HWSW Informatikai Kerekasztal: Kétkeréken VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kétkeréken VII. a bringás különítmény Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2241 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 22. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 22. 10:21

Elképzelni se merem, hogy az alsógatya minek kell.. :rolleyes:

Hát mert ha pl. tekersz egy kicsit (50+ km), majd utána megállsz pihenni, akkor nem akarsz csatakra izzadt gatyában lenni, ezért lecserélheted. Aztán hazafelé az is csatak lesz! :D

#2242 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 22. 09:48

Nekem csatakizzadt 20Km után is, de szerintem lenne egy-két rajongóm, ha útközben megejtenék egy gatyacserét..

#2243 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 22. 20:43

Megoldod így:
https://www.youtube....h?v=ZWCSQm86UB4
KomposztWC

#2244 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 06:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2016. 08. 22. 21:43

:D :up:

#2245 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 08:30

Tegnap mentem egy Velencei-tó kört. Nem is ez a lényeg, máskor is volt már ilyen, kicsit kiegészítve pont 30 km.
Ha az, hogy hazafelé, 27,5 km-nél van Pákozd előtt egy emelkedő, ahol, gondoltam kipróbálom az SPD-SL pedál előnyeit és elkezdtem beleállni a taposni ÉS húzni izomból mókába. Eredmény: pillanatok alatt 31-re gyorsultam az emelkedőn és 175-re felugrott a pulzusom. Intervallum edzésbe pont illeszkedne! :D

#2246 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 08. 24. 09:30

Tegnap mentem egy Velencei-tó kört. Nem is ez a lényeg, máskor is volt már ilyen, kicsit kiegészítve pont 30 km.
Ha az, hogy hazafelé, 27,5 km-nél van Pákozd előtt egy emelkedő, ahol, gondoltam kipróbálom az SPD-SL pedál előnyeit és elkezdtem beleállni a taposni ÉS húzni izomból mókába. Eredmény: pillanatok alatt 31-re gyorsultam az emelkedőn és 175-re felugrott a pulzusom. Intervallum edzésbe pont illeszkedne! :D

Ha húzod is, akkor máshogy fogsz izmosodni. Én még nem tartok ott, hogy teljesen körbe tekerjem, de igyekszem húzni is.
Mennyi a max pulzusod? Nekem egyszer sikerült felküldeni 197-re, így most már muszáj 200 fölé felzavarni, mert addig nem tudok lenyugodni. A 197-nél komoly hányingerem volt, de még nem hánytam. Tehát akkor ez még tutira nem a max.

Normálisan munkába tekerve 160 körül szoktam utazni, ha látok más kerékpárost (és le KELL előzni), akkor 180-190 között van.
Kollégám átlag 140-el teker, neki jóval alacsonyabb a pulzusa. Én ha csak ránézek a bringára már 100 is. Lehet, hogy ennyire plöttyedt vagyok, vagy csak simán magas a pulzusom.

Visszakaptam a bringát tegnap a műhelyből. Az előző tulaj alighanem lemosta magasnyomásúval, adott rendesen a csapágynak is. Aztán berakta a bringát a garázsba kábé 3 évre, majd eladta nekem. Amikor megvettem, akkor nem mozgott sokat a hajtómű, de a beletekert 250 km alatt gyakorlatilag szétmorzsolódott a csapágy. A szerelő srác szerint borzalmasan néztek ki a csapágyak. Én ugye izomból tekertem vele, de beállt minden és elmorzsoltam a golyókat. Most új csapágy van, kitakarították és bezsírozták rendesen. 700 SEK volt munkával együtt, helyi viszonylatban nem volt drága beavatkozás igazából. Asszony hajvágásai jóval drágábbak, pedig ott nincs is csapágy....
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#2247 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 12:01

Ha húzod is, akkor máshogy fogsz izmosodni. Én még nem tartok ott, hogy teljesen körbe tekerjem, de igyekszem húzni is.
Mennyi a max pulzusod? Nekem egyszer sikerült felküldeni 197-re, így most már muszáj 200 fölé felzavarni, mert addig nem tudok lenyugodni. A 197-nél komoly hányingerem volt, de még nem hánytam. Tehát akkor ez még tutira nem a max.

