Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2008. 03. 17. 09:56
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870
Elküldve: 2008. 03. 17. 10:06
Elküldve: 2008. 03. 17. 10:21
Igazából már meg van oldva a probléma, csak Eleanornak volt valami nyüge.
Eladó cuccok:
Elküldve: 2008. 03. 17. 10:46
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 03. 17. 11:06
Köszi mindenkinek a segítséget!
Eladó cuccok:
Elküldve: 2008. 03. 17. 11:18
Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 10:46
Ez mind szép és jó. Egy bibi van, h az XP telepítőlemezén levő particionáló program választási lehetőség megadása nélkül simán másodlagos partíciót hozott létre és csak a feltelepítés után derült ki a turpisság, mit is csinált.
Még csak azt sem tehetem meg, h aktívvá teszem és ráengedek egy frissítő telepítést.
Tudom, ritka spec a helyzetem, de gyalázat, h ilyen esetben először egy másik akár cd-s rendszerből egy éppeszű külső particionálót kell először használni.
Meg a meghajtó betüjeltől eltekintve is béna dolog, h most két megfajtón megosztva van a rendszer.
Nem néztem, de remélem, h a lapozófilet legalább a második partícióra rakta, és nem töredezteti szét a tárolómat.
Elküldve: 2008. 03. 17. 13:25
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 11:18
Még csak azt sem tehetem meg, h aktívvá teszem és ráengedek egy frissítő telepítést.
Tudom, ritka spec a helyzetem, de gyalázat, h ilyen esetben először egy másik akár cd-s rendszerből egy éppeszű külső particionálót kell először használni.
Meg a meghajtó betüjeltől eltekintve is béna dolog, h most két megfajtón megosztva van a rendszer.
Nem néztem, de remélem, h a lapozófilet legalább a második partícióra rakta, és nem töredezteti szét a tárolómat.
Így van... az XP buta.. olvasni se tud. Az user okos...

Elküldve: 2008. 03. 18. 16:16
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 2:49
Ő simán csak hagyott egy particionálatlan területet.
Az XP particionálója simán csinált nelem egy logikai partíciót, a rendszerkönyvtárakat felrakta oda, az ini állományokat meg az első partícióra.
Innentől fogva módosíthatatlanul C lett a tárolóm, E a rendszerállományok. Az optikai olvasót és a virtuális driveot mögéjük tudtam tenni.
Nem kellett volna partícionálatlan területet hagyni. Ez pont olyan eset, mint ami miatt sokan szívni szoktak, amikor törlik az első (aktív) partíciót. Utána a telepítő azonnal átdobja az aktív jelet a következő partícióra. Innen kezdve azt tekinti C: meghajtónak.
Ezután hiába hozzuk létre ismét az első partíciót, az aktív jel már nem megy vissza, főleg mert ilyenkor előre általában kiterjesztett/logikai meghajtót kreál a telepítő. Nem teljesen ok nélkül, bár gyakorlatilag szerintem nincs jelentősége. Nyugodtan lehet elsődleges partíciót készíteni a bootpartíció "alatti" területre, egy mai BIOS-nak ez nem fog gondot okozni boot szempontból, meg a Windowsnak sem.
De a telepítő nem ilyen bátor, ez van. Ha ismerjük a (nem túl bonyolult) logikáját, nem okozhat nehézséget e kis kellemetlenség leküzdése.
Idézet: CAC - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 12:06
Esetedben, ha jól sejtem, azt maradt valahogy figyelmen kívül, hogy a számítógépben melyik a boot HDD, vagyis a HDD 0 eszköz. A telepítő persze odafigyelt, arra pakolta az indítófájlokat, mondjuk kénytelen is volt, mert másképp nem indulna a gép. Rátette a C: betűjelet is, mert ez már csak így "szokás" a Windowsnál.
Szerkesztette: Signal 2008. 03. 18. 16:51 -kor
Elküldve: 2008. 03. 18. 16:47
Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 16:16
Ezután hiába hozzuk létre ismét az első partíciót, az aktív jel már nem megy vissza, főleg mert ilyenkor előre általában kiterjesztett/logikai meghajtót kreál a telepítő. Nem teljesen ok nélkül, bár gyakorlatilag szerintem nincs jelentősége. Nyugodtan lehet elsődleges partíciót készíteni a bootpartíció "alatti" területre, egy mai BIOS-nak ez nem fog gondot okozni boot szempontból, meg a Windowsnak sem.
De a telepítő nem ilyen bátor, ez van. Ha ismerjük a (nem túl bonyolult) logikáját, nem okozhat nehézséget e kis kellemetlenség leküzdése.
Így igaz. Csak ez butítás a korábbi Microsoft particionálóhoz képest. Emlékeim szerint simán megmondhattam a partíció típusát, és válthattam az aktív partíciót.
Amúgy, még csak nem is logikus. Ha megkérem hova teleítse a rendszert, illene alapértelmezésben elsődleges és bootpartíciót kreálnia belőle, de legalábbis rákérdeznie.
Elküldve: 2008. 03. 18. 16:55
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:47
Láthatóan igyekeztek bolondbiztosra csinálni a telepítőt, hogy akárki tudjon vele Windowst tolni, különös tekintettel azokra, akiknek fogalmuk sincs az aktív partícióról, elsődleges, logikai stb tudnivalókról, bootolásról. Partíció-partíció, darab-darab, ennyi.
Elküldve: 2008. 03. 19. 14:07
nwekem olyan problémám van, hogy vettem egy notebookot, sata-s wincheszeterrel.
Erre ugye alapesetben linux meg vista megy fel.
