HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2041 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 14. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 13. 23:02

Szerintem az a két nyeregpálca eléggé szabvány.

Nekem a Decathlon gazdaságoson is olyan volt. Van egy Selle SMP Hell nyergem, az nekem olyan 50 km fölött már nagyon nem jó, de azért egyszer már letoltam vele 90-et.

Most jött egy ISM Adamo Prologue és van egy ISM Adamo Road replika. Utóbbi kettő nekem éppen bejött, mert nem nyom. És eléggé széles is.

Nova kb. pont azvellentétét fogja mondani, hogy neki mi jött be.

Pár száz eurót számolj rá, amit a nyergek vásárlására és veszteséggel eladására fogsz költeni, ha nincsen szerencséd és nem találod meg elsőre azt, ami neked a legjobb.

Itthon az SMP drágább (30+ ezer Ft) nyergeiből lehet teszt példányt kölcsönözni.

Én kábé 25 km után már nagyon zsibbandok seggügyileg. Meg (most anatómiailag pongyola megfogalmazás következik) az a rész, ami az ember farka tövében van nagyon zsibbad. Oda tutira nem jut elég sok vér. 35 km után már minden lejtőn ki kell üljek oldalra, tehát a combomra ülök és oldalra kirakom a testsúlyt. A 70-es körön a végén már csak oldalra kiülve ment a dolog, minden lejtőn így próbáltam rekuperálódni.

Lehet bepróbálok egy ilyet, aztán legfejlebb ki kell próbáljak még párat ha nem jön be.

Úgy nézem, hogy ez a nyereg dolog teljesen egyedi preferenciák alapján működik. Mivel mindenkinek más a feneke, ezért kábé annyira lehet egyetemes okosságokat mondani, mint a cipőknél.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2042 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 14. 09:34

Én kábé 25 km után már nagyon zsibbandok seggügyileg. Meg (most anatómiailag pongyola megfogalmazás következik) az a rész, ami az ember farka tövében van nagyon zsibbad. Oda tutira nem jut elég sok vér. 35 km után már minden lejtőn ki kell üljek oldalra, tehát a combomra ülök és oldalra kirakom a testsúlyt. A 70-es körön a végén már csak oldalra kiülve ment a dolog, minden lejtőn így próbáltam rekuperálódni.

Lehet bepróbálok egy ilyet, aztán legfejlebb ki kell próbáljak még párat ha nem jön be.

Úgy nézem, hogy ez a nyereg dolog teljesen egyedi preferenciák alapján működik. Mivel mindenkinek más a feneke, ezért kábé annyira lehet egyetemes okosságokat mondani, mint a cipőknél.

Chris, más ennyiért energiaitalt vesz :laugh:

#2043 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 18:05

Durvább a helyzet, mint a cipőknél! Elmentem a Spuriba, ráállítottak valami csoda eszközre, utána felpróbáltattak velem négy pár cipőt, azokban kellett kocogni a boltban. A végén kettő pár közül még egy selejtezéssel megvettem az egyiket. 32 ezer Ft volt. De fasza. Félmaraton után sem fáj sem a bokám, sem a térdem, sem az Achillesem. Nyereg fronton nem ilyen könnyű a helyzetem...

Ha proszi bácsi zsibbad és tapintásra nem jut vér kis enperának sem, akkor én az Adamo nyergekre mennék rá. Picsa drága, de Kínából lehet rendelni replikát, az kb. 20-30 USD. A gyári olyan 60-65 GBP ha eBayen le tudod csapni, itthon 45-55 ezer Ft boltban. De a replika elég, hogy kipróbáld, megfelel-e! És a mostani, azaz a leendő edző bringára jó lesz a gyárit majd megveszed jövőre az új bringához! 😃

#2044 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 14. 19:05

Durvább a helyzet, mint a cipőknél! Elmentem a Spuriba, ráállítottak valami csoda eszközre, utána felpróbáltattak velem négy pár cipőt, azokban kellett kocogni a boltban. A végén kettő pár közül még egy selejtezéssel megvettem az egyiket. 32 ezer Ft volt. De fasza. Félmaraton után sem fáj sem a bokám, sem a térdem, sem az Achillesem. Nyereg fronton nem ilyen könnyű a helyzetem...

Ha proszi bácsi zsibbad és tapintásra nem jut vér kis enperának sem, akkor én az Adamo nyergekre mennék rá. Picsa drága, de Kínából lehet rendelni replikát, az kb. 20-30 USD. A gyári olyan 60-65 GBP ha eBayen le tudod csapni, itthon 45-55 ezer Ft boltban. De a replika elég, hogy kipróbáld, megfelel-e! És a mostani, azaz a leendő edző bringára jó lesz a gyárit majd megveszed jövőre az új bringához! 😃

Én most végül vettem egyet.

