Idézet: asdf - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 12:52
Xp mit szol hozza, ha B beture mappelek halozati meghajtot? Elvileg ugye amig ket fdd nincs a gepben, nem okozhatna gondot, de sose lehet tudni

(merugye egy hdd+optikai+E beture mappelt halozati meghajto eseten is ha bedugsz egy pendrive-ot, nem fog latszani, mert a hulye gep E-re akarja nevezni, nem zavarja, hogy az mar foglalt)
Csináltam már olyan rendszert, hogy a C: meghajtót átírtam A-ra, következő partíció pedig B: lett (elvégre rend a lelke mindennek...). Sokáig használtam is gond nélkül, egyedül annyit vettem észre, hogy lapozófájlt nem tűrt sem az A, sem a B meghajtón. Valahol a registry mélyén, vagy talán kernelszinten, ezt a kettőt kizárólag kivehető meghajtóként bírja elképzelni, arra pedig lapozófájlt tenni nem lehet. (Az útvonalat registryben beállítva, sem engedte rákínozni.)
Sokan nem tudják, közvetlenül Windows telepítés után még simán átírható a C: meghajtó betűjele is, maga a Windows nem borul meg tőle. Környezeti változók automatikusan átállnak. Viszont későbbiekben, vagyis további programok telepítése után már nem ajánlott piszkálni. (Kérdéshez nem tartozik, csak érdekességképpen.)
Mivel a Lemezkezelő nem engedi, közvetlenül registryben írtam át a betűjelet (újraindítást igényel):
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
Szerkesztette: Signal 2009. 03. 15. 21:28 -kor