HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2181 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 20:04

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 12:31

...Kérdésem milyen vezérlő elemeket töröljek ki a hangkártya a lan a vga és a hdd-n kívül
buszvezérlők? stb ....

HDD vezérlőn van a hangsúly, a többitől lehetőleg illik felállni, felismerni, újratelepedni, ha már plug & play. Mint amikor kicserélünk egy bármilyen kártyát.

Viszont amíg nem megy az adatáramlás a merevlemez és az alaplap között: kékhalál.

Szerkesztette: Signal 2009. 02. 03. 20:17 -kor

#2182 Felhasználó inaktív   Cpt. Flint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 03. 22:15

Idézet: ruhaszarito - Dátum: 2009. febr. 2., hétfő - 20:26

Szia

Koszi a segitseget, sikerult.  :respect: 
Bar eloszor amikor megneztem a mappa tulajdonsagait nem volt az altalad emlitett Biztonsag ful.
De aztan rajottem, hogy az Eszkozok menu / Mappa beallitasai... / Nezet fulon van az "Egyszeru fajlmegosztas" opcio amit ki kell kapcsolni. Igy mar volt Biztonsag ful.  :)

oké, örülök.  :cool:
Huba szaki, én azt az egyszerű fájlmegosztást a büdös életbe sem használtam ,úgyhogy eszembe se jutott...  :omg:

#2183 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 12:26

Hali!

Van egy kis problémám a sz.géppel mégpedig a következő:
Ha internetezek, néhány weboldal betöltésekor (legyen az explorer vagy firefox) iszonyatosan belassul a gép, azt vettem még észre hogy ilyenkor a lapozófájl-t egyre jobban megtölti valami akár 1,9 gigára is felmegy. Ha nagy nehezen sikerül bezárnom a böngészőt akkor viszont minden helyre jön, mintha mi sem történt volna.
És mindezt úgy is próbáltam hogy semmi más program nem megy közben, akkor is ilyen.
A windows ujratelepítése nem oldja meg a problémát, akárhányszor ujratelepitem ugyanez a hiba,
most vettem bele 1 giga ramot, ugyhogy ezzel sem lehet probléma, a proci AMD 1900+ (1600Mhz)
vírust nemtaláltam, se férget

Szeretném ha segítenétek mi lehet a baj és hogy tudnám megcsinálni?

#2184 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 13:54

TŰZ VAN BABÁM!!!

Annyira leszartam az "előfordulhat h szoftverhamisítás áldozatává vált" cuccot hogy bemorcult.
Most amikor indulna a Win kérdezi hogy ez a problem, most akarom megoldani vagy később.

ha a későbbre megyek akkor belép a winbe, de se ikonok se parancs felület se semmi.
még jobbklikkre sem reagál.

ha most akarom megldani akkor feljön a böngsző (de azon kívül minden olyan mint az első pontban)
és a microsoft webről megvehetem 143(!!!) euroért a cuccot.

még akár meg is venném de akkor annyiért amennyiért boltban árulják, nem 3x annyiért.

de a lényeg: lehet ezzel kezdeni vmit?
pl a termékkulcsot hova írjam be ha egyszer semmit nem tudok kezelni mert nem jön elő semmi?

#2185 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 15:09

start menüd sincs?
Esetleg csökkentett módban próbáld ezt: http://www.mydigitallife.info/2007/02/11/e...-free-download/
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2186 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 20:04

Sávszélesség korlátozó programot keresnék..
A NetLimiter Pro-t használtam eddig, de 28 napos korlátozása van és barátságosabb lenne ingyenes program erre a célra. Pannonos, korlátlan internetet használok december óta és még nem válaszoltak arra, hogy mi is az extrém használat, mikor korlátoznak le. Mármint a sávszélemet. Lehet, hogy csak napi mennyiségi limit, de azért felkészülnék minden eshetőségre. Előre is köszi!

