HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 18. 22:36

A légkamra átmérőjétől függően vannak kisnyomású és nagynyomású telók is. A Magurába alig kellett pár bar, ott az egész láb volt a kamra, a Scareb-ben meg egy szűkebb cső, kell is bele nyomás nem kevés.

Országúti kerék városban 10 bar alatt elég defekthajlamos, fölötte semmi felütés, és a szilánkok is könnyebben kipattannak alóla.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#762 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 23:02

bp budai oldalról balatonfüredre kb mennyi idő lejutni orszagutival illetve mtb-al?
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#763 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 07:52

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 0:02

bp budai oldalról balatonfüredre kb mennyi idő lejutni orszagutival illetve mtb-al?

Én trekkinggel számolok, dombos vidékeket járok (nálunk az van), és 20 km/h átlagtempóval szoktam számolni (ebbe benne vannak a pihenők, vízvételezés, stb.).

Ez számomra olyan kényelmes. Persze, lehetne gyorsabban menni, de én inkább kényelmes tekerést szeretem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#764 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 12:58

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 7:52

Én trekkinggel számolok, dombos vidékeket járok (nálunk az van), és 20 km/h átlagtempóval szoktam számolni (ebbe benne vannak a pihenők, vízvételezés, stb.).

Ez számomra olyan kényelmes. Persze, lehetne gyorsabban menni, de én inkább kényelmes tekerést szeretem.

Jó erővel a 20 km/h jó alap a montihoz is (26"-os), de nem szabad elfelejteni a szelet is, ami attól függően, hogy merről fúj, akár megduplázhatja, vagy felezheti a menetidőt.
+ Azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire dimbes-dombos az útvonal. Vannak viszonylag "sima" útvonalak, és vannak nagyon vadak is, ahol érvényesül, hogy amennyi az emelkedő, annyi a lejtő is, de lejtőn sokkal kevesebb ideig tart lemenni, mint az emelkedőn felkapaszkodni....

#765 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 13:07

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 0:02

BP,Népliget-Balatonkenese megvolt 25km/h körüli átlaggal, de akkor Sanyika volt velem, őróla meg tudjuk, hogy nem teljesen normális... :)
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#766 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 13:29

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 13:58

Jó erővel a 20 km/h jó alap a montihoz is (26"-os), de nem szabad elfelejteni a szelet is, ami attól függően, hogy merről fúj, akár megduplázhatja, vagy felezheti a menetidőt.
+ Azért azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mennyire dimbes-dombos az útvonal. Vannak viszonylag "sima" útvonalak, és vannak nagyon vadak is, ahol érvényesül, hogy amennyi az emelkedő, annyi a lejtő is, de lejtőn sokkal kevesebb ideig tart lemenni, mint az emelkedőn felkapaszkodni....

ezért írtam, hogy átlag. ez olyan nagy átlag, amiben minden benne van. Ettől függően módosulhat felfele, vagy lefele.

Mondjuk, a szél itt alap, hogy útiránytól függően északi vagy nyugati van. Nagyon ritka mikor nincsen. Persze, erdpben nincsen, de ott meg nem lehet úgy hajtani mint aszfalton.

#767 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 14:51

Én ilyen eléggé hegyes völgyes környéken lakom, olyan hogy a völgy és a "hegy" teteje között van olyan 100 méter különbség és nem igazán vannak szerpentines utak. Szoval olyan hirtelen menj fel rá. :) Lehet ez semmi extra de én szeretem ezt a környéket. Az a filozofiam hogy ha valahova fel kell menni akkor jön a végén a jutalom, a gurulás. És ha már gurulok akkor meg eszembe jut hogy ezért én megdolgoztam hogy most gurulhassak és ez jó:) Régebben olyan voltam hogy hú, emelkedő, egyesbe be aztán majd csak feljutok.. Mostanában meg inkább lendület és nehezebb áttét és fenn vagyok hamar. Így pl egy utca 5perc helyett 1 perc és utána ráérek lihegni de nincs szarabb mint lassan szenvedve menni. De persze van olyan durva lejtö hogy hogy gyorsabb tolva mint tekerve:D Meg ilyen "juss fel hamar a hegyre" shortcut ami gyakorlatilag egy régi lépcső, és ott aztán tényleg nem lehet tekerni. De azért feljuttatni a bringát kihívás:)

Nekem az a bajom hogy nincs arcom ahhoz hogy egy forgalmasabb út szélén menjek és a kocsik kerülgessenek. Megyek egy olyan 30al, de az autók mindig gyorsabbak lesznek és mindig kikerülnek.. Ahhoz meg nekem nincs cérnám hogy keresgéljek kis utcákat mint alternativ utvonal ha el akarok jutni egy másik városba. Járdát nem birom mert gyalogosok, lassu, padka, keskeny  :) Lehetne több bicikli út vagy csak én nem tudok róluk? Van valami bringaút-térkép neten?
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..

