HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák II. Értékeld a témát: ***-- 1 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   dekelea 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 16. 12:48

Idézet: Pvt. Jackson - Dátum: 2009. okt. 14., szerda - 19:28

Hello!
Össze szeretném kötni PC-met, egy Samsung - CW-21Z453N típusú TV-vel. Mivel nem vagyok eléggé jártas a témában, ezért szeretném a ti segítségeteket kérni.
A számítógépemben egy ASUS NVIDIA GeForce EN8800 GT VGA van (rajta egy 7 lyukas S-Video porttal), valamint a TV-n

Kép (Samsung - CW-21Z453N)

2 SCART, és egy piros-fehér-sárga (azt hiszem RCA a neve) színű csatlakozás van. Már próbáltam, egy olyan kábellel összekötni a 2 készüléket, aminek az egyik végén egy SCART csatlakozó a másikon egy 4 tűs S-Video, valamint egy Jack csatlakozó volt. A TV azt írta ki, hogy "nincs jel", de a számítógépen történt állítgatások (felbontás váltás, stb.) során a kép(TV) egyszer-egyszer, néha hosszabban néha rövidebb ideig, de villódzott. A képernyőmön látott képet, egyik "villódzás" során sem tudtam kivenni, valamint a "nincs jel" felirat sem tűnt el egyszer se. Ha tudnátok ajánlani esetleg, egy másik kábelt vagy valamilyen eljárást, akkor azt nagyon megköszönném.

Üdv.!
Jackson

HALI!Ha be van kapcsolva a TV-n a kék képernyő, akkor azt kapcsold ki!Ez a kék képernyű a sok kis "hangya" helyett jelenik meg, mikor gyenge a jel vagy nincs jel az adott csatornán, de sok esetben gyenge jelként észleli a TV-OUT kimenetet is, így ha leszeded róla a kék képernyőt akkor az lehet h segít!Vagy ne a scarttal próbálkozz, hanem az RCA csatlakozóval,!tehát s-video kimenet+RCA bemenet!A sárgán megy a kép, a pirosan és fehéren meg a hang!És talán jobb képet is ad mint a scart!
Ennyit tudok javasolni!ÜDV!

#302 Felhasználó inaktív   Pvt. Jackson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 13:55

Idézet: dekelea - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 12:48

HALI!Ha be van kapcsolva a TV-n a kék képernyő, akkor azt kapcsold ki!Ez a kék képernyű a sok kis "hangya" helyett jelenik meg, mikor gyenge a jel vagy nincs jel az adott csatornán, de sok esetben gyenge jelként észleli a TV-OUT kimenetet is, így ha leszeded róla a kék képernyőt akkor az lehet h segít!Vagy ne a scarttal próbálkozz, hanem az RCA csatlakozóval,!tehát s-video kimenet+RCA bemenet!A sárgán megy a kép, a pirosan és fehéren meg a hang!És talán jobb képet is ad mint a scart!
Ennyit tudok javasolni!ÜDV!

Hello! Először is köszi a választ! Másodszor: a kék képernyőt kikapcsoltam, de az se használt sajnos semmit, csak most mintha a villódzás erősebben látszódott volna. Egyelőre még S-Video - RCA kábellel nem próbáltam. Addig is, ha esetleg neked vagy bárki másnak még lenne valami ötlete, akkor nagy szívességet tennétek nekem, ha megosztanátok velem.

#303 Felhasználó inaktív   pergabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 17:36

Hali! Pvt. Jackson esetleg még olyan kábelt próbálj ki aminek mindkét vége S-video, hátha az bejön.

