HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 22. 13:56

Féloldalasan hallgatni rémálom, én kihangosítva szoktam  :Đ

#782 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:24

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 12:37

Mi a véleményetek a bringázás közbeni zenehallgatásról? Olyan a fülesem hogy ha nem megy benne semmi akkoris majdnem füldugó szinten szüri a hangokat. Én ugy gondolom hogy veszélyes de annyira jó lenne zenére tekerni  :rolleyes:

személy szerint frászt kapok bringaúton is a bedugott füllel közlekedő bringásoktól/görkorisoktól/kocogóktól... ha hátulról próbálod előzni mi a francot tudsz csinálni vele?  :confused:  :fear:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#783 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:47

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 14:24

személy szerint frászt kapok bringaúton is a bedugott füllel közlekedő bringásoktól/görkorisoktól/kocogóktól... ha hátulról próbálod előzni mi a francot tudsz csinálni vele?  :confused:  :fear:

hát hátulról megelőzöd  :D  és reménykedsz hogy nem tesz hirtelen mozdulatot
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#784 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 14:52

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 15:47

hát hátulról megelőzöd  :D  és reménykedsz hogy nem tesz hirtelen mozdulatot

ez szokott történni... mondjuk ha az út közepén kacsázik - ami nem ritka - akkor trükkösebb. bosszantó hogy egy ilyen idióta, közlekedni nem tudó (kinek nem inge...) miatt kell lassítgatni, olykor szinte teljesen megállni is.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#785 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 15:04

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 15:24

Nekem az a kedvencem, amikor úgy hallgatja valaki a zenét, hogy tőle 20 méterről még zavarja a fülemet. Nem is értem, illetve értem, mert már annyira halláskárosult lett tőle, hogy csak teljes hangerőn hallja valószínűleg. Mindegy.

#786 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 15:31

Szintén zenére, forgalomban fél füllel, bringaúton tele. Emberfüggő, aki háttérnek hallgatja a zenét, és nem arra figyel, az ugyanúgy tudja, mi folyik körülötte a forgalomban.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#787 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 15:32

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 15:04

Nekem az a kedvencem, amikor úgy hallgatja valaki a zenét, hogy tőle 20 méterről még zavarja a fülemet. Nem is értem, illetve értem, mert már annyira halláskárosult lett tőle, hogy csak teljes hangerőn hallja valószínűleg. Mindegy.

Lehet, hogy zörög a sárvédője  :)
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#788 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 16:36

Idézet: Miki2 - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 16:32

Lehet, hogy zörög a sárvédője  :)

Ha kirúgnák alóla az egész berendezést, azt se venné észre, csak ha vinnék az mp3-at is. :Đ

#789 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 16:56

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 15:04

szar a fülhallgatója.. ami fülbemélyesztös az belül lehet hangos kivül nem is hallják. amin hallgatod azon meg félig van a hangerő.

találtam egy ilyen bringautas pdf-et ami 2 részes és a "hátoldalán" azt irják hogy 40nél gyorsabban nem szabad menni. a térképen meg ki vannak szürkitve a nagyobb utak, elvileg ott meg tilos menni..  :eek: hogy van ez

link
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..

#790 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 18:40

kerékpárral közúton a KRESZ szerint nem elhet 40-el többel menni. Valamint alapból ugrott az összes egyszámjegyű főút (ez nem kresz szerint, de mindenhol ki van táblázva), az autóutak, autópályák

aztán városokban jellemzően a többsávos utakon se igen lehet menni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#791 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 19:48

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 18:40

kerékpárral közúton a KRESZ szerint nem elhet 40-el többel menni. Valamint alapból ugrott az összes egyszámjegyű főút (ez nem kresz szerint, de mindenhol ki van táblázva), az autóutak, autópályák

aztán városokban jellemzően a többsávos utakon se igen lehet menni.

és ha valaki balatonra akar menni akkor milyen utat válasszon ami nincs kitáblázva?:s
és Budapest környékén hol lehet hosszu egyenes meredek helyet találni ahol biztonságosan le lehet tesztelni mennyivel is tud menni az ember? én az érdi lejtőre gondoltam asszem az M7esen van de a postod alapján ott nem néznének jó szemmel :D (leállósávban gondoltam)

#792 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 21:11

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 20:48

és ha valaki balatonra akar menni akkor milyen utat válasszon ami nincs kitáblázva?:s
és Budapest környékén hol lehet hosszu egyenes meredek helyet találni ahol biztonságosan le lehet tesztelni mennyivel is tud menni az ember? én az érdi lejtőre gondoltam asszem az M7esen van de a postod alapján ott nem néznének jó szemmel :D (leállósávban gondoltam)

7-es út? :think:

az autópályára meg se próbálj felmenni... a leállósáv meg azért leálló, mert állhatnak is ott akár.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#793 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 21:43

egyszámjegyű főutakra is előszeretettel kirakják a kerékpárral/lóval/szekérrel bahajtani tilos táblát.

