HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2221 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 19:28

Idézet: Zed Kristianz - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 9:35

Találtam valamit, ami próbaérett.
Köszönet a szerzőnek, hogy megosztotta velünk.  :respect:

Imhol vagyon

Ez jó XP-re is?  Azért érdeklődöm, hiszen linken a win95 könyvtárból tölthető le.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2222 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 20:06

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 8:31

Esetleg rákattintanék a Click here feliratra?  :think:

Rákattintottam helyetted. A fölső ablak jelent meg. Ott is kattintottam, akkor meg az alsó...ha lejjebb húzom a gördítősávot, még hex-kódok is vannak. Ehhez én nem értek (mint ahogy a paint-hoz sem...).

Egyébként nem telepítek sem drivereket, sem programokat. A legutolsó (kb fél éve) a service pack 3 volt. Ennek hatására megszűnt a kommunikáció a PC és az MP4 lejátszó között (Elvégre csak Winfos...). Letöltöttem mindkét gyártótól (alaplap-ASUS, chipkészlet-SIS) usb drivert. Végül a SIS lett jó, működött, azóta jelenik meg ez a f@szság...

Az automatikus indítások között ilyesmi nincs (illetve én nem találtam). A Windows mappából eltávolítottam ezt a nousb20.exe filet, de a következő indításnál visszajött (?). (Egyébként nem is AMD procim van, hanem Intel.) A második ablak alsó részében írt file pedig nem is létezik...

A baltámat már előkészítettem...

Nos?

Csatolt fájl:

"A számítógép nem az akaratod, hanem az utasításaid szerint működik."

#2223 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 20:15

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 21:06

Rákattintottam helyetted. A fölső ablak jelent meg. Ott is kattintottam, akkor meg az alsó...ha lejjebb húzom a gördítősávot, még hex-kódok is vannak. Ehhez én nem értek (mint ahogy a paint-hoz sem...).

További kellemes hörgést.

Komám, nem te tennél nekem szívességet. De ilyen szíves invitálás után talán oldd meg magad. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2224 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 20:33

Mivan minden microsoft oldal és szolgáltatás leállt?
Update: megjavult

Szerkesztette: djculture 2009. 02. 12. 20:40 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2225 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 00:36

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 19:15

További kellemes hörgést.

Komám, nem te tennél nekem szívességet. De ilyen szíves invitálás után talán oldd meg magad. :)

Meg fogom oldani. Újra telepítem a Winfost, és nem dugom rá az MP4-et. Azt hittem, van jobb ötleted, mert tapasztaltabb vagy nálam (a hozzászólásaid alapján ítélve), de lehet, hogy megint tévedtem (volt már itt rá példa). Azért kösz, hogy legalább annyira méltattál egy láma lite-usert, hogy elolvastad, amit írt... :)

ui: Ha neked lesz gondod, és fogok tudni segíteni, már csak azért is megteszem :p

#2226 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 08:34

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 1:36

ui: Ha neked lesz gondod, és fogok tudni segíteni, már csak azért is megteszem :p

Reméltem is, mert tisztességes hangú kérésre segíteni szoktak.

Az újratelepítés csak akkor lesz megoldás, ha betartasz bizonyos lépéseket (pl. alaplapi lapkakészlet drivere után az USB megfelelő drivere... de a konfiguráció ismerete nélkül nemigen lehet pontosabb segítséget adni.)

Járj sikerrel.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2227 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 11:00

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 20:06

Egyébként nem telepítek sem drivereket, sem programokat. A legutolsó (kb fél éve) a service pack 3 volt. Ennek hatására megszűnt a kommunikáció a PC és az MP4 lejátszó között (Elvégre csak Winfos...). Letöltöttem mindkét gyártótól (alaplap-ASUS, chipkészlet-SIS) usb drivert. Végül a SIS lett jó, működött, azóta jelenik meg ez a f@szság...

Az automatikus indítások között ilyesmi nincs (illetve én nem találtam). A Windows mappából eltávolítottam ezt a nousb20.exe filet, de a következő indításnál visszajött (?). (Egyébként nem is AMD procim van, hanem Intel.) A második ablak alsó részében írt file pedig nem is létezik...

A baltámat már előkészítettem...

Nos?

Ha hamarabb beraktad volna ezt az információt, hamarabb rákerestem volna helyetted:

http://www.greatis.c...nousb20.exe.htm 

nousb20.exe - Dangerous
--------------------------------------------------------------------------------

nousb20.exe
Nousb20.exe (Disable EHCI) is Trojan/Backdoor.