Nekem viszont még ez se jött be, hiába próbálgatom, sehogy nincs kép, pedig a kék képernyő ki van kapcsolva már régóta, folyamatosan csak azt kapom h "nincs jel" :mad:  Vki ötlet? :think:
TV-m: Samsung SP43H3HTKép Kábel: Thomson, mind2 végén S-video

#304 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 20. 16:46

A hét tűs kimenet a VGA-n az komponens jel, ezért olyan kábel vagy átalakító kell, ami ebből kompozitot csinál (RCA-t/S-VHS-t); a legjobb lenne a saját TV-Out kábele, vagy más hasonló VGA-hoz adott kábel. ...és vastag árnyékolású RCA, mert különben fekete-fehér lesz a kép. Nincs más ötletem, kérem kapcsolja ki...:)

Szerkesztette: F-UzR 2009. 10. 20. 16:48 -kor

#305 Felhasználó inaktív   dekelea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 21:20

HALI!Szval a problémám, hogy adott egy ati hd3450-es videokártya és egy clatronic Tv, amin csak egy scart bemenet van!Namost, ha összekötöm kb fél óráig szines a kép, aztán átvált fekete-fehérbe!Ezután ha kikapcsolom a TV-t, pihentetem vagy 10percig, majd vissza, akkor ismét színes a kép egy ideig, és így tovább...
Sztem ez már TV probléma, készülök venni egy TV-t, már csak az a kérdés, hogy sztetek is valóban ez , tehát Tv probléma?Nem akarok feleslegesen 10ezreket kidobni, mert ez a TV-m jó, semmi baja, csakhát jó lenne összekötni géppel a TV-t végre!!THX

#306 Felhasználó inaktív   hetyu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 17:54

Sziasztok!

Új vagyok és sajnos nagyon kezdő is ezekben a dolgokban.
Szeretném a segítségetek kérni, mert nem nagyon tudom összekötni a régi videó karimat egy méf régebbi Tv-vel pedig eléggé fontos lenne :/
A Tv egy JVC crt, scart csatikkal hátul és elöl egy Kép és egy hang bementtel, gyaníttom, hogy ez S-videó, bár nem értek hozzá nagyon :/
A videókari meg egy NVidia 7900 Gs.
A probléma ott van , hogy ha egy VGA (azt hiszem ez a neve annak a csatinak ami a kártyából jön ki) - S-videó kábellel próbálkozom akkor a számítógép nem érzékeli a Tv-t.
Eért kérdezném, hogy megoldás lenne-e egy VGA - Scart kábel, létezik-e ilyen vagy átalakítókkal kellene megoldani a problémát vagy esetleg teljesen rossz oldalról közelítem meg a dolgokat! :s

Segítsetek kérlek  :confused:

#307 Felhasználó inaktív   burning 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 23:32

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy össze lehet e kötni a Számítógépet TV-el  VGA Komponens kábellel ( a TV-van komponens bemenet)

#308 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 19:37

Évek óta jól működő Asus ATI EAX 1650-re (XP) próbáltam egy új general catalist drivert (9.4) telepíteni, de az elején közölte, hogy "nem talált kompatibilis kártyát", és a telepítés félbeszakadt. Vissza is tettem a régi Asus drivert. (8.5)
Két nappal később filmet akartam nézni, de nincs TV kimenet egyetlen lejátszóval sem (MPC, VLC, stb.)
Driver leszed, újra fel - semmi. Driver leszed registry tisztító/spec. uninstall progival + reinstall régi driver - semmi.
GSpot minden codecet rendben talál, mégsincs semmivel TV kimenet.
Úúúúúúúúúgy nem akarok windows reinstallt.....
Van valakinek 5lete?
Előre is köszi.

Szerkesztette: tlala 2009. 11. 05. 19:40 -kor

#309 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 09:58

Idézet: tlala - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 18:37

Évek óta jól működő Asus ATI EAX 1650-re (XP) próbáltam egy új general catalist drivert (9.4) telepíteni, de az elején közölte, hogy "nem talált kompatibilis kártyát", és a telepítés félbeszakadt. Vissza is tettem a régi Asus drivert. (8.5)
Két nappal később filmet akartam nézni, de nincs TV kimenet egyetlen lejátszóval sem (MPC, VLC, stb.)
Driver leszed, újra fel - semmi. Driver leszed registry tisztító/spec. uninstall progival + reinstall régi driver - semmi.
Van valakinek 5lete?
Előre is köszi.

