HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2801 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 10:33

Idézet: Kimarite - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 16:47

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Ritkán fordul elő velem, de valami miatt összeomlott a rendszerem. Sajnos (?) a rendszerpartícióra telepítés helyet a Windows javítását választottam, csakhogy így a programjaim nem jelennek meg a javítás után - fenn vannak a "Program Files"-ban de sem az asztali ikonok sem a tálcán lévő ikonok nem láthatóak. Tudom - illetve sejtem, hogy ez miért van (a beállításaim törlődtek), de nem tudom rájönni a megoldásra.
Hogyan tudom használni a javítás előtt telepítettem programjaimat?
A javítás után mindenből (Documents and Settings, stb.) két mappa lett, a régebbit töröltem ... lehet, nem kellet volna, hm.

Előre is köszönöm a segítséget.

(Az ingyenes programok rovatban rákérdeztem egy backup programra, mivel a Norton Ghost nem ingyenes: 59,99 dollár. Ha már mindenki rendszermentést csinál, illene nekem is beállnom a sorba. E témában is lehetne esetleg segíteni a válaszban)

http://winportal.net link
Norton Ghost 2003- at a fenti linkről írd ki cd-re és örülsz. :)

sysprep használata

Fájlok és beállítások  átvitele

xp telepítési módok
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2802 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 10:56

Idézet: slukeee - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 9:25

Sziasztok!

Tegnap este az avg-ben sikerült eltüntetnem a SHELL.DLL-t az automatikus indításból. Azóta nem jelenik meg a képernyőn semmi, csak az intéző. Vissza lehet ezt állítani valahogyan? Elég körülményes mindent mappából indítgatni.  :D

Köszi

Csökkentett módban indítva az XP-t próbáltad már?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2803 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 11:26

Idézet: slukeee - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 10:25

Sziasztok!

Tegnap este az avg-ben sikerült eltüntetnem a SHELL.DLL-t az automatikus indításból. Azóta nem jelenik meg a képernyőn semmi, csak az intéző. Vissza lehet ezt állítani valahogyan? Elég körülményes mindent mappából indítgatni.  :D

Köszi

SHELL.DLL-nek elvileg nem kellene szerepelnie az automatikus indításban. Valószínűleg az egy vírus volt. Vagy valami megfertőzte az eredeti SHELL.DLL fájlt. A fállnak a windows\system32 mappában kellenne lennie. Ellenőrizd, hogy ott van-e! Ha nincs, vagy megsérült(ferőződött), az eredeti telepítő CD-ről, vagy a system32\dllcache mappából helyre tudod állítani kézzel, vagy a Futtatásba beírt sfc /scannow paranccsal a legbiztosabb (telepítő CD ehhez is kell!)

Ellenőrizd a registryben (regedit.exe), a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon kulcs alatt, a Shell azonosító értéke Explorer.exe -nek kell lennie. Javísd ki ha szükséges.

#2804 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 11:41

Idézet

......

Köszönöm a válaszokat didy és brd, a két MS Networkshöz tartozó protokollt a másik rendszeremen töröltem már korábban, de különböző problémák támadtak XP és Win2k alatt is emiatt, meg sokat vakarózott a rendszer indításnál, ezért inkább hagyom. A letiltás nem elég, mert a port így is használatban van. Azért merült fel egyébként ez a kérdés, mert korábban olvastam még erről a Win2k súgójában, ahol kifejezetten javasolva volt, hogyha nem használod, töröld ki ezt a két protokollt és tiltsd le a kapcsolódó szolgáltatásokat (például NetBIOS, stb.). Továbbá azért is, mert pár hónapja üresjáratban vírusriasztást kaptam egy másik gépemen, egy véletlenszerűen generált fájlnévvel ellátott kártevő jutott be a rendszerünkbe (XPSP3), a riasztást a svchost.exe váltotta ki. Bár nem tudott fertőzni, a rendszer tiszta maradt, de azért ez meglepett. Mindez működő tűzfal mellett (gyári), ahol a teljes bejövő kapcsolat tiltva van. Azért ez elgondolkodtató.

