HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2621 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 03. 21:53

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 21:25

Ilyet a Messenger Plus-ban lehet beállítani. Nincs telepítve véletlen?
Conversation > Main > lap alján

Lehet, h van, vagy inkább volt rajta. Anno nézegettem a gépét, nála sem találtam ezt a kapcsolót.
Ha minden igaz, közben utdatelte is a verziót, a tulajdonság maradt.

#2622 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 17:04

Akkor beteszem ide is, hátha 32 bittel kevesebből gyorsabban jön a válasz. ;)

Sziasztok,

A helyzetem a következő:
Van egy laptopom, Fujitsu-Siemens V5555, Pentium Dual Core T3200@2.00 GHz CPU-val 4 GB RAM-mal .
Van rajta egy Win XP SP3, ami nem teljesen legális (mondjuk így). Ezt az anomáliát úgy szeretném elhárítani, hogy vásárolnék egy 64 bites XP Professionalt és azt telepíteném rá. Azaz nem újratelepíteném a gépet, hanem csak "frissíteném".
Ennek okai:
- mindenképpen meg akarom szüntetni az illegális állapotot,
- nagyon sok felhasználói program van telepítve rá, így nem akarok mindent előlről kezdeni,
- szükségem lenne a 4GB RAM-ra, a mostani XP csak 3 GB-ot lát és azt mondták, hogy a 64 bites látni fogja mindet.

Kérdéseim:
- fog menni ez a frissítés így?
- lecserélődik a széria szám a rendszerben, ezáltal legálissá válik a helyzetem?

Segítségeteket előre is köszönöm! 

#2623 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 19:46

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 18:04

Akkor beteszem ide is, hátha 32 bittel kevesebből gyorsabban jön a válasz. ;)

Sziasztok,

A helyzetem a következő:
Van egy laptopom, Fujitsu-Siemens V5555, Pentium Dual Core T3200@2.00 GHz CPU-val 4 GB RAM-mal .
Van rajta egy Win XP SP3, ami nem teljesen legális (mondjuk így). Ezt az anomáliát úgy szeretném elhárítani, hogy vásárolnék egy 64 bites XP Professionalt és azt telepíteném rá. Azaz nem újratelepíteném a gépet, hanem csak "frissíteném".
Ennek okai:
- nagyon sok felhasználói program van telepítve rá, így nem akarok mindent előlről kezdeni,
- szükségem lenne a 4GB RAM-ra, a mostani XP csak 3 GB-ot lát és azt mondták, hogy a 64 bites látni fogja mindet.

Kérdéseim:
- fog menni ez a frissítés így?
- lecserélődik a széria szám a rendszerben, ezáltal legálissá válik a helyzetem?

Segítségeteket előre is köszönöm! 

Ha teljes szoftvert veszel, tudsz "frissíteni", ami a teljes program mián legális lesz... de a régi programok "telepített" állapota nem garantált.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2624 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 20:49

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 19:46

Ha teljes szoftvert veszel, tudsz "frissíteni", ami a teljes program mián legális lesz... de a régi programok "telepített" állapota nem garantált.

Biztos vagy te abban, hogy 64 bites Wint lehet 32 bitesre telepíteni? Nekem mintha a Vista/Win7 nem ajánlotta volna fel a frissítés lehetőségét, csak a tiszta telepítést.

#2625 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 21:17

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 21:49

Biztos vagy te abban, hogy 64 bites Wint lehet 32 bitesre telepíteni? Nekem mintha a Vista/Win7 nem ajánlotta volna fel a frissítés lehetőségét, csak a tiszta telepítést.

Biztos vagyok benne, hogy lehet telepíteni... aztán az összes 32 bites dolgot egy külön könyvtárba pakolva megőrzi. De szólj nyugodtan, ha nem így tudod. :)

#2626 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 21:33

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 21:17

Biztos vagyok benne, hogy lehet telepíteni... aztán az összes 32 bites dolgot egy külön könyvtárba pakolva megőrzi. De szólj nyugodtan, ha nem így tudod. :)

Nem kötekedni akartam, csak egyszer mintha hallottam volna valakiről, aki látott valakit, akinek a volt szobatársának az egyik ismerőse úgy tapasztalta, hogy nem lehet 32bites Windows 64bitesre frissíteni, ezért kérdeztem, hogy hót' ziher-e, amit írsz :).

