HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 07. 09. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 05. 11:19

Nem "jó", csak poén. Van mellkasi pántom, de arról a timelapse pocsék lesz a mozgás miatt. Olyat is próbáltam már, hogy selfie boton volt a kamera a kormányra szerelve. Az is érdekes, de nem túl stabil timelapse célra. Vettem nemrég egy vállra rakható pántot, de a lányom elsúvasztotta valahova. Az is vicces, amikor a gyerekszállító utánfutón van a kamera egy selfie boton, de az is sokat mozog.

Tedd az elejére.
Make love not Wor.

#2182 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 07. 09. 16:49

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2183 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 16. 09:19

Elképesztően intenzív volt az utolsó 2 hét a melóban, nem tudtam lecserélni a kereket. De most indul a szünidő, így tegnap este nekiláttam. A két gyerek éppen aludt, így jutott 20 perc erre is :up:

Mivel nincs szerelőállványom (se), ezért a kartondobozt használtam, amiben az abroncsot küldték. Meglepően jól működött.

Kép

Kép

Hátul is simán tartotta.

Kép

És az eredmény:

Kép
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2184 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 18. 21:56

Kell egy kis balzafa konzolt csinálnom a kormányra, hogy legyen egy kamerának hely a km óra felett. Ma megpróbáltam felvenni az órát és a tájat (gyönyörű fények voltak) miközben 39-ről 44-re gyorsítottam. A mobilt fél kézzel fogva eléggé rázós lett a kép, meg a kamera sem tudott rendesen élesíteni a kijelzőre. Kell egy dedikált hely oda, hogy látványosabb kép a képben felvételt tudjak csinálni.

Másik dolog. Asszony nagyon kapacitál, hogy vigyem már magammal a kiscsajt az utánfutóval, mert mennyire szeret utazni. Erre eszembe jutott, hogy a kiscsajjal nagyobb terhelés van. Tehát vele lehetséges lenne talán a 200-as pulzus elérése a Ramberget dombon. Lefelé pedig a plusz tömeg segít a sebességi rekord megdöntésében. Win-win. Ezt ki kell próbáljam a héten. Lesz nálam személyi, ezért ha a rekordkísérlet során meg is állna a szívem akkor be tudják azonosítani a kiscsajt és visszakerül az anyjához :up:

Rövid helyzetjelentés a messzi északról....

#2185 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 18. 23:04

Itt délen a fixit gyalázom meg cyclocross kiegészítő felső fékekkel, és feldobok hátra egy racsnis fogaskerekett, az örökhajtás és a hátsó gyerekülés kicsit kevésbé fér össze. Ha kicsicsaj hátul betámasztja a sarkamhoz a lábát, akkor azonnal állóra kell fékezzem a pedált, inkább legyen szabadonfutós erre a pár évre. Még a végén elkényelmesedek a váltós országúti irányába, a 48:16 a Pilist meg a budai hegyeket megmászni jó, de síkon túl pörgős 40 felett.

Vettem Slime belsőket is kipróbálni, ha azzal is defektem lesz, külsőt is cserélek 240 grammos kevláros defektállóra.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2186 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 06:58

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2016. 07. 19. 00:04

Itt délen a fixit gyalázom meg cyclocross kiegészítő felső fékekkel, és feldobok hátra egy racsnis fogaskerekett, az örökhajtás és a hátsó gyerekülés kicsit kevésbé fér össze. Ha kicsicsaj hátul betámasztja a sarkamhoz a lábát, akkor azonnal állóra kell fékezzem a pedált, inkább legyen szabadonfutós erre a pár évre. Még a végén elkényelmesedek a váltós országúti irányába, a 48:16 a Pilist meg a budai hegyeket megmászni jó, de síkon túl pörgős 40 felett.

Vettem Slime belsőket is kipróbálni, ha azzal is defektem lesz, külsőt is cserélek 240 grammos kevláros defektállóra.

