HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2121 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 29. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 29. 20:00

Fogadást nyerte?
Mit evett közben? Hogy volt elég folyadéka?

Amikor napi 100-150km átlag távokat tekertem, nem volt akkora nyűg a folyadékpótlás sem. 60km-re kulacsot sem vittem, de nem is izzadtam le folyamatosan.
Mondjuk a jobb kör az olyan, hogy Margit hídnál találkozó, az nekem 30km út, onnan kis laza tekerés a pilisben, Szlovákiában pótoltuk a sör és becherovka jellegű folyadékokat, Margit hídnál lecsatlakozás, haza. Ilyenre azért 1.5l-es CamelBak felugrott a hátamra. Aztán én ugyanezeket a köröket fixivel toltam le, Sanyika meg vastag kerekes össztelós áruházi nehezékkel, ki mivel nehezíti az életét. Sanyika sem normális. Mondjuk az már akkor is látszott, amikor elbringázott Indiába, megnézte, mennyi a haza repjegy, sok volt, hazabringázott. Sanyika állat.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2122 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 29. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 05. 29. 22:46

Amikor napi 100-150km átlag távokat tekertem, nem volt akkora nyűg a folyadékpótlás sem. 60km-re kulacsot sem vittem, de nem is izzadtam le folyamatosan.
Mondjuk a jobb kör az olyan, hogy Margit hídnál találkozó, az nekem 30km út, onnan kis laza tekerés a pilisben, Szlovákiában pótoltuk a sör és becherovka jellegű folyadékokat, Margit hídnál lecsatlakozás, haza. Ilyenre azért 1.5l-es CamelBak felugrott a hátamra. Aztán én ugyanezeket a köröket fixivel toltam le, Sanyika meg vastag kerekes össztelós áruházi nehezékkel, ki mivel nehezíti az életét. Sanyika sem normális. Mondjuk az már akkor is látszott, amikor elbringázott Indiába, megnézte, mennyi a haza repjegy, sok volt, hazabringázott. Sanyika állat.

Légy olyan, mint Sanyika? :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2123 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 29. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 29. 22:52

Légy olyan, mint Sanyika? :)

Ne. Sanyika nem a saját határait feszegeti, hanem az őrületét.
...

#2124 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2016. 05. 29. 21:19

Na, a lánc faszán tiszta lett, kár, hogy ez a váltón a feszítő keréken nem sokat segít, mondjuk suvickoltam azt is.
Aztán úgy tűnik, első-hátsó kerekemre is ráférne egy centírozás...

Mivel érdemes a fogaskerekeket tisztítani? A munkábajárós bringán kezdenek nagyon durván kinézni, szeretném én is letisztítani őket.
Gondolom valami vegyszer és mosogatókefe csodát művelhet. De milyen vegyszer?

#2125 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 05. 29. 22:46

Ez azért alkat kérdése is. Én kb. 20-25 kilométerenként elfogyasztok egy 7-8 decis kulacsot. Velencei tó körre még nem viszek kulacsot, de ha vége, akkor szomjas vagyok. Két kört esetén már két kulaccsal megyek és meg is iszom...

#2126 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 30. 08:13

Mivel érdemes a fogaskerekeket tisztítani? A munkábajárós bringán kezdenek nagyon durván kinézni, szeretném én is letisztítani őket.

160 bar környékén már mindegy, milyen vegyszer :)
...

#2127 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 05. 30. 10:04

160 bar környékén már mindegy, milyen vegyszer :)

Ha óvatosan célozva lefújom gőzborotvával a fogaskereket elöl-hátul, akkor nem csinálok bajt, nem? A hajtókar és a kerékcsapágy ha nem kap a közvetlen sugárból, akkor végső soron működnie kell.

Akkor elbringázok a kútra és lefújom ott.

#2128 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:29

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 30. 08:13

Brigéciol+fogkefe
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2129 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 30. 11:29

Brigéciol+fogkefe

Utána fogmosásnál nem szar az íze?
...

#2130 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:35

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 05. 30. 11:34

De leszedi a fogkövet :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2131 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 30. 11:29

Brigéciol+fogkefe

Meg kell nézzem mi a brigéciol svédül.

#2132 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 05. 30. 11:34

Csak ha WC-kefének is használod.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2133 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 13:52

Első menetben lefújom magasnyomásúval, mivel annyira koszos. Aztán utána jöhet a fogkefés (mosogatókefés) pacsálás valami svéd brigéciollal. Még ki kell találjam hol tudok ilyet csinálni, hogy ne fröcsköljek össze mindent a kosszal. Lehet elmegyek a kocsimosóba és ott csinálom, mivel ott eleve összegyűjtik a lefolyó vegyszereket és nem a környezetet szennyezi.

Mivel bringás ruhában fogom csinálni, ezért utána magamat is le tudom csapatni a magasnyomásúval, hogy szépen tisztán menjek haza Kép

#2134 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 30. 20:49

Találtam erős zsíroldót. Ezt is kipróbálom a mosogatókefével majd.

Kép

#2135 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 06:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 28. 18:41

Király vagy!
Nekem ma derült ki, hogy a cipővel kezdeni kell valamit, mert a talpam kurvára fáj! Kövérség okán túl messze vannak a térdeim egymástól, ezért a külső talpél is visz át erőt a pedálra, amit nem kellene. 50 km után megálltam a kocsinál, kitéptem a sportcipőm talpbetétjét, akkor kicsit jobb lett.