Elvégre csak winfos... Szóval, a winfosozást nem ártana hanyagolni, talán többek nevében is állíthatom, itt nem nagyon kedveljük az ilyet. Alacsonyabb színvonalú fórumokon jellemző a fosozgatás, de az olyan fórumokat viszont kerülik a komolyabb emberek, mivel a hülyeséget fárasztó elviselni, hosszabb távon.

Szerintem, aki nem ért hozzá, ne winfosozzon, pláne mondjuk lopott ablak előtt üldögélve.

#2228 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 11:48

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 7:34

Reméltem is, mert tisztességes hangú kérésre segíteni szoktak.

Az újratelepítés csak akkor lesz megoldás, ha betartasz bizonyos lépéseket (pl. alaplapi lapkakészlet drivere után az USB megfelelő drivere... de a konfiguráció ismerete nélkül nemigen lehet pontosabb segítséget adni.)

Járj sikerrel.

A konfig: Asus P4S800 DeLuxe, Intel P4 2,6 GB, 1+256 GB DDR, 180 GB Seagate, E-MU 1212M, Ati Radeon 9550 256 MB, ASUS DVD, IBM monitor

Csak kérdezem: mit tettem tisztességtelenül?

#2229 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 12:05

Kedves Signal! :)

Elnézést a fosozgatásért, de amióta feltettem az XP-t, szinte csak gondom van vele, viszont muszáj vagyok használni a hangcuccom miatt. Toldozgatom, foltozgatom, de mindig képes újat mutatni. Az első ilyen cselekedete az volt, mikor megpróbáltam a ('98-on és NT-n tökéletesen futó) Yamaha SXG-70-et felpakolni, és olyan szinten fagyott be, hogy indulás után még az asztali ikonok sem jelentek meg. Előtte azt hittem, hogy a reklám (hogy lefelé minden kompatibilis) igaz. Hát nem az. Ilyen, és hasonló dolgok után (pl '98-on a végzetes kivétel ??? ammegmi ???) egy hozzám hasonló átlagos felhasználó csak a gyártót, meg az opsys-t szidja.

Visszatérve a problémára: az utolsó, amire gondoltam volna, hogy vírusról van szó (ráadásul NT-hez "való" vírusról?). Azon a gépen nincs net, nem telepítek rá játékokat (meg minden f@szságot), mert dolgozom vele. Van rajta pár speciális alkalmazás, és ennyi. Az említett driver a gyártók hivatalos honlapjáról származik. A gépen, amire letöltöttem, fut egy NOD32, egy Spybot, meg egy AdAware, melyeket rendszeresen frissítek. Hát van értelme? S lám, megint jön belőlem a láma-liteuser, s megállapítom: Az internet csak arra jó, hogy tönkretegyük a gépünket...

A lopott ablakkal kapcsolatban nem tudok mire asszociálni.

Akkor hát szerinted most mit kell tennem?

Hoppá, még valami: nem járok más fórumokra. Többet is megnéztem, ez igaz, de ennél jobb, komlexebb nincs.

Szerkesztette: Big Jimmy 2009. 02. 13. 12:11 -kor

#2230 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 14:15

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 12:05

Kedves Signal! :)

Elnézést a fosozgatásért, de amióta feltettem az XP-t, szinte csak gondom van vele, viszont muszáj vagyok használni a hangcuccom miatt. Toldozgatom, foltozgatom, de mindig képes újat mutatni. Az első ilyen cselekedete az volt, mikor megpróbáltam a ('98-on és NT-n tökéletesen futó) Yamaha SXG-70-et felpakolni, és olyan szinten fagyott be, hogy indulás után még az asztali ikonok sem jelentek meg. Előtte azt hittem, hogy a reklám (hogy lefelé minden kompatibilis) igaz. Hát nem az.

Nem használok szintetizátort, úgyhogy sok fogalmam nincs róla, de amennyiben hardver/driver szinten nyúltál a rendszerbe, le is fagyhat simán, mivel a kompatibilitás felhasználói programokra vonatkozik, driverekre nem. Tehát XP-hez XP kompatibilis driver szükséges stb. Sőt, programoknál is adódhatnak problémák, de ez leginkább rosszul megírt programoknál fordul elő.

Vírusok eltakarításához nem árt némi gyakorlat, ha valaki manuálisan szeretné rendberakni a rendszert. Ha töröltél egy összetevőt, ami később mégis visszatért, az azért van, mert nem találtál meg mindent, ezért helyreállítota magát. Tehát még alaposabban fel kell deríteni a gyanús processzeket, az újonnan, illetve a fertőzés idején keletkezett fájlokat keresni, gyanús neveket figyelni, ami nem a rendszer tartozéka. Az én legjobb (amúgy egyetlen) víruskeresőm a Total Commander, legfeljebb besegíthet még a Process Explorer, Autoruns, HijackThis. Persze akadhatnak komolyabb ellenfelek is, de egy átlagos kártevőt nem túl nehéz leküzdeni.

