HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2701 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 03. 12. 09:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 03. 11. 20:23

Az első váltónál nem tudok finoman állítani semmit, csak a bowden felfogatásával. Ha veszek egy ilyet, akkor viszont tudnék bowdent finoman állítani.

Itt írja, hogy:

Ami bizonytalanná tesz az a 2/3. Ez most 3 fogaskerékre van???

Ha jól tudom, akkor lennie kell a váltón egy kis pöcöknek, vagy valaminek, amivel lehet állítani, hogy elöl 2 tányérod van vagy 3. Ennek megfelelően működik majd. De szerintem akkor tudod ezt biztosra, ha megnézed a manuáljában.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2702 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 03. 12. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2018. 03. 12. 09:26

Ha jól tudom, akkor lennie kell a váltón egy kis pöcöknek, vagy valaminek, amivel lehet állítani, hogy elöl 2 tányérod van vagy 3. Ennek megfelelően működik majd. De szerintem akkor tudod ezt biztosra, ha megnézed a manuáljában.

Köszi, akkor ráolvasok :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2703 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 03. 22. 17:33

Egy rettentő amatőr kérdés. Az agyváltók ugye nem fognak át akkora tartományt, mint egy mondjuk 3x9-es hagyományos átdobós rendszer? Nézem a Shimano Alfine 11-est éppen.

Az első fokozat kábé felez, 0,527 az áttétel. A mostani bringámon fogakból számolva elvileg 1,03.
Az utolsó fokozat kábé dupláz, 2,153 az áttétel. A mostani gépen elvileg 4,36.

Akkor emelkedőn jól nehezebb tekerni és közel sincs olyan végsebesség, nem?
Ez gyakorlatilag egy max 25 km/h sebességre optimalizált kiosztás, nem?

Szerkesztette: enpera 2018. 03. 22. 17:39 -kor

#2704 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 03. 31. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 03. 22. 18:33

Egy rettentő amatőr kérdés. Az agyváltók ugye nem fognak át akkora tartományt, mint egy mondjuk 3x9-es hagyományos átdobós rendszer?

Igazából átfogják, mert ha a 3x9-ből levonod azokat a fokozatokat, amiket nem használhatsz keresztben, akkor kb ott vagy. De egy jó aagyváltó 6-700 ájró.
És ha már ott vagy, akkor el lehet gondolkodni szíjhajtáson is. Kicsit karbantartás mentesebb.

Szerkesztette: leslie 2018. 03. 31. 18:29 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#2705 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 03. 31. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2018. 03. 31. 19:28

Igazából átfogják, mert ha a 3x9-ből levonod azokat a fokozatokat, amiket nem használhatsz keresztben, akkor kb ott vagy. De egy jó aagyváltó 6-700 ájró.
És ha már ott vagy, akkor el lehet gondolkodni szíjhajtáson is. Kicsit karbantartás mentesebb.

Igen, pont ezen gondolkodom. Ha elhasználom a mostani bringát, akkor alighanem logikus lépés lenne egy agyváltós és szíjas gép. Alfine 11 és Gates szíj. A Canyon gyárt is ilyet.
Egy gond van: folyamatosan csinálom a karbantartást és ápolást a mostani gépen, nem akar elhasználódni Kép

#2706 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 19:11

Asszonnyal erősen gondolkodunk, hogy mi legyen a következő lépcső, mire a két gyerek kinövi az utánfutót. Még régebben nézegettem a Larry vs Harry Bullitt típusú kerékpárt. Ma úszóiskolában valaki egy ilyennel hozta a gyerekeket és asszony teljesen beleszeretett a koncepcióba.

A nagy ötlet az, hogy mivel a gyerekek most már kezdenek elég nagyon lenni hozzá, hogy tudjanak fegyelmezetten ülni mondjuk egy órát, így családi kerékpáros kirándulásokra és sportolásokra tudnánk használni a gépet. Én vinném a gyerekeket, asszony meg jönne utánunk szólóban. Ezen kívül nagybevásárlásra is jó, meg óvodába vinni a kölyköket.

Az elektromos Shimano STEPS változat heroinárbn van, azt most nem is nézzük. Nemrég jött ki a STEPS E8000, ami egy MTB rendszer kazettával, az még drágább. Két változatban gondolkodom. Vagy venni egy alap gépet valami agyváltós GATES szíjas meghajtással. Vagy esetleg egy Deore XT rendszerrel.

Kép

A másik út meg az lenne, hogy csak egy vázat veszek és én rakom össze.

Kép

Idézet

If you have bought a Bullitt frame, here's what to expect; An aluminium frame, chromoly steel fork, steering rod and fittings, FSA 1 1/8 headsets, tapered headset and spacers and a sturdy kickstand. We also include our newly developed, interchangeable dropouts. Please specify whether you require dropouts for internal or external gears, or horizontal singlespeed dropouts with your order.

