HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2161 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 06. 04. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 06. 04. 20:42

Hát ezt a Velence 10x-t elnyomta az eső... :(
Három kiegészített kör lett, 90 km, 3:15 alatt. 27,5-es átlag, azaz ha normál kört mentem volna, akkor pont egy óra egy kör.

Tavaly ilyenkor ezt sem gondoltam volna...

Jól nyomod, tök jó hogy már 120 kg alatt vagy. Tudom, hogy nevetséges számokról van szó, de nekem azért nagy dolog a pici modellvalóságomban. Január közepétől Húsvétig sikerült lemenni 90 kg-ra, aztán most tartom. Ha sikerül tartani a nyári edzéstervet, akkor szerintem a nagy zabálásban sem fogok meghízni, vagy akár még fogyhatok is.

Ma este felraktam a pedálokat és a második kulacstartót. Holnap délelőttre pedig elkéreckedtem itthonról. Tekerni akarok már, mert megőrülök különben. Ma lehetett volna menni, de gulyást és almáspitét kínálgattam a helyi multikulti napon, míg a feleségem a leadandó dolgozatát írta otthon. A vicc az, hogy ő jelentkezett be a fesztiválra, hogy majd főzünk magyar kaját, aztán megkaptam a feladatot :omg: :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2162 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 04. 22:10

Kép

Kulacstartó felrakva, pedál felrakva. Holnap felkelek 7-kor, reggeli, aztán megyek tekerni.

#2163 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 06. 04. 23:10

Kulacstartó felrakva, pedál felrakva. Holnap felkelek 7-kor, reggeli, aztán megyek tekerni.

Most nem tudok képet feltenni, de én is felraktam a 3. és 4. kulacstartót. :D

Azaz van egy kulacsom a vázon a ferde csövön (a nyeregcső csövén nincsen erre kialakítva hely), egy "rakéta" a kormányon, meg kettő legolcsóbb kulacstartó a nyereg mögött. A 90 km alatt három kulacs ki is ürült... :D

#2164 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 06. 04. 23:10

Na, hogy ment a tekerés?
Én ma futottam. 2:49 lett a félmaraton. Ez a második félmaratonom. Az első 3:24 lett. Hasonló javulásra már nem számítok... 😃

Nettó, pihent edzésidő alapján 6:57 a szumma időm a középtávra. Ebből kell depóval (kb. 8-10 perc), fáradtsággal bruttó 8:00-ba beférni.
Számításaim szerint kb. 3:40-3:45 marad majd a félmaratonra, ha nem lesz sérülés, elégnek kell lennie! 😃

#2165 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 06. 05. 14:47

Na, hogy ment a tekerés?
Én ma futottam. 2:49 lett a félmaraton. Ez a második félmaratonom. Az első 3:24 lett. Hasonló javulásra már nem számítok... 😃

Nettó, pihent edzésidő alapján 6:57 a szumma időm a középtávra. Ebből kell depóval (kb. 8-10 perc), fáradtsággal bruttó 8:00-ba beférni.
Számításaim szerint kb. 3:40-3:45 marad majd a félmaratonra, ha nem lesz sérülés, elégnek kell lennie! 😃

Délelőtt asszony lelőtte a témát, mehettünk állatkertbe. Viszont most értem haza, délután csak elmentem tekerni. Atom meleg volt és durván fújt a szél. De azért jól éreztem magam.

Kép

Kép

#2166 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 19:16

Ma bringázás előtt csináltam egy analízist a különféle szögekről. Leraktam a kamerát a babakocsira és a falnak támaszkodva különféle lábszögeket néztem. Alul fogtam a kormányt, aztán felül is.

Remélem nem teljesen rossz a beállítás.

Láb lerakva:

Kép

Hajtókar közel vízszintesen:

Kép

Hajtókar függőlegesen:

Kép

Kép

Kormányt felül fogva tök kényelmes:

Kép
Mielőtt valaki megkérdezi. Mindig STIG sisakban bringázom..... :laugh:

Szerkesztette: enpera 2016. 06. 05. 19:17 -kor

#2167 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 20:33

Ezek ilyen tudományosan megalapozott pózok? Mert én a montin kb. annyira emeltem az ülésen, hogy szinte teljesen nyújtott a lábam a pedál alsó állásában, viszont pl. talajt nem ér a lábam ülve. Kormányt maximumra felhúztam, de még így is kicsit alacsony, ha épp erősen tekerek.
KomposztWC

#2168 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2016. 06. 05. 21:33

Ezek ilyen tudományosan megalapozott pózok? Mert én a montin kb. annyira emeltem az ülésen, hogy szinte teljesen nyújtott a lábam a pedál alsó állásában, viszont pl. talajt nem ér a lábam ülve. Kormányt maximumra felhúztam, de még így is kicsit alacsony, ha épp erősen tekerek.

