Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 23:13
Negyedszerre is megkérdezed, akkor nem fogok válaszolni! :Đ
Az MDM szolgáltatás formájában épül be a rendszerbe, és automatikusan, a Windows-zal együtt indul el. Ennek logikája kérdéses, hiszen elegendő lenne a megfigyelt alkalmazással együtt indulnia, de ennek mélyebb okait nem tudom, mivel sose használtam. Az MDM-et kiiktatni a szolgáltatások konzolfájában lehet, start menü/futtatás, és services.msc a parancs, ott az mdm tulajdonságlapján az indítás típusát "letiltva" értékre állítod. Hogy miért jó tiltani? Egy feleslegesen energiát, memóriát, CPU-időt fogó, esetleg biztonsági rést jelentő alkalmazással kevesebb. Eltávolítani nem muszáj, registryből ki lehet szedni, akár a lemezről is le lehet törölni, de ez már nagyon szőrszálhasogatós dolog

.
Az SFC-vel sem tudok semmiféle összefonódásról. Az SFC is jó dolog, csak nem elég intelligens (ami nem hátrány!), és nem feltétlenül tud arról, hogy egy rendszerfájl módosítása (akár eredetire visszaírása) milyen hatással jár a rendszer, vagy valamely komponensének működésére.
Nem mentette, nem mutatta a rendszer a hozzászólásomat, ezért küldtem pü-ben is...míg a "brd-választ" rögtön mutatta. Sajnálom
Igen, le tudom állítani, és letiltani, és a services.msc paranccsal belépni oda, ahova kell.
Ha neked sem okozott gondot, hogy leállítva használod, és nem vagy teli kártevőkkel, nem rongálódtak a védett fájljaid, akkor én is megpróbálkozom. Mondjuk egy hét alatt kiderül...
Most, hogy visszakapcsoltam, böngészés közben a lejátszóval (Mplayer vagy Media Player Classic), ugrik, ismétlődik a zene, és egy-egy pillanatra "megáll minden", azaz lefagy, arra utalnak a jelek, hogy iszonyatosan dolgozik a processzor, pedíg nem kéne...aztán minden megy tovább.
Vírusra utaló jel nincs, én arra gondolok, hogy talán a netem "viszonylag" lassú sebessége miatt dolgozik ennyire a Mozilla vagy az Opera. Jelenlegi sebességem 15 KB/s (azaz 120 kbit/s), ha egy kisebb (5-10 MB) vagy bármilyen fájlt töltök, de általában se kúszik - mostanában - e értékek fölé nagyon. (korlátlan internet előfizetésem van). Egy 13 MB-os programfrissítés, kábé 10 perc, bár nem FTP kapcsolatoknál felkúszik 30-50 KB/s ra egy-egy pillanatra...várom, hogy a technikusok kidolgozzanak valamit az ex-rém használatra, mert már saját is lekorlátoztam (NetLimiter), de úgy látszik nem eléggé.
Az SFC vel kapcsolatos megállapításaidnak helyt adok.