Én most az utolsó héten nem bringáztam semmit, mert otthon voltam a gyerekekkel és a konyhai főhadiszállásból dolgoztam be. Aztán hétvégén pedig asszony beszervezett mindenfélét, meg esett is. Tegnapra már annyira ki akartam menni bringázni, hogy szinte vonyítottam az elvonási tünetektől. Iszonyatos volt egy hétig nem tekerni, már megőrültem :rolleyes:

Tegnap fantasztikus felhők voltak, többnyire sütött a Nap és izomból fújt a szél. Néha olyan kontrasztos fények voltak, hogy szinte kiáltott egy jó fotóért. Sajnos nem volt nálam állvány, 12 mm-es f1.2-es obi, átmenetes szűrő és fényképezőgép. Így inkább csak befogadtam a látványt és örültem neki.

A kompon volt egy régi C5-ös Corvette egy idősebb fószerrel, a csóka nem habozott kicsit öblögetni a szelepeket még a sorba beállás és a kompról lehajtás után. Kaptam is a lúdbőrt, a small block azért mégiscsak small block :wub:

#2187 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 18. 22:56

Kell egy kis balzafa konzolt csinálnom a kormányra, hogy legyen egy kamerának hely a km óra felett. Ma megpróbáltam felvenni az órát és a tájat (gyönyörű fények voltak) miközben 39-ről 44-re gyorsítottam. A mobilt fél kézzel fogva eléggé rázós lett a kép, meg a kamera sem tudott rendesen élesíteni a kijelzőre. Kell egy dedikált hely oda, hogy látványosabb kép a képben felvételt tudjak csinálni.

Másik dolog. Asszony nagyon kapacitál, hogy vigyem már magammal a kiscsajt az utánfutóval, mert mennyire szeret utazni. Erre eszembe jutott, hogy a kiscsajjal nagyobb terhelés van. Tehát vele lehetséges lenne talán a 200-as pulzus elérése a Ramberget dombon. Lefelé pedig a plusz tömeg segít a sebességi rekord megdöntésében. Win-win. Ezt ki kell próbáljam a héten. Lesz nálam személyi, ezért ha a rekordkísérlet során meg is állna a szívem akkor be tudják azonosítani a kiscsajt és visszakerül az anyjához :up:

Rövid helyzetjelentés a messzi északról....

A plusz terhelés jól jöhet felfelé, ellenben lefelé indulás előtt nézd meg, hogy mennyi a max. sebessége az utánfutónak! ;)

#2188 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 07. 19. 09:07

A plusz terhelés jól jöhet felfelé, ellenben lefelé indulás előtt nézd meg, hogy mennyi a max. sebessége az utánfutónak! ;)

Nem találtam sebességkorlátozást a leírásában. Tehát akkor amennyit én tudok menni, mivel nincs megadva semmi. Thule Cheetah 1 a kocsi, elég gyors de még merev tengelyes. Gyerek nélkül már mentem vele kábé 50 km/h körül. Gyerekkel 40 fölé még nem nyomtam, mert fő a biztonság.

Ebben a videóban kábé 1 percnél megküldöm neki, de itt nincs benne gyerek. Picit pattog, de egyébként teljesen oké.

#2189 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 19. 07:58

Én most az utolsó héten nem bringáztam semmit, mert otthon voltam a gyerekekkel és a konyhai főhadiszállásból dolgoztam be. Aztán hétvégén pedig asszony beszervezett mindenfélét, meg esett is. Tegnapra már annyira ki akartam menni bringázni, hogy szinte vonyítottam az elvonási tünetektől. Iszonyatos volt egy hétig nem tekerni, már megőrültem :rolleyes:

Tegnap fantasztikus felhők voltak, többnyire sütött a Nap és izomból fújt a szél. Néha olyan kontrasztos fények voltak, hogy szinte kiáltott egy jó fotóért. Sajnos nem volt nálam állvány, 12 mm-es f1.2-es obi, átmenetes szűrő és fényképezőgép. Így inkább csak befogadtam a látványt és örültem neki.

