Windows XP kérdések VII.
Elküldve: 2009. 01. 13. 23:55
XP-t telepítenék egy gépre de a telepítés során felmerült egy kis probléma. Miután a telepítő formázta a merevlemezt és felmásolta a telepítéshez szükséges fájlokat újraindul a gép ahogy kell is neki de mielőtt betöltené a telepítőt kapok egy olyan hibaüzenetet, hogy "Hiba a renszer betöltésekor"
Még soha nem találkoztam ezzel a hibával ezelőtt. Valami hardware gond lesz esetleg?
Elküldve: 2009. 01. 14. 22:10
Idézet: FLaszlo - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 21:31
Start -> Futtatás -> gpedit.msc
Számítógép konfigurációja -> Felügyeleti sablonok -> Windows-összetevõk -> Windows Update
Itt kell az "Újbóli rákérdezés az újraindításra ütemezett telepítéseknél" beállítást engedélyezni, és megadni a max. 1440 percet.
Köszönöm szépen, ha eléggé megkésve is.
Sajnos a XP Home alatt nincs gpedit (tudom, aki XP Home-ot használ, nem lehet sikeres ember
Hogy más ne szívjon ezzel, itt van két link:
gpedit.msc Windows XP Home Edition alatt?
Windows XP Home Edition: gpedit.msc (group policy) editing via registry
Ha valakinek van energiája, készíthetne egy magyar nyelvű pakkot, mert azt nem találtam. Csak a megfelelő fájlokat kell összecsomagolni egy XP Pro-ból.
Jó szórakozást!
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2009. 01. 15. 15:39
Hogyan lehet XP alatt parancssorból, szabályosan umountolni egy partíciót?
Szerkesztette: dash 2009. 01. 15. 15:39 -kor
Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.
Köpött a maci, fújt a bőrgyár.
Elküldve: 2009. 01. 15. 16:17
devcon.exe [-r] [-m:\\<számítógép>] <parancs> [<arg>...]
Ha szerepel az -r kapcsoló, a számítógép szükség esetén újraindul, miután a parancs futása befejeződik.
A <számítógép> a célszámítógép neve.
A <parancs> a végrehajtandó parancs (lásd lejjebb).
Az <arg>... egy vagy több argumentum, amennyiben szükséges a parancshoz.
Ha egy bizonyos parancsról szeretne bővebb információt kapni, írja be a devcon.exe help <parancs> parancsot.
classfilter Az osztályszűrők módosításának engedélyezése.
classes Az összes telepítési eszköz osztály listázása.
disable Azon eszközök letiltása, amelyek megfelelnek egy adott hardver- vagy
példányazonosítónak.
driverfiles Az eszközök telepített illesztőprogramfájljainak listázása.
drivernodes Az eszközök összes illesztőprogram-csomópontjának listázása.
enable Azon eszközök engedélyezése, amelyek megfelelnek egy adott hardver- vagy
példányazonosítónak.
find Azon eszközök keresése, amelyek megfelelnek egy adott hardver- vagy
példányazonosítónak.
findall Eszközök keresése, beleértve azokat is, melyek nincsenek jelen.
help Az itt látható információ megjelenítése.
hwids Az eszközök hardverazonosítójának listázása.
install Egy eszköz manuális telepítése.
listclass Egy telepítési osztály összes eszközének listázása.
reboot A helyi számítógép újraindítása.
remove Azon eszközök eltávolítása, amelyek megfelelnek egy adott hardver- vagy
példányazonosítónak.
rescan Új hardver keresése.
resources Az eszközök hardvererőforrásainak listázása.
restart Azon eszközök újraindítása, amelyek megfelelnek egy adott hardver- vagy
példányazonosítónak.
stack Az eszközök várható illesztőprogram-készletének listázása.
status Az eszközök futtatási állapotának listázása.
update Egy eszköz manuális frissítése.
UpdateNI Egy eszköz manuális frissítése a felhasználó megkérdezése nélkül.
SetHwID A főeszközként nyilvántartott eszközök hardverazonosítóinak hozzáadása, törlése, illetve sorrendjük módosítása.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:00
Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.
Köpött a maci, fújt a bőrgyár.
Elküldve: 2009. 01. 15. 17:25
hat egy eleg erdekes probleme jot ele a gepemen. fenab mar "cyberman30" irt rola de amit irtatok hoza megoldast ha osiznten sozlva en nem tejesen ertetem meg! hogy most hol mit keresek?Tudom de hujen hangzik de nem igen ertek azert az iesmihez!
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
kerlek segitsen valaki! Elore is koszonom!
Szerkesztette: Kicsisala 2009. 01. 15. 17:31 -kor
Elküldve: 2009. 01. 15. 19:33
Tehát: a windows fagy, de töménytelen mennyiségben, emellett bizonyos internet oldalak (mint az msn spaces) nem jönnek be, egyszerűen azt írja, hogy nem elérhető. Az internet gond érzékelhető a Nortonon is, amit nem tudok egyszerűen frissíteni, mrt ugyancsak azt írja, hogy nem elérhető. Néha beugrik pár programnak az installálója. Ez úgy néz ki pl., hogy egyszer csak az office xp-t telepíti, és kéri a cd-t hozzá, másszor a hp programhoz akar felrakni valamit. Ha be is eszem a cd-t, pár nap múlva újra kéri. A cd-dvd író nem működik, előbb mikor neroval akartam írni, az író optikájával talált valami gondot. Néha bekapcsolásnál nem indul el a gép, egész pontosan elér az alaplap gyártójának a "cégéréhez" (ami adott esetben Asus), és ott lefagy. Többször ujra kell indítani (általában az használ, ha kihuzom a nyomtató, egér, bill., stb. csatlakozóit). Ugyanez előfordult leállításnál: katt. a starton a Kikapcs gombra, és megjelenik a forgó homokóra-> lefagy az egész.
