HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2381 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 04. 04. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2017. 04. 04. 12:43

Túrabringa nem a könnyítésre megy rá, hanem az élettartamra. Más világ. Volt 9 kilós XC gépem, amikor még 73 kiló alatt volt a versenysúlyom. V fékek, 1 kiló körüli DT radiális kékszett, 800 grammos Manitou Black Elite Air teleszkóp, és 1400 grammos Giant XTC váz. Most 87 kilósan terepre nem mennék vele, így most az össztelós Giant NRS + Scareb Elite + Mavic kerekek ~13 kilóját "cipelem". Vagy a 7 kilós pályaversenygépet :)

Küllőtörésem 10+ éve nem volt, úgyhogy egy átfüzetés bármi más típusra mindenképp megérheti, az aero profil nem számít ebben. A tövénél ugyanolyan kerek, mint bármi más, csak az anyaga tér el. Legalább újracentírozzák, lehet, hogy ott túl feszes volt egy terület.

Nekem egy Shimano R500-as kerékkel volt küllő törésem, de akkor még 122 kg voltam és az egy olyan kerék, amit csak azért tesznek az időfutam gépekre használt eladáshoz, hogy guruljon...

#2382 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 04. 18:43

De jó! Végre megint lehet bringázni. :) Mármint jó időben.

Kép

Szerkesztette: des 2017. 04. 04. 18:43 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2383 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 05. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 04. 04. 13:21

Én még 5500 SEK-ért vettem, azóta felment az ára rendesen.
Ha akármit választhatnék, akkor alighanem egy Canyon cyclocross gépet vennék. Ez svéd színben kapható, ezzel boldog is lennék. Mondjuk a mostanival is boldog vagyok. Valami elképesztően jól fut, most raktam vissza a nyári abroncsot.

Tudod mikor nehéz a bringa? Amikor mögötte van a 2-személyes utánfutó (12 kg az is), meg benne a két bunkó. Már bőven 30 kg felett van a két gyerek. Na, úgy nehéz :)

na azt még nem próbáltam, előtte kéne 2 gyereket művelni :Đ

a Kona mellé akarok én is lassan valami városi torpedót, mert a terepgumikkal meg az XC vázzal annyira nem fun cikázni a szitiben.

Vmi könnyű ár/érték arányban vállalható (nem 300k :Đ ) történetet merrefele találok ? nincs a city / trekking kategóriában tapasztalatom, bikemagon meg ömlesztve mondanak mindenről mindent.

hja, Csepel Torpedó, ez miaszösz ? :Đ mióta gyárt ilyeneket újra a Csepel ? (szerintem qrvajól néz ki, használhatóságáról már megoszlanak a vélemények)

#2384 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 05. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2017. 04. 05. 10:49

a Kona mellé akarok én is lassan valami városi torpedót, mert a terepgumikkal meg az XC vázzal annyira nem fun cikázni a szitiben.

1.3" - 1.5" gumikkal nem annyira városidegen egy XC gép sem :)

Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2385 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 22. 16:45

Elővettem a bringát én is. Letakarítottam a láncot, új teflonos kencét kapott. Aztán irány egy kis kör, hogy bejárassam.
8 fok volt, 8 m/s szél fújt olyan lökésekkel, hogy néha komolyan dönteni és belekormányozni is kellett. Amikor szemből jött egy ilyen lökés, akkor légzési nehézségeim voltak. Durván fúj a szél. Cserébe szépen süt a Nap és harapni lehet a levegőt.

blob:http://imgur.com/6a580c34-2467-4f28-b687-8979f9d59f01
Kép

Mjúzik videó, ha valakinek erősek az idegei...
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2386 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 22. 19:15

https://youtu.be/CsXGMeMc75U

5 Cycling Skills Every Bike Rider Needs

#2387 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 04. 23. 18:47

A mai bemelegítő menet kollégával és a barátnőjével.

Összesen 67 km, az átlag nem lett valami csodálatos. Mondjuk fújt a szél rendesen. És volt pár emelkedő. A Strava 800 métert számol a Polar 640 métert. Nem tudom a Strava mér számol többet. Legyünk konzervatívak és legyen 640 méter.

blob:http://imgur.com/caacef8a-bb6e-4736-ab23-d8e33a52a0f0Kép

#2388 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 04. 11:37

Ma végre bringával jöttem melóba. Budapesten sikerült is eltévedni. A hatoson befelé frankó volt, elég széles az út, hogy sávon belül gond nélkül kikerüljenek, de a dugós rész már necces. Ha előre megyek, akkor az autósok nyígnak, hogy újra el kell kerülniük, ha nem megyek előre, akkor én nyígok, hogy várni kell.

