HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2401 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 13:58

Idézet: Signal - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 11:44

Lehet, van más lehetőség is, gondolom én ezzel oldanám meg:

http://www.autohotke...cs/Tutorial.htm 

Mivel ezt ismerem nagyjából és más célra is már bevált.

Köszönöm.
Jónak tűnik, csak sajnos (még) nem ismerem. Most a példaprogramokat böngészem.
Könnyebb lenne magyar nyelvű tutorial-al.
Ha esetleg közben valaki tud más megoldást, azt is örömmel fogadom. :)

#2402 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 14:50

Idézet: Penton - Dátum: 2009. Mar. 16., Monday - 7:53

Azt szeretném megoldani, hogy restart után elinduljon egy program és aztán automatikusan "nyomódjon le" egy billentyű.

vbscript + sendkeys

csinálsz egy valami.vbs scriptet. (notepaddal) és beteszed a startupba.
a vbscript tartalma pedig pl:

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
WshShell.Run "notepad.exe"

WScript.Sleep 500

WshShell.SendKeys("10")

WScript.Sleep 500

WshShell.SendKeys("{ENTER}")

WScript.Sleep 500

WshShell.SendKeys("20")

a sendkeys parancsok pedig itt: (hogy melyik billentyűt akarod lenyomni)
http://msdn.microsof...a83(VS.85).aspx

ez a fentebbi kis script megnyitja a notepadot és beleír egy 10-est majd enter és egy 20-ast.
a sleep-et mindig rakd oda, mert "kell" (nem árt) egy kis idő neki 2 parancs között. (ebben az esetben 500 millisecond azaz fel másodperc)

Szerkesztette: des 2009. 03. 16. 14:56 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2403 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 21:59

segitsetek, felrobbanok mindjárt :(
van két felhasználói fiókom, (xpsp3) mindkettő rendszergazda jogosultságokkal.
egyikből kilépve másikba be hirtelen elveszett minden. próbálom állítgatni, de asztal témát sem enged.
illetve csak angolul beszél, meg ilyesmi.
és megjelent egy "TEMP" mappa is a documents and settings-ben a felhasználóknál. tettem ki ikonokat, és annak az asztalán van. tehát ha az egyik (még működő) felhasználómtól kilépek, és a bejelentkező képernyőn a másik ikonra kattintok, akkor nem abba a profilba jutok, hanem a "TEMP" profilba.
mi a hiba? hogy orvoslom? 2007 augusztusi a rendszer, de eddig nem volt hiba vele, és egy ilyesmi miatt nem is szeretnék új rendszert húzni.
köszi előre is.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2404 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 23:12

Idézet: gemini - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 21:59

segitsetek, felrobbanok mindjárt :(

Csökkentett mód, vírus és spyware irtás.
Valamit csúnyán beszedtél a most divatos fertőzésekből.
Aztán szétnézni a "rendes" temp könyvtáraidban, megnézni, nincs-e hamis "Recycled" lomtár a Recycler helyett, a Program Files, a Windows, Windows\system, Windows\system32-ben dátummal keresve a legutóbbi fájlok is gyanúsak lehetnek.
Bootos cd (ubcd for windows) segítségével a pagefile.sys is letörölhető (létrehozza az újraindulás), sok mocsok abban is elrejtőzik.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2405 Felhasználó inaktív   Penton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 06:41

Köszönöm mindkettőtöknek!
Tegnap sikerült az Autohotkey-el egyszerűen megírni / exe-be konvertálni.
Először persze sleep nélkül megszivatott. (ott is sleep a késleltetés)
Ma lehet, hogy kipróbálom a vbs-t is.

Mégegyszer köszönöm!

#2406 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 12:06

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 23:12

Csökkentett mód, vírus és spyware irtás.
Valamit csúnyán beszedtél a most divatos fertőzésekből.
Aztán szétnézni a "rendes" temp könyvtáraidban, megnézni, nincs-e hamis "Recycled" lomtár a Recycler helyett, a Program Files, a Windows, Windows\system, Windows\system32-ben dátummal keresve a legutóbbi fájlok is gyanúsak lehetnek.
Bootos cd (ubcd for windows) segítségével a pagefile.sys is letörölhető (létrehozza az újraindulás), sok mocsok abban is elrejtőzik.

ez mennyire biztos? megpróbálom mindenesetre, köszi :respect:
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2407 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 17:24

Üdv.!

A következőhöz kérnék segítséget. Adott egy tartomány vezérlő win2003. XP-re feltettem az administrative tools-t, hogy az AD konfigurálásához ne kelljen a szerverre belépni. Az XP-re sima (nem AD rendszergazda) user-ként lépek be. Így olvasni tudom az AD adatait, de írni nem.

Hogy tudnám elindítani, hogy írni is tudjak? Run as funkciót nem találtam. Valakinek ötlet?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2408 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 19:09

Parancssorba: runas /user:domain%administrator mmc.exe, majd ott megnyitod a windows%system32 alatt lévő megfelelő msc-ket az mmc.exe-ből. Vagy, perverzebb megoldás: a runas-szal, egy explorer.exe-t indítasz el a rendszergazdai user nevében. ;) Ilyenkor az összes innen indított program is admin jogokkal fut, a "parancsikonok" is. (Csak aztán ne felejtsd el, hogy egy ilyen explorer.exe fut...)