A kompon volt egy régi C5-ös Corvette egy idősebb fószerrel, a csóka nem habozott kicsit öblögetni a szelepeket még a sorba beállás és a kompról lehajtás után. Kaptam is a lúdbőrt, a small block azért mégiscsak small block :wub:

Elmúlt két héten nyaralni voltunk, összesen egy Tisza-tó kör fért bele a bringába.
Pedig jövő szombaton Nagyatád, 180 km vár rám... :/

Amúgy poén, hogy a baráti társaságom "két felé van szakadva". Egyrészt a puhányaknak ha azt mondom, hogy voltunk a Tisza-tónál, akkor ledöbben, hogy "Úristen, az hány km?". A triatlonosok meg csak annyit kérdeznek, hogy "hány kört mentél?" :D

#2190 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 07. 19. 10:04

Elmúlt két héten nyaralni voltunk, összesen egy Tisza-tó kör fért bele a bringába.
Pedig jövő szombaton Nagyatád, 180 km vár rám... :/

Amúgy poén, hogy a baráti társaságom "két felé van szakadva". Egyrészt a puhányaknak ha azt mondom, hogy voltunk a Tisza-tónál, akkor ledöbben, hogy "Úristen, az hány km?". A triatlonosok meg csak annyit kérdeznek, hogy "hány kört mentél?" :D

Én még a puhány kategóriába rakom magamat :blush:

#2191 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 19. 10:25

Én még a puhány kategóriába rakom magamat :blush:

Itt a videó a tegnapi menetről, elképesztően szépek voltak a fények és a felhők.

#2192 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 11:31

Nem akarja lejátszani nekem a youtube a te videóidat.. :( Pedig bármely másra kattintok a jobb menüből, azt gond nélkül..

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  yt.JPG (83,29K)
    Letöltések:: 4

Szerkesztette: chris77 2016. 07. 19. 11:34 -kor

#2193 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 19. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 07. 19. 12:31

Nem akarja lejátszani nekem a youtube a te videóidat.. :( Pedig bármely másra kattintok a jobb menüből, azt gond nélkül..

Furcsa, mert semmi extra dolgot nem művelek a feltöltésnél. Ha a zene miatt lenne, akkor más lenne a hibaüzenet. Svédországi IP tiltva lenne nálad? Az is furcsa lenne. Valami bug lehet.
Azt megfigyeltem, hogy bár nem monetarizáltam a csatornámat soha, de egy ideje berak reklámot az én videóim alá is. Pedig elvileg csak a pénzkeresős csatornákon kellene csinálnia. Ezt sem értem.

Sajnálom, hogy nem megy, mert a vizuális élmény párját ritkítja egyébként :)

(mobilról sem megy?)

#2194 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 20. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 07. 19. 12:49

Sajnálom, hogy nem megy, mert a vizuális élmény párját ritkítja egyébként :)

(mobilról sem megy?)

Sejtem én azt.. :cool2:

Céges neten néztem, lehet az a baja, de nem értem, hogy más videót miért játszik le..
Otthon is meglesem majd, hátha..

#2195 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 20. 12:12

Tudtok olyan boltot ajánlani, ahol sok bukó található és próbálgatni is lehet őket?

#2196 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 20. 12:58

Decathlonban akadt párféle típus, minden méret belőle, saját márkás jobb cuccok, könnyen találtam egész jót. Ha valami nevesebb olasz kéne, akkor már nehezebb ügy, szinte minden bolt 1-2 márkát tart csak.
...

#2197 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 20. 14:36

Köszi a tippet! :)
Érdemes inkább a drágábbakat lesegetni, vagy megvehetem bármelyiket, ami tetszik?

#2198 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 20. 15:22

Alapvetően szellőzzön, minél több lyukat akarsz venni, nem minél több anyagot. Én szerintem ezt akarod viselni melegben:
Kép

Ilyen kinézettel:
Kép

De amikor meglátod a közel 40k-s árcédulákat, elfogadható kompromisszumot találsz a 10k ft-os B'Twin 700-ban is. Aminek nem lötyög a külső csúszós héja, és jól be tudod állítani a pántjait, az már jó. Nekem jópár éve egy ilyenem van, a szivacsbetétek koptak ki belőle:
Kép

Ehelyett nézegettem én is a Decathlonos 700-ast, hiába néz ki még újnak, de az ütéselnyelő hab sem örök életű, új korában jobban véd, az elöregedett inkább törik/porlik.
...

#2199 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 21. 07:33

Ez már jó lesz nekem kiindulópontnak. :)
Mégegyszer köszönöm a segítséged! :up: ;)

#2200 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 07. 21. 09:20

Tényleg érdemes lenne már visszatérni a valóságba a versenyzésben is.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.