HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#1961 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 19:20

Idézet: brd - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 18:34

Töltsd fel -->ide<-- a nevezett file-t. Ez egy olyan oldal, ahol többféle biztonsági programmal megnézik a file-t. Ahogy gyorsan körülnéztem a google segítségével, valami legális keylogger-nek is lehet a része, de ha te ilyet nem telepítettél, akkor majdnem 100%, hogy nem jó neked, ha fut. ;)
Az mdm pedig talán azért gyilkolja a gépet, mert valami cserélgeti/cserélgetné valamelyik rendszerfile-t és ez állítja vissza folyamatosan.

Köszi. Nem számítottam ilyen gyors válaszra. Megnéztem, minden oké. Most mobil internetem van Samsung modemmel, és valószínüleg a modem egyik folyamata ez, mert leállítottam és nem csatlakozott a "következő" weboldalhoz. Tehát legális :kocc:
No igen, az mdm az kell, ha már William Gates bácsi kitalálta. Nem is kapcsolom ki. Nem is szeretnék folyamatosan sfc/scannow-t futtatni. De valami lehet még itt, mert pár napja kezdődtek ezek a dolgok. Rájövök, remélem. nem kéne valaminek-valakinek gyilkolgatni a rendszerfájljaimat.
Mellékelem a teszt eredményét az általad ajánlott oldalról.
Köszi  :hello:

Csatolt fájl:

#1962 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 19:47

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 17:35

Ha nem boldogulsz a cdről bootolással (bios szinten), akkor F8, ill. F12 a két-három éves gépeken behozza az eszközválasztó menüt, ahol a biosban beálított bootsorrendet arra az alkalomra meg tudod változtatni.

Semmi...Egyszerűen nem akarja csinálni...  :(
Beraktam a cd-t újraindítottam a gépet, elkezd dolgozni a gép és olvassa be a cd-t. Bead egy fekete képernyőt majd jó náhány perc utána beadja a szokásosat
"CDBoot: NTDLR nem található"
:(
A sorrend egyépként jó sztem de azért leírom.
Boot Device Priority
1.Atapi CD-ROM Drive
2.HArd Drive
3.Removable Devices
4.Legacy NEtwork Cards
5.Integrated Network

Szerkesztette: Lissa 2009. 01. 03. 19:49 -kor

"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#1963 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:00

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 18:55

Az MDM-nek mi köze rendszerfilékhez? Elvileg ő csak eseményeket, debuggol, riportot készít, kezel, még csaka  rendszermaghoz sincs köze, az Office hozza magával legtöbbször.

Semmi, fasz vagyok, siettem, összekevertem valamivel. Valóban többnyire az Office része, akkor mondjuk --->ezt<--- kellene a kollégának megnézni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1964 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:10

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 19:20

No igen, az mdm az kell, ha már William Gates bácsi kitalálta. Nem is kapcsolom ki. Nem is szeretnék folyamatosan sfc/scannow-t futtatni.

Egy fenét. A windows telis-tele van olyan dolgokkal, amik szükségessége nem feltétlenül kérdőjelezhető meg, de adott felhasználói szinten teljesen felesleges. Az MDM is ilyen. Még én sem szoktam foglalkozni a debug infóival, de pl. szoftverfejlesztőnek, vagy office alatt scriptet író embereknek akár létfontosságú debugger.
SFC-re sincs állandóan szükség. Én be is paráznék, ha állandóan futtatnám, annyi minden nem eredeti fájl már a rendszeremben, sokszor cserélődik ez-az, az SFC meg simán képes marhaságokat írni akkoris, ha pl. a dllcache-t nem ő üríti ki..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1965 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:24

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de az lenne a problémám, hogy bármilyen képet is szeretnék leszedni, vagy lementeni.... (jobb egérgom, cél mentése más néven) ... mindent csak "BMP" formátumba mentene le, és mindennek csak "névtelen.bmp" nevet adna.... namármost, a kérdésem az lenne, hogy lehetne-e orvosolni a problémát, és mondjuk xy.jpg vagy végülis a kép eredeti nevével mentene le bármit is a gép?? ha flash-getet használok, akkor minden ok, de képenként nem szeretnék szórakozni vele..
Lehetséges megoldani a bibit???  :confused:

#1966 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:46

Idézet: djviktorio - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:24

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de az lenne a problémám, hogy

Vótmán, valahol a topik elején, meg a közepén is talán.
Nem egyedi eset, reinstall, vagy tápcsere. ;) 
Bár a többieknél egyszerűbb volt a megoldás.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1967 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:53

Most raktam újra a gépet, már azt hiszem másodszor... táppal gáz lesz.... laptop-ról van szó... :s

#1968 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 21:02

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 19:47

Semmi...Egyszerűen nem akarja csinálni...  :(
Beraktam a cd-t újraindítottam a gépet, elkezd dolgozni a gép és olvassa be a cd-t. Bead egy fekete képernyőt majd jó náhány perc utána beadja a szokásosat
"CDBoot: NTDLR nem található"

A bootsorended oké, a cd-lemezzel, vagy a meghajtóval lesz valami gond.
Vagy a lemezt próbáld ki máshol, vagy egy másik bootos lemezt ebben.
Ha csak ujjlenyomatos a cd írott fele, akkor minden tiltás ellenére, langyos vízzel, és egyxszerű fplyékony szappannal, vagy benedvesített ruhával törölgesd meg a belső körtől kifelé, sugárirányban.
Ha nincs a kezed ügyében egy régi win 98-as telepítő cd, akkor töltsd le a hiren's bootcd-t, sok okosság is van rajta.

szerk
Hiren helyett az ubcd könnyebben elérhető.

Szerkesztette: csozsi 2009. 01. 03. 21:10 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1969 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 21:03

Idézet: djviktorio - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:53

Most raktam újra a gépet, már azt hiszem másodszor... táppal gáz lesz.... laptop-ról van szó... :s

Banyek, az csak vicc volt. Tényleg nézz szét a topikban, mert többször volt róla szó.

#1970 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:23

Idézet: brd - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:00

Semmi, fasz vagyok, siettem, összekevertem valamivel. Valóban többnyire az Office része, akkor mondjuk --->ezt<--- kellene a kollégának megnézni.

Megnéztem már "azt", igazából az lett volna amásodik kérdésem kikapcsolhatom-e. A logika és szerény tapasztalatom azt diktálja ne, hiszen...a többit a másik hozzászólásnál.
:typing:

#1971 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:31

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:46

Nem egyedi eset, reinstall, vagy tápcsere. ;) 

:eek:  :omg: 

"Hát, Batman, szemét vagy, ha iszol".  ;)

Úgy látom, az is baj, ha valaki kijózanodik.  :respect:
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1972 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:37

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:10

Egy fenét. A windows telis-tele van olyan dolgokkal, amik szükségessége nem feltétlenül kérdőjelezhető meg, de adott felhasználói szinten teljesen felesleges. Az MDM is ilyen. Még én sem szoktam foglalkozni a debug infóival, de pl. szoftverfejlesztőnek, vagy office alatt scriptet író embereknek akár létfontosságú debugger.
SFC-re sincs állandóan szükség. Én be is paráznék, ha állandóan futtatnám, annyi minden nem eredeti fájl már a rendszeremben, sokszor cserélődik ez-az, az SFC meg simán képes marhaságokat írni akkoris, ha pl. a dllcache-t nem ő üríti ki..

Miért felesleges az MDM? Mit nyerek és mit veszíthetek azzal, ha kikapcsolom. Inkább kikapcsolnám.
Esetleg egy link az összefüggésekről felvilágosítana...vagy, ha van rá idő, egy kimerítő válasz.

Az Office használata nélkül is megjelenik a számítógép iindulásnál az mdm.exe a Feladatkezelő futó folyamatai között. Le lehet állítani. Hol található alapból a Windowsban? Mert nekem nem a Windows/System32 könyvtárban van...igazából hol kell lennie, nem tudom, még nem néztem utánna.
Az SFC kapcsolót csak megemlítettem, mert régebben szükségem volt rá, ma már nem használom, csak a barátaim "beteg" gépén. Baj nem lehet belőle. Az SFC kapcsoló pótolhatja a kikapcsolt MDM mellett hiányzó rendszerfájlokat, természetesen a behelyezett lemezzel.