#768 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 22:26

Balance in motion
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#769 Felhasználó inaktív   hirzel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 09:04

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 23:26

csini :cool:
gizmócsöppenés

#770 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 11:57

Idézet: hirzel - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 9:04

csini   :cool:

Nagy úr a kényelem...

#771 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 09:28

na, tegnap elvoltam az ortopédusnál.

aszondta, hogy azért fájt a térdem, mert a térdkalácsom jobban ki tudod mozogni jobbra-balra, mint a normális, és ugye van mogotte valami két ín, ami valami zacskót tart, ami segít olajozni a térdet.

namost, ha pont olyankor megy ki jobbra, mikor pont megterhelem, akkor ez a két ín/szalag megfeszül, és ez okozza a fájdalmat.

aszondta az orvos, hogy elég kicsi az esélye, hogy megint előfordul. ha mégis, akkor menjek vissza, aztán elvágja azt a két izét ott.

#772 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 10:11

Idézet: charlie - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 10:28

na, tegnap elvoltam az ortopédusnál.

aszondta, hogy azért fájt a térdem, mert a térdkalácsom jobban ki tudod mozogni jobbra-balra, mint a normális, és ugye van mogotte valami két ín, ami valami zacskót tart, ami segít olajozni a térdet.

namost, ha pont olyankor megy ki jobbra, mikor pont megterhelem, akkor ez a két ín/szalag megfeszül, és ez okozza a fájdalmat.

aszondta az orvos, hogy elég kicsi az esélye, hogy megint előfordul. ha mégis, akkor menjek vissza, aztán elvágja azt a két izét ott.

szerintem inkább rögzítsd a térdedet fáslival, illetve gumis térdrögzítővel. Én is így tekerek, bár már évek teltek el a térdműtétem óta nomeg 3x vastagabb lett a keresztszalagom, nem kísértem a sorsot, h vmi baja legyen. :up:

-C0pp3rM!n3-

#773 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 11:45

kérdeztem a dokitók, azt mondta, hogy felesleges fáslizni, akkor sem lenne jo, mert a fásli nem tudja úgy rögzíteni a térdkalácsot, hogy egyáltalán nem mozduljon.

és elvégre ő volt a doktor, csak tudja mit beszél (ortopéd és sportorvos)

#774 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:37

Mi a véleményetek a bringázás közbeni zenehallgatásról? Olyan a fülesem hogy ha nem megy benne semmi akkoris majdnem füldugó szinten szüri a hangokat. Én ugy gondolom hogy veszélyes de annyira jó lenne zenére tekerni  :rolleyes:

#775 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:45

forgalomban életveszély. a puszta közepén nyugodtan :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#776 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 11:45

forgalomban életveszély. a puszta közepén nyugodtan :)

hát és mondjuk a 2 között, kisutcákon és bringautakon?

#777 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:55

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 12:49

döntsd el neked mi a jobb, ha a zenét hallgatod, vagy ha esetleg időben meghallod a közeledő kocsit amit esetleg elbambulás miatt nem veszel észre, vagy mögötted jön, stb.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#778 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 11:56

Idézet: FireShadow - Dátum: 2009. ápr. 22., szerda - 12:49

Te érzed mennyire hallod a forgalom zaját.
Én pl most, hogy bringázgatok szoktam hallgatni, de csak a jobb fülemben van dugó, a másik szabad.
Valamint olyan helyeken tekerek ahol szinte semmi forgalom, városi forgalomban biztos nem használnám.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#779 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 12:09

én egyáltalán nem sezretek mondjuk, a pusztában szeretem a puszta hangját hallani

#780 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 13:50

ja valoszinü az lesz hogy féloldalasan én is, ha nagyon biztonságosnak itélem akkor mind2 benn, amugy meg amikor autókkal megyek együtt akkor meg kiszedem.. meg útonátkelésnél..
amúgy inspirál engem. amíg szar idő volt és szobabringára voltam itélve nagyon sokat számitott hogy micsinálok közben. ha vicces filmet/sorit néztem vagy zenehallgattam jobban ment, mintha vmi lassu drámát vagy semmit.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.