Egyébként amikor elkezdtem sok évvel ezelőtt foglalkozni win2k-val, akkor a Blaster is működő tűzfal (Kerio) mellett jött be. Kinyírta az RPC-t és a vírusvédelem is lehalt emiatt. Kisláma voltam még... Utána jött csak az SP3 és évekig használtam Kerio-t ezután, és nem volt ilyen. Ezért kérdeztem rá, hogy mennyire elfogadható ez a tűzfalas lezárás védelemként és mit lehet még tenni, hogy biztos(abb) legyen.

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 11. 11:42 -kor

#2805 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:26

http://pcsupport.about.com/od/findbyerrorm...ssing-error.htm

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2806 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:30

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 12:41

Egyébként amikor elkezdtem sok évvel ezelőtt foglalkozni win2k-val, akkor a Blaster is működő tűzfal (Kerio) mellett jött be.

Mint ahogy az összes engedélyezett kapcsolatod a működő tűzfal mellett jön létre.

(A Blaster a Windows üzenetküldő szolgáltatásával jött be, a tűzfal ebben teljesen ártatlan, nem tehet róla, hogy te mit engedélyezel. :) )

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2807 Felhasználó inaktív   ufo-bw 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 13:06

Sziasztok!

Már sokadik gépnél találkozok az xpsp3 kikapcsoláskor újraindul. Ha kiveszem az automatikus újraindítást jön a kékhalál hogy winlogon process váratlanul leállt!
Virust sem a nod sem a Kaspersky IS nem talál?
Eddig mindig újratettem a win-t, de most van 1 gép amin nem szeretném, mert túl sok minden van beállítva!
Valami ötlet mi okozhatja?

Előre is köszi!

#2808 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 21:04

Internet Explorer 8 Windows XP-re  a frissítésen keresztül automatikusan települ, vagy felhasználói bevatkozással?

Szerkesztette: zoli62 2009. 06. 11. 21:05 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2809 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 21:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 13:30

Mint ahogy az összes engedélyezett kapcsolatod a működő tűzfal mellett jön létre.

(A Blaster a Windows üzenetküldő szolgáltatásával jött be, a tűzfal ebben teljesen ártatlan, nem tehet róla, hogy te mit engedélyezel. :) )

:offtopic: Előfordulhat, hogy engedélyezve volt Kerio alatt ez a port bejövő irányban, nem emlékszem. De valószínűbb, hogy nem. Kerio alatt tiltva van minden bejövő kapcsolat alapból, a kivételeket csak kézzel lehet felvenni, mint ahogyan a komolyabb tűzfalaknál szokik lenni. Akkor mégis hogy jött be? Az XP gyári tűzfala meg a hálózati konfiguráció biztonsága pedig kb. ennyit ér... annyit, amennyit a rendszer telepítése utáni alapbeállítása az esetek 80+ százalékában. :offtopic: vége

Idézet

Internet Explorer 8 Windows XP-re  a frissítésen keresztül automatikusan települ, vagy felhasználói bevatkozással?

Felhasználói beavatkozás szükséges, hiszen pl. el lehet utasítani a telepítését (későbbre vagy végleg), további beállításokat kér a telepítéshez etc..

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 11. 21:36 -kor

#2810 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 08:57

Üdv

Azt hol tudom beállítani, hogy a korlátozott fiókból csak bizonyos partíciókat érhessen el a felhasználó?

#2811 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 11:29

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 11:41

...

Valamit akkor rosszul állítasz be, évek óta MS Network nélkül használom az otthoni gépemet, mivel nincs rá szükség, és semmiféle probléma nincs vele.
A vírust nem hiszem, hogy a tűzfal engedte be, sokkal inkább "belül" valami file volt fertőzött, amit elindítottál, vagy esetleg a böngészőben történt valami, amitől elindulhatott (mittomén', mondjuk a flashplayer hibáját használta ki). Vagy rosszul volt konfigurálva a tűzfal.
A windows tűzfala, bár nem akarom védeni, mert egy hulladék, tipikus M$-os a felülete, a lényeges beállítások a 3. fül, utolsó bogyóját megsimogatva jönnek elő, de azt, amire hivatott, remekül ellátja, kifelé ugyan nem szűr, de befelé igen. Évek óta használom, szintén otthon, mert a jelenlegi internetem szűrésével egyetlen olyan tűzfal sem tud normális CPU-használat mellett megbírkózni, ami képes gatewayen (internetmegosztás) futni. Az más kérdés, hogy mit engedsz be rajta (kézzel)...

nord^: Pl. megvonod az NTFS jogokat a user-től (a rendszerpartíción nem szabad mindent, legalább a profiljához férjen hozzá, mert nem tud majd semmit csinálni).