Az ülés úgy van beállítva, hogy a sarkamat rátéve majdnem nyújtva van a lábam. A kormány alá az előző tulaj berakott 4 db (!) emelőgyűrűt. Így nem túl attack, de nekem ennyi elég is. Ma egy hosszú lejtőn mentem "attack", utolsó fokozatban is hajtottam. Ott már eléggé fúj a szél, egy rovart nem szembe kaptam, hanem járomcsontra, csípett az ütés izomból. Utána jobban hunyorítottam :laugh:

#2169 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 05. 21:01

Csináltam a bringáról egy muzsikus videó kompilációt, erre a nyűves jutyúb letiltotta, mivel a Kill Bill zenéje van benne. De nem baj, mert most újraforgatom egy instrumentális zenével, ami talán működni fog. Sok a köcsög, ez a baj....

Link majd jön mindjárt, bele tudom szerkeszteni alighanem. Úgyis mindig szerkesztek.

Szerkesztette: enpera 2016. 06. 05. 21:09 -kor

#2170 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 12. 19:51

Ma sikerült megint elszabadulni tekerni. Ismét mindenfajta terv nélkül csak úgy elindultam és tekertem. A végén még komppal is mentem.

Kép

Kép

Fújt a szél rendesen, néha még hátulról is. Olyankor csillagközi sebességgel haladtam (a fejemben)....

Kép

Kép

#2171 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 25. 13:28

Egy hétig nem tudtam bringázni, a kiscsaj állandóan visszafertőzött az utolsó 3 hétben. Az utolsó héten már inkább nem bringáztam, hogy végre meggyógyuljak. Ma már nem bírtam tovább. Nyomtam megint egy 60 km-es kört, nagyon jó volt. Sikerült 28,8 km/h átlagot futni a Polar szerint, a Strava szerint 29 az átlag.

Láttam egy Cérvélo SS bringát, kábé űrtechnikának tűnik közelről nézegetve. Gondolom vagy 4 kg-al könnyebb az én gépemnél :)

#2172 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 06. 26. 21:50

Na, rájráj-Hungeráj!

Azért sör így is sok fog ma fogyni...
KomposztWC

#2173 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 03. 17:08

Kép

Kép

Hmmmm...

Vettem új abroncsot.

#2174 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 04. 08:00

Szandál zoknival? :unsure:

#2175 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 04. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 07. 04. 09:00

Szandál zoknival? :unsure:

Otthoni papucsom. Zoknival, mert nincs meleg.

#2176 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 04. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 04. 09:32

Otthoni papucsom. Zoknival, mert nincs meleg.

Márpedig nyár van, és kész. Angolok értik, azok mezítláb tolják csöpögő orral, mert nyár van.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2177 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 04. 20:00

https://youtu.be/aBH_oYrQUo0

Nem sikerült a 200, elkapkodtam. Legközelebb.

#2178 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 05. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 04. 21:00

https://youtu.be/aBH_oYrQUo0

Nem sikerült a 200, elkapkodtam. Legközelebb.

Az miért jó amúgy?

Ha mellkasra szerelnéd a kamerát egy ilyesmivel, akkor szerintem élvezhetőbb lenne a felvétel. Nem takarná ki a kép nagy részét a váz..

#2179 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 05. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 07. 05. 09:44

Az miért jó amúgy?

Ha mellkasra szerelnéd a kamerát egy ilyesmivel, akkor szerintem élvezhetőbb lenne a felvétel. Nem takarná ki a kép nagy részét a váz..

Nem "jó", csak poén. Van mellkasi pántom, de arról a timelapse pocsék lesz a mozgás miatt. Olyat is próbáltam már, hogy selfie boton volt a kamera a kormányra szerelve. Az is érdekes, de nem túl stabil timelapse célra. Vettem nemrég egy vállra rakható pántot, de a lányom elsúvasztotta valahova. Az is vicces, amikor a gyerekszállító utánfutón van a kamera egy selfie boton, de az is sokat mozog.

#2180 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 09. 14:02

Mai szitu:

Egész jó tempóban haladtam egy viszonylag keskeny, de két biciklisnek egymás mellett bőven elegendő erdei kerékpár úton, a magam képzeletbeli sávjában, mikor az egyik kanyarból már kifelé jövet megjelent velem szemben egy hasonló tempóban bicikliző arc :eek: , aki felismerve a helyzetet visszarántotta a saját sávjába a cangáját, de mivel nem fékezett eléggé, ezért egy hangos basszájbát üvöltve berongyolt a fák közé. Kicsit mögötte/mellette a jó sávban amúgy jött a haverja is meg előtte is mentek jópáran, akik mellett persze -mivel ők a saját sávjukban haladtak- simán sikerült elhaladnom.
Kérdésem, hogy ti mit tettetek volna a helyemben? Megálltatok volna segítséget nyújtani, vagy továbbmentetek volna, arra gondolván, hogy ki tudja mire képes dühében az ilyen ember, akinek a káromkodásából következtethetően fogalma sincs arról, hogy bizony ő maga okozta a balesetet saját magának..
Mert bevallom én továbbhajtottam. :blush:
Mondjuk az nyugtatta meg valamennyire a lelkiismeretem, hogy mint említettem vele volt egy másik srác is, aki tud segíteni, ha netán nagyobb a baj.
De amúgy nem hiszem, hogy bármi komoly történt vele. Fának nem csapódott, mert azt hallottam volna, max ilyen bokrosabb részbe hajtott le az útról és eshetett el.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.