#794 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 22:29

Kerékpáros KRESZ: http://criticalmass....erekparos-kresz
Autópályán tilos kerékpározni, és elvileg az autóutakon is. Az egy -két számjegyű utakon kint szokott lenni a kerékpározni tilos tábla, de nem a teljes hosszon.
Pl. a 10-es úton Több helyen ki van téve, pl. Dorog közelében, és csak egyik irányba ;) , alatta meg ott a tábla, hogy kivéve célforgalom. naná, hogy mindenki célforgalom  :)

Kerékpáros térképek elő szoktak fordulni még Tesco-ban is, azokon be van jelölve hogyan lehet lemenni Balatonra.

Közel Budapesthez nem tudok nagy lejtőt, de kicsit messzeb van egy nagyon hardcore útvonal:
Kiindulási pont legyen Tinnye. (Piliscsaba, Pilisjászfalutól egyforma távolságra, kb. 4,5 km-re, mindkét helyre el lehet jutni vonattal is, kerékpár minden arra járó vonatra felvihető).
Kövesd a térképen ezt az útvonalat:
Tinnye -> Úny -> Máriahalom -> Szomor -> Gyermely -> Tarján -> Tatabánya.
Útközben (főleg az Úny-> Szomor szakaszon) több km hosszú kaptatók és lejtők vannak, és jellemzően alig van forgalom (a településeket leszámítva, de ott sem nagy). Én megjártam oda-vissza, és talán 5 autóval találkoztam az egész úton! Végig dimbes-dombos, de az útvonal közepe felé nagyon. Meg lehet járni 1 nap oda-vissza, de ha elfogy az erő, Tatabányáról megy vonat Budapestre...
Itt meg lehet bizonyosodni, mennyivel vagy képes lefele zuhanni a lejtőn, jó hosszú, és a végén egy ugyanolyan emelkedő van, nem mégy neki semminek, csak a kerekek bírják összerogyás nélkül.
Az utak elég ramatyok, kátyúsak, repedezettek, néhol meg tükörsimára betonozottak, jó montival nem gáz, a nagy gödröket meg ki lehet kerülni.

#795 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 07:47

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 19:40

(ez nem kresz szerint, de mindenhol ki van táblázva)

Azért az autósokat kerékpárosokra figyelmeztető veszélyjelző táblát nem szabad összekeverni a kerékpárral behajtani táblával. Ezt erőszeretettel követik el főleg a kreszt nem ismerők. De ki tudom nézni egy-két véresszájú kerékpárgyűlölő autósból is. Pl a 3-as úton is ilyen van, nem pedig behajtani tilos.

#796 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 09:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 8:47

Azért az autósokat kerékpárosokra figyelmeztető veszélyjelző táblát nem szabad összekeverni a kerékpárral behajtani táblával. Ezt erőszeretettel követik el főleg a kreszt nem ismerők. De ki tudom nézni egy-két véresszájú kerékpárgyűlölő autósból is. Pl a 3-as úton is ilyen van, nem pedig behajtani tilos.

hát, ahol eddig jártam egyszámjegyű úton, mindenhol kint volt 8€kivéve a belteröletek) a behajtani tilos tábla. 8-sd, hetes, egyes.

#797 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 09:46

egyik cimbi szeretne venni 80k kornyeken egy jobbfajta montit. van vmi otletetek, hogy ebben az arkategoriaban milyet lenne erdemes ?
Amit kineztunk az egy Kellys Spider, de 120k kornyeken van, szal valszeg ez nem fer bele. :think:

-C0pp3rM!n3-

#798 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 10:54

Kétsávos bicikliút lesz a Margit hídon
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#799 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 11:22

Akkor majd itt is törnek a villamosokról a visszapillantók?

Mióta az oszlopok és a korlát Dr Frankenstein féle gyorsjavítással van odatákolva, tényleg nem lehet elférni a gyalogosoktól, ha ezt megoldanák, fölöslegessé válna a bringaút. Hacsak nem a villamossínekre rakják  :Đ
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#800 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 23. 14:04

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 23., csütörtök - 10:54

thx tanultam belöle:)
a sebességkorlatot mennyire tartjátok be?

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.