630 SEK-ről volt leárazva 230-ra. Ez HUF-ban olyan 8k, tehát nem annyira vészes. A gyárinál vélhetően jobb lesz, aztán legfeljebb majd lépegetek felfelé.
Nézetettem a ROSE bringákat, mindenféle rivjút és magukat a gépeket. Hmmmmmm...

#2045 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 14. 19:24

Én most végül vettem egyet.

630 SEK-ről volt leárazva 230-ra. Ez HUF-ban olyan 8k, tehát nem annyira vészes. A gyárinál vélhetően jobb lesz, aztán legfeljebb majd lépegetek felfelé.
Nézetettem a ROSE bringákat, mindenféle rivjút és magukat a gépeket. Hmmmmmm...

Én alkalmi vétellel vettem egy Cervélo-t, most egy ideig lapítok az asszonynál, mert kivágta a biztosítékot a vételár...

Anyám mondta, hogy más ennyiért használt autót vesz, nem biciklit. Mondtam, hogy én meg használt biciklit. Mi? Hogy ez használt? :eek:

Kicsit ő is ledöbbent... 😃

#2046 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 14. 20:31

Én alkalmi vétellel vettem egy Cervélo-t, most egy ideig lapítok az asszonynál, mert kivágta a biztosítékot a vételár...

Anyám mondta, hogy más ennyiért használt autót vesz, nem biciklit. Mondtam, hogy én meg használt biciklit. Mi? Hogy ez használt? :eek:

Én leboltoltam asszonnyal, hogy ha elad még egy házat otthon, akkor vehetek egyből bicót. Ha késik az eladás, akkor nekem kell összespórolni. Az élet nem habostorta.

#2047 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 14. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 14. 20:31

Ez az?

Ilyennel 40 km/h átlag még pihenőtempó, nem?

#2048 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 07:37

Kipróbáltam a pulzusmérős órát. Megpróbáltam kábé úgy menni, ahogy szoktam. Érdekes volt látni a pulzust. Van egy hosszú stabil emelkedő, ott megpróbáltam nem 25 km/h sebesség alá esni. A pulzus szépen felment kábé 160-ról 177-re.

Nem is tudtam, de ez a cucc finn tervezésű. Nagyon jól testre lehet szabni a webes felületen, hogy milyen paraméterek legyenek a különféle képernyőkön. Lehet képernyőket hozzáadni vagy kivenni. És mindenféle sportra külön beállításokat lehet berakni. Elég potens egy kis szerszámnak tűnik. Még csak kapargatom a funkciók felszínét, majd jobban bele kell ássam magam az adatok kiértékelésébe is.

Munkába menet ma:

Kép

#2049 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 08:18

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 14. 21:07

Ez az?

Ilyennel 40 km/h átlag még pihenőtempó, nem?

Nem, régebbi.
Ez:
Csatolt fájl  Cervélo_kicsi.jpg (160,18K)
Letöltések:: 5

De azért megy rendesen! :D

#2050 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 17. 08:37

Kipróbáltam a pulzusmérős órát. Megpróbáltam kábé úgy menni, ahogy szoktam. Érdekes volt látni a pulzust. Van egy hosszú stabil emelkedő, ott megpróbáltam nem 25 km/h sebesség alá esni. A pulzus szépen felment kábé 160-ról 177-re.

Nem is tudtam, de ez a cucc finn tervezésű. Nagyon jól testre lehet szabni a webes felületen, hogy milyen paraméterek legyenek a különféle képernyőkön. Lehet képernyőket hozzáadni vagy kivenni. És mindenféle sportra külön beállításokat lehet berakni. Elég potens egy kis szerszámnak tűnik. Még csak kapargatom a funkciók felszínét, majd jobban bele kell ássam magam az adatok kiértékelésébe is.

Munkába menet ma:

Kép

Nekem anno azt mondta a kardiológus, hogy 160 fölé ne nagyon menjen a pulzus edzés közben sem...