Ha viszont valakinél hiányzik ehhez a rutin, akkor egyszerűbb formázni és tiszta lappal újrakezdeni, mivel ilyenben fórumon keresztül sem egyszerű segíteni, a gép előtt kell ülni, foglalkozni vele.

Szerkesztette: Signal 2009. 02. 13. 14:19 -kor

#2231 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 15:04

Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2009. Feb. 13., Friday - 12:05

Azon a gépen nincs net, nem telepítek rá játékokat (meg minden f@szságot), mert dolgozom vele. Van rajta pár speciális alkalmazás, és ennyi.

De viszont arra a gépre csak rákerült valahogy az az 1-2 program, driver. feltételezem USB-s valamin keresztül. és az pont elég egy fertőzéshez. sok ilyen féreg USB-s adattárolón keresztül fertőz. a zmeg hogy a másik gépeden van védelem, antivír, nem jelent semmit. valahogy átjutott, kész.

Ilyen kis probléma miatt én nem tanácsolom újra rakni a rendszert. ha nincs net, komolyabb baj nem nagyon lehet már, max kicsit zavaró, de viszont simán kinyírható ez a dolog. de ezt te tudod. addig max ne restartolj, hanem hibernálj és addig sem fog zavarni ez a hiba üzenet.

nézd meg a registrzben a következőket:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

itt ne azt a nousb20.exe-t keresd, mert valószínüleg azt egy másik file hívja meg. ha van ott valami amiről nem tudod mi, írd ide be nekünk. vagy keress rá googléval. de lehet ez a nousb20.exe is itt lesz, ha igenm törölni kell.

aztán a rendszer gyökér könyvtárában meg kellene nézni milyen fileok vannak. (rejtve vannak)
az internet explorer és minden más temp mappa tartalmát töröld, mert itt is szoktak megbújni kártevők.

a windows és system32 mappa tartalmát rendezd időrend szerint és a legújabb fileokról is írhatsz ide listát. (mondjuk 20-30 legújabb file, hátha kiszúrjuk melyik még a hunyó)
egyelőre ennyi.

Szerkesztette: des 2009. 02. 13. 15:06 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2232 Felhasználó inaktív   Big Jimmy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 20:41

Nna, hát köszönöm a sok értékes segítséget!  :respect:

A következő történt:

Először megpróbáltam a Signal által linkelt oldalt követve megszabadulni a cucctól. Letöltöttem egy pár kByte-os zip-filet a FlashGet-tel, amit a WinZip érvénytelennek minősített. Aztán ugyanezt letöltöttem az XP Save Target As... parancsával, s kiderült, hogy egy html oldal... (nesze neked net!) Ottani linkről lejött egy másik, 5 MByte-os zip, ami szintén érvénytelen archívum... bleöeh...

Aztán szépen megkerestem az összes fellelhető nousb20.exe file-t, és töröltem. Aztán a registryben is töröltem az összes ilyetén hivatkozást. (des, megnéztem, amit írtál, de nem tudom, mi az, ami oda való, és mi az, ami nem... :) Az összes mappát kiürítettem, amit javasoltál.) És lám csoda: az újraindítás után már nem jelent meg az ablak!

Még egyszer:  :respect:

Egyébiránt a Yamaha SXG-50 ill -70 egy-egy softsynth (Software Syntheiser - szoftveres szintetizátor), ami PSR-8000 szintivé "varázsolja" a gépedet, hasonlóképpen, mint a Roland VSC-55 és -88 (Virtual Sound Canvas), csak ez utóbbi simán fut XP alatt is. Lehet, hogy a Yamaha a hibás??? ;) Bár ők nem reklámoztak semmit, ellenben a PiciPuhával...jajj, bocsánat, MicroSoft... :D

#2233 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 14. 22:08

Szép napot! rég jártam erre  :)

Felmentem ma a MS Update oldalára és láttam, hogy van ilyen frissítés:

Idézet

Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 és a .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítése (KB951847) x86
Utoljára közzétéve: 2009-1-27
Letöltési méret: 284.3 MB 
A Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 egy összegző frissítés, mely számos új, .NET-keretrendszer 2.0, 3.0 és 3.5 szoftverre épülő szolgáltatást tartalmaz, illetve tartalmazza a .NET-keretrendszer 2.0 és .NET-keretrendszer 3.0 szoftver alösszetevőinek összegző frissítéseit is. A .NET-keretrendszer 3.5 termékcsalád frissítése fontos alkalmazáskompatibilitási frissítéseket tartalmaz.