Ha én rakom össze, akkor hirtelen igen nagy szabadságom lenne a komponensek kiválasztásában. Ahogy nézem a következők kellenek:

- 26" kerék hátra
- 20" kerék előre
- 2-dugattyús hidraulikus tárcsafék előre-hátra, mivel kábé 100 kg terhet is bír a cucc, így sima patkófék nem elég.
- ülés és nyeregcső
- sárhányók
- kormány és stucni
- váltó. Egy SRAM Apex 1 vagy hasonló Deore XT kellene, elöl csak 1 tányérral és hátul kazettával.
- Shimano XT M8000 hajtómű előre.
- fék karok
- váltókar a hátsó váltóhoz
- bowdenek a váltóhoz
- fékcsövek
- SPD pedálok

Lehet kérni egy dobozt ponyvával rá, ehhez még kell egy padló is. A padló pénzbe kerül, de a dobozt ingyen adják.

Kép

Ha a fenti listát átnézitek, akkor kihagytam valamit ami fontos? Több szem többet lát.
Megpróbálok egy listát csinálni alkatrész árakkal, aztán kiderül, hogy mennyiből jönne ki a cucc, ha én építem.

#2707 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 19:56

Hajtókarhoz kell bottom bracket is. Ez linkelték hozzá. Van igen sokféle, de melyik kell egy teljesen meztelen vázhoz? Kérdezzem meg a Bullitt eladót?

Találtam végre olyan 26"-os MTB hátsó kereket, amin van tárcsafékhez 6-lyukas előkészítés.
Ebayen van 20"-os BMW kerék szintén tárcsafékes felfogatással.

Shimano ZEE 4-dugattyús fékek.

XT féktárcsák.

Shimano Saint fékcső
. 1,7 méter.

Itt van egy szép példány, amin majdnem olyasmi cuccok vannak, mint amit kitaláltam. Egy képre emlékeztem még korábbról, ahol a hajtókar látszik és újra kikerestem.

Kép

#2708 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 20:55

Most csináltam egy listát.

Idézet

20" front wheel Taylor Wheels 20inch bike front wheel Grünert Dynamic4 double-wall 6 disc black 26" rear wheel Shimano Custom Made RW 26" Shimano FH-M475 with Mavic XM 119 Disc Crankset Shimano XT 11-speed Crank FC-M8000-1 without Chainring 175mm Bottom Bracket XT Hollowtech II Bottom Bracket BB-MT800 Chainring XT 11-speed Chainring SM-CRM81 32T for FC-M8000-1 Brakes ZEE Disc Brake BR-M640-B Set with D01S Resin Brake disc XT Disc Rotor SM-RT86L 203mm 6-hole Brake hose Saint Brake Hose SM-BH90-SBLS 1700mm black Stem FSA Omega 31.8 Stem 80 mm Handlebar WCS Rizer Handlebar 660mm Grips ERGON GA2 MTB All Mountain/Gravity Grips Shifter XT 11-speed Rapidfire PLUS SL-M8000 right Rear derailleur XT 11-speed Rear Derailleur RD-M8000 GS Shadow+ Cassette XT 11-speed Cassette CS-M8000 11-42T Chain PowerChain PC X1 11-speed Chain Rear tyre Maxxis
DTH Skinwall 26x2.15" MPC 60 Folding Front tyre Halo MXR 20×1.95 Seatpost Seatpost Performance 31.6x400mm Seatpost clamp Cube Seatclamp Lee Chi 34.9mm Saddle Selle San Marco Era Dynamic Power Open Saddle Pedals Pedals PD-M520 black

931 EUR.
Plusz a váz 1490 EUR
A padló a doboz alá 190 EUR
A kormány csillapító 120 EUR

A grand totál 2731 EUR, ha én rakom össze.

Ha egyben venném Deore XT 2x11 rendszerrel és Magura 4-dugattyús fékekkel, valamint dobozzal, ponyvával és padlóval akkor 3805 EUR.

Vagyis 1100 EUR különbség van úgy, hogy igazából jobb alkatrészeket teszek rá és nagyon szép lesz az egész.
Asszonynak megmutattam és egyből mondta, hogy legyen Shimano Saint fékrendszer, mert milyen szép. 100 EUR-al drágább akkor a fék, de tényleg sakál.

Kép

Ilyen bringához érdemes alighanem két zárat is számolni.

Egy ABUS Bordo Granit X-Plus 6500/85 és egy ABUS Steel-O-Chain 880/110.

Az egésznek a nagy előnye, hogy ha kibírhatatlan fáradtság hajtani, akkor egyre olcsóbbak lesznek az agyba építhető elektromos kittek, tehát be lehet súvasztani egy elektromos rendszert vész esetén. De egy ilyen MTB hajtáslánccal alacsony fokozatban fel kell menjen az emelkedőn, mert a 32-42 áttétel bőven lassító, nem is 1:1.

Szerkesztette: enpera 2018. 04. 21. 20:57 -kor

#2709 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 15:14

Linkjeim

Ó, kamuflázs kerék előre :up:

Kép

#2710 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 04. 21. 21:55

Most csináltam egy listát.

931 EUR.
Plusz a váz 1490 EUR
A padló a doboz alá 190 EUR
A kormány csillapító 120 EUR

A grand totál 2731 EUR, ha én rakom össze.

