Asszonnyal erősen gondolkodunk, hogy mi legyen a következő lépcső, mire a két gyerek kinövi az utánfutót. Még régebben nézegettem a Larry vs Harry Bullitt típusú kerékpárt. Ma úszóiskolában valaki egy ilyennel hozta a gyerekeket és asszony teljesen beleszeretett a koncepcióba.
A nagy ötlet az, hogy mivel a gyerekek most már kezdenek elég nagyon lenni hozzá, hogy tudjanak fegyelmezetten ülni mondjuk egy órát, így családi kerékpáros kirándulásokra és sportolásokra tudnánk használni a gépet. Én vinném a gyerekeket, asszony meg jönne utánunk szólóban. Ezen kívül nagybevásárlásra is jó, meg óvodába vinni a kölyköket.
Az elektromos Shimano STEPS változat heroinárbn van, azt most nem is nézzük. Nemrég jött ki a STEPS E8000, ami egy MTB rendszer kazettával, az még drágább. Két változatban gondolkodom. Vagy venni egy alap gépet valami agyváltós GATES szíjas meghajtással. Vagy esetleg egy Deore XT rendszerrel.
A másik út meg az lenne, hogy csak egy vázat veszek és én rakom össze.
Idézet
If you have bought a Bullitt frame, here's what to expect; An aluminium frame, chromoly steel fork, steering rod and fittings, FSA 1 1/8 headsets, tapered headset and spacers and a sturdy kickstand. We also include our newly developed, interchangeable dropouts. Please specify whether you require dropouts for internal or external gears, or horizontal singlespeed dropouts with your order.
Ha én rakom össze, akkor hirtelen igen nagy szabadságom lenne a komponensek kiválasztásában. Ahogy nézem a következők kellenek:
- 26" kerék hátra
- 20" kerék előre
- 2-dugattyús hidraulikus tárcsafék előre-hátra, mivel kábé 100 kg terhet is bír a cucc, így sima patkófék nem elég.
- ülés és nyeregcső
- sárhányók
- kormány és stucni
- váltó. Egy SRAM Apex 1 vagy hasonló Deore XT kellene, elöl csak 1 tányérral és hátul kazettával.
- Shimano XT M8000 hajtómű előre.
- fék karok
- váltókar a hátsó váltóhoz
- bowdenek a váltóhoz
- fékcsövek
- SPD pedálok
Lehet kérni egy dobozt ponyvával rá, ehhez még kell egy padló is. A padló pénzbe kerül, de a dobozt ingyen adják.
Ha a fenti listát átnézitek, akkor kihagytam valamit ami fontos? Több szem többet lát.
Megpróbálok egy listát csinálni alkatrész árakkal, aztán kiderül, hogy mennyiből jönne ki a cucc, ha én építem.