Ja, csak, hogy tudjuk, hol a helyünk, két komolyabban bicajozó brigádtól is azt hallottam, hogy vannak pulzus kontrollos edzések, amikor nem megy a pulzus 130 fölé, úgy tekernek. Nekem már attól majdnem 130, hogy ránézek a bringára... :D

#2051 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 08:59

Általános bóklászásra vettem hétvégén egy BTwin Rockrider 520-at. Gyorsan tekertem egy 6 km-es erdős, downhill pályás futamot. Tanulság: ha mást nem is, üres kulacsot vigyél, hogy a kutaknál fel tudd tölteni. Kicsit meghaltam a végén, nem vagyok még hozzászokva a mozgáshoz.
Csatolt fájl  big_63b8602d94ac456bbd07a42031c5c187.jpg (78,11K)
Letöltések:: 10
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2052 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 17. 09:20

Nekem anno azt mondta a kardiológus, hogy 160 fölé ne nagyon menjen a pulzus edzés közben sem...

Ja, csak, hogy tudjuk, hol a helyünk, két komolyabban bicajozó brigádtól is azt hallottam, hogy vannak pulzus kontrollos edzések, amikor nem megy a pulzus 130 fölé, úgy tekernek. Nekem már attól majdnem 130, hogy ránézek a bringára... :D

Én úgy nézem, hogy be kell szépen edzeni magát az embernek és meg kell ismerni a saját pulzuszónákat. Ebben a kütyüben van olyan nézet, amikor zónákra osztja a pulzust és lehet követni, hogy 1-től 5-ig milyen "dobozokba" esik a pulzus. Lehet kézzel is definiálni vagy adaptívan definiál. A gép az adataim alapján kiírta, hogy elvileg nekem 181 körül lenne a maximális pulzusom.

A norvég kollégám mondta, hogy ha találok olyan emelkedőt, ami elég hosszú és viszonylag stabilan emelkedik akkor ott ki tudom magam hajtani. Ha a sebesség még emelkedik, de a pulzus már nem és közben majdnem kiköpöm a belemet, akkor alighanem elértem a maximális pulzusomat.

A mai próbán egy hosszú és lankás emelkedőn tekertem, de szerintem ez nem elég hosszú emelkedő. Majd el kell menni egy nagyobb körre mondjuk a reptér felé és ott kihajtani magamat. Lehet, hogy a hétvégén eljutok egy körre. A munkába menet a 7,3 km elég móka-miki táv igazából. Ha megjön a nyereg még a héten, akkor azzal el is tudok menni egy bejárató körre.

Ha 130 fölé nem akarom engedni a pulzust, akkor alighanem 20 km/h fölé nem megyek. Most az egyenes szakaszokon az erdősáv mellett kábé 35-el haladtam, a kicsit emelkedősebb részeken visszaestem kábé 28-30-ra. A hosszú emelkedőn megpróbáltam 25 felett maradni.

Amikor felültem a bringára reggel, akkor volt olyan 80 körül. Nyomást ellenőriztem a kerékben és felszereltem a kütyü ki konzolját a kormányra. Aztán amikor felültem a bringára izgalmi állapotba kerültem és 100 lett a pulzus. Amikor pedig elindultam, akkor hamar 130 lett már a lejtős részen is a lovarda felé. Aztán amikor elkezdtem erőből tekerni, akkor egyből 150. Amíg oda nem értem a lámpás kereszteződéshez tartottam a 150-160 körüli pulzust. A lámpánál lement 120-ra, aztán pedig jött az emelkedő.

Most igazából előjött a kisördög, hogy mennyi lehet a tényleges maximális pulzusom. Ki akarom akasztani a mutatót :)

#2053 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2016. 05. 17. 09:59

Általános bóklászásra vettem hétvégén egy BTwin Rockrider 520-at. Gyorsan tekertem egy 6 km-es erdős, downhill pályás futamot. Tanulság: ha mást nem is, üres kulacsot vigyél, hogy a kutaknál fel tudd tölteni. Kicsit meghaltam a végén, nem vagyok még hozzászokva a mozgáshoz.
Csatolmány big_63b8602d94ac456bbd07a42031c5c187.jpg

Gratula! Jó tekerést!

#2054 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2016. 05. 17. 09:59

Csatolmány big_63b8602d94ac456bbd07a42031c5c187.jpg

Azt szokták mondani, hogy 1 óra bicaj 1 kulacs. Nekem ez nem elég, olyan 20 km per kulacs sebességgel iszom... :D

#2055 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 17. 10:06

Azt szokták mondani, hogy 1 óra bicaj 1 kulacs. Nekem ez nem elég, olyan 20 km per kulacs sebességgel iszom... :D

Van kulacs is, meg tartó is, de valamilyen hülye ötlet folytán úgy gondoltam, hogy csak kipróbálom a biciklit, 3 napig hordoztuk a csomagtartóban (szombaton vettük, tegnap értünk haza), nem is volt túl jó idő. Aztán tekerés közben gondoltam, hogy kipróbálom az erdei downhill pályát, hogy milyen (nem hülyeség az SPD, nem esik le a láb a pedálról, ugratás közben, szóval lehet be kell szerezni egyet), ami azért néha kemény volt számomra, emelkedő, meg minden. A váltón még állítani kell, elöl az 1-est nehezen veszi.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2056 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 17. 10:04

Most igazából előjött a kisördög, hogy mennyi lehet a tényleges maximális pulzusom. Ki akarom akasztani a mutatót :)

De azért vigyázz magadra! Karod/szemed van másik, szíved nincsen!