Lehet, nem fogok rendszert csinálni a dologból...

Direkt lassan jöttem, hogy ne izzadjak meg, így csak a hátam izzadt meg a hátizsák alatt.

2:08 alatt lett meg az 55 km. 25,8-as átlag, 135-ös átlag pulzus és 83-as átlag pedálütem. Mindössze 222 méter szint volt az útvonalon felfelé és 247 méter lefelé. Szóval "lejöttem" Budapestre, nem "fel"! :D

#2389 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 04. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 05. 04. 12:37

Ma végre bringával jöttem melóba. Budapesten sikerült is eltévedni. A hatoson befelé frankó volt, elég széles az út, hogy sávon belül gond nélkül kikerüljenek, de a dugós rész már necces. Ha előre megyek, akkor az autósok nyígnak, hogy újra el kell kerülniük, ha nem megyek előre, akkor én nyígok, hogy várni kell.

Lehet, nem fogok rendszert csinálni a dologból...

Direkt lassan jöttem, hogy ne izzadjak meg, így csak a hátam izzadt meg a hátizsák alatt.

2:08 alatt lett meg az 55 km. 25,8-as átlag, 135-ös átlag pulzus és 83-as átlag pedálütem. Mindössze 222 méter szint volt az útvonalon felfelé és 247 méter lefelé. Szóval "lejöttem" Budapestre, nem "fel"! :D

Penge. A 25-ös átlag városban szerintem igen jó. A pulzus jó alacsony. Nekem mázlim van, 99% bringaút, csak keresztezem a főutat és ennyi.

#2390 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 04. 16:31

Holnap veszem fel a startcsomagot a 70 km-es városi körre. Aztán szombat 11-kor indul a futam. Már nagyon várom.

#2391 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 04. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 05. 04. 17:30

Penge. A 25-ös átlag városban szerintem igen jó. A pulzus jó alacsony. Nekem mázlim van, 99% bringaút, csak keresztezem a főutat és ennyi.

Közben hazaértem, 25,4-es átlag 57 kilométeren, pulzus felszaladt 139-re átlagban! :)

Pesten nem jó a kerékpárút, mert szinte mindenhol felnyomták a gyökerek, meg sok helyen ott sétálnak a gyökerek. :)

Az egyenetlen felületet a 7 barra fújt, teleszkóp nélküli kerék kevéssé tolerálja..

20-án UltraBalaton bringatúra, az picit combosabb lesz (220 km), meglátjuk. 😃

#2392 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 04. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2017. 05. 04. 19:21

Közben hazaértem, 25,4-es átlag 57 kilométeren, pulzus felszaladt 139-re átlagban! :)

Pesten nem jó a kerékpárút, mert szinte mindenhol felnyomták a gyökerek, meg sok helyen ott sétálnak a gyökerek. :)

Az egyenetlen felületet a 7 barra fújt, teleszkóp nélküli kerék kevéssé tolerálja..

20-án UltraBalaton bringatúra, az picit combosabb lesz (220 km), meglátjuk. 😃

Én a nyáron az edzőkört felrakom a korábbi kábé 65-ről 90+ km-re. Még nincs az útvonal kitalálva, de Marstrand szigetéhez fogok kitekerni. Ott lesz sok szél, meg napsütés, meg durva emelkedők. Meg kompolni is lehet. Sőt hazafelé kell is. Ha az stabilan megy, akkor jövő évben a 140-es körre nevezek be. Ha az is röhögve megy, akkor merek csak a 200-as körre elmenni. Aztán ha az is megy, akkor mehet a 300-as kör a tó körül. Ha pedig az is röhögve megy, akkor lehet emelni az átlagot 30 km/h fölé. Ha 10 óra alá beszorítom a nagy tavas kört, akkor kábé jó is vagyok. Ezzel pár évig el fogok mókázni. Ha ez megy, akkor lehet venni könnyebb bringát a mostani 9+ kg-os helyett Kép

#2393 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 06. 07:48

Na, akkor ma :banana:

Kép

#2394 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 06. 15:45

Megvolt a 2017-es Göteborg Girot.