Még annyit, hogy a TV-n csak a desktop háttér látható, egyetlen lejátszó képe sem, bármit állítok a CCC-ben ill. a lejátszókban.

#310 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 14:21

Idézet: tlala - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:58

Még annyit, hogy a TV-n csak a desktop háttér látható, egyetlen lejátszó képe sem, bármit állítok a CCC-ben ill. a lejátszókban.

Gondolom, azt megnézted, hogy nem kiterjesztett asztalt látsz?!

#311 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 14:31

Idézet: F-UzR - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 13:21

Gondolom, azt megnézted, hogy nem kiterjesztett asztalt látsz?!

De, azt látom. Ahogy évek óta, hiszen mindig is kiterjesztett módban ment a TV kimenet, nem klónban. (Hiszen a monitorom felbontása jóval nagyobb, mint a TV-é.)
De a Színház üzemmód az mindig is teljes képernyős módra volt állítva, így én elindítottam a gyereknek a mesefilmet a galérián lévő gépen, a TV-n teljes képernyős üzemmódban megjelent a film, fent én meg nyugodtan dolgozhattam tovább...
Most viszont a TV-n csak az üres hátteret látom (ahogy eddig is, ha nem indítottam filmet), de ez azt követően is így marad, ha elindítom a lejtászót. Bármelyiket, bármilyen overlay beállítással.

Szerkesztette: tlala 2009. 11. 06. 14:32 -kor

#312 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 01:16

Adott egy ATI Asus HD3450-es kártya. A TV-re van kötve S-Videó->Scart átalakítón kersztül, a videó jel 4-tüskés S-Videó kábelen megy az átalakítóhoz.

Sajnos élvezhető képet még nem sikerült összehoznom.
A CCC-vel akkor található bármiféle kép a TV-n, ha force detect-re állítom a Component Video-t. Ekkor megjelenik egy HDTV is a device-ok közt, és ha ezt adom meg 2 képernyőnek, akkor valamiféle képet is láthatok. De ez fekete fehér, villog és kicsi afelbontása.
Megpróbáltam PowerStrippel hangolni a dolgon, de megdöbbenve tapasztalom, hagy jelenleg nem tudok elmozdulni vele a 480 sorrol, még akkor sem, ha 720x576-oz állítok be a PowerStripben.

Van valakinek ötlete???

Szerkesztette: KingFishR 2009. 11. 08. 01:17 -kor

#313 Felhasználó inaktív   lazadio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 15:47

Sziasztok!

Vettem egy új gépet, radeon 4870 vga -val. S-video kábellel rákötöm a normál képcsöves samsung tévére, minden ok, kivéve hogy a képen vízszintes halvány világos, és sötét sávok úsznak lefele. Elég zavaró filmnézés közben. Mint amikor lekamerázol egy monitort, vágjátok? Valami frekvencia gondolok lehetnek.
A régi 7300gt kártyámmal nem volt ilyen gond, szóval valószínűleg nem a tévé vagy a kábel hibája. Próbáltam már mindent állítani a catalyst -ban, illetve egy dugaszaljzatba is dugtam a gépet és a tévét is, de még mindig olyan.
Tudna valaki segíteni?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat!