111 km volt, 880 méter szinttel, Nagyatádon 180 km lesz, 650 méter szinttel. Kezdek félni...

Most milyen bringával edzel?

A Cervélo gurigázni van van versenyekre?

Az 50-es versenyen volt egy csaj kosaras női vázas EcoRide elektromos bringával. A legmeredekebb emelkedőn büszkén haladt felfelé a ténylegesen tekerők nagy elképedésére. A vízszintesen kielőztem, itt elvekről van szó.... :)

#2136 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 31. 07:49

Most milyen bringával edzel?

A Cervélo gurigázni van van versenyekre?

Az 50-es versenyen volt egy csaj kosaras női vázas EcoRide elektromos bringával. A legmeredekebb emelkedőn büszkén haladt felfelé a ténylegesen tekerők nagy elképedésére. A vízszintesen kielőztem, itt elvekről van szó.... :)

Az edzés az jó kérdés. A szombati rendezvényen természetesen a Cervélo-val voltam. De mivel azon edző kerekek vannak (verseny kerekeim nincsenek) ezért lehet, hogy ha ma bringzni megyek, akkor azzal megyek. Van egy frankó 60 km-es köröm itt a Velencei-tó környékén, az ebédszünetnek pont jó! :D

De az is lehet, hogy ma dupla futás lesz. Még nem döntöttem el. Kellene futnom is de ha ma bringázni megyek, akkor meglesz az 500 km ebben a hónapban... :D

(ha küldesz privátban elérhetőséget, akkor felveszlek ismerősnek a Garmin userhez! ;))

#2137 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 31. 08:13

Az edzés az jó kérdés. A szombati rendezvényen természetesen a Cervélo-val voltam. De mivel azon edző kerekek vannak (verseny kerekeim nincsenek) ezért lehet, hogy ha ma bringzni megyek, akkor azzal megyek. Van egy frankó 60 km-es köröm itt a Velencei-tó környékén, az ebédszünetnek pont jó! :D

De az is lehet, hogy ma dupla futás lesz. Még nem döntöttem el. Kellene futnom is de ha ma bringázni megyek, akkor meglesz az 500 km ebben a hónapban... :D

(ha küldesz privátban elérhetőséget, akkor felveszlek ismerősnek a Garmin userhez! ;))

Most lehet jobb lenne csendben maradnom és nem elárulni a hozzá nem értésemet, de a kíváncsiság győzött. Milyen az edző kerék és milyen a verseny kerék? A verseny könnyebb? Vagy áramvonalasabb?

A Garmin dolog úgy is megy, hogy nekem Polar cuccom van? Mert akkor szívesen megnézem.

#2138 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 31. 09:28

Most lehet jobb lenne csendben maradnom és nem elárulni a hozzá nem értésemet, de a kíváncsiság győzött. Milyen az edző kerék és milyen a verseny kerék? A verseny könnyebb? Vagy áramvonalasabb?

A Garmin dolog úgy is megy, hogy nekem Polar cuccom van? Mert akkor szívesen megnézem.

Garmint nem tudom, hogyan lehet, lehet, hogy csak Garmin accounttal.

Edzőkerék:
Mavic
Versenykerék:
Mavic
Vagy pl. versenykerék:
Zipp

Nekem ilyen van:
Shimano R500

Ez elvileg egy vállaható kerékszett, de a tuti verseyzők olyannal mennek, ami 35-40-es átlag fölött jobb. Nekem arra nincsen szükségem, mert a 35-ös átlaghoz még "picit" nőnöm kell... :D

Szóval nekem csak "edző kerék" szettem van, "verseny kerék" vásárlását nem is tervezem addig, amíg nem tudok 6 óra alatt lenyomni egy 180-as távot pl. Nagyatádon (ahol alig van szint emelkedés, 650m a 180 km alatt)...

#2139 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 05. 31. 09:55

Szóval nekem csak "edző kerék" szettem van, "verseny kerék" vásárlását nem is tervezem addig, amíg nem tudok 6 óra alatt lenyomni egy 180-as távot pl. Nagyatádon (ahol alig van szint emelkedés, 650m a 180 km alatt)...

A te szinteden nézve (és ez most nem b.sztatás, hanem tényleg így gondolom) teljesen mindegy, hogy edzőkerék vagy versenykerék. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy van a nagyon jó kerék meg a qrvajó kerék.

#2140 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 31. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2016. 05. 31. 10:31

A te szinteden nézve (és ez most nem b.sztatás, hanem tényleg így gondolom) teljesen mindegy, hogy edzőkerék vagy versenykerék. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy van a nagyon jó kerék meg a qrvajó kerék.

Beszélgetve a hozzáértőkkel, ki kell javítsalak! ;)
A "versenykerék" 25-ös átlagnál rosszabb, mint az "edzőkerék"! Ha eléri az ajánlott sebességet, akkor több tucat wattot is tud spórolni, de nekem az kifejezetten rosszabb! És most nem arra a részére gondolok, hogy a 120 kilómmal a radiálisan fűzött kerék nem ajánlott, vagy hogy minek gumizzak szingós kereket, hanem pusztán a mechanikai részére.

Szóval nekem most kurva jó volt, hogy a Cervélo eladója eladta külön a karbon kerekeket, mert nem kellett azt kifizetnem, de van egy olyan vázam, amivel akár 2-3-4 év múlva is tudom menni, immáron "versenykerékkel"! :up:

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.