Normálisan munkába tekerve 160 körül szoktam utazni, ha látok más kerékpárost (és le KELL előzni), akkor 180-190 között van.
Kollégám átlag 140-el teker, neki jóval alacsonyabb a pulzusa. Én ha csak ránézek a bringára már 100 is. Lehet, hogy ennyire plöttyedt vagyok, vagy csak simán magas a pulzusom.

Visszakaptam a bringát tegnap a műhelyből. Az előző tulaj alighanem lemosta magasnyomásúval, adott rendesen a csapágynak is. Aztán berakta a bringát a garázsba kábé 3 évre, majd eladta nekem. Amikor megvettem, akkor nem mozgott sokat a hajtómű, de a beletekert 250 km alatt gyakorlatilag szétmorzsolódott a csapágy. A szerelő srác szerint borzalmasan néztek ki a csapágyak. Én ugye izomból tekertem vele, de beállt minden és elmorzsoltam a golyókat. Most új csapágy van, kitakarították és bezsírozták rendesen. 700 SEK volt munkával együtt, helyi viszonylatban nem volt drága beavatkozás igazából. Asszony hajvágásai jóval drágábbak, pedig ott nincs is csapágy....

Továbbra sem értem ezt a pulzusszám hajhászásodat, hogy az mire jó.. :unsure:
Ez a 'le kell előznöm' érzés rajtam is mindig eluralkodik ha látótávolságba kerül valaki.

Azt amúgy vágod, hogy csak miattad telepítettem fel a currency alkalmazást a telómra? :)

#2248 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 11:58

Voltam terhelés élettani vizsgálaton és kardiológusnál is.
Egyik sem javasolja a magas pulzussal tekerést, sőt, a kardiológus kifejezetten letiltott róla!

Nem akarlak paráztatni, mert nem mész annyit úgysem, de nem a magas pulzustól fogsz edződni, sokkal jobban edzőznél, ha alacsonyabb pulzussal tolnád! Ez a 180+-os tartomány sajnos az Ocskay-Kolonics útra visz! :(

#2249 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 24. 12:23

Továbbra sem értem ezt a pulzusszám hajhászásodat, hogy az mire jó.. :unsure:
Ez a 'le kell előznöm' érzés rajtam is mindig eluralkodik ha látótávolságba kerül valaki.

Azt amúgy vágod, hogy csak miattad telepítettem fel a currency alkalmazást a telómra? :)

Tudni akarom az igazi maximális pulzusomat.

Nekem is állandóan át kell számolni a HUF-ot SEK-re az autós topikban Kép

#2250 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 08. 24. 12:58

Voltam terhelés élettani vizsgálaton és kardiológusnál is.
Egyik sem javasolja a magas pulzussal tekerést, sőt, a kardiológus kifejezetten letiltott róla!

Nem akarlak paráztatni, mert nem mész annyit úgysem, de nem a magas pulzustól fogsz edződni, sokkal jobban edzőznél, ha alacsonyabb pulzussal tolnád! Ez a 180+-os tartomány sajnos az Ocskay-Kolonics útra visz! :(

Én ha gyakorlatilag pihenve tekerek, akkor lesz kábé 140 a pulzus. Normálisan tekerve (kábé 25-30 km/h sík terepen) már inkább 150-160 a pulzus. Komoly emelkedőn erősen tekerve viszont simán megvan a 180. Ha erőből tekerek a melóba, akkor a 7,2 km-en szinte végig 160 felett vagyok és az emelkedőn bőven 180 fölé megyek.

Amikor a 60 km-es köröket futom, akkor a 160 az átlag kábé. Nem érzem megterhelőnek a 160-at, teljesen normálisan lélegzem és ízzadok. Semmi szédülés vagy hányinger.