#2057 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: A.J. Crowley - Dátum: 2016. 05. 17. 10:11

Van kulacs is, meg tartó is, de valamilyen hülye ötlet folytán úgy gondoltam, hogy csak kipróbálom a biciklit, 3 napig hordoztuk a csomagtartóban (szombaton vettük, tegnap értünk haza), nem is volt túl jó idő. Aztán tekerés közben gondoltam, hogy kipróbálom az erdei downhill pályát, hogy milyen (nem hülyeség az SPD, nem esik le a láb a pedálról, ugratás közben, szóval lehet be kell szerezni egyet), ami azért néha kemény volt számomra, emelkedő, meg minden. A váltón még állítani kell, elöl az 1-est nehezen veszi.

Ha tök új volt a bringa, akkor 50-100 km után vidd a szervizbe, vagy állítsd be Te, mert nyúlni fog a lánc, bovdenek picit...

Én most szembesültem vele, hogy elég sokba kerül ez a bicajozás. Kell venni három láncot, azt 1500 km-es periódussal cserélni kétszer. Akkor lement 9000 km. Akkor kell venni megint három láncot, meg egy lánckerék sort hátra. Újabb ciklus, akkor elmentünk 18000 km-t. Ekkor már a hajtómű s cserés.

Tehát 6 db lánc (60.000 Ft), két szett hátsó sor (70.000 Ft), és egy hajtómű (passz Ft) kopik el 18.000 km alatt. Ami nekem kb. 4-5 év alatt le fog menni...

Szerk.: SPD jó cucc, de vásárlás előtt informálódj, lehet, hogy az eggbeater jobban be fo neked jönni! ;)

Szerkesztette: Bujdy 2016. 05. 17. 09:20 -kor

#2058 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 09:21

Én kábé 25 km után már nagyon zsibbandok seggügyileg. .

Nem lehet, hogy inkább az üléspozícióddal van a gond?
Pont a múlthéten jártam úgy, hogy a szervizes elállította az ülésmagasságomat és újra kellett kalibrálnom magamnak. :(
Nem volt megjelölve, hogy hol állt előtte, ezért jópár utánállítást követően sikerült megtalálnom újra a tökéletes pozíciót.
Az vettem észre, hogy kábé fél centi le-fel állítás is sokat segít a kényelmi érzeten..
Próbáld ki, hogy ha lejjebb veszed ennyivel az ülésedet, akkor változik-e valami.

#2059 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 05. 17. 10:21

Nem lehet, hogy inkább az üléspozícióddal van a gond?
Pont a múlthéten jártam úgy, hogy a szervizes elállította az ülésmagasságomat és újra kellett kalibrálnom magamnak. :(
Nem volt megjelölve, hogy hol állt előtte, ezért jópár utánállítást követően sikerült megtalálnom újra a tökéletes pozíciót.
Az vettem észre, hogy kábé fél centi le-fel állítás is sokat segít a kényelmi érzeten..
Próbáld ki, hogy ha lejjebb veszed ennyivel az ülésedet, akkor változik-e valami.

Az ülésmagasság oké. A sarkammal picit behajlított lábbal érem el a pedált alsó helyzetben.

Az lehet, hogy a kormány van mélyen az üléshez képest. A lábam hosszú, a felsőtestem rövid.

A kis enperába alig jut vér, nagyon nyomódik....

#2060 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 17. 16:40

Az ülésmagasság oké. A sarkammal picit behajlított lábbal érem el a pedált alsó helyzetben.

Az lehet, hogy a kormány van mélyen az üléshez képest. A lábam hosszú, a felsőtestem rövid.

A kis enperába alig jut vér, nagyon nyomódik....

Üléspozíció még sok módon változtatható! Az ülést lehet mozgatni előre-hátra, a dőlésszöge is számíthat.

Ha elmész egy szakboltba, valamennyire beállítják neked, de a végén neked kell kitapasztalni...

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.