HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2041 Felhasználó inaktív   szalkay88 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 11:37

Az XP-mben a lapozófájl mérete 1524-3048 MB-ra van beállítva. A laptopban van 2 GB memória. A 'C' meghajtón a hellyel szűkösen vagyok (2.2 GB szabad), ezért szeretném megtudni h 2 GB RAM esetén lecsökkenthetem-e a méretét a pagefil.sys-nek, és ha igen, kb. mennyire? Használok Photoshopot, nézek filmeket gépen stb. Kikapcsolni nem fogom, mert azt tudom, h vannak programok amik mindenképpen számítanak a lapozófájlra. De mégis érdemes-e lecsökkenteni, és mennyire?

A másik h miért van az, h nem tudok belépni a System Volume Information mappába?

#2042 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:07

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 11:37

A másik h miért van az, h nem tudok belépni a System Volume Information mappába?

http://support.microsoft.com/kb/309531

#2043 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:09

Helló!

Lenne egy elég idegesítő problémám...
Most raktam újra az XP-t, erre meg Explorer-ből nem tudom elérni a merevlemezeket. Eleinte a C-t eltudtam, de utána, már azt sem. Mindezek után 2x ismét format meg install és ugyanaz. Ami a furcsa, hogyha egy fájlt el akarok menteni vagy megnyitni, akkor viszont a párbeszédablakban kijön a tartalom, meg a fájlokat meg tudom nyitni, de közvetlenül a Sajátgépből nem... Meg mondjuk Commander is olvassa a meghajtót, de a friss XP-n minek csinál ilyet?

Ezt irja ki:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Légyszi, segítsetek! Köszönöm!

#2044 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:21

Azt hiszem, hogy meglesz a hiba forrása. Azt írják máshol, hogy ez egy kártékony kód okozza, amely az Autorun.inf-fel terjed...

#2045 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 13:29

Se "resycled", se "boot.com" nem létezik tiszta rendszeren. Főleg nem ebben a hierarchiában... Ezen elég sok kártevő bukik le. Nem tűnnek fel dolgok, első olvasatra, mint pl. "scvhost.exe" az "svchost.exe" helyett, ilyesmi. Hozzászokik a szemed előbb-utóbb, s ki fogod szúrni 1 pillanat alatt.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 13:41

Idézet: szalkay88 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 12:37

Az XP-mben a lapozófájl mérete 1524-3048 MB-ra van beállítva. A laptopban van 2 GB memória. A 'C' meghajtón a hellyel szűkösen vagyok (2.2 GB szabad), ezért szeretném megtudni h 2 GB RAM esetén lecsökkenthetem-e a méretét a pagefil.sys-nek, és ha igen, kb. mennyire? Használok Photoshopot, nézek filmeket gépen stb. Kikapcsolni nem fogom, mert azt tudom, h vannak programok amik mindenképpen számítanak a lapozófájlra. De mégis érdemes-e lecsökkenteni, és mennyire?

Nem az a kérdés, hogy melyik alkalmazás számít a lapozófile-ra, hanem az, hogy mi van, ha a virtuális memória "megtelik". Ha alkalmazásaid memóriaigénye 2g-t nem közelíti, akkor nyugisan kikapcsolhatod, semmi baj nem lesz belőle. Nem hinném, hogy bármelyik programnak gondot jelentene az a puszta tény, hogy nincs lapozófájl. Maximum az, ha a memória kevés. Gondolom én. ELlenpéldát lehet írni, de ne csak pletykát, valódit.

A system volume information-höz nincs jogosultságod. Ntfs jogokat adhatsz magadnak, ugyanis csak a "SYSTEM" usernek van joga oda dolgozni. Ha adtál magadnak jogokat, akkor ugyanúgy fogod kezelni te is. Kérdés, hogy valóban kell-e neked.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2047 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 16:53

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 12:21

Azt hiszem, hogy meglesz a hiba forrása. Azt írják máshol, hogy ez egy kártékony kód okozza, amely az Autorun.inf-fel terjed...

Nos, nem volt egyszerű megtalálni a kódocska ellenszerét, de ComboFix nevű programmal ki tudtam írtani. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha lenne ilyen problémája...

Warrior: Valóban nem létezik, én is azt hittem, hogy rosszul olvasom, vagy mi, dehát manapság már mindenféle ártalmas kód bejuthat a gépbe, szerezve ezzel kellemetlen pillanatokat. De az a legérdekesebb, hogy a Spyware Doctor észrevette, aztán elvileg kiírtotta, közben meg mégsem. Pedig annyian dícsérik...

#2048 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:25

Srácok kéne nekem némi help:)

Vásároltam ma 1 kártyaolvasót, de lenne vele némi gondom (és azt hiszem az OS lesz a ludas) ahogy rádugom a cuccost a gépre, alul megjelenik a felismerésnél hogy "mass storage device" viszont telepítés helyett indul az új hardver varázsló (ergo nem tudja letelepíteni a hozzá való progikat.. a hw varázsló sem ofc)
Kipróbáltam az enyémen kívül 2 gépben, ott tökéletesen müxik a dolog :think:

No ezt mi okozhatja?  :think:

szerk: Más USB-s eszközzel nincs problémám, pedig van belőle pár :)
Esetleg még a csipszet drivert megpróbálom újrapakolni, hátha. De sok reményt nem fűzök a dologhoz.

szerk2: Ez sem jött be  :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 12. 18:06 -kor

#2049 Felhasználó inaktív   Kicsisala 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:03

szijasztok

Oszinten nem tudom hogy hova irjam mert nem kaptam a nerorol kulon  forumcimet le irom ide! remelem nem elsz nagy baj :confused:  az a baj hogy ki akarok valamit irni  ageprol es mikor valasztom ki a filmeket egy egyet nem enged felteni a dvd re hogy megirja es pedig megsem irasvedetek a filmek!
ez a hibauzenet jon elo : Kép segitsetek kerlek
Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük.