A % jelek a balra dőlő perjelet (backslash) helyettesítik, mert azt most nem tudok írni innen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2409 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 19:17

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 17:24

Üdv.!

A következőhöz kérnék segítséget. Adott egy tartomány vezérlő win2003. XP-re feltettem az administrative tools-t, hogy az AD konfigurálásához ne kelljen a szerverre belépni. Az XP-re sima (nem AD rendszergazda) user-ként lépek be. Így olvasni tudom az AD adatait, de írni nem.

Hogy tudnám elindítani, hogy írni is tudjak? Run as funkciót nem találtam. Valakinek ötlet?

shift+jobb eger gomb
vagy
ikonon jobb gomb->beallitasok->shortcut (innen angolul, mert angol a win:))->advanced gomb->run with different credentials.
Ebben az esetben ket kattimtasra is bekeri a felhasznalo nevet es a jelszot.

#2410 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 14:49

Van egy kamera aminek van egy ActiveX programja. Hogyan lehet megoldani, hogy a lap betöltésénél ne kérdezzen rá mindig a futtatás engedélyezésére?  Persze, csak ezt az adott activx-et szeretném engedélyezni állandóra.

#2411 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 16:18

Szia!

Sztem nézd meg a biztonsági beállításokat, vagy a talán a Spybot és társait.

Most leteszteltem a nemrégóta használt gépemen, nekem műxxik.

Én egy Linksys WirelessG-PTZ-t használok az ügyfélnél, most kérte 1x az Active-X telepítését, nyivákolt a Spybot, azt is engedélyeztem, azóta akárhányszor visszalépek, egyszer sem nyüszít...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#2412 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 10:31

Internet Explorerhez milyen flashblokkolót ajánlatok? Olyan lenne a legjobb, ami használható az IETesterrel is.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2413 Felhasználó inaktív   blas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 14:22

hi

probaltam fel tenni a deamontools 3.44-et de azt irja az installer hogy safe modeban vagyok pedig nem, ki kapcsoltam par service-t egy ilyen xp tune guide szerint. lenne esetleg valami otlet hogy melyiket kapcsoljam vissza? + a vlc nem jatszik le dvdt ami lehetseges h megint csak ilyen miatt van? A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvd://F:\” MRL-t. ez a baj.

koszi a valaszokat elore is

#2414 Felhasználó inaktív   mardosó önkétely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 17:35

Idézet: Nevergone - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 10:31

Internet Explorerhez milyen flashblokkolót ajánlatok? Olyan lenne a legjobb, ami használható az IETesterrel is.  :)

Ugyan nem kimondottan flash blokkoló, meg az IETester-kompatibilitásának a mértékét sem ismerem, de ajánlom a Proxomitron-t.

#2415 Felhasználó inaktív   PER 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 01:18

Hali!

XP Prof. SP3 HUN alatt, korlátozott fiókban, h lehet DVD írót (Nero) használni?
Első sorban beállítási megoldások érdekelnének, másod sorban programok.

Köszi!

#2416 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 08:20

Idézet: blas - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 14:22

hi

probaltam fel tenni a deamontools 3.44-et de azt irja az installer hogy safe modeban vagyok pedig nem, ki kapcsoltam par service-t egy ilyen xp tune guide szerint. lenne esetleg valami otlet hogy melyiket kapcsoljam vissza? + a vlc nem jatszik le dvdt ami lehetseges h megint csak ilyen miatt van? A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvd://F:\” MRL-t. ez a baj.

koszi a valaszokat elore is

Szerintem első körben mindet... aztán ha minden áron ki akarsz kapcsolgatni dolgokat, akkor egyesével (tesztelve) és óvatosan...
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#2417 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 08:45

Idézet: PER - Dátum: 2009. márc. 20., péntek - 1:18

Hali!

XP Prof. SP3 HUN alatt, korlátozott fiókban, h lehet DVD írót (Nero) használni?
Első sorban beállítási megoldások érdekelnének, másod sorban programok.

Köszi!

Első sorban töltsd le a Nero burn rights-ot, a Nero oldaláról ha eredetileg nem volt meg.
Másodsorban állítsd be.  :D
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#2418 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 03. 20. 21:58

Helló!
Szomszédom (szintén) legális XP-jébe nlite-al, hogyan tudná belefűzni a Defendert, az IE8-at, a Windows Media Player 11-et, illetve a netframeworkoket ?
SP2, és SP 3-mat sikerült neki, de az IE8-nál már hibát dobott, melyből azt lehet kikövetkeztetni, hogy valahogyan paraméterezni kellene.
Illetve az SP 3 -óta kiadott összes frissítést is szeretné belefűzni, ez az ISO mely a microsoft weboldalán elérhető erre a célra jó ? Illetve IE8-ban hogyan lehet beállítani, hogy az utoljára megnyitott lapokat nyissa meg bezárás után ?

#2419 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 22:11

Szevasztok!
Nem találtam vegas 6.0 topicot ezért ide irom.
Render as után csak a hang jelenik meg a kép nem pedig ki van jelölve. Help? :respect:

#2420 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 19:41

Idézet: Nevergone - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 10:31

http://www.ie7pro.com/ad-blocker.html

Hasznos IE kiegészítők, pl. Stroke It

Szerkesztette: akaido 2009. 03. 22. 19:42 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.