#2187 Felhasználó inaktív   Tadam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 04. 22:49

Segítsetek!

Nem tudom mit csináltam, de most minden betűm a windowsban ki van emelve. Félkövér. Hogyan lehet ezt visszaállítani? HELP!
"Az az út, amelyen a legkisebb kitérő nélkül végigmennek, sehová sem vezet. A hegyre csak egy kicsit mássz föl, hogy kipróbáld, hegy-e. A hegytetőről nem láthatod a hegyet."

#2188 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 00:42

Idézet: Tadam - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 22:49

Segítsetek!

Nem tudom mit csináltam, de most minden betűm a windowsban ki van emelve. Félkövér. Hogyan lehet ezt visszaállítani? HELP!

Esetleg elállíthattad a megjelenítésnél a betű nagyságát - asztalra jobb egérgombbal 1x klikk - tulajdonságok, aztán megjelenítés fülecske, ott pedig legalsó opció - betűméret.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 02. 05. 00:42 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Kimarite 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 00:44

Lenne egy fontos kérdésem.
Nem tudok csökkentett módon indítani, mert hiába jön be a választási lehetőségeket mutató ablak, a billentyűzetem nem működik. USB-n keresztül csatlakoztattam. Próbáltam nem USB-n, hanem a "másik", PS2 (?) aljzaton keresztül - ez a másik gépen működött - de itt nem. Kölcsön gépem van, és ez kicsit gyorsabb, jobb, mint a sajátom. Mit tegyek?
Egyik USB aljzattal sem jó.
Vírus keresés, stb. miatt fontos lenne a csökkentett mód.
Köszi a választ!

#2190 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 14:26

A BIOS-ban van olyan beállítás, hogy a "USB Storage/Keyboard valami" (esetleg benne van a Legacy szó is), azt kapcsold be, és akkor lesz billentyűd. Ezt persze valószínűleg ugyanúgy nem tudod majd megtenni a mostani billentyűzeteddel, hanem kell hozzá egy PS/2-es (már ha van ilyen aljzat a gépen, de ha nincs, akkor nekem a te helyzetedben erősen egy kalapács/lángvágó képe jelenne meg, amely az alaplapot veszi célba).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2191 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 05. 21:26

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 0:44

Lenne egy fontos kérdésem.
Nem tudok csökkentett módon indítani, mert hiába jön be a választási lehetőségeket mutató ablak, a billentyűzetem nem működik. USB-n keresztül csatlakoztattam. Próbáltam nem USB-n, hanem a "másik", PS2 (?) aljzaton keresztül - ez a másik gépen működött - de itt nem. Kölcsön gépem van, és ez kicsit gyorsabb, jobb, mint a sajátom. Mit tegyek?
Egyik USB aljzattal sem jó.
Vírus keresés, stb. miatt fontos lenne a csökkentett mód.
Köszi a választ!

Futtatás: msconfig, Boot.ini fül, Safeboot.

#2192 Felhasználó inaktív   zscsabee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 16:08

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy XP prof-os gép. Nincs domain, csak magában van. Kell két felhasználó, akiknek a jogai le vannak korlátozva, de különböző képpen. Hogyan lehet ezt megoldani, hogy xp alatt. Group policy-ban hogy lehet megoldani, hogy két felhasználónak más és más korlátozása legyen, vagy hogyan lehet ezt kivitelezni.
Tudom, hogy a MS-nek van erre egy programja, de azt nem akarom használni.

A feladat: Egyiknek a teljes net elérést kellene korlátoznom és a D meghajtót nem érheti el. A másiknak is a D meghajtó tilos de használhatja a netet. Ha ezt leírná nekem valaki nagyon szépen megköszönném.

Köszi!