Ha egyben venném Deore XT 2x11 rendszerrel és Magura 4-dugattyús fékekkel, valamint dobozzal, ponyvával és padlóval akkor 3805 EUR.

Vagyis 1100 EUR különbség van úgy, hogy igazából jobb alkatrészeket teszek rá és nagyon szép lesz az egész.
Asszonynak megmutattam és egyből mondta, hogy legyen Shimano Saint fékrendszer, mert milyen szép. 100 EUR-al drágább akkor a fék, de tényleg sakál.

Kép

Ilyen bringához érdemes alighanem két zárat is számolni.

Egy ABUS Bordo Granit X-Plus 6500/85 és egy ABUS Steel-O-Chain 880/110.

Az egésznek a nagy előnye, hogy ha kibírhatatlan fáradtság hajtani, akkor egyre olcsóbbak lesznek az agyba építhető elektromos kittek, tehát be lehet súvasztani egy elektromos rendszert vész esetén. De egy ilyen MTB hajtáslánccal alacsony fokozatban fel kell menjen az emelkedőn, mert a 32-42 áttétel bőven lassító, nem is 1:1.

4000 EUR szumma? Használtan mennyi egy ilyen?

Hülyék ezek a svédek, azért járjál bringával, mert szétbasszák a várost és nem lehet autózni? :think:

#2711 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2018. 04. 22. 21:43

4000 EUR szumma? Használtan mennyi egy ilyen?

Hülyék ezek a svédek, azért járjál bringával, mert szétbasszák a várost és nem lehet autózni? :think:

2700 körülre becsülöm eddig, de tutira kimaradt pár dolog.

A gyerekeket kell vinni valamivel és asszonyt is motiválja a mozgásra, ha eggyütt megyünk kirándulni hétvégén. A városba bejárás is mókásabb bringával. Ha kocsival megyek a városba akkor rángatódzik a szemhéjam is picit szivárog a vér a fülemből.

#2712 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 08:28

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 04. 22. 22:14

2700 körülre becsülöm eddig, de tutira kimaradt pár dolog.

Hát nem mondható olcsónak.. :(

#2713 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 04. 23. 09:28

Hát nem mondható olcsónak.. :(

Célszerszám, nem átlag áruházi bringa. Teherszállításra elég penge.

#2714 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 08:36

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 04. 23. 09:33

nézz szét a hollandoknál is, lehet, hogy szállítással együtt is olcsóbb lenne
egyébként nem igazán érdemes versenyre tervezett szettet tenni rá, más a cél (mielőtt xtr-ről kezdenél álmodni) :]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2715 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2018. 04. 23. 09:36

nézz szét a hollandoknál is, lehet, hogy szállítással együtt is olcsóbb lenne
egyébként nem igazán érdemes versenyre tervezett szettet tenni rá, más a cél (mielőtt xtr-ről kezdenél álmodni) :]

Sima XT-re gondoltam csak. A bejárós bringán is az van. XTR az már overkill nekem.

#2716 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 04. 23. 09:33

Mondjuk ha kihasználják -márpedig téged ismerve te rendesen ki fogod- akkor nem olyan vészes.. :up:

#2717 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2018. 04. 23. 10:54

Mondjuk ha kihasználják -márpedig téged ismerve te rendesen ki fogod- akkor nem olyan vészes.. :up:

A terv az, hogy amikor a gyerekek kinövik az utánfutót addigra ez készen legyen. Tehát oviba menet naponta 2x. És vásárlás is akkor már. Ezzel simán el tudok tekerni a 9 km-re levő LIDL boltba, ott telerakom a platót, aztán hazatekerek. Utánfutóval már próbáltam és nem lehetetlen. Csak az utánfutónak durva légellenállása van, szélben fékernyő gyakorlatilag. Mondjuk edzeni jó.

Hétvégén lehet menni kirándulni, ez motiválná asszonyt is a mozgásra. Babakocsival eléggé limitált az ember, bringával "kinyílk a világ" gyakorlatilag. Ki tudunk tekerni a tengerpartra, el lehet menni a nagy belvárosi parkokba is akár. Vagy csak tekerni egy kört és piknik. Ha asszony bringázik, akkor nem a bokáját terheli futással. Kiskorában eltörte durván a bokáját és nem igazán jó neki a futás. A bringával leveszed a terhet a bokáról.

Szóval nem csak hipszterkedni kellene és villantani, tényleg használatban lenne.
Ez mondjuk nem akadályoz meg abban, hogy igazi hipszter kerekek legyenek rajta bézs oldalfallal és valami vagány dekoráció a ládán. Olyan támadó cápa mondjuk, mint a vadászgépeken volt a második világháborúban :)

#2718 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 12:22

Támadó menyét inkább.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2719 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2018. 04. 23. 13:22

Támadó menyét inkább.

Vagy tanzániai ördög.

#2720 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 23. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2018. 04. 23. 13:14

Ha asszony bringázik, akkor nem a bokáját terheli futással. Kiskorában eltörte durván a bokáját és nem igazán jó neki a futás. A bringával leveszed a terhet a bokáról.

És neki már megvan a bringája?

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.