HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 12:38

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 12:01

Nagyon volt elterjedt :D

Ha a közelebbi dolgokat veszem, gyönyörű 60-as évekbeli favorit vázakat láttam már, akkor még olyan igényes dolgokat raktak össze, mint az olaszok. Ha távolabb megyünk, Japán és Olasz gépek az egész világon futkároztak minden árkategóriában. Mindegyik alkalmas közúton 40 fölötti utazósebességre.
Mert sporteszközként akkor is sokan jártak ilyenekkel, igáslónak meg akkor is nagykerekű duplacsomagtartós nehéz de több generációt kiszolgáló több világháborút látott ősbringákat használtak.

És akkor vegyünk egy pályaversenygépet 1920-ból:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kicsit másként próbálok rávilágítani:
20 éve voltak gyors autók és motorok is. Magyarországon akkor is a Skoda 120L, WV bogár,  Dacia, kocka LADA, Tarabant volt a jellemző. (bár már egyre jobban gyűrüztek be a nyugati autók) Ahogy a biciklik között is Csepel, meg hasonló (jó, volt gyors Csepel is). Ezt emlékeimre támaszkodva írom, de lehet, hogy csak az én környeztemben voltak "lassú" bringák. És amerre jártem, a környezetem velem együtt mozgott, azt a látszatot keltve, hogy országszerte ez a helyzet.  ;)  A KRESZ Mindenkire vonatkozik. És a módosításánal éányleg szempont volt, hogy már jóideje még a gyermekbiciklik is sebváltósak..

#622 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 12:48

Hétvégén majdnem elütöttem egy biciklis. A 4-esen jöttem Pest felé, késő délután, nappal majdnem szemben. Egy jól belátható hosszú egyenes szakaszon előzni kezdtem egy kamiont, már jól kint voltam a szembe sávban mikor észrevettem hogy ott jön. 30-40 centire mehettem el mellette  :omg: Pedig tényleg figyeltem, nem mentem gyorsan. Szembe fénynél, sötét ruhában, sötét háttér előtt qrvára nem látszott hogy ott van. Nem lenne szabad országúton biciklizni láthatósági mellény és/vagy világítás nélkül, nappal sem.

#623 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 13:06

Hétvégén láttam nem majdnem elütött bringást. Kirajzanak a motorosok, és bringások a jó időben rutin és agy nélkül, fronthatás, vele jár. Kivilágítatlan ezüstszürke autók is szoktak szembe jönni, az sem látszik. Figyelni kell, és örülni hogy csak majdnem történt baleset.

Mellesleg a legdurvább dolog amivel találkoztam, az éjszaka esőben kivilágítatlan vidéki főúton kivilágítatlan szürke kombájn, sárral fedett fényvisszaverőkkel az alföldön. Járműfüggetlen a láthatatlanság.

Kép
Kép
Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#624 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 13:19

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 13:48

Hétvégén majdnem elütöttem egy biciklis. A 4-esen jöttem Pest felé, késő délután, nappal majdnem szemben. Egy jól belátható hosszú egyenes szakaszon előzni kezdtem egy kamiont, már jól kint voltam a szembe sávban mikor észrevettem hogy ott jön. 30-40 centire mehettem el mellette  :omg: Pedig tényleg figyeltem, nem mentem gyorsan. Szembe fénynél, sötét ruhában, sötét háttér előtt qrvára nem látszott hogy ott van. Nem lenne szabad országúton biciklizni láthatósági mellény és/vagy világítás nélkül, nappal sem.

A nap volt a hibás.
Kapcsoljuk le.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#625 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 13:20

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 13:07

Hm, ez gazos, vegleges eltiltas? Akkor most bekave?

Jelenleg jah.
Azért tervezem még, hogy kihajtom a belét a gépnek, nyugi.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#626 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 14:08

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 13:20

Jelenleg jah.
Azért tervezem még, hogy kihajtom a belét a gépnek, nyugi.

Mennyire meszes gerincről van szó, (mik a tünetek)? Csak mert
nekem is recseg, ropog. Annyira nem görbülök előre, mint versenyzők,
és menet közben fejemet néha ingatnom kell, mert "beáll". Recs recs.