A 70 km-es változatra mentem, a 140-hez még csirke vagyok. Jó volt, bár elrontottam az étkezést. 11:15-kor startoltam, ettem reggelit még reggel. De a 35 km-es depóig nem ettem mást, ott a vércukrom leesett eléggé. Ott meg benyomtam másfél banát és két energiaszeletet, utána meg túl sok volt a gyomromban. El kellett volna osztani egyenletesre. Majd legközelebb.

Itt a térkép:

Kép

Itt meg az adatok. Volt egy nem mért szakasz, amin kicsit eloszlott a mezőny. Ott nem volt értelme gyorsan menni, meg nem is igazán lehetett. Aztán a második szakasz a tényleges "verseny", amit mértek.
640 méter szintkülönbség volt, néha durván emelkedett. Van egy szakasz, ahol az egyes is durva. Előttem ment egy MTB, az amikor leváltott egyesbe, akkor szóltam neki, hogy húzzon oldalra, mert nem bírok ennyire lassan menni. Még egy kiscsajt meg egy csókát is le kellett "hessegessek" oldalra, mert olyan lassan mentek felfelé, amit én egyesben nem tudok produkálni. Ezen a gépen nem kompakt hajtómű van.

Volt pár lejtő, ahol az utolsó fokozatot is kihajtottam, aztán lebújtam vízcseppbe. Ott nagyon durván kellett pislogni, bőven 50 felett mentem.

Kép

#2395 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 06. 20:40

https://youtu.be/pGRdNmo1e-o

Mjúzik videó is van, ha valaki mer kattintani. Pénzt nem kapok utána, teljesen fakultatív.

#2396 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 08. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 05. 06. 21:40

https://youtu.be/pGRdNmo1e-o

Mjúzik videó is van, ha valaki mer kattintani. Pénzt nem kapok utána, teljesen fakultatív.

Tetszik a kitámasztód. :laugh:
Amúgy gratula az eredményhez. :up:

#2397 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 08. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2017. 05. 08. 11:02

Tetszik a kitámasztód. :laugh:
Amúgy gratula az eredményhez. :up:

A kitámasztó vicces volt. Egy svéd család beszélgetett egy padnál ülve, a lányuk készült a versenyre. Én lefektettem a bringát a "fűre", majd felvettem a követ a pad mellől és elindultam a bringám felé. Erre anyuka bepánikolt, hogy szét akarom verni a bringát. Lenyugattam, hogy csak kitámasztónak kell. Aztán ott nézték kíváncsian, hogy körbefotózom és videózom a gépet....:)

#2398 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 09. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2017. 05. 08. 13:27

A kitámasztó vicces volt. Egy svéd család beszélgetett egy padnál ülve, a lányuk készült a versenyre. Én lefektettem a bringát a "fűre", majd felvettem a követ a pad mellől és elindultam a bringám felé. Erre anyuka bepánikolt, hogy szét akarom verni a bringát. Lenyugattam, hogy csak kitámasztónak kell. Aztán ott nézték kíváncsian, hogy körbefotózom és videózom a gépet....:)

:nevet2:

Fura szertartások lehetnek arrafelé..

#2399 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 09. 11:31

A szertartás fontos....

#2400 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 05. 21. 13:51

Ma végre sikerült eljutni bringázni csak úgy privátban. Tegnap este gyerekzsúr volt, akkor nem lehetett. Ma este is találkozó van a szomszédéknál, de délelőtt le tudtam borítani. Gyorsan nyomtam egy standard kört. Fújt a szél rendesen, néha még kábé hátulról is. Akkor nagyon élveztem a dolgot. Amikor szemből fújt, akkor csak köptem kifelé a tüdőmet.

Kép

Szokásos 60 km-es kör. Az első szakaszon nem fújt szembe, inkább oldalról. Ott majdnem ment a 30-as átlag. Tartottam a szokásos 160-as átlag pulzust, az kényelmes.

Itt most Bujdy ne nagyon olvassa, de volt egy szakasz, ahol rendesen megküldtem a gépet. Viszonylag szélvédett rész volt, mert erdősáv volt egyik oldalon, aztán meg inkább féloldalt hátulról fújt a szél, mint totál szembe. Itt 170-180 között tartottam a pulzust és izomból tekertem. Amikor bírtam a sebesség inkább 4-el kezdődött, mint 3-al. A kerék nagyon szépen zenél ilyen tempónál, a szám fülig ért...

Kép

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »