HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1721 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 01. 11:29

Idézet: brd - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 12:18

Van egy mágikus opció, a legtöbb hasonló funkciót megvalósító program opciói között, nevezetesen, ha úgy indítod, hogy
[programnév] /?
akkor kiírja, hogy milyen opciókkal lehet indítani, és azok mit valósítanak meg. Jelen esetben az általad kívánt funkció (valószínűleg, de az összes M$ patch-nél így működik, tehát vehetjük 100%-nak) úgy érhető el, hogy parancssorból indítva oda kell tenni egy /q kapcsolót opcióként, tehát így kell indítani:
WindowsXP-KB958644-x86-ENU.exe /q

Koszike az infot ez nekem is sikerult kihamozni. Viszont ami nekem kell, hogy ez egy .msi vagy .exe .com file legye amit oda adsz valaki masnak aki katt katt es mindent tortenik a maga utjan. :)

#1722 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 13:20

Csinálsz mellé egy batch file-t...?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1723 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 13:22

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 12:29

Koszike az infot ez nekem is sikerult kihamozni. Viszont ami nekem kell, hogy ez egy .msi vagy .exe .com file legye amit oda adsz valaki masnak aki katt katt es mindent tortenik a maga utjan. :)

Esetleg nézz körül az alábbi linken, hátha találsz megoldást:

http://unattended.ms...xp/view/web/38/
És itt vannak aplikációk.

Üdv!

Szerkesztette: StLewis 2008. 12. 01. 13:23 -kor

"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1724 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 13:26

És kérdeznék én is:
Valaki tud mondani egy olyan scriptet (már ha létezik), hogy az adott dátum alapján megmondja a napot.
Batch fájlban kellene használnom.
Ha hülyeséget kérdezek, akkor sorry :)

Köszi!
Üdv
L
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1725 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 16:36

Idézet: StLewis - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 13:26

Valaki tud mondani egy olyan scriptet (már ha létezik), hogy az adott dátum alapján megmondja a napot.
Batch fájlban kellene használnom.

Idézet: Egyszerű módszer

Echo.|Command /C Date

Ezen az oldalon van rá részletes batch script, de nekem nem működött.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1726 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 17:36

sziasztok egy surgos fontos kerdesem lenne win szakikhoz!! olyan esettel allok szemben hogy amikor lenmyomok egy billentyut a rendes helyett az jon aminek akkro kellene ha lenyomom a ctrl-t avyg altot vagy melyiket.. a jobb felso sarokban levo masodlagos karakterek irodnak ki! hogy lehet ez ? a nyelv magyaron van semmit nem raktam fel utoljara ment.. mi lehet ez es hogyan tudnam visszaallitani? ugye nem kell mindjart teljes radirt alkalmazni?
köszi!

#1727 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 01. 18:33

Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 12:58

Megjegyezheted hangosan is. ;)
Registry-t nem szoktam nézni.Mivel érdemes?
Defragmenter kb 2 hete ment le utoljára.

Íme pár hasznos program:

PC TOOLS - REGISTRY MECHANIC

CCLEANER (Ez a program ingyenes.)

Ez pedig szerintem a világ legjobb töredezettség-mentesítője:

DISKEEPER 2008

Fenti programok intenzív, gyakori használatát meghálálja a Windows XP.  ;)

Szerkesztette: Piftuka 2008. 12. 01. 18:38 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1728 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 01. 18:37

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 21:13

Hát ezért nem ajánlják ezt a fajzatot.
Van ahol 3 év garanciával adják. Ha Te is így kaptad, akkor vissza a feladónak.

Ugyan már!

A merevlemez minden számítógépben a legérzékenyebb, legsérülékenyebb alkatrész a mai napig.

Samsung, Hitachi, Seagate, Maxtor... nincs különbség ilyen tekintetben közöttük. Az bárkivel (szerintem a számítógépüket intenzíven használó felhasználók között 5 éven belül egyszer mindenkivel) előfordulhat, hogy meghibásodik a számítógépében a merevlemez.

Persze volt az IBM-nek és a Maxtor-nak is hírhedt szériája, amelynek tagjai 80%-ban pár hónap alatt elhaláloztak bárkinek a gépében, de kár általánosítani.

Az említett Samsung sorozatról pedig még nem hallottam ilyen híreket. (De avass be kérlek, ha lemaradtam valamiről!  :think: )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1729 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 18:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:33

Íme pár hasznos program:

PC TOOLS - REGISTRY MECHANIC

CCLEANER (Ez a program ingyenes.)

Ez pedig szerintem a világ legjobb töredezettségmentesítője:

DISKEEPER 2008

Fenti programok intenzív, gyakori használatát meghálálja a Windows XP.  ;)

THX :respect:
Amúgy most már érdekes a helyzet, de itt erősen OFF, inkább átviszem a fagyások topicba. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1730 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 18:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 19:37

Ugyan már!

A merevlemez minden számítógépben a legérzékenyebb, legsérülékenyebb alkatrész a mai napig.

Samsung, Hitachi, Seagate, Maxtor... nincs különbség ilyen tekintetben közöttük. Az bárkivel (szerintem a számítógépüket intenzíven használó felhasználók között 5 éven belül egyszer mindenkivel) előfordulhat, hogy meghibásodik a számítógépében a merevlemez.

Persze volt az IBM-nek és a Maxtor-nak is hírhedt szériája, amelynek tagjai 80%-ban pár hónap alatt elhaláloztak bárkinek a gépében, de kár általánosítani.

Az említett Samsung sorozatról pedig még nem hallottam ilyen híreket. (De avass be kérlek, ha lemaradtam valamiről!  :think: )

Ha más szóba került.
Az enyém ugye Samsung.Ma bevittem a szervízbe, mert az előzőekben leírtakat produkálta.Erre kihozták, hogy hibátlan a hdd, több mint ezer óra üzemideje van hátra. :confused:
Itthon most az írja, hogy hiányzó BOOTMGR.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1731 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 23:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 17:36

Idézet: Egyszerű módszer

Echo.|Command /C Date

Ezen az oldalon van rá részletes batch script, de nekem nem működött.

Köszönöm, honap pihentebb leszek menézem.
:respect:
Üdv!

#1732 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 11:50

Idézet: mardosó önkétely - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 18:47

...
tegnap indításkor ezzel a hibaüzenettel örvendeztetett meg: A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del to restart.
...

sikerült valami megoldást találni?
engem ma fogadott ezzel a gép.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1733 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 12:56

Idézet: sbazsi - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 12:50

sikerült valami megoldást találni?
engem ma fogadott ezzel a gép.

A legjobb lenne valami snapshotot/mentést készíteni arról a partícióról, hogy később "image-ből" tudj dolgozni, ha valami esetleg a chkdsk meg akármilyen programokkal való zaklatás miatt végleg "elromlana", netán maga az eszköz haldoklik, s még szerencséd lesz a mentést illetően... Ezt előre nem lehet tudni. Utána meg már könnyű okosnak lenni.
Ezek után bátrabban neki lehet állni. Chkdsk, SMART kiolvasása, ha indul a rendszer, eseménynapló nézése. Ha permanens a hiba, akkor lehet "tovább menni".

Szerkesztette: Warrior 2008. 12. 02. 12:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1734 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 13:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 12:56

A legjobb lenne valami snapshotot/mentést készíteni arról a partícióról, hogy később "image-ből" tudj dolgozni, ha valami esetleg a chkdsk meg akármilyen programokkal való zaklatás miatt végleg "elromlana", netán maga az eszköz haldoklik, s még szerencséd lesz a mentést illetően... Ezt előre nem lehet tudni. Utána meg már könnyű okosnak lenni.
Ezek után bátrabban neki lehet állni. Chkdsk, SMART kiolvasása, ha indul a rendszer, eseménynapló nézése. Ha permanens a hiba, akkor lehet "tovább menni".

most épp thinkvantage rescue progival próbálkozok. ibm gép.
nem voltak rajta életbevágó adatok, de azért örülnék, ha megkímélném magam egy reinstalltól...

nincs másik sata-s asztali gép, ebben meg az van. csak noti. az usb-s sata házamat meg nem találom.
próbálkozok.  :)
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#1735 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 15:55

Idézet: sbazsi - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 13:38

épp thinkvantage rescue progival próbálkozok.

:D  :D  :respect:  :respect:  :respect:

#1736 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:25

[quote name='StLewis' date='2008. dec. 2., kedd - 0:06'] [url="http://www.computing.net/answers/programming/date-routines-in-batch-files/15590.html"][u]Ezen az oldalon[/u][/url] van rá részletes batch script, de nekem nem működött. [/QUOTE]
Köszönöm, honap pihentebb leszek menézem.
:respect:
Üdv! [/quote]
Kicsit off:

Keresgélés, guglizás után az alábbiakat találtam6találtuk ki:
Elvileg xp kezeli az alábbi scriptet(nevek innentöl példák):
day.vbs

És ehhez egy batch file:
call.cmd

Lehet meg lehet csinálni még egyszerübben, de nekem mint egyszeri user ez is megteszi.
Gondoltam megosztom, hátha (winxp-n és win2k8-on működik, 2k3-on nem próbáltam)

Üdv

#1737 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:29

Idézet: carcass - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 17:41

Szerintem a vinyó lesz a hunyó. :omg:
Először nem engedett partíciót létrehozni.Majd közvetlen utána megfagyott.
Aztán a telepítés nem ért véget, mert egyszer csak megállt és kész.
Most elkezdtem megint feltenni.Létrehoztam két partíciót és a C formázása 62%-nál gyakorlatilag megállt.Majd 40 perce 62%-on áll. :rolleyes:
-----------
Áááá, kész.Ennek annyi.Holnap veszek egy másikat.
Leformázta a C-t 100 %-ig, majd kiírta, hogy nem lehet a partíciót létrehozni, mert valószínűleg a lemez sérült.
Fasza.  :grrr:

Nekem is volt ilyen, egy zerofill elhárította. Azt már utólag nem tudnám megmondani, mi volt a pontos oka:

- Vírus/rootkit fertőzés volt akkoriban, legalábbis a szokásos, könnyen eltávolítható spy férgekhez képest, egy speciálisabb/furcsább esetet fogtam ki.
- Barkácsoltam ezt-azt a gépen, a tápcsatlakozó nem érintkezett rendesen, vinyó párszor bekattogott.
- Problémás tápegységgel kísérleteztem, ami nem bírta a terhelést, vinyó párszor bekattogott.

Gondolom, ezek külön-külön is vezethetnek oda, hogy szektorszinten valami összekuszálódjon a vinyó lelkivilágában.

Zerofillt, vagyis teljes adatmegsemmisítést én Windows diskeditorral szoktam végezni (Runtime Disk Explorer), de sok célprogram is van erre. Low lewel formatnak is szokták nevezni, mivel manapság a hagyományos LLF már nincs, nem lehetséges. Úgyhogy ámbár zavarkeltő módon, de a "zerofillezést", vagyis a merevlemez szektorszintű felülírását szokás manapság mélyformázásnak is nevezni. Akár még egy gyári programnál is. Hülye egy szokás, de ez van.

Mindamellett, nálad más gond is lehet géppel, ha a szervizben hibátlanul viselkedett maga a HDD.

#1738 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:43

Idézet: Signal - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:29

Nekem is volt ilyen, egy zerofill elhárította.

Nálam is van egy beteges Sata-s Samsung.
Uccsó kísérletként megpróbálkozhatnék avval, amit mondtál. Pontosan hogyan tudom megtenni?

#1739 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 11:57

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 11:43

Nálam is van egy beteges Sata-s Samsung.
Uccsó kísérletként megpróbálkozhatnék avval, amit mondtál. Pontosan hogyan tudom megtenni?

Erre a célra készült programok használatához esetleg külön bootolni kell, de én inkább Windowson belül szoktam telepíteni a Diskexplorert:

http://www.runtime.org

FAT vagy NTFS lemezszerkesztő választása közömbös.

Tools: Options, Direct read/write
File: Drive, Fizikai meghajtó kijelölése (nem partíció), OK.
View: as Hex (F3).
Edit: Select all
Edit: Fill, OK.

Végigírja a vinyót, ami mérettől függően időigényes lehet, közben esetleg ventilátort is lehet rá irányítani, ha melegedne. Ugyanakkor előny, hogy Windowsban gyorsabb a lemezkezelés (UDMA mód...), mint mondjuk egy hasonló  DOS programnál.

Ennek során az MBR-szektor is törlődik, úgy fog kinézni szektorszinten, mint újkorában. Tehát újra kell "inicializálni" (XP szokás szerint ez az MBR létrehozása), partícionálni.

Szerkesztette: Signal 2008. 12. 04. 12:21 -kor

#1740 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 21:56

Idézet: Signal - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 12:29

Nekem is volt ilyen, egy zerofill elhárította. Azt már utólag nem tudnám megmondani, mi volt a pontos oka:

- Vírus/rootkit fertőzés volt akkoriban, legalábbis a szokásos, könnyen eltávolítható spy férgekhez képest, egy speciálisabb/furcsább esetet fogtam ki.
- Barkácsoltam ezt-azt a gépen, a tápcsatlakozó nem érintkezett rendesen, vinyó párszor bekattogott.
- Problémás tápegységgel kísérleteztem, ami nem bírta a terhelést, vinyó párszor bekattogott.

Gondolom, ezek külön-külön is vezethetnek oda, hogy szektorszinten valami összekuszálódjon a vinyó lelkivilágában.

Zerofillt, vagyis teljes adatmegsemmisítést én Windows diskeditorral szoktam végezni (Runtime Disk Explorer), de sok célprogram is van erre. Low lewel formatnak is szokták nevezni, mivel manapság a hagyományos LLF már nincs, nem lehetséges. Úgyhogy ámbár zavarkeltő módon, de a "zerofillezést", vagyis a merevlemez szektorszintű felülírását szokás manapság mélyformázásnak is nevezni. Akár még egy gyári programnál is. Hülye egy szokás, de ez van.

Mindamellett, nálad más gond is lehet géppel, ha a szervizben hibátlanul viselkedett maga a HDD.

Érdekes.
Ma hoztam el a gépet, mert leadtam guruknak.Vettem rá zsírúj xpsp3-at (hótlegál, nem úgy mint... :D )és azzal megy hiba nélkül.Hogy mitől kezdett fagyogatni mielőtt totál behalt nem tudom.Lehet, hogy valami spec vírus volt rajta? :think: Most fut a hard disk sentinel nevű program, ami hibátlannak írja és mióta elhoztam megy rendesen. :confused:
Tippeltek memória hibára is, de az is jó.A táp is OK.
Ezek után ha megadja magát, akkor az alaplap lesz a bűnös.
Az egyszer biztos, hogy több MSI alaplap nem kerül a házba.Mondjuk ezt még nyáron eldöntöttem. :smoker:

Bravo

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »