HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#161 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 22. 16:59

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 14:31

Sikerült összeszednem egy vírust [...] Van valakinek ötlete, javaslata?

Ahogy már írták, másik gépbe be (de ott nehogy a te win-ed induljon!!!) és simán le lehet írtani, még a rootkit-féle cuccokat is, azok ugyanis csak az adott OS-re bootolva nem látszódnak, egyébként sima file-ok. Van még egy mocsok megoldás, a vírusoknál/spyware-eknél: az NTFS megenged olyat, hogy alternate data stream. Az így elrejtett file-okat nem minden vírusgyilok nézi meg (bár egyre kevesebb ilyen van, talán már ki is haltak ;) ), így, lehet, hogyha egy ilyennel próbálkozol, akkor hiába, csak a szagember fogja megtalálni. Szerencse, hogy ezeket is el kell valahogy indítani, tehát valahol máshol mindenképpen lesz nyoma az így elrejtett file-oknak, pl. nem szabványos rendszerfile-ok, vagy furcsa bejegyzések az automatikusan indított programok között, amelyek ugyan önmagukban nem biztos, hogy a vírgyilok által kártékonynak minősülnek, de egy szagember szeme azért kiszúrja. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#162 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 17:58

A másik gépbe nem tudom berakni mert abban nincs sata csatlakozó. Egyenlőre megnézem a gyanús fájlokat amit találok (ez a ctrl+b tényleg hasznosnak tűnik). Rootkiteket nem tudom hogy nézzem meg. A minipe-n mondjuk volt valami rootkitkereső de az kilistázott egy csomó mindent amivel nem tudtam mit kezdeni.

#163 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 18:14

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 17:58

A másik gépbe nem tudom berakni mert abban nincs sata csatlakozó.

Akkor nincs más hátra, mint előre. Rakj be egy öreg 2G-s körüli winyót, gyúrj rá egy NTFS-t is ismerő rendszert, amihez vírusírtó is van. Aztán már jöhet a mehet. Ugyanez megtehető egy nagyobbacska pendrájvval is.

#164 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 21:24

Telepitettem az sp3 at ma az xp-m re.Halljátok ez ég és föld az sp2 höz képest a kis gépem megtáltosodott böngészésbe játékok alatt minden.
Operációs rendszer tulajdonságai:
      Opr. neve                                      Microsoft Windows XP Professional
      Opr. kódneve                                      Whistler
      Opr. nyelve                                    English (United States)
      Opr. kernel típusa                                Uniprocessor Free (32-bit)
      Opr. javítócsomag                              Service Pack 3, v.3264
      Opr. telepítés dátuma                          2008. 03. 10.
      Opr. fõkönyvtára                                  H:\WINDOWS
Szerk:Másnál is ezek a tapasztalatok?

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 22. 21:41 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#165 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 12:45

Na szóval az történt hogy minipe-ben az egyik program segítségével megtaláltam az automatikus indulások között a virnyákot. Azt eltávolítottam. Meg még néhény gyanús fájlt. Közben észrevettem hogy pár exefájl írva lett, de úgy láttam csak tönlre tette azokat és nem fertőzte mert nem indultak el csak kiírta hogy nem win32 alkalmazás, Aztán modom megnézem a tűfalat (a windowsost) mivel nem volt működő vírusírtóm. Ekkor kiírta hogy nem fut a service és hogy indítsa-e el. Mondom ingen, de hibának bizonyúlt, mivel attól a pillanattól fogva nem működik a netem(most se windowsról írok). Kapcsolódni tudok, de nem jön be semmi. A szolgáltatást után hiába állítottam le nem használt. A tűfalat normálisan nem lehetett leállítani mert ki volt halványítva a rádiógomb. Kipróbáltam két parancsot ( "rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf" , "NETSH FIREWALL RESET"  ) ami korábban használt, de most nem. Bár igaz hogy múltkor az volt a baj hogy nem lehetett bekapcsolni a tűfalat. Újratelepíteni meg nem akarom, hiszen mindjárt kint van az sp3. De addig jó lenne ha tudnék csatlakozni az internetre. Van valakinek ötlete a probléma megoldására?

djculture:
Te honnan szedted le az sp3-at? MSDNAA-ról le lehet? Mert én nem látom.

#166 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:01

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 12:45

Na szóval az történt hogy minipe-ben az egyik program segítségével megtaláltam az automatikus indulások között a virnyákot. Azt eltávolítottam. Meg még néhény gyanús fájlt. Közben észrevettem hogy pár exefájl írva lett, de úgy láttam csak tönlre tette azokat és nem fertőzte mert nem indultak el csak kiírta hogy nem win32 alkalmazás, Aztán modom megnézem a tűfalat (a windowsost) mivel nem volt működő vírusírtóm. Ekkor kiírta hogy nem fut a service és hogy indítsa-e el. Mondom ingen, de hibának bizonyúlt, mivel attól a pillanattól fogva nem működik a netem(most se windowsról írok). Kapcsolódni tudok, de nem jön be semmi. A szolgáltatást után hiába állítottam le nem használt. A tűfalat normálisan nem lehetett leállítani mert ki volt halványítva a rádiógomb. Kipróbáltam két parancsot ( "rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf" , "NETSH FIREWALL RESET"  ) ami korábban használt, de most nem. Bár igaz hogy múltkor az volt a baj hogy nem lehetett bekapcsolni a tűfalat. Újratelepíteni meg nem akarom, hiszen mindjárt kint van az sp3. De addig jó lenne ha tudnék csatlakozni az internetre. Van valakinek ötlete a probléma megoldására?

djculture:
Te honnan szedted le az sp3-at? MSDNAA-ról le lehet? Mert én nem látom.

A microsoftól ennek a filének a letöltésével és inditásával lehet letölteni:My Webpage
Persze csak angol xp-re.Amúgy máshonnan is lelehet már szedni

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 23. 13:03 -kor

Hádédész..

#167 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:28

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 12:45

attól a pillanattól fogva nem működik a netem(most se windowsról írok).

Ha újraindításkor sem jelenik meg a vírus (most már legalább tudod, hova írja be magát), akkor rakj be egy frissítő telepítést, az visszaírja a szétcseszett redszerfileket és elvileg nem bántja amit feltelepítettél.
Ha ekkor sem gyógyul, akkor érdemes egy időpontvisszaállítást megejteni, lehet, h a config állományt is megfirkálta.
Linuxozol? ha igen, akkor elvileg ez alól is rendberakhattad volna. (én most próbálom elérni, h tudjam használni.

#168 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:32

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:01

A microsoftól ennek a filének a letöltésével és inditásával lehet letölteni:My Webpage
Persze csak angol xp-re.Amúgy máshonnan is lelehet már szedni

Az Sp 3 kér kódot?

#169 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 13:42

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:32

Az Sp 3 kér kódot?

Mivel a windowsnak má egyszer fel kellett telepedni és akkor adtál meg kódot ugye, már a frissités nem kér kódot.Viszont ha nem eredeti a win gondolom nem telepedik fel,mer eleve eredetiség vizsgálat kell hozzá.
Hádédész..

#170 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 14:49

mzso: Próbáld meg ezt: Winsock repair.

Továbbá olvasd el ezt és ezt.

Szerkesztette: brd 2008. 03. 23. 14:52 -kor

#171 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 15:45

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 13:28

Ha újraindításkor sem jelenik meg a vírus (most már legalább tudod, hova írja be magát), akkor rakj be egy frissítő telepítést, az visszaírja a szétcseszett redszerfileket és elvileg nem bántja amit feltelepítettél.
Ha ekkor sem gyógyul, akkor érdemes egy időpontvisszaállítást megejteni, lehet, h a config állományt is megfirkálta.
Linuxozol? ha igen, akkor elvileg ez alól is rendberakhattad volna. (én most próbálom elérni, h tudjam használni.

Ha minden igay a vírust már töröltem. De ezt írtam is azt hiszem. A jelenlegi problémám az után keletkezett. Azt nem tudom hogy annak következtében. Amúgy linuxozom. De nagyon gány. alig működik valami. Az internetre pl csak a(z) (k)ubunturól tudtam csatlakozni, de ezen a videókártya normális működése esélytelen(pl a felbontást sem tudom beállítani), meg sok más sem működik. Ahol a kép jó ott meg általában az internet elérhetetlen (uhu, puppy). Nemtudom hogy azért-e mert rossz drivert akarnak használni. Pedig egy közönséges gigabyte alaplapi (P35C-DS3R) integrált realtek hálókártyám van.

Idézet: brd - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 14:49

mzso: Próbáld meg ezt: Winsock repair.

Továbbá olvasd el ezt és ezt.

Kösz! Majd megnézem/kipróbálom.

Más:Én olyat olvastam hogy a végleges sp3 az holnap  jelenik meg. Vagy nektek már az van?

Ja mégvalami. Tud valaki egy jó trójai felismerőt? Jó lenne megelőzni az ilyen eseteket a jövőben...

#172 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:05

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 15:45

Ha minden igay a vírust már töröltem. De ezt írtam is azt hiszem. A jelenlegi problémám az után keletkezett. Azt nem tudom hogy annak következtében. Amúgy linuxozom. De nagyon gány. alig működik valami. Az internetre pl csak a(z) (k)ubunturól tudtam csatlakozni, de ezen a videókártya normális működése esélytelen(pl a felbontást sem tudom beállítani), meg sok más sem működik. Ahol a kép jó ott meg általában az internet elérhetetlen (uhu, puppy). Nemtudom hogy azért-e mert rossz drivert akarnak használni. Pedig egy közönséges gigabyte alaplapi (P35C-DS3R) integrált realtek hálókártyám van.

Más:Én olyat olvastam hogy a végleges sp3 az holnap  jelenik meg. Vagy nektek már az van?

Ja mégvalami. Tud valaki egy jó trójai felismerőt? Jó lenne megelőzni az ilyen eseteket a jövőben...

Már kinnvan de csak angol nyelvterületre.Magyar vagy 1 hónap tuti.
Hádédész..

#173 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:14

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 16:05

Már kinnvan de csak angol nyelvterületre.Magyar vagy 1 hónap tuti.

Talán még kibírom ezzel, én mindíg magyar windowst használtam. Mert ugye magától megjavult....  :omg:  :omg:  :omg:
Lementettem a brd által linkelt oldalakat meg a programot. Megnyitottam a winsockos oldalt, ott megszokásból ráklikkeltem a letöltésre és meglepődtem hogy bejött a letöltés oldal majd az ablak hogy mit tegyek a fájlal. Ha valaki tud egy jó trójai felismerőt az még jól jönne. Kösz a válaszokat.

#174 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 16:16

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 16:45

tényleg nagyon gány a linux, főleg azoknak, akik azt várják, hogy minden alájuk legyen rakva. én már 1.5 éve debianozok, kellett az elején egy kis kitartás, de megérte. Ha kérdeznéd, hogy miért, olvasd vissza az utóbbi hozzászólásaidat. Régen nekem is xp-m volt, nod32 meg minden, nekem mondjuk nem volt komoly vírusom, csak egyszer, akkor nem ismerte fel, csak éreztem, hogy nem úgy megy minden ahogy kell, néhány nap múlva jött a frissítéssel a vírus felismerése.

#175 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 17:11

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 15:45

NOD32+Spybot-S&D+szakértelem. 100%-os, előre elkészített programot ne keress, mert ilyen sosem lesz. ;)

#176 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 18:01

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 16:16

tényleg nagyon gány a linux, főleg azoknak, akik azt várják, hogy minden alájuk legyen rakva. én már 1.5 éve debianozok, kellett az elején egy kis kitartás, de megérte. Ha kérdeznéd, hogy miért, olvasd vissza az utóbbi hozzászólásaidat. Régen nekem is xp-m volt, nod32 meg minden, nekem mondjuk nem volt komoly vírusom, csak egyszer, akkor nem ismerte fel, csak éreztem, hogy nem úgy megy minden ahogy kell, néhány nap múlva jött a frissítéssel a vírus felismerése.

Hát nem tudom. Szerintem okkal nem tudott a windows rovására elterjedni a linux. Véleményem szerint mindkettő sz*r csak másképp. A windowson sok vírus, miegyéb van és összeomolgat néha. Egy linuxon meg alapből nem működik sokminden hiába pakolják tele a disztribúciókat mindenféle cuccal. A hd2600xt-met utánajárással meg több módszer kipróbálásával sem tudtam működésre bírni. A windowshoz van driver, feltelepítem és működik, ubuntun megpróbálom feltelepíteni de már az sem megy. Megpróbálom máshogy de nem működik. Az internetre is csak (k)ubuntun tudtam csatlakozni, a többi látta a hálókártyát automatikusan konfigurálta magát és mégsem ment. Az uhu ráadásul úgy megerőszaokolta hogy utána a win sem látta csak ha kikapcsoltam és áramtalanítottam a gépet. Hiába jő a kernel meg biztonságos ha egy csomó dologban gány.

#177 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 19:41

Legyünk talán tekintettel a tapasztaltabb fórumozókra, akik temérdek Linux-Windows flame topikot láttak már, kvázi a könyökükön jön ki a téma, köszi... :)

Semmi gond azzal, amikor szóba kerül egy XP topikban, javítás, multiboot akármi szempontból, de a dolog többi része milliószor ismételt, unalmas, közhely, nem ide való.

#178 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 21:01

Idézet: Signal - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 19:41

Legyünk talán tekintettel a tapasztaltabb fórumozókra, akik temérdek Linux-Windows flame topikot láttak már, kvázi a könyökükön jön ki a téma, köszi... :)

Semmi gond azzal, amikor szóba kerül egy XP topikban, javítás, multiboot akármi szempontból, de a dolog többi része milliószor ismételt, unalmas, közhely, nem ide való.

Én befejeztem.

Érdekes módon nálam képernyőkímélő sem működik, nem lehet bekapcsolni mert ki van halványítva :Đ.

#179 Felhasználó inaktív   akoska001 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:37

Na hy megint!

Csak azért írok, mert megoldódott a hátteres problémám. Hogy hogy ne kérdezzétek, annyit tudok hogy CoD2-ztem és leraktam tálcára az egész hóbelebancot, megakartam nyitni egy mappát és egyszercsak egy hibaüzenet. Vmi olyasmit írt hogy a memóriával van valami. OK-ra katt (2X :D) és ismét lett hátterem.

Na ennyi. Hellótok!!!
Asus M2N; AMD Athlon x64 X2 2100+; Asus EAX1950Pro 256MB 256bit; 2GB DDR II 800 Mhz; WesternDigital 500GB SATA-II; Samsung 200 GB HDD; Samsung SyncMaster T190 19" 2ms 20000:1; Chieftec 450W; AeroCool AeroEngine II; NEC 3540A DVD-RW; Microsoft IntelMouse Explorer 4.0; Canon iP4300

#180 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 20:00

Hi!

Kérdésem. Adott egy Office 2003 telepítő CD, magyarul.
Hogy lehet (ha 1általán lehet) megoldani hogy full angol módban működjön? Vagyis a menük meg minden angolul legyen...? Próbáltam állítani de nem m1 :(
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.