#2627 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 21:39

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 18:04

Ennek okai:

Mostani XPhez lehet az MStől serialt venni. Beaktiválod vele, aztán csókolom, működik, bár nem lesz occsó.

64 bites XP otthonra elég szopó, elég sok driver nem létezik hozzá.

Frissítés sem egy leányálom, úgy fog összeborulni, hogy öröm lesz nézni.
Make love not Wor.

#2628 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 21:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 22:39

Mostani XPhez lehet az MStől serialt venni. Beaktiválod vele, aztán csókolom, működik, bár nem lesz occsó.

64 bites XP otthonra elég szopó, elég sok driver nem létezik hozzá.

Frissítés sem egy leányálom, úgy fog összeborulni, hogy öröm lesz nézni.

Köszi az infót, már csak annyi kérdésem lenne, hogy igaz az az állítás, hogy a sima XP nem ismeri fel a 4 GB RAM-ot, vagy más oka van, hogy csak 3 GB-ot lát a 2x2-ből? Egész pontosan nem csak hármat, hanem annál a VGA-nak allokálttal kevesebbet.

#2629 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 21:56

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 22:52

igaz az az állítás, hogy a sima XP nem ismeri fel a 4 GB RAM-ot, vagy más oka van, hogy csak 3 GB-ot lát a 2x2-ből?

Valóban, 32 biten nem lehet 4-et megcímezni, ez többnyire olyan. Én még sosem varázsoltam, szerver az más, asztaliban meg sosem volt 2 gigám és nem néztem utána mit lehet.
Make love not Wor.

#2630 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 22:15

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 22:52

Köszi az infót, már csak annyi kérdésem lenne, hogy igaz az az állítás, hogy a sima XP nem ismeri fel a 4 GB RAM-ot, vagy más oka van, hogy csak 3 GB-ot lát a 2x2-ből? Egész pontosan nem csak hármat, hanem annál a VGA-nak allokálttal kevesebbet.

Bujdy, mire nem elég a 3G? XP alatt ráadásul 2G a plafon, amit alkalmazás kaphat, a boot.ini-ben a /3G kapcsolóval ezt 3G-ra lehet bővíteni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2631 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 04:40

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 22:33

Nem kötekedni akartam, csak egyszer mintha hallottam volna valakiről, aki látott valakit, akinek a volt szobatársának az egyik ismerőse úgy tapasztalta, hogy nem lehet 32bites Windows 64bitesre frissíteni, ezért kérdeztem, hogy hót' ziher-e, amit írsz :).

Tökéletesen igaz a mese, nem véletlenül volt idézőjelben a "frissítés". :)

#2632 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 07:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 23:15

Bujdy, mire nem elég a 3G? XP alatt ráadásul 2G a plafon, amit alkalmazás kaphat, a boot.ini-ben a /3G kapcsolóval ezt 3G-ra lehet bővíteni.

Sajnos munkához kellene.

Egyszerre két gépen kellene helytállni és arra gondoltam, hogy VMWare segítségével faragok két gépet az egyből. Igazából a CPU bírná, mert inkább memória igényes alkalmazások lennének ezek...

Gondoltam, ha már van 2x2 GB, akkor pont tuti lenne 2 db 2 GB-os "gépet" használni.
Most akkor lehet, hogy 2x1,5-re kellene megosztanom? :think:

Mit jelent az, hogy 2GB a plafon, amit alkalmazás kaphat? Egy alkalmazás nem vihet el 2 GB-nál többet, vagy az összes alkalmazás együtt sem vihet el 2 GB-nál többet?

#2633 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 09:57

Ha 32 bites desktop OS-nél maradsz, akkor igen, annyira kellene megosztani. A 2 GB-os plafon azt jelenti, hogy alkalmazásonként maximum ennyi memóriát oszthat ki az XP. De ha több program fut, akkor mindegyiknek van/lenne külön-külön egy ilyen kis 2 GB-os játszótere.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2634 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 13:16

Tegnap a rendszerhéj váratlanul összeomlott, nem lépett fel a vezetéknélküli hálózatra az XP Prof SP2 egy Asus laptopon. Csináltam egy pár nappal ezelőtti rendszervisszaállítást, így minden visszaállt. Viszont elsőre nem kap DHCP-től címet a gép. (Dlink Di 524 router). Eseménynapló ipnathlp 32003 hibát írt ki. Ez vajon mitől lehet?

Két dolog történt a napokban. Egy WGA nem kötelező frissítés telepítését ajánlotta fel WUP, illetve az Avira Personal pedig 9-es változat letöltését.  A WG telepítését elutasítottam. Köze lehet ezeknek az összeomláshoz?
"Légy szerény mint én..."

#2635 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 17:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 22:39

Erről mit tudsz? Mennyibe kerül? Mint egy OEM XP? Mert annyit természetesen rászánok, ez az ára...

#2636 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 18:57

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 18:55

Erről mit tudsz? Mennyibe kerül? Mint egy OEM XP? Mert annyit természetesen rászánok, ez az ára...

9PF-00056 Microsoft OEM Get Genuine Kit WinXP Pro SP2 Hun 1 License CD     

- A csomag a következőket tartalmazza: COA matrica (fel kell ragasztani a gépházra), telepítőkészlet, végfelhasználói licencszerződés (EULA).
- A végfelhasználói támogatást a Microsoft adja. Ebben különbözik a többi OEM terméktől, ahol is a rendszerépítő biztosítja a támogatást.
- A termék nem telepíthető át másik PC-re, mint ahogy más OEM termék sem.
- A dobozos termékekhez hasonlóan, telepítéskor nem törli le a merevlemezt.

Kb. sima oem xp prof árban van.

#2637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 01:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 19:57

Én mondjuk régen vettem, akkor dobozos árban volt. Online bepötyliztem, aztán júzerhez jött postán a csomag. Erre nyilván nem ragasztotta fel, de még el is keverte  :Đ

Most nincs külföldem, meglesem az árát.
Make love not Wor.

#2638 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 07:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 19:57

9PF-00056   Microsoft OEM Get Genuine Kit WinXP Pro SP2 Hun 1 License CD        

- A csomag a következőket tartalmazza: COA matrica (fel kell ragasztani a gépházra), telepítőkészlet, végfelhasználói licencszerződés (EULA).
- A végfelhasználói támogatást a Microsoft adja. Ebben különbözik a többi OEM terméktől, ahol is a rendszerépítő biztosítja a támogatást.
- A termék nem telepíthető át másik PC-re, mint ahogy más OEM termék sem.
- A dobozos termékekhez hasonlóan, telepítéskor nem törli le a merevlemezt.

Köszi a profi választ! :)

Ez 37k, szvsz teljesen OK. Annyi lenne még a kérdésem, hogy ha újra kell telepítenem a gépet, akkor ezt feltehetem újra, igaz? (hiszen a paramétereket megjegyzi és azt is logolja aktiváláskor, viszont a notebookot úgysem építem újra...)

#2639 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 11:11

Üdv!
Segítsetek pls nem tudom mi lehet ez de már kezd zavarni:
Hiába lefuttatom /F kapcsolóval, akkor se történik semmi, első reboot után még ok, de később már megint ugyanezt írja. OO Defragot használok nem tudom ez bekavarhat-e.
XP rendszer partícióról van szó, és raid-0-ám van.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  chk.PNG (0byte)
    Letöltések:: 0

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2640 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 12:13

A rendszerpartíciót így nem tudod ellenőrzini, mert a windows gyakran módosít a filerendszeren, így valószínűtlen, hogy a chkdsk teljes futása alatt változatlan marad, emiatt ír ilyen hibákat. /F-fel amúgy nem értem, hogyan tudod futtatni, azt csak újraindítással kellene engedje. :think:
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.