteket szeretném kérni: van egy ASUS 7300GT videókártyám, aminek a képét ki szeretném dobni egy "hagyományos" (composite??) TV-re. Hogy tudnám ezt megoldani? A videókártyán kimenet csak hosszú lapos fehér (DVI??) és kis kerek fekete van, amiben sok lyuk van, tehát nem S-VIDEO. A kerek kimenethez YPbPr kábelt adtak, ami ugyebár HDTV-hez való, az enyém meg nem olyan :)

Van-e megoldás?
Előre is köszi!
enfo

#148 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 15:53

Idézet: enfo - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 14:21

Sziasztok!

A következő a problémám, amiben a segítségeteket szeretném kérni: van egy ASUS 7300GT videókártyám, aminek a képét ki szeretném dobni egy "hagyományos" (composite??) TV-re. Hogy tudnám ezt megoldani? A videókártyán kimenet csak hosszú lapos fehér (DVI??) és kis kerek fekete van, amiben sok lyuk van, tehát nem S-VIDEO. A kerek kimenethez YPbPr kábelt adtak, ami ugyebár HDTV-hez való, az enyém meg nem olyan :)

Van-e megoldás?
Előre is köszi!
enfo

A YPbPr kábel egyik kiementén (talán a kéken?) jön ki kompozit jel, ha beállítod az NVidia Control panelben.

#149 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 16:16

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:53

A YPbPr kábel egyik kiementén (talán a kéken?) jön ki kompozit jel, ha beállítod az NVidia Control panelben.

Jól hangzik, köszi :) Viszont a Control Panelben nem találtam ilyesmit... További instrukciókat tud adni valaki?  :) Kösz előre is  :respect:

#150 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 18:10

Idézet: enfo - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:16

Jól hangzik, köszi :) Viszont a Control Panelben nem találtam ilyesmit... További instrukciókat tud adni valaki?  :) Kösz előre is  :respect:

Nálam így nézett ki a dolog, amikor még kompoziton volt a gépre kötve a TV.

Kábel

Control Panel

#151 Felhasználó inaktív   duwy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 12:10

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. A PC-met szeretném összekötni egy Samsung LE32R8 típusú LCD TV-vel. Ehhez 10 méteres HDMI-DVI kábelt szeretnék venni. Tud valaki ajánlani valami jó minűségű kábelt?

2. Nem vagyok igazán hozzáértő, így nem tudom, hogy a fenti kábel csak a videot viszi át, és így egy hangátviteli kábelt is kell mellé vennem, vagy ez nem szükséges?

#152 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 15:45

1. Media Markt / Saturn boltokban a HiFi részlegnél (nem a többi audio/video kábel polcokon) szoktak lenni a minõségibb kábelek. Azt nem tudom, 10 méteres van-e...

2. Ha a VGA-ra integrált hangászt használod (az újabb Radeon-okon van ilyesmi) akkor a mellékelt DVI-HDMI átalakítón a hang is átmegy. Ha külön hangkártyát használsz (vagy az alaplapit) akkor külön kábel kell.

#153 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 16:08

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 18:10

Nálam így nézett ki a dolog, amikor még kompoziton volt a gépre kötve a TV.

Kábel

Control Panel

Remek, alakulunk :) Viszont a control panelemben ilyen vagy ehhez hasonló opcióm nincsen... :( Most szedtem le a legfrissebbet és abban sem... Lehet hogy másik kellene? Vagy le lehet valahogy tiltva a kimenő portom és azért nem látom...? Előre is millió thx ;)

#154 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 16:41

Idézet: enfo - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 15:08

Remek, alakulunk :) Viszont a control panelemben ilyen vagy ehhez hasonló opcióm nincsen... :( Most szedtem le a legfrissebbet és abban sem... Lehet hogy másik kellene? Vagy le lehet valahogy tiltva a kimenő portom és azért nem látom...? Előre is millió thx ;)

Akkor kezdjük innen:
- össze vannak dugva a kábelek? (és ugye kikapcsolt állapotban dugdostál?)
- itt be van állítva, hogy a monitort és a TV-t is használja? (Clone, Span vagy DualView)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#155 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 17:22

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 16:41

Akkor kezdjük innen:
- össze vannak dugva a kábelek? (és ugye kikapcsolt állapotban dugdostál?)
- itt be van állítva, hogy a monitort és a TV-t is használja? (Clone, Span vagy DualView)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Nos igen, kikapcsolva dugdostam :) Viszont nem is jelenik meg a több megjelenítő lehetősége, pedig ez a TV volt már ezekkel a kábelekkel gépre kötve (másik videókártyával S-Video kimeneten át). Azt meg furcsállom, hogy a control panelemben sokkal kevesebb az opció a bal oldali menüben mint a tiedben, pedig a custom-ban mindent beállítottam... :(

#156 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 18:03

Idézet: enfo - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 16:22

Nos igen, kikapcsolva dugdostam :) Viszont nem is jelenik meg a több megjelenítő lehetősége, pedig ez a TV volt már ezekkel a kábelekkel gépre kötve (másik videókártyával S-Video kimeneten át). Azt meg furcsállom, hogy a control panelemben sokkal kevesebb az opció a bal oldali menüben mint a tiedben, pedig a custom-ban mindent beállítottam... :(

Nálam azért volt több opció, mert az nTune is fel volt rakva.

Azt lehet még megpróbálni, hogy ráklikkelsz a "My display is not shown in the list..." szövegre, és ott megpróbálod rávenni a cuccost, hogy ismerje fel a TV-t.

#157 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:37

Üdv!

Igen, elöszőr is a "Force Detect"-et kellene bekapcsolni, hogy mindenképpen küldjön jelet a TV-Out-ra. Viszont az is lehet, hogy nem nyomja ki a kéken keresztül a kompozit jelet! Sajna nálam is ez van!

Ilyenkor az a megoldás, hogy a sok tűs kerek kimenetre bedugsz egy S-Video -> kompozit RCA átalakítót és azon keresztül vezeted tovább a jelet a TV-be. Én is csak így tudtam életre kelteni a TV-Out-omat. (Galaxy GeForce 7600GT)

#158 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 21:39

Idézet: duwy - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 13:10

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. A PC-met szeretném összekötni egy Samsung LE32R8 típusú LCD TV-vel. Ehhez 10 méteres HDMI-DVI kábelt szeretnék venni. Tud valaki ajánlani valami jó minűségű kábelt?

2. Nem vagyok igazán hozzáértő, így nem tudom, hogy a fenti kábel csak a videot viszi át, és így egy hangátviteli kábelt is kell mellé vennem, vagy ez nem szükséges?

Üdv!

DVI -> HDMI kábel esetén nincs hang, mivel a DVI csak videojelet küld. Olyankor általában külön kell megoldani a hang átvitelét. Pl. sztereó (2db) RCA-val.

#159 Felhasználó inaktív   duwy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 00:32

Klown és FLaszlo: köszönöm a válaszokat.

#160 Felhasználó inaktív   enfo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 07:45

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 18:03

Nálam azért volt több opció, mert az nTune is fel volt rakva.

Azt lehet még megpróbálni, hogy ráklikkelsz a "My display is not shown in the list..." szövegre, és ott megpróbálod rávenni a cuccost, hogy ismerje fel a TV-t.

Megoldódott :) Érdekes módon nem a "szigorú észlelés"-re volt szükség, hanem miután feltettem az nTune-t, működött egyből :)

Ezer hála a segítségért  :respect:

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.