Szerkesztette: brd 2009. 06. 13. 11:30 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2812 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 13. 21:44

Idézet: brd - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 12:29

.....

Köszönöm a választ.
A két MS Network szolgáltatást törötem, de a portok így is használatban vannak és pl. az IPSEC szolgáltatás nem indult el. Vagyis az eredeti problémát nem oldotta meg de csinált másikat. Ezért visszatelepítettem őket és most ott vannak ugyanúgy, csak letiltva.
A tűzfallal való tiltás akkor elegendő lesz. A 135, 445, 1025 portokat kimenő irányban is érdemes lezárni, ugye? bejövő alapból tiltva mindegyiknél, az nem gond. Melyik kell az időszerverhez és a WU-hoz?
A Windowsos tűzfalban is le lehet ezeket zárni bejövő irányban?
Köszönöm mégegyszer
:respect:

Szerkesztette: Suricated 2009. 06. 13. 21:47 -kor

#2813 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 01:01

Mivel már újra belefutottam, gondoltam segítséget kérek...talán újra...

"A telepítőcsomagot nem lehet megnyitni.Ellenőrizze, hogy a csomag létezik-e, és van-e hozzáférési engedélye, vagy lépjen kapcsolatba az alkalmazás forgalmazójával, és ellenőriztesse, hogy a csomag érvényes Windows Installer telepítőcsomag-e."

Néhány telepítőnél ezt a hibaüzenetet kapom és sehogy sem tudom megoldani. Legújabb, naprakész SP3-as XP...
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#2814 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 15. 06:55

Idézet: brd - Dátum: 2009. jún. 13., szombat - 12:29

nord^: Pl. megvonod az NTFS jogokat a user-től (a rendszerpartíción nem szabad mindent, legalább a profiljához férjen hozzá, mert nem tud majd semmit csinálni).

Registryben sikerült az userinit kulcstól megvonnom a rendszer jogát. Ilyen gyorsan még nem kellett nekiállnom egy újratelepítésnek :D
(bár utólag belegondolva, a sam adatbázist csak kicserélhettem volna konzolról :think: :legyint: )
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2815 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 09:23

tudtok ajánlani freeware ghost progit xp-hez? Ki szeretném próbálni a win7-et, de ha nem jönne be, akkor visszatenném a "régi win xp-met".
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2816 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:26

Idézet: didyman - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 7:55

Registryben sikerült az userinit kulcstól megvonnom a rendszer jogát. Ilyen gyorsan még nem kellett nekiállnom egy újratelepítésnek :D
(bár utólag belegondolva, a sam adatbázist csak kicserélhettem volna konzolról :think: :legyint: )

:nevet2:

brd köszönöm! :respect:

#2817 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:31

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 11:26

:nevet2:

brd köszönöm! :respect:

Meg is veregettem bal kézzel a jobb vállamat, hogy ez igen. :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2818 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:38

Úgy látom nagyon ötlet enyémre nincs. :']

Hogy segítsek: újraraktam már a Windows Installert, .NET keretrendszert, ürítettem Temp mappát...semmi.
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#2819 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:41

Idézet: sQr` - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 11:38

Úgy látom nagyon ötlet enyémre nincs. :']

Hogy segítsek: újraraktam már a Windows Installert, .NET keretrendszert, ürítettem Temp mappát...semmi.

naplókban van valmi érdemleges? Pgyafinak volt ilyen baja tegnap, neki a tanúsítványok nem stimmeltek, azokat tette fel újra.

#2820 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 10:59

Idézet: gene - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 10:23

tudtok ajánlani freeware ghost progit xp-hez? ...

Linux live & dd, cpio, tar, bzip2, gzip. Szinte bármilyen partícióhoz és diszkhez.  :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.