Van, amit tudok és van amit nem pár év gyakorlati felhasználói tapasztalattal...
(kis zavar van a hozzászólás értesítések küldésében a mailemre; csoszi, illetve lessa válaszát kaptam, pedig nem nekem válaszoltak)

#1973 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:38

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:10

Miért felesleges az MDM? Mit nyerek és mit veszíthetek azzal, ha kikapcsolom. Inkább kikapcsolnám.
Esetleg egy link az összefüggésekről felvilágosítana...vagy, ha van rá idő, egy kimerítő válasz.

Az Office használata nélkül is megjelenik a számítógép iindulásnál az mdm.exe a Feladatkezelő futó folyamatai között. Le lehet állítani. Hol található alapból a Windowsban? Mert nekem nem a Windows/System32 könyvtárban van...igazából hol kell lennie, nem tudom, még nem néztem utánna.
Az SFC kapcsolót csak megemlítettem, mert régebben szükségem volt rá, ma már nem használom, csak a barátaim "beteg" gépén. Baj nem lehet belőle. Az SFC kapcsoló pótolhatja a kikapcsolt MDM mellett hiányzó rendszerfájlokat, természetesen a behelyezett lemezzel.

Van, amit tudok és van amit nem pár év gyakorlati felhasználói tapasztalattal...
(kis zavar van a hozzászólás értesítések küldésében a mailemre; csoszi, illetve lessa válaszát kaptam, pedig nem nekem válaszoltak)

#1974 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:40

#1975 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 23:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 22:03

Banyek, az csak vicc volt. Tényleg nézz szét a topikban, mert többször volt róla szó.

Ok-ok!! :D:D ha-ha... nem értem a tréfát... vagyis leesett...:D

#1976 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 23:13

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 22:37

Negyedszerre is megkérdezed, akkor nem fogok válaszolni! :Đ

Az MDM szolgáltatás formájában épül be a rendszerbe, és automatikusan, a Windows-zal együtt indul el. Ennek logikája kérdéses, hiszen elegendő lenne a megfigyelt alkalmazással együtt indulnia, de ennek mélyebb okait nem tudom, mivel sose használtam. Az MDM-et kiiktatni a szolgáltatások konzolfájában lehet, start menü/futtatás, és services.msc a parancs, ott az mdm tulajdonságlapján az indítás típusát "letiltva" értékre állítod. Hogy miért jó tiltani? Egy feleslegesen energiát, memóriát, CPU-időt fogó, esetleg biztonsági rést jelentő alkalmazással kevesebb. Eltávolítani nem muszáj, registryből ki lehet szedni, akár a lemezről is le lehet törölni, de ez már nagyon szőrszálhasogatós dolog :-) .
Az SFC-vel sem tudok semmiféle összefonódásról. Az SFC is jó dolog, csak nem elég intelligens (ami nem hátrány!), és nem feltétlenül tud arról, hogy egy rendszerfájl módosítása (akár eredetire visszaírása) milyen hatással jár a rendszer, vagy valamely komponensének működésére.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1977 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 23:53

Idézet: djviktorio - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 20:24

Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de az lenne a problémám, hogy bármilyen képet is szeretnék leszedni, vagy lementeni.... (jobb egérgom, cél mentése más néven) ... mindent csak "BMP" formátumba mentene le, és mindennek csak "névtelen.bmp" nevet adna...

IE Temp ürítés szükséges.