Tehát edzőkörön nyugodtan tekerek. Viszont munkába menet teljes erőből nyomom többnyire, mert olyan rövid a táv, hogy nem számít.

Úgy érted, hogy bele fogok dögleni?

#2251 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 12:13

Örökhajtós erre is jó edző, simán eltekerek egy lábbal is végig nyomatékot leadva. Nagyon sokat számít, savasodásban is, ha sosem ernyed el teljesen, csak részterhelésen pihen az izom. Amikor az össztelós NRS-t vettem, újra kellett tanuljak platformpedálon tekerni az első pár percben :)
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#2252 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 13:10

Én ha gyakorlatilag pihenve tekerek, akkor lesz kábé 140 a pulzus. Normálisan tekerve (kábé 25-30 km/h sík terepen) már inkább 150-160 a pulzus. Komoly emelkedőn erősen tekerve viszont simán megvan a 180. Ha erőből tekerek a melóba, akkor a 7,2 km-en szinte végig 160 felett vagyok és az emelkedőn bőven 180 fölé megyek.

Amikor a 60 km-es köröket futom, akkor a 160 az átlag kábé. Nem érzem megterhelőnek a 160-at, teljesen normálisan lélegzem és ízzadok. Semmi szédülés vagy hányinger.

Tehát edzőkörön nyugodtan tekerek. Viszont munkába menet teljes erőből nyomom többnyire, mert olyan rövid a táv, hogy nem számít.

Úgy érted, hogy bele fogok dögleni?

Hát nekem eddig kb. minden forrásom azt kommunikálta, hogy 160 fölött nem kifizetődő _tartósan_ a pulzus. Tegnap én is megtekertem kétszer, de kb. 0,5-1 percre, nem pedig negyed órára...

Komolyan egyeztetned kellene egy kardiológussal, kár lenne, ha megszűnnének a svéd infók forrásai... ;)

#2253 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 08. 24. 13:32

Hát nekem eddig kb. minden forrásom azt kommunikálta, hogy 160 fölött nem kifizetődő _tartósan_ a pulzus. Tegnap én is megtekertem kétszer, de kb. 0,5-1 percre, nem pedig negyed órára...

Komolyan egyeztetned kellene egy kardiológussal, kár lenne, ha megszűnnének a svéd infók forrásai... ;)

Akkor ha több, mint 2 órán át nyomom 160-as átlaggal és kábé 180-as maximálissal, akkor ne gyűjtsek feleslegesen a nyugdíjra? Mert az edzőkörön kábé így megyek.

Most akarom megemelni az edzőkört 60-ról 80-90 km-re egyébként, a tempót pedig csak emelném innentől. Meg akarom csinálni a 300 km-es kört 30-as átlaggal 2 év múlva.

#2254 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 13:06

Tudni akarom az igazi maximális pulzusomat.

Nekem is állandóan át kell számolni a HUF-ot SEK-re az autós topikban Kép

Háde vazze, ha neked azt mondom, hogy 50e Ft, akkor az mond valamit, mert valamihez azért mégiscsak tudod viszonyítani, de nekem mondjuk 1000SEK ugyanolyan, mintha 10000-et mondanál..

#2255 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:02

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 14:13

Akkor ha több, mint 2 órán át nyomom 160-as átlaggal és kábé 180-as maximálissal, akkor ne gyűjtsek feleslegesen a nyugdíjra? Mert az edzőkörön kábé így megyek.

Most akarom megemelni az edzőkört 60-ról 80-90 km-re egyébként, a tempót pedig csak emelném innentől. Meg akarom csinálni a 300 km-es kört 30-as átlaggal 2 év múlva.

300 km 10 óra alatt már igen kemény sport teljesítmény. Ahhoz, hogy ezt elérd, szerintem, nem elég a mi tanácsunk, vagy az internet bújása. Ekkora teljesítményhez már edző kell, aki ért is hozzá, meg segíteni tud! Akár azzal is, hogy pl. beállítja optimálisan a bringádat, mert nem mindegy, hogy 5-6-7 óra után fáj-e valahol valami, vagy nem...

Amúgy a 300 kilis körön mennyi szint emelkedés van? Mert a 30-as átlag elég combos 10 órán át. Úgy hogy közben csak meg kell állni pisilni is, meg enni, kulacsot tölteni, stb. Tehát akkor nettó max. 9,5-9,75 órát tekersz a bruttó 10 órából. Az pedig már 30,8-31,6-os átlag. Ha nincsen sok szint, akkor is 31,5-33-as utazó kell ehhez...

#2256 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 24. 14:49

Háde vazze, ha neked azt mondom, hogy 50e Ft, akkor az mond valamit, mert valamihez azért mégiscsak tudod viszonyítani, de nekem mondjuk 1000SEK ugyanolyan, mintha 10000-et mondanál..

Egyszer megtanulod, hogy kb. 33-35-tel kell szorozni és kész! ;)

#2257 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2016. 08. 24. 15:02

300 km 10 óra alatt már igen kemény sport teljesítmény. Ahhoz, hogy ezt elérd, szerintem, nem elég a mi tanácsunk, vagy az internet bújása. Ekkora teljesítményhez már edző kell, aki ért is hozzá, meg segíteni tud! Akár azzal is, hogy pl. beállítja optimálisan a bringádat, mert nem mindegy, hogy 5-6-7 óra után fáj-e valahol valami, vagy nem...

Amúgy a 300 kilis körön mennyi szint emelkedés van? Mert a 30-as átlag elég combos 10 órán át. Úgy hogy közben csak meg kell állni pisilni is, meg enni, kulacsot tölteni, stb. Tehát akkor nettó max. 9,5-9,75 órát tekersz a bruttó 10 órából. Az pedig már 30,8-31,6-os átlag. Ha nincsen sok szint, akkor is 31,5-33-as utazó kell ehhez...

Nem túl sok, kábé 1450 méter magasságkülönbség van. A trükk az, hogy "bármikor" lehet a start, akár hajnali kettőkor is. Tehát jól fel kell öltözni és kell világítás adott esetben. És persze lehet, hogy vízszintesen esik az eső és 15 fok van.

A bringa optimális 60 km-en haladva, de persze a 300 km más móka, tudom én is.

#2258 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 24. 15:10

Nem túl sok, kábé 1450 méter magasságkülönbség van. A trükk az, hogy "bármikor" lehet a start, akár hajnali kettőkor is. Tehát jól fel kell öltözni és kell világítás adott esetben. És persze lehet, hogy vízszintesen esik az eső és 15 fok van.

A bringa optimális 60 km-en haladva, de persze a 300 km más móka, tudom én is.

Van valami sportcélod is ezzel/ezekkel a csúcstámadásokkal, vagy csak úgy hobbiból csinálod?
Mert azért az élsport szerintem inkább csak kicsinálja a szervezeted és szerintem többet árt, mint hasnyál..

#2259 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 24. 15:19

Van valami sportcélod is ezzel/ezekkel a csúcstámadásokkal, vagy csak úgy hobbiból csinálod?
Mert azért az élsport szerintem inkább csak kicsinálja a szervezeted és szerintem többet árt, mint hasnyál..

Kapuzárási pánik kezelése :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2260 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 24. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 24. 15:19

Ez csak hobbi, hogy ne tunyuljak el. Szerintem ez nem élsport, inkább hobbi szint. Nem Tour de France szintről beszélünk, csak kis vacak 30-as átlagról és 300 km-ről. Nem amatőr szint, az elismerem, de szerintem ez még vastagon hobbi kategória. Sima alu vázas bringával mennék, semmi profi cucc.

Egyelőre semmi negatívumot nem észlelek. Bemelegítek, nem ész nélkül csinálom. Jól érzem magam egy 60-as kör után, nem fáj semmi. Inkább feltölt energiával. Lehet a tájban gyönyörködni közben, kellemes kis tekerés.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.