A gerincem 1 éve még jobban és állandóan recseget. Lecseréltem a magas párnát,
és időnkánt a nyakamat tornáztatom, ettől 1 év alatt lanyhult.
Lehet, hogy a PC-s munka miatt van. Bár régebbeb olyan helyen dolgoztam, ahol
csövek voltak keresztbe a folyosókon, kb. 2,5-3 m magasban, és én rajtuk mindig
végeztem húzógyakorlatokat, ahányszor elmentem alattuk. Lehet, az a baj, hogy
nem tornáztatom a felsőtestem. (Az ugyanis nem lehet, hogy túl tornáztattam)...
:confused:

#627 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 14:16

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 12:48

A helyzet az, hogy alacsonyan álló napot nehéz túlragyogni.
A legerősebb lámpámat is fel szoktam kapcsolni, bár ez is elég gyér.
Amúgy hévégén velem is megesett, pedig nem is kamiont előzött a delikvens, hanem vagy 6 autót úgy egyszerre. És nap is oldalról sütött. De én már messziről láttam, hogy mit csinál, ki tudtam menni a párkányra, ez csak olyankor gázos, ha szalagkorlát van, mert akkor nincs hova menekülni.

#628 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 14:16

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 13:10

Nem megserteni szandekoztalak, csak ugy gondolom, hogy pl. a sisakkal kapcsolatban vitatkozni 2009-ben mar nem szokas (sem a biztonsagi ovvel vagy az alkoholos befolyasoltsag alatti vezetessel kapcsolatban).

De mindenkinek van egy olyan története, mikor az mentette meg az életét (ismerőse életét) hogy nem hordott sisakot, nem volt bekötve.

Én pl tűz-munkavédelmi cuccokat árulok, de ezeknél a védőfelszereléseknél is csak az ár számít.
A legolcsóbb kesztyű, szemüveg, sisak, zuhanásgátló. Mert az én fejemre nem esik semmi, a szemembe nem megy semmi, nálam nem lehet tűz. Csak a szemét felügyelők büntetnek ha nincsen.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#629 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 14:24

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 13:06

Kirajzanak a motorosok, és bringások a jó időben rutin és agy nélkül, fronthatás, vele jár.

Jaja, hétvégén én is találkoztam a motorosokkal, meg is szaporodtak tavalyhoz képest, hiába, válság, az válság. Én jó időtől függetlenül szinte minden 7 végén nyomom a pedált. Motorosok elvileg hétközben is ott vannak, akkor még izgibb, mett nagyobb a forgalom, és nincs kamionstopp.

Szóval mennek arra pár km-t, aztán visszajönnek, kb. 1,5 km-re megállnak az ottani rendőrörs előtt, megfordulnak, és huss, megint rendőrörs, fordulás, huss... Én szoktam nekik tapsolni, és ujjongani, hiába, ekkora vitézséget nem nagyon látni. Sok hülye az utakon meg azt sem tudja, hogy tökig lehet nyomni a gázpedált, nem ciki?  :Đ

#630 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 14:42

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 14:16

De mindenkinek van egy olyan története, mikor az mentette meg az életét (ismerőse életét) hogy nem hordott sisakot, nem volt bekötve.

Én pl tűz-munkavédelmi cuccokat árulok, de ezeknél a védőfelszereléseknél is csak az ár számít.
A legolcsóbb kesztyű, szemüveg, sisak, zuhanásgátló. Mert az én fejemre nem esik semmi, a szemembe nem megy semmi, nálam nem lehet tűz. Csak a szemét felügyelők büntetnek ha nincsen.

Én bringázás közben viselek kesztyűt, és szemüveget is.
Ami a szemüvegen koppan, az mind a szemembe landolna...

Nem azt mondom, hogy az én fejemre nem esik semmi, hogy engem nem ér
baleset. Hanem azt, hogy az én életem, vagy kié? Már efelett sem rendelkezhetem?
Na, de hagyjuk, mert ezen lehet csámcsogni, de minek?
----------------------------------------------------
Viszont, ami a tüdömbe megy, azzal miért nem foglalkozik senki? Jó, tudom, van Respro maszk, megvehetem, és hozzá a betéteket, minden 30 km után. Jó drága, ugyan nem tudom miért.
OK, nem kellene ezzel foglakozni, hisz az életemről van szó, ugyebár. Ilyen jogcmímen lehet ám kaszálni. (Mivel, elég sokan vannak, akik erre hajlnadók áldozni is sokat).
A fejemet érheti baleset, de el is kerülheti. A tüdömbe viszont garantáltan bemegy a szar.
Nem kellene olcsóért árulni a Respro maszkot?

No, meg a végtagokkal mi lesz? Térdvédőket, könyökvédőket miért nem kell viselni?
Csak mert azok sokkal gyakrabban sérülnek, vagy mi van?

Ami a munkavédelmet illeti, mivel ott mást rúgnak seggbe (munkáltatót), ha munkás nem visel védelmi felszerelést, ott effektíve jogos, hogy megkövetelik annak viselését.  Bár...

Az ittas vezetés, stb-k esetén, amíg másokat veszélyeztet, igen, megkövetelendő a szabály, és betartandó- Ha valaki elmeséli, hogy sisak nem viselése hogyan veszélyeztet másokat, akkor azt mondom, jogosan kötelező.-

Ja, és fejem sokkal keményebb, mint a nyakam. Sisaktól fügetlenül törhetem nyakam, miért nem kell nagyvédőt viselni?

#631 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 15:08

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 15:42

Ja, és fejem sokkal keményebb, mint a nyakam. Sisaktól fügetlenül törhetem nyakam, miért nem kell nagyvédőt viselni?

Egyebkent ez egy teljesen jo problema. Igazabol meg nem talaltak ki rendes nyakvedo cuccot, bar most valahol lattam nyaklegzsakos sisakot.
while (!sleep) sheep++;

#632 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 15:43

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 15:42

Lehet nem hordani sisakot, de csak csöndben, ellene lobbizni nem annyira értelmes tevékenység. Átlag bringás közúti eséseknél horzsolásos sebek lesznek, az gyógyul magától, esetleg végtag csonttörések, szintén gyógyul idővel, halánték környéke halálos, koponyasérülés sem túl szerencsés, nagy követ vagy útpadkát reflexből megúszni nem könnyű. Ezekhez eddig elég a sisak, és esetleg egy kesztyű, egyszerű hétköznapi bringásbalesetek, poron elcsúszások és hasonló esések lefedve.

Autó - bringás kontaktra meg nem fognak előírni kreszben védőruhát, mert egyrészt előírják hogy ne legyen autó-bringás kontakt, másrészről meg így nézne ki minden bringás:
Kép
...

#633 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 15:44

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 14:19

A nap volt a hibás.
Kapcsoljuk le.

Én vagyok a hibás, engem lesittelnek, de te otthagyod a fogad  :smoker:  Mindenki jobban jár ha mellényt veszel.

#634 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 15:52

Kép
Kép
...

#635 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 16:00

Kép

#636 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 16:18

A légfék nagy úr. Láttam már kamionost PSP-vel a kormányon játszani vezetés közben, az ellen a távolság véd csak.

Idézet

A Baktalórántháza felől Nyírmada felé tartó Volvo XC 90-es terepjáró a Vaja-Rákóczitanya elágazó előtt halálra gázolta a vele egy irányba haladó kerékpárost. A kerékpár nem volt világítva, csak prizma volt rajta, a kerékpáros viszont viselt láthatósági mellényt. A terepjáró sofőrje - 51 éves vásárosnaményi férfi - ittasan ült volán mögé.

Szerkesztette: -NoVa- 2009. 04. 06. 16:22 -kor

...

#637 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 16:36

És minden kamionos psp-zik menet közben? Minden terepjárós ittasan vezet? Ne általánosítsunk már a szélsőségekből. Ez nagyon gyerekes.

Szerkesztette: Ombuccmann 2009. 04. 06. 16:37 -kor

#638 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 16:59

És minden bringás láthatatlan és csakis szabálytalanul közlekedik. Részemről nem láthatósági mellényt követelek minden bringásra, hanem napszemüveget tartok az ajtó egyik rekeszében, ha így tűzne a nap. Mert gyalogos turistacsoporttól kezdve talicskáig minden van az út szélén, és beszakadt csatornafedő. Látni kéne mindent. Emellett persze jóval messzebbről látszanak a tarka országútis mezek, mint egy szürke pulcsis bringás, de pont ezért dobtam be azt a pár képregényt. Autót sem csak citromsárga színben kapni, mégsem húzatnak rájuk tapétát. Nappal illene látni, ha nem megy, nem mást hibáztatni mert pont akkor pont ott volt. Láthatósági villanyoszlop és láthatósági fa sincs. A holttér az egyetlen, amit a bringásnak kéne tudnia kezelni. Kresz szerint jobbra indexelő kamion mellett jobbra haladó bringásnak kötelessége pl piros pacát képeznie az úton, vagy nagyon gyorsan megállni, és valami menekülő lehetőséget találni. Egyenes úton út szélén egyenesen haladva nappal akármilyen ruhában haladhat, látni kell.
...

#639 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 19:12

Nem követelek mellényt csak javaslom  :)  Gondolod hogy nekem jó érzés az utolsó pillanatban észrevenni a brigást?

#640 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 19:34

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 20:12

Nem követelek mellényt csak javaslom  :)  Gondolod hogy nekem jó érzés az utolsó pillanatban észrevenni a brigást?

Kép
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.