#1978 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 01:45

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 23:13

Negyedszerre is megkérdezed, akkor nem fogok válaszolni! :Đ

Az MDM szolgáltatás formájában épül be a rendszerbe, és automatikusan, a Windows-zal együtt indul el. Ennek logikája kérdéses, hiszen elegendő lenne a megfigyelt alkalmazással együtt indulnia, de ennek mélyebb okait nem tudom, mivel sose használtam. Az MDM-et kiiktatni a szolgáltatások konzolfájában lehet, start menü/futtatás, és services.msc a parancs, ott az mdm tulajdonságlapján az indítás típusát "letiltva" értékre állítod. Hogy miért jó tiltani? Egy feleslegesen energiát, memóriát, CPU-időt fogó, esetleg biztonsági rést jelentő alkalmazással kevesebb. Eltávolítani nem muszáj, registryből ki lehet szedni, akár a lemezről is le lehet törölni, de ez már nagyon szőrszálhasogatós dolog :-) .
Az SFC-vel sem tudok semmiféle összefonódásról. Az SFC is jó dolog, csak nem elég intelligens (ami nem hátrány!), és nem feltétlenül tud arról, hogy egy rendszerfájl módosítása (akár eredetire visszaírása) milyen hatással jár a rendszer, vagy valamely komponensének működésére.

Nem mentette, nem mutatta a rendszer a hozzászólásomat, ezért küldtem pü-ben is...míg a "brd-választ" rögtön mutatta. Sajnálom  :)
Igen, le tudom állítani, és letiltani, és a services.msc paranccsal belépni oda, ahova kell.
Ha neked sem okozott gondot, hogy leállítva használod, és nem vagy teli kártevőkkel, nem rongálódtak a védett fájljaid, akkor én is megpróbálkozom. Mondjuk egy hét alatt kiderül... :up:
Most, hogy visszakapcsoltam, böngészés közben a lejátszóval (Mplayer vagy Media Player Classic), ugrik, ismétlődik a zene, és egy-egy pillanatra "megáll minden", azaz lefagy, arra utalnak a jelek, hogy iszonyatosan dolgozik a processzor, pedíg nem kéne...aztán minden megy tovább.
Vírusra utaló jel nincs, én arra gondolok, hogy talán a netem "viszonylag" lassú sebessége miatt dolgozik ennyire a Mozilla vagy az Opera. Jelenlegi sebességem 15 KB/s (azaz 120 kbit/s), ha egy kisebb (5-10 MB) vagy bármilyen fájlt töltök, de általában se kúszik - mostanában - e értékek fölé nagyon. (korlátlan internet előfizetésem van). Egy 13 MB-os programfrissítés, kábé 10 perc, bár nem FTP kapcsolatoknál felkúszik 30-50 KB/s ra egy-egy pillanatra...várom, hogy a technikusok kidolgozzanak valamit az ex-rém használatra, mert már saját is lekorlátoztam (NetLimiter), de úgy látszik nem eléggé.
Az SFC vel kapcsolatos megállapításaidnak helyt adok.

#1979 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 02:25

Idézet: Signal - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 23:53

IE Temp ürítés szükséges.

Ezt én is köszi, mert nagyon rég volt rá szükségem ugyanilyen ok miatt.
Egyrészt igen sűrűn borogattam ki, másrészt megfertőződtem Tűzrókával.

#1980 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 07:59

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 1:45

Vírusra utaló jel nincs, én arra gondolok, hogy talán a netem "viszonylag" lassú sebessége miatt dolgozik ennyire a Mozilla vagy az Opera. Jelenlegi sebességem 15 KB/s (azaz 120 kbit/s), ha egy kisebb (5-10 MB) vagy bármilyen fájlt töltök, de általában se kúszik - mostanában - e értékek fölé nagyon. (korlátlan internet előfizetésem van). Egy 13 MB-os programfrissítés, kábé 10 perc, bár nem FTP kapcsolatoknál felkúszik 30-50 KB/s ra egy-egy pillanatra...várom, hogy a technikusok kidolgozzanak valamit az ex-rém használatra, mert már saját is lekorlátoztam (NetLimiter), de úgy látszik nem eléggé.

Hű, az izmos sebesség, milyen szolgáltató ez? Rég meg kellett volna oldaniuk, a ilyen lassú, akármiről is legyen szó, nem hiszem, hogy kétvonalas ISDN-en vagy :-) . Torrent, DC fut a háttérben esetleg? Ha azok nélkül jó a sebesség, akkor a cfos oldalán kéne körbenézni, van rá orvosság.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.