#2050 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:13

Idézet: Kicsisala - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 18:03

szijasztok

Oszinten nem tudom hogy hova irjam ...

Nem a "Világűrben" levő "ű" betű bántja a Nero csőrét?

#2051 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:53

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 18:25

Srácok kéne nekem némi help:)
...

Az eszközkezelőben próbáltad leszedni az USB hub-ok driverét? Hardverváltozások követése után automatice visszarakja őket. Lehet, hogy megoldja.

#2052 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:53

Kicsisala
szerintem az ékezettel lesz a probléma.

Szerkesztette: des 2009. 01. 12. 18:54 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2053 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:53

Az eszközkezelőben próbáltad leszedni az USB hub-ok driverét? Hardverváltozások követése után automatice visszarakja őket. Lehet, hogy megoldja.

:up:
Azt még nem, na majd most.

#2054 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 21:13

király, most az összes usb-s eszközt eldobta a gép, és újratelepíteni sem hajlandó őket  :omg:  :omg:
Ugyanaz a helyzet mint a kártyaolvasónál.

#2055 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 21:40

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 21:13

király, most az összes usb-s eszközt eldobta a gép, és újratelepíteni sem hajlandó őket  :omg:  :omg:

Próbálj egy újraindítást, majd ha nem teleíti automatikusan, akkor a hardwertelepítésen keresztül autofelismeréssel.
/biztos, h törölted, és nem letiltottad?/

#2056 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 21:51

töröltem igen. Vagy 4x újraindítottam a gépet, semmi. Feltettem újra az sp3-at, semmi.
Vissza ghostoltam az 1 hónapos image file-om, nem szórakoztam vele tovább  :omg:  :)

thx a segítséget azért  :up:

Szerkesztette: M@Xtreme 2009. 01. 12. 21:51 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:08

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 16:53

Nos, nem volt egyszerű megtalálni a kódocska ellenszerét, de ComboFix nevű programmal ki tudtam írtani. Csak ajánlani tudom mindenkinek, ha lenne ilyen problémája...

Warrior: Valóban nem létezik, én is azt hittem, hogy rosszul olvasom, vagy mi, dehát manapság már mindenféle ártalmas kód bejuthat a gépbe, szerezve ezzel kellemetlen pillanatokat. De az a legérdekesebb, hogy a Spyware Doctor észrevette, aztán elvileg kiírtotta, közben meg mégsem. Pedig annyian dícsérik...

Combot csak óvatosan ajánld, könnyen el tud vinni rendszerfájlokat is magával. Brutális program amúgy, de ilyen autorun.inf-es mókát csökkentett mód+totalcmd kombóval lehet legkönnyebben irtani. TC-ből megnyitod az autorun-t, meglesed, mit, honnét indít és azt törlöd. Törlöd a temp, tmp, iecache, ffcache, satöbbi mappák tartalmát, és lesel egy újraindítást. ha eltűnt, és nem is jön vissza, akkor ennyi volt, ha visszajön, akkor mg valami trójai aktív, mostanában kedvenc a registryból winlogon bejegyzés alól, userinittel indulni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2058 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:37

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 22:08

Brutális program amúgy, de ilyen autorun.inf-es mókát csökkentett mód+totalcmd kombóval lehet legkönnyebben irtani.

Miközben keresgettem némi segítséget, találtam egy rövidke írást, miszerint valaki sikeresen alkalmazta ilyen probléma esetén... Rákerestem, letöltöttem, aztán indítottam. Megmondom őszintén, ez a brutalitás nekem is feltűnt, már ott is, hogy nem volt hajlandó futni a NOD32-vel, sem más ilyen programmal, valamint DOS környezetben futott, ami számomra a probléma alacsonyszintű kezelésére utalt.

#2059 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 11:49

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 22:13

Valami sz@r van a palacsintában, ugyanis az USB hubokat s vonatkozó drivereiket automatice fel kéne raknia, minden külső médium nélkül. Valami nagyobb sérülés lesz ott.:(

#2060 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 11:57

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 23:08

... Törlöd a temp, tmp, iecache, ffcache, satöbbi mappák tartalmát, és lesel egy újraindítást. ha eltűnt, és nem is jön vissza, akkor ennyi volt, ha visszajön, akkor mg valami trójai aktív, mostanában kedvenc a registryból winlogon bejegyzés alól, userinittel indulni.

Ha megvan a file konkrétan, akkor azt is lehet tenni, ha nem lehet se törölni, se átnevezni, hogy elveszi tőle az ember akár az összes ntfs jogot, s úgy indít újra. Utána vagy saját tulajdonba vétellel, vagy jogok állításával már törölhető a file. :)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.