Nem hiszem, hogy ezzel összefügg, de azért mondom: a képernyő pár havonta beújítja a következőt: magától kikapcsol. Azaz leáll, mert a led világít rajta. Ha kikapcs-bekapcs, akkor felvillan és ujbol leáll. Most egy VENTILLÁTOR van beállítva mögé, mert így jobban bírja. Arra gondoltam, hogy a hűtője romlott el, de lehet, hogy az előbbiekkel összefüggésben van?
Nos, "csak" ennyi a problémám. Ha már meg van valahol a megoldás, elnézést kérek....
nagyon hálás lennék, ha segítenétek!
Elküldve: 2009. 01. 15. 19:42
Idézet: Kicsisala - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 18:25
Vírust, kémprogramot. A rendszered fertőzött.
Elküldve: 2009. 01. 15. 20:20
Idézet: Kicsisala - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 17:25
hat egy eleg erdekes probleme jot ele a gepemen...
1. Kapcsoldd ki a vírus-, meg a spyware írtót.
2. Töltsd le ezt : Link, majd inditsd el. Ha rákérdezne, hogy "nincs telepitve a recovery console és kéri-e letölteni a netről?" akkor válaszd a 'No' opciót és ezután kiírtja a cuccost.
Elküldve: 2009. 01. 15. 21:45
Idézet: Kicsisala - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 17:25
kerlek segitsen valaki! Elore is koszonom!
http://www.spywaredo...esycledbootcom/
http://www.spywaredo...doctor/download
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2009. 01. 15. 22:25
Elküldve: 2009. 01. 16. 10:24
Szerkesztette: spidey 2009. 01. 16. 10:49 -kor
Elküldve: 2009. 01. 16. 10:53
távoli asztallal érem el a munkahelyi gépem. hogyan tudom újraindítani a benti gépemet otthonról, ha a start menüből, valamint a feladatkezelőből nincs lehetőségem?
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]
Elküldve: 2009. 01. 16. 11:11
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2009. 01. 16. 12:21
Rakhatod parancsikonba is, akármi. Egyébként taskmgr-ből ha lelövöd a megfelelő svchost.exe-t (talán a "hálózati szolgáltatás" user-ét), akkor is restartol. Persze lehet, be is szakad a kapcsolat, de az amúgy is beszakad...
Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 16. 12:23 -kor
Elküldve: 2009. 01. 17. 12:21
Adott egy Gericom laptop amire frissen telepítettem egy XP Pro Sp2 Hun-t, majd feltettem az SP3-at is, de a probléma megmaradt!
Van egy Eagletec 10/100-as PCMCIA hálórártyám, amit ha belerakok, akkor az XP „Általános PCMCIA memóriakártyának” gondolja, és – mivel nem is az – ezért nem működik. (lsd. melléklet kép!)
Kép az eszközkezelőből...
Hogyan tudnám rávenni, az XP-t, hogy "higgye el" nekem, hogy az NEM memóriakártya, hanem egy hálózati adapter!!!!!
Szerintem minden lehetőséget kipróbáltam már amit lehet, és ismerek (ezért írok ide). A Gyári drivert letöltöttem benne is van a szükséges *.sys file, meg a *.inf file, igen ám, de kedvenc XP-nk figyel, és nem enged holmi hálózati adapterhez való drivert telepíteni memóriakártyához......
(adapter, PCMCIA slotok jók...)
Üdv: g.
Elküldve: 2009. 01. 17. 13:45
Most sajnos nem jön be a start menü,csökkentett módban sem.
Vmi ötlet,hogyan hozhatom vissza?
Elküldve: 2009. 01. 17. 14:22
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy adott egy asrock K7S41GX alaplap és egy Ati Sapphire x1650 videókártya.Ha a videókártya drivere fel van telepítve, akkor a Mozilla Firefoxban a honlapok hibásan jelennek meg, az index.hu oldala pl: úgy jön be, hogy a menük és a linkek nem látszanak,csak ha ráviszem az egérmutatót.Internet Explorer alatt nincs ilyen hiba!Az xp-vel ugyanez a helyzet leállításkor a kék képernyőn a windows leáll, illetve a beállítások mentése felirat nem látszik.Találkozott már valaki ilyen hibával?Az xp-m sp3-es professional 32bit segítsléget előre is köszönöm.
Elküldve: 2009. 01. 17. 14:49
Idézet: INVIHO - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 14:22
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy adott egy asrock K7S41GX alaplap és egy Ati Sapphire x1650 videókártya.Ha a videókártya drivere fel van telepítve, akkor a Mozilla Firefoxban a honlapok hibásan jelennek meg, az index.hu oldala pl: úgy jön be, hogy a menük és a linkek nem látszanak,csak ha ráviszem az egérmutatót.Internet Explorer alatt nincs ilyen hiba!Az xp-vel ugyanez a helyzet leállításkor a kék képernyőn a windows leáll, illetve a beállítások mentése felirat nem látszik.Találkozott már valaki ilyen hibával?Az xp-m sp3-es professional 32bit segítsléget előre is köszönöm.
Ugye nem a hozzáadott drivert raktad fel?
Szerkesztette: Valdy 2009. 01. 17. 14:49 -kor
Elküldve: 2009. 01. 17. 15:11

Súgó
A téma zárva.