#314 Felhasználó inaktív   zozoka71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 16:38

Volt olyan esetem, hogy szintén csíkozott a tv. Nem tudtam frissítés állításával, felbontás állításával valamit elérni. Aztán egy véletlen kábelérintés alkalmával feltűnt, hogy mikor a számgép háza és más elektromos ketyere, ebben az esetben egy sat vevő hátpanelje között rövidzárat okoztam eltűntek a csíkok a tv képernyőjéről.
Fogtam, becsavaroztam egy huzal egyik végét a számgép házhoz, másikat a másik ketyere testéhet, és gond meg volt oldva...
Egyébként NTSC/PAL jel, frissítési frekvencia, külön tudod a tv.hez és a monitorhoz állítani, és talán valamelyiknél eltűnik a csík...
...ami elromolhat, az el is romlik...

A masinám

Phenom II - tuning

#315 Felhasználó inaktív   lazadio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 09:27

Idézet: zozoka71 - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 16:38

Volt olyan esetem, hogy szintén csíkozott a tv. Nem tudtam frissítés állításával, felbontás állításával valamit elérni. Aztán egy véletlen kábelérintés alkalmával feltűnt, hogy mikor a számgép háza és más elektromos ketyere, ebben az esetben egy sat vevő hátpanelje között rövidzárat okoztam eltűntek a csíkok a tv képernyőjéről.
Fogtam, becsavaroztam egy huzal egyik végét a számgép házhoz, másikat a másik ketyere testéhet, és gond meg volt oldva...
Egyébként NTSC/PAL jel, frissítési frekvencia, külön tudod a tv.hez és a monitorhoz állítani, és talán valamelyiknél eltűnik a csík...

Hmmm, hát inkább nem próbálok elektromos dolgokat kötni az új számítógéphez, annyira nem értek hozzá. Kicsit drága mulatság lenne, ha elbasznám. Bár jobb ötletem nincs nekem sem.

#316 Felhasználó inaktív   lazadio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 15:07

Közben megoldódott. Azért leírom, ha esetleg másnak is lenne ilyen problémája:
Ki kell húzni a tévéből az antennát. Mármint a coax -ot.

#317 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 16:23

Idézet: lazadio - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 15:07

Közben megoldódott. Azért leírom, ha esetleg másnak is lenne ilyen problémája:
Ki kell húzni a tévéből az antennát. Mármint a coax -ot.

Magyarul, a TV-ben nincsenek tisztességesen szétválasztva a bemenetek egymástól és a nagyobb tunerjel belerondít a gyengébbe.

#318 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 09:35

Idézet: tlala - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 18:37

Van valakinek 5lete?
Előre is köszi.

Megpróbáltam "megjavítani" a lejátszást mindenféle AVIResetAll.reg, overlayfilter, stb. telepítésekkel - de továbbra sincs kép a TV-n az MPC-CH lejátszóval, csak a desktop háttér. Illetve azt elértem, hogy ha a MPC-HC-ben a kimenetet (output) a korábbi Overlay mixer-ről átállítom EVR Egyedi beállítás-ra és BEPIPÁLOM a "Direct3D Teljes képernyő" opciót, akkor van kép a TV-n, de az elsődleges monitoron nincsen...  Úgy tűnik, csak a Direct3D Teljes képernyőn van kimenet a TV-n, 2D-s output módokban nincs (kiterjesztett módról beszélek).
Ez vajon mitől lehet?

#319 Felhasználó inaktív   kornel_024 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 15:53

helló, uj vagyok és marhára buta, a gondom a következő nvidia geforce 9100m grafikai kártyám van a laptonon kimenet csak vga, namármost én össze szeretném kapcsolni a tv-vel amin pedig svideo,scart és komposit van, hogy csináljam, probáltam már kaptam egy havertol valamilyen kütyüt ami vga bemenet a másik vágán pedig svideo de sajna nem akar kápet csinalni a crt tv-n, valami ötlet van valakinek, előre is kösz

#320 Felhasználó inaktív   Jacek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 18:55

Hello, egy kerdes:) lehetetlen 4800-as kartyan hogy egyutt menjen a monitor meg a TV? mert ez eleg rohejes lenne:(:(:( de nem tudom ossze hozni 10 eves kartyakon is megy...

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.