#2193 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 17:38

Szevasztok!
Kicsit off, de remélem nem baj.
Creative Inspire A500-hoz kell hangkártya (5.1-es) :Đ
Vezeték nélküli, szerintetek megéri 13e-ért?(Ipon.hu)
Ha megéri a vezeték nelküli tech-el nem lesz baj?
Pl.:a hang lassabban megy át, vagy egyáltalán nem lesz hang?
Magyarul megbizható-e.
Még egyszer THX,és sorry az off-ért. :)

#2194 Felhasználó inaktív   bikfic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:45

Idézet: Miki - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 19:47

Mukodik a duplakatt is a tapipadon (nem a tapipad gombjaival, hanem a tapipad feluleten)?

Igen, működik.
Köszönöm a segítséget! :)

#2195 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 10:56

Sziasztok!! Egy nagy problémávol fordulnék a hozzá értőkhöz: Ubuntut akartam telepíteni,de még nem tettem meg, csk elkezdtem volna, de ezt csak úgy mellékesen megjegyeztem....

Az igazi probléma az, h néhány napja az explorer.exe a gép kikapcsolásánál nem állt le szabályosan, hanem abban a kis ablakban állt csak le, amelyikben ott van a befejezés most gomb, és számol vissza magától.... Tegnap délelőtt még működött, minden jó volt, de tegnap este mikor hazajöttem elindul a gép XP betölt, felhasználói fiókok jelszó beír, és bejelentkezve indítóképpel úgy 30-45 mp-re beáll, aztán bejöna háttér, és ennyi....már elég sok mindnt működésre bírtam a feladatkezelőn keresztül, mint PL a Firefoxot is, de se ikonok, se tálca, se semmi, csak aháttér....

Próbáltam indítani a explorer.exe-t a WINDOWS mappából, egy fél mp-ig gondolkodik, és semmi....Total commanderből elérem a Ubuntu CD-t ha azt innen vhogy fel tudnám rakni annak örülnék, bár a fontosabb dolgokat így is átmentettem már a D:-re.... Szóval , mi lehet a probléma, és a megoldás?? lehet h vírus is k9özrejátszik, mert az utóbbi időben lényeges lassulást tapasztaltam....

Free
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2196 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 20:22

Vírus okozhat ilyet, hogy nem engedi indulni az Explorert, Linuxot pedig nem Windowsból kell telepíteni, hanem CD-ről bootolni a gépet, formázni a Windows partíciót, majd rátenni a Linuxot. Vagy másik partícióra tenni, ahogy szükséges.

#2197 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 20:26

Idézet: zscsabee - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 16:08

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy XP prof-os gép. Nincs domain, csak magában van. Kell két felhasználó, akiknek a jogai le vannak korlátozva, de különböző képpen. Hogyan lehet ezt megoldani, hogy xp alatt. Group policy-ban hogy lehet megoldani, hogy két felhasználónak más és más korlátozása legyen, vagy hogyan lehet ezt kivitelezni.
Tudom, hogy a MS-nek van erre egy programja, de azt nem akarom használni.

A feladat: Egyiknek a teljes net elérést kellene korlátoznom és a D meghajtót nem érheti el. A másiknak is a D meghajtó tilos de használhatja a netet. Ha ezt leírná nekem valaki nagyon szépen megköszönném.

Köszi!

http://support.microsoft.com/kb/910203 
http://www.dougknox....rityconsole.htm
http://articles.techrepublic.com.com/5100-...11-6025530.html

Meghajtók hozzáférése az NTFS jogosultságok beállításával szabályozható (Biztonság fül stb.).

#2198 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 23:05

Idézet: Signal - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 21:22

... Linuxot pedig nem Windowsból kell telepíteni, hanem CD-ről bootolni a gépet, formázni a Windows partíciót, majd rátenni a Linuxot. ...

:offtopic: Gonosz vagy. :) Egyébként meg nem rossz ötlet.

Szerkesztette: Warrior 2009. 02. 07. 23:06 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2199 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 14:52

Na és a Wubi?  :cool:
Link
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2200 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 17:49

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 15:52

Na és a Wubi?  :cool:
Link

Jogos.  :up:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.