Nekem csak a .NET 1.1 és 2 van fent. A 3 nincs! (XP SP3 HU)

Kérdéseim:

- Ha most felrakom ezt a frissítést, a .NET 3 / 3.5 is felkerül?
- Ha most felrakom ezt a frissítést, és ha később kell a NET 3 vagy 3.5, és ezért csak az update után rakom fel ezeket, akkor mi történik? Tehát: A korábban telepített javítás benne lesz a később telepített termékben?

Sajnos a leírás elég szűkszavú, nem derül ki belőle semmi (a hivatkozott cikkben sincs erről semmi)

Előre is köszönöm!

#2234 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:36

Helló

Manapság próbálgattam a tuningot ezért volt hogy több resetet is kellett nyomnom a csontra fagyott gép miatt, és feltehetőleg ezért történt egy kis hiba.
Pontosabban most mielőtt indulna a Windows kiirja hogy:
hibás vagy sérül boot.ini file
rendszer betöltése az alapértelmezett mappából c:\windows...

Vagy legalábbis ehhez hasonlót.
Ezzel tudok valamit kezdeni vagy csak format?

#2235 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 14:45

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 14:36

Ha nincs kikapcsolva az automatikus visszaállítási pont előállítása, akkor a rendszervisszaállítással kényelmesen.
Ha ez nincs, akkor meg kell találni, honnan veszi a jót, és avval kijavítani a sérültet.

#2236 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 16:43

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 14:36

Helló

Manapság próbálgattam a tuningot ezért volt hogy több resetet is kellett nyomnom a csontra fagyott gép miatt, és feltehetőleg ezért történt egy kis hiba.
Pontosabban most mielőtt indulna a Windows kiirja hogy:
hibás vagy sérül boot.ini file
rendszer betöltése az alapértelmezett mappából c:\windows...

Vagy legalábbis ehhez hasonlót.

Boot.ini könnyedén pótolható, az aktív partíció gyökerében kell elhelyezni. Alapesetben így néz ki a tartalma, de értelemszerűen módosítandó:

[boot loader]
timeout=10
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

Az ntldr (kerneltöltő program) a boot.ini-ből olvassa ki kernel-elérési útvonalat. Boot.ini hiányában automatikusan keres egy betölthető rendszert. Ez a további működésben nem okoz hibát, legfeljebb zavaró látni.

#2237 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:05

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. febr. 14., szombat - 22:08

Szép napot! rég jártam erre  :)

Felmentem ma a MS Update oldalára és láttam, hogy van ilyen frissítés:

Nekem csak a .NET 1.1 és 2 van fent. A 3 nincs! (XP SP3 HU)

Kérdéseim:

- Ha most felrakom ezt a frissítést, a .NET 3 / 3.5 is felkerül?
- Ha most felrakom ezt a frissítést, és ha később kell a NET 3 vagy 3.5, és ezért csak az update után rakom fel ezeket, akkor mi történik? Tehát: A korábban telepített javítás benne lesz a később telepített termékben?

Sajnos a leírás elég szűkszavú, nem derül ki belőle semmi (a hivatkozott cikkben sincs erről semmi)

Előre is köszönöm!

Idézet

.Net Framework 3.5 is not included in Windows XP SP3 or Windows Vista SP1.
.net Framework availability is a major point slowing the adoption of .Net applications.

link alapján
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2238 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 14:51

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 15:36

...

Meg adj neki chkdsk-t is. Azaz lemezellenőrzést. Ha a boot.ini megsérült, megsérülhetett más is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2239 Felhasználó inaktív   7headsdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 16. 16:39

Hi
A rendszer leíró adatbázis mitől tud megsérülni?
Már másodszor raktam újra a gépet egy ismerősnek mert megsérült neki. Most mondjuk helyreállította, de kb 2 napos volt rajta a win.
Hardver hiba?

#2240 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 16. 16:42

Idézet: 7headsdragon - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 17:39

Hi
A rendszer leíró adatbázis mitől tud megsérülni?
Már másodszor raktam újra a gépet egy ismerősnek mert megsérült neki. Most mondjuk helyreállította, de kb 2 napos volt rajta a win.
Hardver hiba?

A vinyót érdemes megnézni, ill. az eseménynaplóba nézz bele.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.