Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:41
Szerintem a vinyó lesz a hunyó.
Először nem engedett partíciót létrehozni.Majd közvetlen utána megfagyott.
Aztán a telepítés nem ért véget, mert egyszer csak megállt és kész.
Most elkezdtem megint feltenni.Létrehoztam két partíciót és a C formázása 62%-nál gyakorlatilag megállt.Majd 40 perce 62%-on áll.

-----------
Áááá, kész.Ennek annyi.Holnap veszek egy másikat.
Leformázta a C-t 100 %-ig, majd kiírta, hogy nem lehet a partíciót létrehozni, mert valószínűleg a lemez sérült.
Fasza.

Nekem is volt ilyen, egy zerofill elhárította. Azt már utólag nem tudnám megmondani, mi volt a pontos oka:
- Vírus/rootkit fertőzés volt akkoriban, legalábbis a szokásos, könnyen eltávolítható spy férgekhez képest, egy speciálisabb/furcsább esetet fogtam ki.
- Barkácsoltam ezt-azt a gépen, a tápcsatlakozó nem érintkezett rendesen, vinyó párszor bekattogott.
- Problémás tápegységgel kísérleteztem, ami nem bírta a terhelést, vinyó párszor bekattogott.
Gondolom, ezek külön-külön is vezethetnek oda, hogy szektorszinten valami összekuszálódjon a vinyó lelkivilágában.
Zerofillt, vagyis teljes adatmegsemmisítést én Windows diskeditorral szoktam végezni (Runtime Disk Explorer), de sok célprogram is van erre. Low lewel formatnak is szokták nevezni, mivel manapság a hagyományos LLF már nincs, nem lehetséges. Úgyhogy ámbár zavarkeltő módon, de a "zerofillezést", vagyis a merevlemez szektorszintű felülírását szokás manapság mélyformázásnak is nevezni. Akár még egy gyári programnál is. Hülye egy szokás, de ez van.
Mindamellett, nálad más gond is lehet géppel, ha a szervizben hibátlanul viselkedett maga a HDD.