Na de én a jó öreg XP-m akarom!
Tud valaki segiteni?
floppy olvasó nincs a gépben.
Szóval: segitsetek!!!
akár legál akár illegál úton.. van eredeti vistám meg xp-m is.. eskü.. kóddal mindennel. (a tisztaszoftver.hu jóvoltából)
szóval ha valaki tud kevésbé legálisat, az emailt dobjon a csomakgabor kukac yahoo pont com ra legyen szives!
köszönöm előre is mindenkinek!
Elküldve: 2008. 03. 19. 15:03
Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 16:55
Lehet, rosszindulatú vagyok, de más tendenciát látok a változások mögött. Mégpedig azt, h lehetőleg ne tudjuk, mi és főleg azt, h hogyan működik a rendszerben.
Még azt is úgy kell levadászni, h az adatállományaimat hol tárolja, pedig azt jó rendszeresen menteni.
Több hibakereső helpsort végiglapoztam már, igen gyakran eredménytelenül. Az nem baj, h sokmindent akár láthatatlanul megcsinál nekünk, de az már igen, h érdemében belenyúlni csak a config állományon keresztül lehet, aminek az ismerete igen kevesek tudása.
Az is tisztességtelen, h a legváltozatosabb helyeken szemeteli össze magát, még a config állományokban is. Rendberakással igazából csak nem Microsoft készítésű termékekkel tud kísérletezni még egy félmezei felhasználó is. A frissítő telepítés is képtelen kiszedni a szemetet, és a sehova sem mutató kapcsolatokat.
Elküldve: 2008. 03. 19. 15:24
Idézet: csomakk - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 14:07
A legalitásnál az a kérdés, h milyen hatókörű kódod van. Géphezkötött (OEM) egy, vagy többgépes.
A műszaki vonzata meg annyi, h le kell vadászni a laptop hardwerének XP-s meghajtóit, amit jó esetben egyhelyen megtalálsz a laptop gyártójának honlapjának a technikai support részében.
Ha megvan, akkor meg lehet próbálni először simán telepíteni a rendszert, és a végén bekéri a meghajtókat akár cd-n, akár pendriven, akár a Winchesterről. Ha nem megy, akkor van egy segédprogram, amivel lehet spec, az adott gépet (is) tudó telepítőlemezt készíteni. Nem próbáltam, de itt is volt szó róla nem is olyan régen.
Több helyen (programportálokon) is láttam diétás, a laptopokhoz készített verziókat. Könnyen lehet, h az is elfogadja a legális kódodat.
Ha teljesen biztosra akarsz menni, és szétbonthatod a gépet, akkor először csinálhatsz egy próbatelepítést idegen Winchesterre, vagy elvileg akár egy nagyobbacska Pendrájvra (ha tud bootolni onnan is).
Elküldve: 2008. 03. 19. 15:29
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 16:24
A műszaki vonzata meg annyi, h le kell vadászni a laptop hardwerének XP-s meghajtóit, amit jó esetben egyhelyen megtalálsz a laptop gyártójának honlapjának a technikai support részében.
Ha megvan, akkor meg lehet próbálni először simán telepíteni a rendszert, és a végén bekéri a meghajtókat akár cd-n, akár pendriven, akár a Winchesterről.
de a satás winchestert nem ismeri fel.. nem tud hova települni...
oem kódom van, de még nem volt használava
Elküldve: 2008. 03. 19. 17:33
Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 15:16
Szia!
Sajna nem. Ezért nem értettem én sem a dolgot. Mind a first boot device, mind a sata1 aljzat azé a hdd-é volt, amire a rendszer ment fel, és ami később az utolsó betűjelet (E) kapta.
Végülis simán csinálhattam volna egy vinyóval az installt, feleslegesen bonyolítottam meg a helyzetem.
Eladó cuccok:
Elküldve: 2008. 03. 19. 17:51
Idézet: csomakk - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 15:29
oem kódom van, de még nem volt használava
A boot eszközt a biosban kell beállítani. Az XP telepítő, legalábbis az SP2-vel integrált fel kell, h ismerje a Satát. Hacsak nem valami nagyon különleges valami. Akkor viszont a floppy hiány miatt valószínüleg marad a spec. installCD készítés, vagy kísérlet, hátha valamely verzió tartalmazza a szükséges meghajtót.
Elküldve: 2008. 03. 19. 19:50
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2008. 03. 19. 20:41
Nekem az a fenenagy problémám, hogy a desktopon az ikonok jelentős része alapértelmezett windows ikonként jelenik meg. A jobb gombos menü tulajdonságok menüpontja alatt állítólag a megfelelő ikon van hozzájuk rendelve, de valójában mégsem. Az ikonokhoz tartozó programok megfelelően működnek. A jelenség nem csak a desktopon jelentkezik, az intézőben a mappák ikonjai helyett szintén az alapértelmezett windows ikon látható. Érdekes, hogy kb. 20 perc után a desktop-ikonok kb fele felveszi a rendes alakját, a maradék viszont változatlan. Hiába indítgatom újra a gépet, nem használ semmit. Mint mondottam, a gép egyébként hibátlanul üzemel. Ötlet?
Előre is köszi!
Gyf
Elküldve: 2008. 03. 20. 01:07
Elküldve: 2008. 03. 20. 08:00
Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 1:07
...És úgy gondoltad, hogy Gyomorféreg majd a kép címében lévő desktopinfo-t plusz mondjuk Glenn-t összefűzve google-keresést hajt végre és végül megkapja eredménynek a http://glenn.delahoy...software/files/ oldalt, ahol a desktopinfo-t elolvassa, letölti?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)